Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Marti Miklós #9834. hozzászólásáraAz micsoda hogy milyen % ban fuzáriumos???? Vagy fuzáriumos vagy nem Ennyi az egész! 1 gombaölővel ne várj csodát!Lehet az bármilyen ellenálló fajta is...3 q nitrogénről már inkább nem is szólok...
Válasz Marti Miklós #9834. hozzászólására A másik probléma, hogy nem szántottuk fel ősszel, tárcsázás után ment bele a mag, ez is segítette a fuzáriumot.
Nem tudom a százalékot, mert a felvásárló igazából nem problémázott rajta, így én sem feszegettem tovább, hogy mennyire problémás vagy sem. Többen vittek oda hasonlót, mert jó nagy kupac toxinos anyag volt, aminek a szélére mi is billentettünk. A minőség nekünk Euro és takarmány volt, igaz nyomtam meg lombtrágyával vagy nitrogénnel a vége felé már, szóval nem is csodálkozom, 45 eFt-ért eladtuk, pénz a számlán már.
Ősszel szántsd fel, és máris kevesebb gondod lesz.
Válasz Sz_Pisti #9823. hozzászólásáraAz elfogadható, de mit adtatok neki? és a fuzárium milyen %-ban károsított. Én egy tavaly 600q-ás trágyás kuki táblába tenném, de 3q pétin és 1x gombán nem terveztem többet..
Válasz Sz_Pisti #9823. hozzászólásáraAz elfogadható, de mit adtatok neki? és a fuzárium milyen %-ban károsított. Én egy tavaly 600q-ás trágyás kuki táblába tenném, de 3q pétin és 1x gombán nem terveztem többet..
Válasz csoppika #9831. hozzászólására Ha maradni akarsz a Capo-nál, akkor adj neki Moddus-t, ez drága, de akkor biztos nem kell kétszer kezelned, léteznek generikus változatai is már, azok olcsóbbak valamivel.
Fajtában Antonius, Lukullus, de ezek sem alacsony szárúak igazán, esetleg Federer
Válasz B.laca #9829. hozzászólására Nálunk az egyszeri szórás teljesen bevált, csak a szegésben van néhány picike (1-2 m2) dőlt folt, de az műtrágyaszórási hiba miatt, mert átfed a szórás, de azt karózni kellene csak akkor nem dőlne meg, ezért nem értem mire kell kétszer szórni 6 tonnás állományt.
Máskülönben mennyire vált be a Medaxx Top? Már nem kaptam tavasszal, pedig szerettem volna kipróbálni. Később hallottam, hogy egy cégnél csak a Medaxx Top-os tábla dőlt meg, a másikak álltak. Igaz arra volt volt vihar, jég minden fene
Válasz Sz_Pisti #9826. hozzászólásáraTélen egy BASF vevőtalálkozón a területi képviselő mondta, hogy javasolja kipróbálni azoknak akik intenzíven termelnek.
Németországban 3-szor szár szilárdítóznak,csak ott rengeteg az eső, meg másképp nem bírná el a szár a 10+ tonnákat.
Válasz gazda001 #9825. hozzászólásáraDe akkor hogyan akadályozzam meg, hogy a Capo felérjen az mtz ajtó alja fölé??? Idén szárazság volt... mi van ha esik is??? Zsupfedeles házakat nemigen látni erre, hogy kapkodjanak a szalmáért. Ennyi szárat nem tudok bedolgozni. Kombájnon nincs szecskázó...
Válasz B.laca #9824. hozzászólásáraEzen NE CSODÁLKOZZ!!!!!! Szárszilárdítót száraz időjárási körülmények között senki nem javasolja használni. Sőt vannak olyan cégek akik egyenesen azt mondják hogy TILOS!!!!!!!! Gyakorlati tapasztalat alapján elmondható hogy értelme csak erősen csapadékos tavasz esetén van, száraz időben terméskiesést okozhat, mert lassítja a tápanyagok és a víz szállítását a szárszövetekben. Na akkor már neked is megvan a gyakorlati tapasztalaotd.
