Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Nabu #9779. hozzászólásáraTermésmennyiség jó,6-6,5 t sárgaföldes területen,de a sikér 22-23 csak. Másik terület,ami réti földnek számít 8 t, 32,9 sikér a július 8ai nagy eső /39mm/ után vágva. De mindenki panaszkodott erről a fajtáról.
Üdv. Az MV Nádorral kinek milyen tapasztalata volt az idén. Nálunk 7.5 t/ha de a sikér sajna kevés. Amúgy nagyon szépen fejlődött, masszív szár, szép vastag kalászok. Jövőra is vetünk megpróbáljuk intenzívebb tápanyagellátással.
65q/ha átlaga volt és malmi búza lett belőle , tehát elégedett vagyok.
Csak tavasszal kapott 2q/ha műtrágyát valamint egyszer volt permetezve. Fajtája Genius. Tavaly is malmi lett csak tavaly nagy részét felzabálta a pocok. További részletek hamarosan :)
meg nem dolt el,mi lesz vetve ,ebbe a tablaba,gabona vagy tavaszi.
pillanatnyilag repce tarlo.
ha megis gabona lesz es most megtarcsazom,nem fog nagyon kiszaradni,e ben a 2-3 honapban?
repce utan nem sok takaro szalma van.ezert nem akarom ugy hagyni
Válasz .Szabi #9767. hozzászólásáraSzép eredmény gratula!
A Sirtakin és a Farinellin gondolkozok, hogy idén vetek belőlük, ilyen mennyiség mellet már nem nagyon érdekelne engem sem a minőség!
Sirtaki leszedve. 8,8t
13ak , macskaszaros fekete anyag
Napraforgó elővetemény
Mulcsuzózás, 2 sor tárcsa, 2 sor ásóborona
Műtrágyaszórás 150kg 10-26-26 NPK
Vetés október 12 - Saxonia vetőgép 250kg/ha, csávázatlan fogott mag
Gyűrűshenger
Február 29 - 250kg 27%
Másrcius 22 - 150kg 27%
Két permetezés
Bumper-Granstar-12kg Keserűső
Falcon-Fendona-1l Amalgerol
Az egész tavaszi időszakban 80mm-től nem esett a területre. A két szórás következő nap beázott 10-15mm-ekkel, meg junius első napjaiban volt egy 15mm-es áztató eső, a többi ilyen semmitmondó szárazeső.
Aratás előtt kapott 2 milit, biztos az mosta ki a mínőséget. 9,7 fehérje 16-os sikér Eladáskor a tritikálé mellé billentve, vöröslött a triti e fehér anyag mellett.
Válasz ewtoto #9760. hozzászólásáraBár nálunk is feküdt volna. Itt alig volt valami. De azért jó, hogy az ár nem kompenzálja, hogy itt a mennyiség se annyi mint felétek
MV Karély 55q/ha malmi I, Antonius 65q/ha taki és malmi II vegyesen. A mennyiségekkel alapjában véve elégedett vagyok, főleg hogy elégé homokos mindkét terület, de hogy ez a .... antonius hogy lett ilyen gyenge minőség azt nem értem.
Válasz t.peti #9762. hozzászólásáraVirágzáskor kap 20-30 liter nitrosolt,200 liter vízzel.Ha van idő,meg kedv,volt,hogy 2 x mentem bele,1-2 hét különbséggel.
Válasz Mf-es #9754. hozzászólásáraA minőségjavító nitrosolozás technológiáját leírnád ? mert itt meg a minőséggel van baj mindig, idén is 18-22 között volt a sikérje, tavasszal 120 kg nitrogén hatóanyagot kapott két részletben(3 + 1,5q)
Válasz Mf-es #9754. hozzászólásáraA minőségjavító nitrosolozás technológiáját leírnád ? mert itt meg a minőséggel van baj mindig, idén is 18-22 között volt a sikérje, tavasszal 120 kg nitrogén hatóanyagot kapott két részletben(3 + 1,5q)
Mit gondoltok 30mm csapadék után mikor lehet rámenni búzára aratni? elötte már 12 alatti vize volt... Ma reggelre esett a 30 ból 16mm vasárnapra beállhat a vize?
