Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407.33 FtUSD394.17 FtCHF433.65 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Másnak is lett egy kis repce becőgubacsszúnyog kártétele?
A becők elbarnultak, kinyiltak..stb..
Hála nem sok helyen láttam, de van...
Itt Zalában mi jó eredményt várunk, szinte mindenből, a felvásárlási árakkal van gond.
Válasz Apáé #24115. hozzászólásáraMessze még az év vége, addig bármi megtörténhet ha eszed maga sem lesz jobb. Egy ilyen spanyol dögöt kéne addig dúgni, mindjárt jobb lenne a lelkednek.
Válasz Apáé #24105. hozzászólásáraNem tudom hány éve volt egy átfogó uniós vizsgálat a tagállamok búzáinak szermaradványaival kapcsolatban. Az eredménye az volt, hogy a tenyészidőben kifújt rovar, gombaölő, gyomirtó gyakorlatilag nem volt kimutatható a learatott gabonában.
2 dolgot tudtak kimutatni (határérték alatt), az egyik valamilyen szárrövidítő volt, a másik a tárolás során használt gázosítószer, rovarok ellen.
Szóval az előírásszerű használat mellett közel zéró a kockázat. Minden hatóanyagot betiltanak, amivel szemben a legkisebb gyanú is felmerül, hogy problémás.
Szerintem sokkal problémásak a termesztett növények fehérjeösszetevőinek változása. Egyre több az élelmiszer érzékenység, ami sok esetben fehérjékhez köthető.
Válasz blsjela #24104. hozzászólásáraCsigairtás beszarás. Nincs ami ellen ne fujnátok a rovarölöt vagy tudom is mit?!
Nem is csoda,ha mindenféle vegyszermaradvány van a lisztben,kenyérben stb.
Az ember saját magát rombolja le a haszonszerzés céljából.
Válasz RARGAkèny #24091. hozzászólásáraNem láttam benne semmi betegséget, multhéten volt 2. alkalommal permetezve (de már csak gombaölővel meg egy kis lombtrágyával).
Azért is meglepő hogy ilyen jól néz ki mert csak 1,5q pétisót kapott hektáronként. Igaz tavaly pihent a föld mert június végén meghalt benne a kukorica, aztán vissza lett tárcsázva.
Válasz Gatti #24090. hozzászólásáraVetésfehéritő ellen kellett védekezni?? Mi próbálnánk őket gyéríteni, de mintha vízzel locsolnánk őket, már kipróbáltunk néhány felszivódot, de teljesen hatástalan, igaz a sárgarozsda is csinált csúnya munkát itt. Az árpát+ virus ritkitotta meg
Amúgy patentül néz ki basiliód
Válasz Gatti #24088. hozzászólásáraBasilio igaz?
Enyém ugyanilyen, 50-60 szemes kalászok, kiválónak mondható felénk(6-15Ak földek)
6 éve "testvére" a Cellule volt ilyen szép 84 mázsás volt.
Sziasztok!
Tegnap este fújtam gombaölővel a búzát. (tavalyról maradt Comrade-al)
Kb 1 óra múlva jött az égi áldás. Szerintetek lemosta, vagy felszívódhatott már akkorra?
Válasz Bárány #24077. hozzászólására1 hete fújtam pirenofora miatt. 40-50% kalász volt kint. Azóta kikalászolt. Én sem tervezem fújni.
Kinek mi a véleménye?
Jut eszembe "EZT" adták a rozsdára mert már kint volt a kalász. Aki ért hozzá linkeljem már magyarul hasonló hatóanyagú szert, hogy mire is jó még pontosan.
25218 hozzászólás
Válasz Devyd #24117. hozzászólásárapedig mondásra tized annyi ormnyos volt, mint tavaly. mégis itt a szúnyog kártétel...
Sziasztok!
Másnak is lett egy kis repce becőgubacsszúnyog kártétele?
A becők elbarnultak, kinyiltak..stb..
Hála nem sok helyen láttam, de van...