Az idén kísérlet képen kipróbáltam egy kétszeri szárszilárdítót.
Az első Cycocell volt, márciusban, amikor már rá lehetett menni a földre, és 10 celsius fok felett volt már.
A második Medax Top volt szárba indulás és zászlós levél között.
Két táblában két különböző fajtával próbáltam.
Mind a két esetben a amelyik táblarész nem kapott semmit, az többet tudott.
A kontroll Florian 68q/ha lett
a kétszer kezelt Florian 65q/ha lett.
A kontroll Hystar 78q/ha lett,
a kétszer kezelt Hystar 75q/ha lett.
A száraz tavasz lehet az oka?
Kinek mi a véleménye?
Válasz Marti Miklós #9822. hozzászólásáraNekünk volt, kései vetéssel is 7,5 tonna, de kukorica után vetettük, 2x gombázva is fuzáriumos lett. Főleg az évjárat hatás miatt
Válasz cimbike. #9810. hozzászólására5 tonnás tavaszi búzát arattunk, javító minőség lett. Korai vetés volt, osztrák fajta.
Arattunk késői vetésűt is, minimál technológiásat, azon, 2,9 t volt.
Válasz Agromókuss #9807. hozzászólásáraElég jó lett , ahhoz képest milyen kevés csapadék esett. 65q/ha átlagba , 12,5 fehérje és 29 es sikér lett. elégedett vagyok :)
Na,le lett aratva. Lett meglepetés.
20 körül lett a sikér a korábban mért 35 helyett.
Volt,akinek rosszabbul nézett ki és adott 7 tonnát hektáronként,nekünk 5,3 tonna /hektár lett...
Azt elfelejtettem megkérdezni,hogy milyen fajta,annyit tudok,hogy valami német cucc. Magasabb volt mint a többi a környéken,és még zöld korában kékes árnyalata volt. Nem tudom,hogy ez segít-e beazonosítani.
Válasz Fiatal_nem_gazda #9799. hozzászólásáraSzernitem vágjátok holnap, vagy csüt délelött, mert csöt estétől országos esőt mond egész hétvégére, persze nem feltétel hogy nálunk vagy nálad esik is akár 0.1mm de aratást kévés is eltudja rontani.. meg a minőséget is...
Sziasztok! Az mennyire normális,hogy még talpon van nálunk a búza? Pénteken volt mérve,akkor 11% víz volt benne,akkor azt mondta a fickó akivel műveltetjük,hogy ezen a héten le lesz vágva.
25128 hozzászólás
Agromagos Ns 40 volt valakinek? Kíváncsi vagyok, kéne ide egy jól termő szálkás búza a vadak miatt.
Válasz Marti Miklós #9841. hozzászólásáraÉs mennyit fizet?
Válasz Dinnyés Laci #9840. hozzászólásáraMax 60-65q felénk
Válasz bobo77 #9839. hozzászólásáraA malom nekem részletes elemzést ad a mintáról don üszög poloskaszúrt tört csökkentértékű stb.
Válasz ermike #9837. hozzászólásárasúly?
Válasz Marti Miklós #9834. hozzászólásáraAz micsoda hogy milyen % ban fuzáriumos???? Vagy fuzáriumos vagy nem Ennyi az egész! 1 gombaölővel ne várj csodát!Lehet az bármilyen ellenálló fajta is...3 q nitrogénről már inkább nem is szólok...
Válasz Sz_Pisti #9835. hozzászólásáraKöszi, szántásra én is gondoltam. ha nyomtad a végét, akkor sem tudott jobb minőséget?
Antonius a jobb táblában 34,6 sikér és 15,1 fehérje
Válasz Devyd #9821. hozzászólásáraMilyen lett végül? Ki akartam próbálni de nem sikerült vetőmagot szerezni.
Válasz Marti Miklós #9834. hozzászólására A másik probléma, hogy nem szántottuk fel ősszel, tárcsázás után ment bele a mag, ez is segítette a fuzáriumot.
