Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz RARGAkèny #24091. hozzászólásáraNem láttam benne semmi betegséget, multhéten volt 2. alkalommal permetezve (de már csak gombaölővel meg egy kis lombtrágyával).
Azért is meglepő hogy ilyen jól néz ki mert csak 1,5q pétisót kapott hektáronként. Igaz tavaly pihent a föld mert június végén meghalt benne a kukorica, aztán vissza lett tárcsázva.
Válasz Gatti #24090. hozzászólásáraVetésfehéritő ellen kellett védekezni?? Mi próbálnánk őket gyéríteni, de mintha vízzel locsolnánk őket, már kipróbáltunk néhány felszivódot, de teljesen hatástalan, igaz a sárgarozsda is csinált csúnya munkát itt. Az árpát+ virus ritkitotta meg
Amúgy patentül néz ki basiliód
Válasz Gatti #24088. hozzászólásáraBasilio igaz?
Enyém ugyanilyen, 50-60 szemes kalászok, kiválónak mondható felénk(6-15Ak földek)
6 éve "testvére" a Cellule volt ilyen szép 84 mázsás volt.
Sziasztok!
Tegnap este fújtam gombaölővel a búzát. (tavalyról maradt Comrade-al)
Kb 1 óra múlva jött az égi áldás. Szerintetek lemosta, vagy felszívódhatott már akkorra?
Válasz Bárány #24077. hozzászólására1 hete fújtam pirenofora miatt. 40-50% kalász volt kint. Azóta kikalászolt. Én sem tervezem fújni.
Kinek mi a véleménye?
Jut eszembe "EZT" adták a rozsdára mert már kint volt a kalász. Aki ért hozzá linkeljem már magyarul hasonló hatóanyagú szert, hogy mire is jó még pontosan.
Válasz apuci #24066. hozzászólásárajó évben 2-vel megoldom, idén már kapott 2 Falcon Pro-t, megkapja a kalászvédelmet is, remélem a rozsdát megfogtam, de nem vagyok nyugodt
Válasz Gandhy #24062. hozzászólásáraNagyon ritkán szoktam kisérletezni, a növényorvos utasítását szoktam követni,
kér három gombaölő meg minden alkalommal megy hozzá a rovar is!
Válasz apuci #24056. hozzászólásáraIdén válogatnak majd a búzában a kereskedők. Soha nem volt még ennyire fontos a termény minősége. Szerintem nem most van itt a kísérletezés ideje.
Válasz Sk Laci #24052. hozzászólásáraEgy ismerősöm elmondása szerint a növényorvosa az mondta, amelyik évben van rozsda akkor nincs fuzárium így nem szükséges védekezni.
Válasz kajszi_71823 #24048. hozzászólásáraMa befejeztem az elmaradt búzákat. Biztos ami biztos, itt ott láttam a levélen rozsdakezdeményt, mondom szét ne szaladjon.
Az jó ha neked nem kellett fújnod.
Nekem ez már a 2. gombaölő volt. El akartam húzni a virágzásig, de nem mertem.
Meglátom milyen idő lessz, az szerint lessz a kalászvédelem.
Válasz Sk Laci #24044. hozzászólásáraNekemis lukullus van, kutya baja eddig. Gyomirtón kívül még mást nem kapott, úgytűnik nemis fog, nemlátom, hogy beteg lenne, vagy legalábbis nem mutatja jelét. Xd
Válasz mtz1221 #24043. hozzászólásáraAvenuera vigyázz a rozsdát illetően, nem ellenálló fajta. Sokáig nem látsz rajta semmit, majd hirtelen jelentkezik. 2 éve amikor volt alig láttam az Avenueba valami betegséget, mondom lefújom. Parcella befejezésére a rozsdát szépen lehetett látni a Zetor fehér felnijén.
Másik 2 fajtát nem ismerem.
Nekem idén Lukulusz van, 1 helyen a fák miatt nem tudtam lefújni egy 4x10 m felületet, tegnapra csupa rozsda volt az egész. Máshol szerencsére eddig jó.
Holnap még lefújok 5 ha, amit esők előtt nem győztem.
25192 hozzászólás
Válasz RARGAkèny #24091. hozzászólásáraNem láttam benne semmi betegséget, multhéten volt 2. alkalommal permetezve (de már csak gombaölővel meg egy kis lombtrágyával).