Válasz .Ropi #9753. hozzászólásáraItt nagyon bevált az Exotic.6 tonna körül ad,2-3 mázsa műtrágyával.Minősége,kimondottan jó.Akik minőségjavító nitrosolozást csináljuk,csak javító lett.Akik nem,vegyes,takarmánytól javítóig,melyik milyen kocsinként.Lényeg,itt jól szerepel,és termelni is fogjuk.Volt évjárat,mikor adta a 8 tonnát átlagba.
Exotic eddig kinél hogy szerepelt?? Idén vetettem először fémzároltat jövőévi vetőmagnak, sokan ajánlották, hogy termésben is és minőségben is ottvan. 50-55 q között adja, de nem is csodálkozom rajta, idén nem vagyunk még 100 mm felett a téli hóval sem
Inkább a minőség lepett meg, csak 24-es lett a sikér, mellette meg a magyar fajták 34-35-ösek, mondjuk azok alig adják a 45 mázsát...
Mitől lehet ez?? Nitrogént kapott kb 100-110 kg-ot hatóanyagban, szétosztva tél végén szilárd és tavasszal kétszer folyékony formában. A minőségjavító Nitrosolozást kihagytam, nem láttam értelmét két hónap szérazság után még költeni rá, lehetséges, hogy emiatt lett takarmány? Gombákat, rovart, gyomirtót, lombtrágyát kapta rendesen, ugyanúgy mint a magyar, az meg mégis javító lett.
Erősen gondolkodom rajta, hogy meghagyjam-e jövőre vetőmagnak, lehet hogy akkor is ilyen gyatra lesz. Nálunk csak a malmit fizetik meg rendesen, takarmány nem kell a kutyának sem, plusz még a vadak miatt nem vethetek tar búzát, ezért is választottam ezt. Ki mit gondol, tudnátok ajánlani más toklászos, malmi fajtát??
3x aranykoronás, 20 a legalacsonyabb.
Soissons jó búza, tavaly olyanom volt, 7,7-et adott 20 AK-s földben, 40 AK-sban meg 8,4 t/ha. EUR minosegben.
Az egyik legellenallobb fajta, tavaly se volt semmi baja, iden sincs, semmi, abszolut semmi se latszodik a levelen! Nagyon ellenálló fajta!
De ez kb ezt tduja max, 8 t/ha és EUR minőségben.
Nagy és duci kalászai voltak tavaly, idén ahol látom viszont keskeny és hosszú, nem tudom miért.
Tavaly szintén intenzívben termesztettem, igaz közel se kapott ennyit mint idei bűzáim.
Szerintem egy alacsony-közepes intenzitású termesztéssel simán elérhető vele a 7 t/ha. Nulla betegséggel. Semmi se árt neki
Listaáraktól 10-20 %-al olcsóbban, mondjuk vegyszerezés 3.500-3750, mutragyaszoras 3.000-3.500, stb... minden valamivel olcsobban es mindent egy vallalkozo csinal. Mindegyikunknek jo, o maxon hasznalja gepeit, en meg viszonylag baratsagos arakon kapok szolgaltatast.
Kereskedoktol inputot 25-35 %-al kapom olcsobban mint listaar.
Válasz Cafi #9745. hozzászólására
Gratulálok a kiváló eredményhez, én már egy szerényebb termés átlagnak is örülnék. Soissons fajtát vetettem,de nem vagyok vele megelégedve, valamiért nem lett az igazi. :(
Milyen a föld minősége amin dolgozol, mennyi csapadék volt? (felén elég aszályos az idei év, + virágzásban jeget kaptunk)
A bérmunkák tarifáit elárulnád, kíváncsi volnék rá, felétek milyen árakon dolgoznak?