Itt Zalában mi jó eredményt várunk, szinte mindenből, a felvásárlási árakkal van gond.
Válasz Apáé #24115. hozzászólásáraMessze még az év vége, addig bármi megtörténhet ha eszed maga sem lesz jobb. Egy ilyen spanyol dögöt kéne addig dúgni, mindjárt jobb lenne a lelkednek.
Válasz mtz1221 #24114. hozzászólásáraVolt egy kevés! :)
A buza hoza a nö meg viszi,na idén már mind2 viszi!
Válasz mtz1221 #24113. hozzászólásáraVolt ott is felhőszakadás ?
Válasz Apáé #24112. hozzászólásáraAkkor is ha búzát keresed/nézed a képen.
Válasz snooker #24110. hozzászólásáraMikor már a buza is kisül,akkor már óriási a baj.
Válasz snooker #24110. hozzászólásáraHol látsz te ott dúdatáblát ???
Spanyol buzatáblahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230602/38ad00d969f5ead318f713a98b47dffd.jpg
Válasz Apáé #24105. hozzászólására
Válasz Apáé #24105. hozzászólásáraNem tudom hány éve volt egy átfogó uniós vizsgálat a tagállamok búzáinak szermaradványaival kapcsolatban. Az eredménye az volt, hogy a tenyészidőben kifújt rovar, gombaölő, gyomirtó gyakorlatilag nem volt kimutatható a learatott gabonában.
2 dolgot tudtak kimutatni (határérték alatt), az egyik valamilyen szárrövidítő volt, a másik a tárolás során használt gázosítószer, rovarok ellen.
Szóval az előírásszerű használat mellett közel zéró a kockázat. Minden hatóanyagot betiltanak, amivel szemben a legkisebb gyanú is felmerül, hogy problémás.
Szerintem sokkal problémásak a termesztett növények fehérjeösszetevőinek változása. Egyre több az élelmiszer érzékenység, ami sok esetben fehérjékhez köthető.
Válasz Apáé #24105. hozzászólásáraHa nem fújod le, akkor meg csiga lesz a lisztben.
Ha kakaót is keversz hozzá, akkor kakaós csiga lesz
Válasz Apáé #24105. hozzászólásáraVetésfehérítő lárvája lesz az. Más néven hívják árpacsigának, csigának is.
Válasz blsjela #24104. hozzászólásáraCsigairtás beszarás. Nincs ami ellen ne fujnátok a rovarölöt vagy tudom is mit?!
Nem is csoda,ha mindenféle vegyszermaradvány van a lisztben,kenyérben stb.
Az ember saját magát rombolja le a haszonszerzés céljából.
Én ma még lenyomom a maradék búzát. Nem akartam de a melegbe feljöttek a csigák
Válasz jocika0502 #24102. hozzászólásáraAz emoji akart lenni, nem kérdőjel..
Innen már nem rajtam múlik ????????????????
Válasz .Richard. #24099. hozzászólásáraCsak be ne nézzünk 350 alá......
Válasz RARGAkèny #24097. hozzászólásáraTesztek alapján jól működik.
Válasz Diesel Tibor #24098. hozzászólásáraJa. 350ezret ráköltve el lehet adni nyáron 350ezerèrt. Jó is az.
Válasz Sk Laci #24093. hozzászólásáraMindenkinek ilyen
Válasz ..,-:) #24096. hozzászólásáraKössz így már megvan
Válasz RARGAkèny #24095. hozzászólásáraMásol, Google, beilleszt…..
Válasz ..,-:) #24094. hozzászólásáraHuha..Az meg mi?? Kereskedelmi neve??
Válasz RARGAkèny #24091. hozzászólásáraTegyetek a rovarölőhöz etoxi-izodecil alkoholt……..
Nekem ilyen a búzám:
Remélem lessz belőle valami, ha már jó drágán megvettem az inputot, és olcsón fogom árulni a terményt
Válasz RARGAkèny #24091. hozzászólásáraNem láttam benne semmi betegséget, multhéten volt 2. alkalommal permetezve (de már csak gombaölővel meg egy kis lombtrágyával).