Azért is meglepő hogy ilyen jól néz ki mert csak 1,5q pétisót kapott hektáronként. Igaz tavaly pihent a föld mert június végén meghalt benne a kukorica, aztán vissza lett tárcsázva.
Válasz Gatti #24090. hozzászólásáraVetésfehéritő ellen kellett védekezni?? Mi próbálnánk őket gyéríteni, de mintha vízzel locsolnánk őket, már kipróbáltunk néhány felszivódot, de teljesen hatástalan, igaz a sárgarozsda is csinált csúnya munkát itt. Az árpát+ virus ritkitotta meg
Amúgy patentül néz ki basiliód
Válasz SanyóÓ #24089. hozzászólásáraIgen Basilio, idén van először.
Válasz Gatti #24088. hozzászólásáraBasilio igaz?
Enyém ugyanilyen, 50-60 szemes kalászok, kiválónak mondható felénk(6-15Ak földek)
6 éve "testvére" a Cellule volt ilyen szép 84 mázsás volt.
Régen volt ilyen szép búzànk, csak most meg ára nem lesz.
Válasz Gandhy #24086. hozzászólásáraNekem árpában semmi nem látszott utána.
Szerintem ez azért van, mert Nyugaton vagy
Válasz Bárány #24085. hozzászólásáranekem szinte mindig, pl. idén is
Válasz Gandhy #24084. hozzászólásáraMég nem hallottam ilyenről, pedig a legtöbbet és a legrégebben ezt használom.
Válasz mcandoure #24083. hozzászólásáraha az 5. napon sárgul a zászlóslevél hegye, akkor felszívódott
Válasz Tom250 #24081. hozzászólásáraIgen.
Elírtam a szer nevét, véletlenül. :-)
Falcon Pro volt. :-)
falado
Válasz mcandoure #24080. hozzászólásáraNem tudom hogy lemosta e, de szerintem az e-naplóba ne nagyon vidd fel mert 2021-ben kivonták a forgalomból....
https://agromedium.com/hu-hu/novenyvedo-szer/comrade-964f47b8/
tavaly november 30-ig volt a türelmi ideje, vagyis addig még lehetett használni, de idén már semmiképp!
Sziasztok!
Tegnap este fújtam gombaölővel a búzát. (tavalyról maradt Comrade-al)
Kb 1 óra múlva jött az égi áldás. Szerintetek lemosta, vagy felszívódhatott már akkorra?
Válasz Celtises #24078. hozzászólásáraKalászvédelemre ez alig több a semminél.
Válasz Bárány #24077. hozzászólására1 hete fújtam pirenofora miatt. 40-50% kalász volt kint. Azóta kikalászolt. Én sem tervezem fújni.
Kinek mi a véleménye?
Válasz Gatti #24074. hozzászólásáraHa szereted az orosz rulettet, akkor ne fújd!
Válasz Gatti #24074. hozzászólásáraEz a te döntésed. Felénk most meg 14 ben ért valamit a gombaölő egésséges, mindent megkapott búzáknak.
Részletesen…
Mit gondoltok, ha teljesen egészséges a búza akkor érdemes még gombaölővel permetezni? Most virágzik, csapadékot nem sokat jósolnak felénk.
Válasz mtz1221 #24069. hozzászólásárapl. Amistar Era
Válasz Apáé #24071. hozzászólására2 hete, meg a maradékkal nem bírtam magammal és ma délután.
Válasz mtz1221 #24069. hozzászólásáraMikor fujtad?
Válasz Traktoros30 #24068. hozzászólására1x 6dl, 2x 8dl - 17 ezer/liter
Jut eszembe "EZT" adták a rozsdára mert már kint volt a kalász. Aki ért hozzá linkeljem már magyarul hasonló hatóanyagú szert, hogy mire is jó még pontosan.
Válasz Gandhy #24067. hozzászólásáraMilyen dózissal adtak ki a falcon-t és mennyibe kerül egy kezelés?
Válasz apuci #24066. hozzászólásárajó évben 2-vel megoldom, idén már kapott 2 Falcon Pro-t, megkapja a kalászvédelmet is, remélem a rozsdát megfogtam, de nem vagyok nyugodt
Válasz Gandhy #24065. hozzászólásáraÉn se azért reagáltam így,csak leírtam én hogy csinálom.