Tolna megye, Nak
napraforgo elovetemeny
2,8 q DAP 18-46
mutragya bedolgozva 1x kozepnehez tarcsa
Rapid 600-al vetve kb november 11-12
tavasszal:
5 liter Natur Plasma ket reszletben 3-2 liter
40 kg keseruso 3 vagy 4 reszletben
3 liter amalgerol 2 reszletben, 2-1 liter
40 liter azospeed 2 reszletben, 25-15 liter
2 gombaolo, 1. Falcon Pro, kicsit megkesve 80%-al max dozishoz kepest. 2. gombaolo Green Star max dozissal
5 q petiso, 2 reszletben, 3 q bokrosodaskor, 2 q szarbaindulasban
2 rovarolo, 2 x rapid cs
Gyomirto Granstar-Super csak duloben
4-szer lombtragyaztam, ebben a 4-ben volt a 2 rovar es 2 gomba.
Gyomirto kulon ment.
Max komponensű keverek: Rapid Cs + Falcon pro + Azo Speed 25 liter + Amalgerol 2 liter + Keserűső 15 kg
Beszéltem előtte a Bayeressel, nevetett, hogy ennyi minden megy egyben, de minden rendbe volt és bírta a búza. Előtte pár órával tettük ki a gyomirtót.
Nagyon gyatrán nézett ki tavasszal, meg kb egész évben, kb 6-6,5 tonnát néztem ki belőle. Szára rövid, nagyon rövid. Kalászok közepesek de ducik, 15-17 padka/kalász, átlag, sok szem van 1-1 kalászban. Ja, meg kapott még egy hengert is tavasszal, cros-kill-t... Soha többet nem hengerezem ezzel a fajta hengerrel, nagy rakás... kb a talaj felszínén gurult a tárcsák tüskéin... Güttlerrel fogom jövőre. Az a jó henger búzára
Vannak képeim egész évből, majd összeszedem őket és felteszem.
Plusz még lehet egyik vegyszerezésben ment ki kis Humus is, koncentrált huminsav.
Mindent bérbe csináltatok, Kb 230.000 Ft/ha a nettó költségem aratassal, beszállítással együtt.
kb 400.000 lesz a bevetel/ha. 160-170.000 maradhat/ha nyereség.
Basmati búza merre termett, és mit kapott évközben.
Esetleg van/volt róla fotód?
Érdekelne mekkora kalászok voltak.
Nekem is ilyen van 16 Ha-on, de én kicsiknek találom a kalászokat. A hét vége felé vágják.
Köszi
25128 hozzászólás
Válasz Jani455 #9791. hozzászólásárahad kérdezzem, mennyi Nitrogén hatóanyagot kapott ez a búza és milyen földben termett?
Jó kis eredmény, gratula !!
Válasz Jani455 #9791. hozzászólásárahad kérdezzem, mennyi Nitrogén hatóanyagot kapott ez a búza és milyen földben termett?
Jó kis eredmény, gratula !!
Bátya: Farmeur 10,19 t/ha, 13,6 fehérje, sikér 31,8
Nogal: 9,54 t/ha, 13,6 fehérje, sikér 34,5
Mulan: 69-75q
Cellule: 89,5q
Lukullus: 55q, viznyomott teruletben: 35q
Mv nador: viznyomott teruletben: 57q
Mv Lucilla: 40-62q, gyenge teruletekben
Csardas: 48-55q.
Mostani repce árakról tud valaki valamit?
Válasz krasnatal #9785. hozzászólásáraHelló hol gazdálkodsz SM elküldöd a tel.vagy email cimed szeretnék beszélni veled ha lehet
Válasz fida91 #9786. hozzászólásáraMi volt a technológia?
Románia, Szatmár megye:
Exotic 6,5-8 tonna között
Glosa 6-7
Sorial 6,5
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-07-18 15:44:42
Válasz Nabu #9779. hozzászólásáraTermésmennyiség jó,6-6,5 t sárgaföldes területen,de a sikér 22-23 csak. Másik terület,ami réti földnek számít 8 t, 32,9 sikér a július 8ai nagy eső /39mm/ után vágva. De mindenki panaszkodott erről a fajtáról.
Elnézést, a Kukorica várhatóan........! topikba szántam, moderátortól áthelyezést, ha nem megoldható csak simán törlést kérnék.
