Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz blink #12000. hozzászólásáraSzerencsére ez a 2 hektár. Kísérleti vetés volt 6 hektáron direktbe, itt már esett az eső, szépen mondtam álljon le, de hektárharcos a fickó, gyakorlatilag végigrántotta a föld tetején. A másik darab jobban néz ki de ott sem járatta a tárcsasort rendes mélységben vetéskor. Így a felső 10cm-es tömörödött réteget át sem törte. Gyakorlatilag új lapokkal kb 18-20cm mélyen megy ezen a gépen a rövid tárcsa sor. Vetés előtt néztem meg a földet 10 cm alatt szép omlós talaj volt. Ezt elcseszte, de a további bérmelókat is.
Hercegszántói bérvállalkozó és a pronto munkája. Az én 2 hektáros kis parcellámon. Ez 13 papír /Ha +fa vetés ebben benne a gépi töltése a vetőgépnek. Természetesen a vetés nem lett kifizetve.Ez egy 500 eurós Istria vetőgép. Ez már megérdemli a munkadíjat !
Válasz .Szabi. #11984. hozzászólásáraMilyen tőszámmal vetetted ezeket?
Én 330ezerrel 76 centire.
Nagyon ígéretes az állományod, kíváncsi leszek mit mutatnak majd.
Szépen elterült a CO után a mag, jó ez a sávos szórt állásos technológia...
Használtok szárcsökkentőt az idei tavaszon? Mulan és ingenio fajtáim vannak, amik elbírnák, de a vegyszerre azt írják, hogy aszályos időszakban nem javasolt a kijuttatás. Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a szerekkel?
Ma készítettem pár képet repcékről.
Már indulnak, de erősen levoltak rágva, nagy hátrányból kellett indulniuk most.
Meghúzattuk mert nagyon összevolt taposva a felszín és cserepesedett.
Válasz Hús Futár #11974. hozzászólásáraJa persze hogy a legdrágábbat, ebből az utcából már megjöttünk párszor mi is, "csak most, csak ez, csak neked a legjobbat" Jelenleg a 3. kereskedő játszik nálam, de van mèg kettő parkoló pályán, ha nem viselkedik rendesen a jelenlegi akkor csereeeeeeee
Válasz Gergő, #11975. hozzászólásáraAzért csak nézegesd sűrűn, mert a felét se tudja a marketingszövegnek, arról nem is beszélve, hogy a dupla permetezés után jövőre vakarózunk majd, hogy miért nem döglenek a rovarok....
"mikrokapszulázott formuláció kora tavaszi kijuttatás esetén akár 1 hétnél hosszabb hatástartamot biztosít. Ez a hatástartam hosszabb, mint az általánosan használt piretroid + klórpirifosz kombinációk hatástartama. Két egymást követő Rapid CS permetezéssel, két hét időszakot tartva a két permetezés között, 1 hónapos kártevő mentességet biztosíthatunk a repce számára a virágzás megindulásáig, alig 3 000 Ft/ha költségszinten "
Válasz John Deere Power Shift #11964. hozzászólásáraBecőszúnyog ellen esetleg, de virágzásban is max Biscaya árban nem rosz. Èn máskèppen játszok ilyenkor. Nurelle drága, olcsóbb egy Dursban 0,5 l/ha+ 0,075 l/ha Fury mixet keverni,hatása ugyanúgy 7-8 nap, árban kb.80%
5 napja befújtam nurelle d-vel a repcét, ma körbenéztem, szépen kipucolta, de tegnap és ma reggelre -1 fok volt, ezek után lesz még tartamhatása a nurelle d-nek vagy a hideg végett nem lesz?
Válasz Gege #11963. hozzászólásáraA sima granstarral esetleg lehet, de a super és a superstar más hatóanyagokat is tartalmaz, és bántja az expresszes napraforgót.
Válasz gazda001 #11960. hozzászólásáraCsaknem dupla árban van egy Nurelle képest!Gondolkodtam benne én is mert 3. kategóriás,és igen jó tulajdonságokkal bír,de a költségek annyira "elszállnak" így is hogy embertelen.
Válasz jamo #11942. hozzászólásáraAz enyém is pont így néz ki, mint neked a 2.-3. képen. Az állomány nekem sürüb, vastagabb gyökérnyakkal. Eddig nem regenerálódott ennyire mint a tied. A napokban lehúzom bogarak ellen, lehet gombaölőt is teszek hozzá. De megvárok olyan reggelt, amikor már nem fog fagyni.
A leharapgált repce között kezd megjelenni a vadzab, lehet 1 hét mulva az is kibúj rendesen, lehet újra mennem.
Válasz dr.T #11941. hozzászólásáraGondolkodni lehet, de azthiszem meghagyom a repcét, majd meglátom mi lessz vele.