Válasz apuci #24064. hozzászólásáraNem rád értve, inkább csak általánosságban jegyeztem meg.
Válasz Gandhy #24062. hozzászólásáraNagyon ritkán szoktam kisérletezni, a növényorvos utasítását szoktam követni,
kér három gombaölő meg minden alkalommal megy hozzá a rovar is!
Válasz apuci #24060. hozzászólásáraMost fújtam èn is először, az egèsz tábla(ák) besárgultak. Árpákat vîrus vitte el, ez az èv itt elment
Válasz apuci #24056. hozzászólásáraIdén válogatnak majd a búzában a kereskedők. Soha nem volt még ennyire fontos a termény minősége. Szerintem nem most van itt a kísérletezés ideje.
Válasz Bárány #24059. hozzászólásáraArra akart kilyukadni,hogy egy egèszsègesre permetezett növèny nem lesz beteg? lehet benne igazság.
Válasz Bárány #24059. hozzászólásáraValószínű így lenne,csakhogy az ismerős az elsőt fújta kb.:10-12 napja!
Válasz apuci #24056. hozzászólásáraHa a sárgarozsda miatt 3-4 gombaölőt kifújsz, utába nemigen lesz fuzárium.
Így kb. igaz lehet.
Válasz Sk Laci #24057. hozzászólásáraÉn se!
Válasz apuci #24056. hozzászólására"Erre azért nem vennék mérget"
Válasz Sk Laci #24052. hozzászólásáraEgy ismerősöm elmondása szerint a növényorvosa az mondta, amelyik évben van rozsda akkor nincs fuzárium így nem szükséges védekezni.
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdésem volna, hogy őszi árpát virágzás után lehet még gombaölőzni ??
Köszönöm az információt!
KÖRKÉP A HAZAI ROZSDAGOMBA-KUTATÁSOKRÓL c. munkaértekezlet elôadásai avagy rozsda rozsda hátán. Lehet okosodni!
Válasz kajszi_71823 #24048. hozzászólásáraMa befejeztem az elmaradt búzákat. Biztos ami biztos, itt ott láttam a levélen rozsdakezdeményt, mondom szét ne szaladjon.
Az jó ha neked nem kellett fújnod.
Nekem ez már a 2. gombaölő volt. El akartam húzni a virágzásig, de nem mertem.
Meglátom milyen idő lessz, az szerint lessz a kalászvédelem.
Basilio, szép egészséges :)
Válasz snooker #24049. hozzászólásáraKöszi
Válasz Traktoros30 #24045. hozzászólásáraMindég azt használom. Ha csatornából ,ásottkútból szívatom nem győzöm tisztítani a szűrőket.
Válasz Sk Laci #24044. hozzászólásáraNekemis lukullus van, kutya baja eddig. Gyomirtón kívül még mást nem kapott, úgytűnik nemis fog, nemlátom, hogy beteg lenne, vagy legalábbis nem mutatja jelét. Xd
Válasz Traktoros30 #24045. hozzászólásáraKöszi
Válasz Traktoros30 #24045. hozzászólásáraLehet.
Sziasztok!
Csapivizet lehet használni búza gombaölőzéshez és rovarölőzéshez? A klór miatt kérdezem, hogy nem vesz össze a szerekkel?
Válasz mtz1221 #24043. hozzászólásáraAvenuera vigyázz a rozsdát illetően, nem ellenálló fajta. Sokáig nem látsz rajta semmit, majd hirtelen jelentkezik. 2 éve amikor volt alig láttam az Avenueba valami betegséget, mondom lefújom. Parcella befejezésére a rozsdát szépen lehetett látni a Zetor fehér felnijén.
Másik 2 fajtát nem ismerem.
Nekem idén Lukulusz van, 1 helyen a fák miatt nem tudtam lefújni egy 4x10 m felületet, tegnapra csupa rozsda volt az egész. Máshol szerencsére eddig jó.
Holnap még lefújok 5 ha, amit esők előtt nem győztem.
Válasz Bárány #24042. hozzászólásáraMind ugyanaz. Avenue ingenio meg basmati keverve.