Nem tudom a százalékot, mert a felvásárló igazából nem problémázott rajta, így én sem feszegettem tovább, hogy mennyire problémás vagy sem. Többen vittek oda hasonlót, mert jó nagy kupac toxinos anyag volt, aminek a szélére mi is billentettünk. A minőség nekünk Euro és takarmány volt, igaz nyomtam meg lombtrágyával vagy nitrogénnel a vége felé már, szóval nem is csodálkozom, 45 eFt-ért eladtuk, pénz a számlán már.
Ősszel szántsd fel, és máris kevesebb gondod lesz.
Válasz csoppika #9831. hozzászólására Ha maradni akarsz a Capo-nál, akkor adj neki Moddus-t, ez drága, de akkor biztos nem kell kétszer kezelned, léteznek generikus változatai is már, azok olcsóbbak valamivel.
Fajtában Antonius, Lukullus, de ezek sem alacsony szárúak igazán, esetleg Federer
Válasz gazda001 #9828. hozzászólásáraHa javító minőségben, és gombára nem nagyon kényesen, akkor kérem a neveket...
Válasz B.laca #9829. hozzászólására Nálunk az egyszeri szórás teljesen bevált, csak a szegésben van néhány picike (1-2 m2) dőlt folt, de az műtrágyaszórási hiba miatt, mert átfed a szórás, de azt karózni kellene csak akkor nem dőlne meg, ezért nem értem mire kell kétszer szórni 6 tonnás állományt.
Máskülönben mennyire vált be a Medaxx Top? Már nem kaptam tavasszal, pedig szerettem volna kipróbálni. Később hallottam, hogy egy cégnél csak a Medaxx Top-os tábla dőlt meg, a másikak álltak. Igaz arra volt volt vihar, jég minden fene
Válasz Sz_Pisti #9826. hozzászólásáraTélen egy BASF vevőtalálkozón a területi képviselő mondta, hogy javasolja kipróbálni azoknak akik intenzíven termelnek.
Németországban 3-szor szár szilárdítóznak,csak ott rengeteg az eső, meg másképp nem bírná el a szár a 10+ tonnákat.
Válasz csoppika #9827. hozzászólásáraNem kell olyat vetni, sok más fajta is tudja a 60-70 mázsát
Válasz gazda001 #9825. hozzászólásáraDe akkor hogyan akadályozzam meg, hogy a Capo felérjen az mtz ajtó alja fölé??? Idén szárazság volt... mi van ha esik is??? Zsupfedeles házakat nemigen látni erre, hogy kapkodjanak a szalmáért. Ennyi szárat nem tudok bedolgozni. Kombájnon nincs szecskázó...
Válasz B.laca #9824. hozzászólására Eleve nem értem miért szórtad kétszer.
Válasz B.laca #9824. hozzászólásáraEzen NE CSODÁLKOZZ!!!!!! Szárszilárdítót száraz időjárási körülmények között senki nem javasolja használni. Sőt vannak olyan cégek akik egyenesen azt mondják hogy TILOS!!!!!!!! Gyakorlati tapasztalat alapján elmondható hogy értelme csak erősen csapadékos tavasz esetén van, száraz időben terméskiesést okozhat, mert lassítja a tápanyagok és a víz szállítását a szárszövetekben. Na akkor már neked is megvan a gyakorlati tapasztalaotd.
Az idén kísérlet képen kipróbáltam egy kétszeri szárszilárdítót.
Az első Cycocell volt, márciusban, amikor már rá lehetett menni a földre, és 10 celsius fok felett volt már.
A második Medax Top volt szárba indulás és zászlós levél között.
Két táblában két különböző fajtával próbáltam.
Mind a két esetben a amelyik táblarész nem kapott semmit, az többet tudott.
A kontroll Florian 68q/ha lett
a kétszer kezelt Florian 65q/ha lett.
A kontroll Hystar 78q/ha lett,
a kétszer kezelt Hystar 75q/ha lett.
A száraz tavasz lehet az oka?
Kinek mi a véleménye?