Azért is meglepő hogy ilyen jól néz ki mert csak 1,5q pétisót kapott hektáronként. Igaz tavaly pihent a föld mert június végén meghalt benne a kukorica, aztán vissza lett tárcsázva.
Válasz Gatti #24090. hozzászólásáraVetésfehéritő ellen kellett védekezni?? Mi próbálnánk őket gyéríteni, de mintha vízzel locsolnánk őket, már kipróbáltunk néhány felszivódot, de teljesen hatástalan, igaz a sárgarozsda is csinált csúnya munkát itt. Az árpát+ virus ritkitotta meg
Amúgy patentül néz ki basiliód
Válasz SanyóÓ #24089. hozzászólásáraIgen Basilio, idén van először.
Válasz Gatti #24088. hozzászólásáraBasilio igaz?
Enyém ugyanilyen, 50-60 szemes kalászok, kiválónak mondható felénk(6-15Ak földek)
6 éve "testvére" a Cellule volt ilyen szép 84 mázsás volt.
Régen volt ilyen szép búzànk, csak most meg ára nem lesz.
Válasz Gandhy #24086. hozzászólásáraNekem árpában semmi nem látszott utána.
Szerintem ez azért van, mert Nyugaton vagy
Válasz Bárány #24085. hozzászólásáranekem szinte mindig, pl. idén is
Válasz Gandhy #24084. hozzászólásáraMég nem hallottam ilyenről, pedig a legtöbbet és a legrégebben ezt használom.
Válasz mcandoure #24083. hozzászólásáraha az 5. napon sárgul a zászlóslevél hegye, akkor felszívódott
Válasz Tom250 #24081. hozzászólásáraIgen.
Elírtam a szer nevét, véletlenül. :-)
Falcon Pro volt. :-)
falado
Válasz mcandoure #24080. hozzászólásáraNem tudom hogy lemosta e, de szerintem az e-naplóba ne nagyon vidd fel mert 2021-ben kivonták a forgalomból....
https://agromedium.com/hu-hu/novenyvedo-szer/comrade-964f47b8/
tavaly november 30-ig volt a türelmi ideje, vagyis addig még lehetett használni, de idén már semmiképp!
Sziasztok!
Tegnap este fújtam gombaölővel a búzát. (tavalyról maradt Comrade-al)
Kb 1 óra múlva jött az égi áldás. Szerintetek lemosta, vagy felszívódhatott már akkorra?
Válasz Celtises #24078. hozzászólásáraKalászvédelemre ez alig több a semminél.
Válasz Bárány #24077. hozzászólására1 hete fújtam pirenofora miatt. 40-50% kalász volt kint. Azóta kikalászolt. Én sem tervezem fújni.
Kinek mi a véleménye?
Válasz Gatti #24074. hozzászólásáraHa szereted az orosz rulettet, akkor ne fújd!
Válasz Gatti #24074. hozzászólásáraEz a te döntésed. Felénk most meg 14 ben ért valamit a gombaölő egésséges, mindent megkapott búzáknak.
Részletesen…
Mit gondoltok, ha teljesen egészséges a búza akkor érdemes még gombaölővel permetezni? Most virágzik, csapadékot nem sokat jósolnak felénk.
Válasz mtz1221 #24069. hozzászólásárapl. Amistar Era
Válasz Apáé #24071. hozzászólására2 hete, meg a maradékkal nem bírtam magammal és ma délután.
Válasz mtz1221 #24069. hozzászólásáraMikor fujtad?
Válasz Traktoros30 #24068. hozzászólására1x 6dl, 2x 8dl - 17 ezer/liter
Jut eszembe "EZT" adták a rozsdára mert már kint volt a kalász. Aki ért hozzá linkeljem már magyarul hasonló hatóanyagú szert, hogy mire is jó még pontosan.