Ha árpát, vagy szálkásbúzát tennék, az csak éréskor segít, addig eszik gond nélkül. Tavaly szálkásbúza volt a parcellán, 6 ha-os részt 2. nóduszos állapotban jobban lelegelték, mint bármilyen kaszálógép. Az új hajtások meg nem tudták behozni a lelegelt kiesést.
25153 hozzászólás
Válasz blink #12000. hozzászólásáraMikor védekezel és mivel?
Messziről nem látszik semmi, de közelebbről látni,hogy valami gond van a búzával. Szerintetek mi ez?
Válasz blink #12000. hozzászólásáraSzerencsére ez a 2 hektár. Kísérleti vetés volt 6 hektáron direktbe, itt már esett az eső, szépen mondtam álljon le, de hektárharcos a fickó, gyakorlatilag végigrántotta a föld tetején. A másik darab jobban néz ki de ott sem járatta a tárcsasort rendes mélységben vetéskor. Így a felső 10cm-es tömörödött réteget át sem törte. Gyakorlatilag új lapokkal kb 18-20cm mélyen megy ezen a gépen a rövid tárcsa sor. Vetés előtt néztem meg a földet 10 cm alatt szép omlós talaj volt. Ezt elcseszte, de a további bérmelókat is.
Támadnak a dögök.
Vinkó, az kemény! Hány Ha ment a levesbe?
Hercegszántói bérvállalkozó és a pronto munkája. Az én 2 hektáros kis parcellámon. Ez 13 papír /Ha +fa vetés ebben benne a gépi töltése a vetőgépnek. Természetesen a vetés nem lett kifizetve.Ez egy 500 eurós Istria vetőgép. Ez már megérdemli a munkadíjat !
Válasz .Feco. #11996. hozzászólására
Válasz buda.richard #11995. hozzászólásáraDe jó neked... mi viszont nem fogunk mert nem szeretjük a bújtatott reklámokat...
Válasz halihó #11985. hozzászólására300 kg nitrosol-t...
Sziasztok!
Vásároltam Cell Bórt 18340 Ft/20 litert az agrovacio.hu -n!!!!!!
Válasz John Deere Power Shift #11993. hozzászólásáraKösz, remèlem marad is, sokat kint alszik mèg, nem szeretek előre örülni
Válasz gazda001 #11991. hozzászólásáraEszméletlen a különbség ebben a semmi kis országban!!!!Nálunk Hajdúban nincs ennyire előre!
Gyönyörű !!
Válasz szanberg #11980. hozzászólásáraFrankó dolog ez a húzatásos szisztéma!!
SREK 400 EZERREL VETVE, MOST KB 350-360
Válasz halihó #11985. hozzászólásáraIdén búzára Zintrac, Coptrac, keserűsó, nitrosol, gyomirtóval együtt.
Válasz halihó #11986. hozzászólásáraNekünk nem volt vele gond.
Válasz .Szabi. #11984. hozzászólásáraMilyen tőszámmal vetetted ezeket?
Én 330ezerrel 76 centire.
Nagyon ígéretes az állományod, kíváncsi leszek mit mutatnak majd.
Szépen elterült a CO után a mag, jó ez a sávos szórt állásos technológia...
Válasz .Szabi. #11984. hozzászólásáralátom lesz lové, a vegyszerezorol még semmi infó, mi itt felvidéki parasztok még el lettünk felejtve...
amargerol Coptrac 500-al mehet egybe?
búzára milyen lombtrágyákat raktok ? most?
illetve repcére?
Használtok szárcsökkentőt az idei tavaszon? Mulan és ingenio fajtáim vannak, amik elbírnák, de a vegyszerre azt írják, hogy aszályos időszakban nem javasolt a kijuttatás. Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a szerekkel?
Válasz Batka #11976. hozzászólására
Úgy-úgy ahogy Batka kolléga írja!
Válasz hallássérült mg.munkás #11945. hozzászólásáraMire jutottál a búzádal valami ilyesmivel rágódom én is
Ma készítettem pár képet repcékről.
Már indulnak, de erősen levoltak rágva, nagy hátrányból kellett indulniuk most.
Meghúzattuk mert nagyon összevolt taposva a felszín és cserepesedett.
Válasz gazda001 #11977. hozzászólásáraSok lehetőségem nincs ő a legolcsóbb és normálisabb a körnékben így is vagy 20 km-re járok hozzá
Válasz Gergő, #11975. hozzászólására minden cigány a maga lovát dìcsèri, de közben a repce növekszik
Válasz Hús Futár #11974. hozzászólásáraJa persze hogy a legdrágábbat, ebből az utcából már megjöttünk párszor mi is, "csak most, csak ez, csak neked a legjobbat" Jelenleg a 3. kereskedő játszik nálam, de van mèg kettő parkoló pályán, ha nem viselkedik rendesen a jelenlegi akkor csereeeeeeee
Válasz Gergő, #11975. hozzászólásáraAzért csak nézegesd sűrűn, mert a felét se tudja a marketingszövegnek, arról nem is beszélve, hogy a dupla permetezés után jövőre vakarózunk majd, hogy miért nem döglenek a rovarok....