Válasz Marti Miklós #9822. hozzászólásáraNekünk volt, kései vetéssel is 7,5 tonna, de kukorica után vetettük, 2x gombázva is fuzáriumos lett. Főleg az évjárat hatás miatt
Farinelli kinek mit tudott és milyen technológiával, jövőre vetnék.
Chevron, még június elején.
Válasz gazda001 #9819. hozzászólásáraDettó
Válasz Gox #9818. hozzászólásáraNálam is, de azonnal meg is ették a bolhák
Szépen kikelt az elhullott repcemag. Mai kép.
Válasz SanyóÓ #9815. hozzászólására.... körülmények között 35, jó körülmények között 55. Minősége viszont jobb colt, mint a tobbie.
Moderátor által módosítva: 2015-07-30 14:09:39
Válasz cimbike. #9814. hozzászólásáraEl lehetett volna, csak van vagy 10 tulaja a 0,9-ha-nak, és elment az idő, mire döntöttek.
LUKULLUS őszi búzája volt valakinek? Mennyit adott, milyen körülmények között?
Válasz decsi #9811. hozzászólásáraGondolom nem lehetett idoben elvetni.
Válasz Gox #9812. hozzászólásáraEs az osziek atlaga? Tavasziban az 5 az jo.
Válasz cimbike. #9810. hozzászólására5 tonnás tavaszi búzát arattunk, javító minőség lett. Korai vetés volt, osztrák fajta.
Arattunk késői vetésűt is, minimál technológiásat, azon, 2,9 t volt.
Válasz cimbike. #9810. hozzászólásáraTavasz búzám 3.3t/h (ősszel dagonya volt)
Vajon a tavaszi gabonák követték az őszieket termésátlagban??
Válasz Agromókuss #9807. hozzászólásáraElég jó lett , ahhoz képest milyen kevés csapadék esett. 65q/ha átlagba , 12,5 fehérje és 29 es sikér lett. elégedett vagyok :)
Válasz Gatti #9804. hozzászólásáraIgen,toklász nélküli.
Válasz Gatti #9805. hozzászólásáraHogy adja?
Válasz cimbike. #9790. hozzászólásáraIsterra nem viccel
Pár kép az aratásról...
Válasz Fiatal_nem_gazda #9803. hozzászólásáraA Genius ilyesmi, nekünk olyan volt vetve :)
Toklász nélküli volt?
Na,le lett aratva. Lett meglepetés.
20 körül lett a sikér a korábban mért 35 helyett.
Volt,akinek rosszabbul nézett ki és adott 7 tonnát hektáronként,nekünk 5,3 tonna /hektár lett...
Azt elfelejtettem megkérdezni,hogy milyen fajta,annyit tudok,hogy valami német cucc. Magasabb volt mint a többi a környéken,és még zöld korában kékes árnyalata volt. Nem tudom,hogy ez segít-e beazonosítani.
Válasz Fiatal_nem_gazda #9799. hozzászólásáraSzernitem vágjátok holnap, vagy csüt délelött, mert csöt estétől országos esőt mond egész hétvégére, persze nem feltétel hogy nálunk vagy nálad esik is akár 0.1mm de aratást kévés is eltudja rontani.. meg a minőséget is...
Milyen fajta?
Válasz Fiatal_nem_gazda #9799. hozzászólásáraJa és 35 sikér, 16 fehérje! Csak arassák már le!
Sziasztok! Az mennyire normális,hogy még talpon van nálunk a búza? Pénteken volt mérve,akkor 11% víz volt benne,akkor azt mondta a fickó akivel műveltetjük,hogy ezen a héten le lesz vágva.
Válasz cimbike. #9790. hozzászólásárahol volt ez a Cellule cunami?
Válasz Feri0591 #9792. hozzászólására140 kg N (osztott fejtrágyázás tavasszal) löszös hordalékkúp, biztos csak évjárrathatás
, vagy a gazda szeme hizlalta
Válasz fida91 #9794. hozzászólásáraDe akkor a föld is nagyon jó föld lehet hogy ilyen eredmény lett
Válasz fida91 #9794. hozzászólásáraGombaölő volt? Mikor?