Moderátor által módosítva: 2015-07-18 07:20:03
Válasz Jani455 #9775. hozzászólásáraAz elég durva szinte hihetetlen
Üdv. Az MV Nádorral kinek milyen tapasztalata volt az idén. Nálunk 7.5 t/ha de a sikér sajna kevés. Amúgy nagyon szépen fejlődött, masszív szár, szép vastag kalászok. Jövőra is vetünk megpróbáljuk intenzívebb tápanyagellátással.
Válasz Gatti #9776 hozzászólására
11 es vize volt , 12,5 fehérje és 29 es sikér.
Válasz Jani455 #9775. hozzászólásáraTermesztéstechnológia?Mekkora költséggel lett?
Ma mi is lecsaptuk a búzát.
65q/ha átlaga volt és malmi búza lett belőle , tehát elégedett vagyok.
Csak tavasszal kapott 2q/ha műtrágyát valamint egyszer volt permetezve. Fajtája Genius. Tavaly is malmi lett csak tavaly nagy részét felzabálta a pocok. További részletek hamarosan :)
Cellule Békéscsabán 8,8 t 300 ha átlagában!
Válasz Drisa #9772. hozzászólásáraez is abba ment, csak oda kellett billenteni...
http://http://www.napigazdasag.hu/cikk/49509/
Válasz .Szabi #9767. hozzászólásáraTrigo takarmány búza árban vette volna...
Válasz pamko #9770. hozzászólásárabocs...ez a telorol iras a halalom
meg nem dolt el,mi lesz vetve ,ebbe a tablaba,gabona vagy tavaszi.
pillanatnyilag repce tarlo.
ha megis gabona lesz es most megtarcsazom,nem fog nagyon kiszaradni,e ben a 2-3 honapban?
repce utan nem sok takaro szalma van.ezert nem akarom ugy hagyni
Válasz gazda001 #9764. hozzászólásáraEz tényleg érdekes, még sose fürödtünk be vele.
Holnap kezdjük vágni, remélem, most is jó lesz.
Válasz .Szabi #9767. hozzászólásáraSzép eredmény gratula!
A Sirtakin és a Farinellin gondolkozok, hogy idén vetek belőlük, ilyen mennyiség mellet már nem nagyon érdekelne engem sem a minőség!
Sirtaki leszedve. 8,8t
13ak , macskaszaros fekete anyag
Napraforgó elővetemény
Mulcsuzózás, 2 sor tárcsa, 2 sor ásóborona
Műtrágyaszórás 150kg 10-26-26 NPK
Vetés október 12 - Saxonia vetőgép 250kg/ha, csávázatlan fogott mag
Gyűrűshenger
Február 29 - 250kg 27%
Másrcius 22 - 150kg 27%
Két permetezés
Bumper-Granstar-12kg Keserűső
Falcon-Fendona-1l Amalgerol
Az egész tavaszi időszakban 80mm-től nem esett a területre. A két szórás következő nap beázott 10-15mm-ekkel, meg junius első napjaiban volt egy 15mm-es áztató eső, a többi ilyen semmitmondó szárazeső.
Aratás előtt kapott 2 milit, biztos az mosta ki a mínőséget. 9,7 fehérje 16-os sikér Eladáskor a tritikálé mellé billentve, vöröslött a triti e fehér anyag mellett.
Válasz blink #9747. hozzászólásáraLennox átlaga a végén 8-as vizzel 65q/ha körül jött ki.
Válasz ewtoto #9760. hozzászólásáraBár nálunk is feküdt volna. Itt alig volt valami. De azért jó, hogy az ár nem kompenzálja, hogy itt a mennyiség se annyi mint felétek
MV Karély 55q/ha malmi I, Antonius 65q/ha taki és malmi II vegyesen. A mennyiségekkel alapjában véve elégedett vagyok, főleg hogy elégé homokos mindkét terület, de hogy ez a .... antonius hogy lett ilyen gyenge minőség azt nem értem.
Moderátor által módosítva: 2015-07-15 13:32:37
Válasz t.peti #9762. hozzászólásáraVirágzáskor kap 20-30 liter nitrosolt,200 liter vízzel.Ha van idő,meg kedv,volt,hogy 2 x mentem bele,1-2 hét különbséggel.