Mi rapidot nyomtunk! Erre ezt írja.
"mikrokapszulázott formuláció kora tavaszi kijuttatás esetén akár 1 hétnél hosszabb hatástartamot biztosít. Ez a hatástartam hosszabb, mint az általánosan használt piretroid + klórpirifosz kombinációk hatástartama. Két egymást követő Rapid CS permetezéssel, két hét időszakot tartva a két permetezés között, 1 hónapos kártevő mentességet biztosíthatunk a repce számára a virágzás megindulásáig, alig 3 000 Ft/ha költségszinten "
Válasz gazda001 #11960. hozzászólásáraezt ajánlotta a vegyszer boltos ahova már rég óta járok
Válasz kis Zombi #11959. hozzászólásáramaximum dózissal mentem és tegnap találtam benne újra szárormányost .
Válasz Devyd #11968. hozzászólásáraOhne Samurai ohne határszemlede majd holnap.kitrakizok ès fotózok
Válasz John Deere Power Shift #11964. hozzászólásáraBecőszúnyog ellen esetleg, de virágzásban is max Biscaya árban nem rosz. Èn máskèppen játszok ilyenkor. Nurelle drága, olcsóbb egy Dursban 0,5 l/ha+ 0,075 l/ha Fury mixet keverni,hatása ugyanúgy 7-8 nap, árban kb.80%
Válasz John Deere Power Shift #11966. hozzászólására15 l/ha
5 napja befújtam nurelle d-vel a repcét, ma körbenéztem, szépen kipucolta, de tegnap és ma reggelre -1 fok volt, ezek után lesz még tartamhatása a nurelle d-nek vagy a hideg végett nem lesz?
Válasz gazda001 #11960. hozzászólásáraNa látszik az Azospeed hatása?
Ilyen aszályban jó lenne ha valaki csinálna kontrollt....
Az expresszes napra arvakelest a granstar super nem viszi! Oda a staranos kombináció kell granstar superstar vagy pointer star.
Válasz gazda001 #11960. hozzászólásáraAzospeed-öl mennyit adtál ki??
Válasz Gege #11963. hozzászólásáraA sima granstarral esetleg lehet, de a super és a superstar más hatóanyagokat is tartalmaz, és bántja az expresszes napraforgót.
Válasz gazda001 #11960. hozzászólásáraCsaknem dupla árban van egy Nurelle képest!Gondolkodtam benne én is mert 3. kategóriás,és igen jó tulajdonságokkal bír,de a költségek annyira "elszállnak" így is hogy embertelen.
Válasz ewtoto #11956. hozzászólásáraNem értek valamit.. az expresses napraforgót le25 nem granstarral gyomírtózzuk?
Válasz jamo #11942. hozzászólásáraAz enyém is pont így néz ki, mint neked a 2.-3. képen. Az állomány nekem sürüb, vastagabb gyökérnyakkal. Eddig nem regenerálódott ennyire mint a tied. A napokban lehúzom bogarak ellen, lehet gombaölőt is teszek hozzá. De megvárok olyan reggelt, amikor már nem fog fagyni.
A leharapgált repce között kezd megjelenni a vadzab, lehet 1 hét mulva az is kibúj rendesen, lehet újra mennem.
Válasz dr.T #11941. hozzászólásáraGondolkodni lehet, de azthiszem meghagyom a repcét, majd meglátom mi lessz vele.
Ha árpát, vagy szálkásbúzát tennék, az csak éréskor segít, addig eszik gond nélkül. Tavaly szálkásbúza volt a parcellán, 6 ha-os részt 2. nóduszos állapotban jobban lelegelték, mint bármilyen kaszálógép. Az új hajtások meg nem tudták behozni a lelegelt kiesést.
Válasz Hús Futár #11958. hozzászólásáraHá' van ott lóvé dögiveeee
Válasz Hús Futár #11958. hozzászólásáraA Mospilan hatása meleg időben 3 nap múlva látható, és 10 - 14 nap a hatástartama.
Egyszer viszont csak 105 - 110 g -ot tettem 125 g helyett, és a levéltetvek kiröhögték, nem szabad aluldozírozni.
5 napja kezeltem a repcét szárormányos ellen Mospilánnal , szerintetek kezeljem újra vagy a a felszívódott szer majd kinyírja ezt a hullámot .
Válasz ewtoto #11956. hozzászólásáraGyakorlatilag is!
Köszi a segítséget, pedig expresses P64LE25 :D
Akkor elvileg viszi?
Válasz tothgazda #11954. hozzászólásáraAz expressest is viszi
Válasz ewtoto #11952. hozzászólásáraHa nem expresses a napraforgó.