Válasz Gusztáv_31078 #9759. hozzászólásáraFexik is a táblában vagy 5ha...
Kukoricán viszont segített, ami elég rettenetes volt...
Válasz ewtoto #9755. hozzászólásáraLegalább nálatok volt eső
Válasz ewtoto #9757. hozzászólásáraAkk van ra esely.
Válasz cimbike. #9756. hozzászólásáraAz volt az alapterv ha nem esett volna! De egyébként napsütéses + erős szél:D
Válasz ewtoto #9755. hozzászólásáraTalan mar holnap is, a napsutestol es a szeltol fugg.
Mit gondoltok 30mm csapadék után mikor lehet rámenni búzára aratni? elötte már 12 alatti vize volt... Ma reggelre esett a 30 ból 16mm vasárnapra beállhat a vize?
Válasz .Ropi #9753. hozzászólásáraItt nagyon bevált az Exotic.6 tonna körül ad,2-3 mázsa műtrágyával.Minősége,kimondottan jó.Akik minőségjavító nitrosolozást csináljuk,csak javító lett.Akik nem,vegyes,takarmánytól javítóig,melyik milyen kocsinként.Lényeg,itt jól szerepel,és termelni is fogjuk.Volt évjárat,mikor adta a 8 tonnát átlagba.
Moderátor által módosítva: 2015-07-09 14:56:23
Exotic eddig kinél hogy szerepelt?? Idén vetettem először fémzároltat jövőévi vetőmagnak, sokan ajánlották, hogy termésben is és minőségben is ottvan. 50-55 q között adja, de nem is csodálkozom rajta, idén nem vagyunk még 100 mm felett a téli hóval sem
Inkább a minőség lepett meg, csak 24-es lett a sikér, mellette meg a magyar fajták 34-35-ösek, mondjuk azok alig adják a 45 mázsát...
Mitől lehet ez?? Nitrogént kapott kb 100-110 kg-ot hatóanyagban, szétosztva tél végén szilárd és tavasszal kétszer folyékony formában. A minőségjavító Nitrosolozást kihagytam, nem láttam értelmét két hónap szérazság után még költeni rá, lehetséges, hogy emiatt lett takarmány? Gombákat, rovart, gyomirtót, lombtrágyát kapta rendesen, ugyanúgy mint a magyar, az meg mégis javító lett.
Erősen gondolkodom rajta, hogy meghagyjam-e jövőre vetőmagnak, lehet hogy akkor is ilyen gyatra lesz. Nálunk csak a malmit fizetik meg rendesen, takarmány nem kell a kutyának sem, plusz még a vadak miatt nem vethetek tar búzát, ezért is választottam ezt. Ki mit gondol, tudnátok ajánlani más toklászos, malmi fajtát??
Válasz kukaccsosz #9733. hozzászólásáraárpára nem tudsz valami jó árat tőled 30km-re vagyok.
repcerol ,milyen arakat hallani?
Bekesben Ikr 118-at mond fix arral bonifikacio nincs
köszönöm, köszönöm
3x aranykoronás, 20 a legalacsonyabb.
Soissons jó búza, tavaly olyanom volt, 7,7-et adott 20 AK-s földben, 40 AK-sban meg 8,4 t/ha. EUR minosegben.
Az egyik legellenallobb fajta, tavaly se volt semmi baja, iden sincs, semmi, abszolut semmi se latszodik a levelen! Nagyon ellenálló fajta!
De ez kb ezt tduja max, 8 t/ha és EUR minőségben.
Nagy és duci kalászai voltak tavaly, idén ahol látom viszont keskeny és hosszú, nem tudom miért.
Tavaly szintén intenzívben termesztettem, igaz közel se kapott ennyit mint idei bűzáim.
Szerintem egy alacsony-közepes intenzitású termesztéssel simán elérhető vele a 7 t/ha. Nulla betegséggel. Semmi se árt neki
Listaáraktól 10-20 %-al olcsóbban, mondjuk vegyszerezés 3.500-3750, mutragyaszoras 3.000-3.500, stb... minden valamivel olcsobban es mindent egy vallalkozo csinal. Mindegyikunknek jo, o maxon hasznalja gepeit, en meg viszonylag baratsagos arakon kapok szolgaltatast.
Kereskedoktol inputot 25-35 %-al kapom olcsobban mint listaar.
Válasz Cafi #9745. hozzászólására
Gratulálok a kiváló eredményhez, én már egy szerényebb termés átlagnak is örülnék. Soissons fajtát vetettem,de nem vagyok vele megelégedve, valamiért nem lett az igazi. :(
Milyen a föld minősége amin dolgozol, mennyi csapadék volt? (felén elég aszályos az idei év, + virágzásban jeget kaptunk)
A bérmunkák tarifáit elárulnád, kíváncsi volnék rá, felétek milyen árakon dolgoznak?
Én azt hallottam több helyről hogy felfele fog mozogni mert a környékünkön európába és amerikába is silány lett a termés.
Sajnos a mi búzánk még talpon van remélem nem gyepálja meg a vihar mert nagyon jól néz ki.
Quebon 7 t/ha, malmi.
Lennox 6 t/ha, szántott földben javító, napra után takarmány...
9-9,5 vizekkel
Válasz Cafi #9745. hozzászólásáraSzep technologia, gratula!
Válasz sztyui78 #9743. hozzászólásáraSzia Sztyúú!
Tolna megye, Nak
napraforgo elovetemeny
2,8 q DAP 18-46
mutragya bedolgozva 1x kozepnehez tarcsa
Rapid 600-al vetve kb november 11-12
tavasszal:
5 liter Natur Plasma ket reszletben 3-2 liter
40 kg keseruso 3 vagy 4 reszletben
3 liter amalgerol 2 reszletben, 2-1 liter
40 liter azospeed 2 reszletben, 25-15 liter
2 gombaolo, 1. Falcon Pro, kicsit megkesve 80%-al max dozishoz kepest. 2. gombaolo Green Star max dozissal
5 q petiso, 2 reszletben, 3 q bokrosodaskor, 2 q szarbaindulasban
2 rovarolo, 2 x rapid cs
Gyomirto Granstar-Super csak duloben
4-szer lombtragyaztam, ebben a 4-ben volt a 2 rovar es 2 gomba.
Gyomirto kulon ment.
Max komponensű keverek: Rapid Cs + Falcon pro + Azo Speed 25 liter + Amalgerol 2 liter + Keserűső 15 kg
Beszéltem előtte a Bayeressel, nevetett, hogy ennyi minden megy egyben, de minden rendbe volt és bírta a búza. Előtte pár órával tettük ki a gyomirtót.
Nagyon gyatrán nézett ki tavasszal, meg kb egész évben, kb 6-6,5 tonnát néztem ki belőle. Szára rövid, nagyon rövid. Kalászok közepesek de ducik, 15-17 padka/kalász, átlag, sok szem van 1-1 kalászban. Ja, meg kapott még egy hengert is tavasszal, cros-kill-t... Soha többet nem hengerezem ezzel a fajta hengerrel, nagy rakás... kb a talaj felszínén gurult a tárcsák tüskéin... Güttlerrel fogom jövőre. Az a jó henger búzára
Vannak képeim egész évből, majd összeszedem őket és felteszem.
Plusz még lehet egyik vegyszerezésben ment ki kis Humus is, koncentrált huminsav.
Mindent bérbe csináltatok, Kb 230.000 Ft/ha a nettó költségem aratassal, beszállítással együtt.
kb 400.000 lesz a bevetel/ha. 160-170.000 maradhat/ha nyereség.
Válasz erizoli #9742. hozzászólásáraAz szép. Itt is meglepően jó a termés, ahhoz képest, hogy mekkora szárazság van január óta.
Szerintem, az ár is el fog indulni lefelé...
Válasz Cafi #9740. hozzászólásáraHelló Cafi!
Basmati búza merre termett, és mit kapott évközben.
Esetleg van/volt róla fotód?
Érdekelne mekkora kalászok voltak.
Nekem is ilyen van 16 Ha-on, de én kicsiknek találom a kalászokat. A hét vége felé vágják.
Köszi