Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szerintem a gomba a ritkát is marja. tavaszi búza néhol tiz centinként maradt meg a tavaszi szárazságkor,azt ugyanúgy ette a nyavala,mint ami sürü volt. 18 sortávra milyen nemesitésü gabona vethető? vetőgép tipushoz kell magot választani? nem értem én ezt.
üdv! én is elvetettem.másnap hengerezés ,mert szétesett a csapágy,azt mire összeraktuk ,arra este lett. 4. nap már csirázott. fizes volt a föld. tehát,ha vizes,szerintem talán még 2 nap nem károsodik.
Válasz #8565. hozzászólásra
Ha a sortávra gondolt akkor 15,3cm ÍH val vetve.
Ennek a duplája 30,6cm ilyent is van aki vet ere.
Nem terem többet,csak egyértelműen zöldebb a növény és fejlettebek a kalászok és nagyobbak a szemek. Talán a betegség nem terjed úgy benne.
a JD ha jól emlékszem így is 15cm-re vet. Gyakorlatilag a gabona vetőgépeknél már a szemenkénti adagolásnál tartunk.Főleg ha az új spéci magokkal vetünk, mivel már szinte alig kerül mag a földbe.
Én nem küldtem senkinek semmilyen linket meg anyagot .
Megint egy pihent agyú homokoskancsó feltörte a jelszavamat.
Kedves moderátorok töröljétek az előző hozzászólásomat.
Köszönöm.
Üdv. John Deere Powershift
Köszönöm szépen!!!
Nem tudom mi van az én böngészőmmel (nem vagyok nagy számítógép szakértő), nekem alig van 1-2 találat és az is 90 %-ban csak a növ. védelmi technológia. Ha tudsz/ tudtok és nem nagy fáradtság szívesen veszem a linkeket.
Még egyszer köszi, nagy segítség számomra!!!
Jó estét, sziasztok!
S.O.S. segítségre lenne szükségem: repce termesztés technológiából, ha valaki tud linket, vagy bármit küldeni legyen szíves segítsen, mert elég nagy gondban vagyok..
Előre is köszönöm!!!
Nekem azt mondta a növ védős hogy a regulátorral még várjak, végül is a 6 leveles repce még nem indul magszárba, egy hét múlva meglátjuk, mennyire "simul" össze, annyi hátrányát látom hogy + 1 gyúrás, ha kell.....
Az enyém sem sűrűbb 450 ezerrel vetve, ma kapott 1l/ha Routot, toprex maradt egyenlőre, mert még kb. 20 %-a 3-4 leveles csak, tűnik el a különbség belőle lassan, de nem akartam hogy ezeket a kicsiket egyenlőre megfogjuk. Egyébként átlag 6 leveles a többi, remélem a Route még simít rajta össze, regulátort meglátkuk kb. 7-10 nap múlva is ráér ha kell.
IGEN IS SZÁMÍT A PÉNZ..... DE pont erre gondoltam én is hogy most csak a Route menjen, a kb. 70% körüli részének ami 5-6 leveles már simán mehet a 3(4) leveles részen vaóban több lenne a veszteség, de ha "simít" össze az állományon már megérte, gondolom egyöntetű már nem lesz de ha a erősít valamit a gyengébb foltokon is.... na ebben spekulások, a toprex marad a flaskában, ráér az nov. elején is ha olyan lesz a helyzet, sztem így már életközelibb a gondolkodásom.....
had nőddögéljen, minek kapkodni? pláne ha ilyen kicsi. vagy ha pénz nem számít, tedd rá most route-ot, és regulátorral várni, várni, várni, míg legalább 6-7 leveles nem lesz a zöme, nem baj, ha lesz 8-9 is benne, nem fog szárba szökkenni, két hét múlva november, ha meg végig jó idő lesz, akkor is ráérsz még! nem kell kapkodni!!
Kissé még mindig heterogén az állományom kb. 70-80% 5-6 leveles, a többi 3-4 leveles. de inkább 3 leveles. Készülök permetezni 1l/ha route+0,3 l/ha toprex. Mondjatok véleményt! Mehet ez így erre a "heterogén" állományra, nem fogja majd nagyon vissza a piciket?
Enyém is kb. ilyen, én a hét végén elnyomom a búzát a szabad területekbe, aztán a jövő hét elején-közepén kb. tervezem a Route+Carramba turbo mixet. Ma megnézte a növ védős kolléga, nem voltam vele kint, azt mondta megrendeli ma a cuccot a szövetkezetnek is meg az enyémre is, és jövő héten mindenképpen fújjuk le.
25115 hozzászólás
szerintem a gomba a ritkát is marja. tavaszi búza néhol tiz centinként maradt meg a tavaszi szárazságkor,azt ugyanúgy ette a nyavala,mint ami sürü volt. 18 sortávra milyen nemesitésü gabona vethető? vetőgép tipushoz kell magot választani? nem értem én ezt.
Hoztam egy vetőgépet melynek 18 cm sortávú cseppet idegenkedtem tőle,de lehet ,hogy beválik mivel meg szoktuk a 12-15 sorokat.
üdv! én is elvetettem.másnap hengerezés ,mert szétesett a csapágy,azt mire összeraktuk ,arra este lett. 4. nap már csirázott. fizes volt a föld. tehát,ha vizes,szerintem talán még 2 nap nem károsodik.
Búza elvetve szerdán kapott 15mm esőt még leszeretném hengerezni meddig lehet ezt megcsinálni kárositás nélkül?
Válasz #8572. hozzászólásra
Így már érthető ne haragudj a kérdésért kicsit idétlenül lett megfogalmazva mert 3 ember duruzsolta a fülembe a hülyeséget és elvonták a figyelmet
Ha a sortávra gondolt akkor 15,3cm ÍH val vetve.
Ennek a duplája 30,6cm ilyent is van aki vet ere.
Nem terem többet,csak egyértelműen zöldebb a növény és fejlettebek a kalászok és nagyobbak a szemek. Talán a betegség nem terjed úgy benne.
Válasz #8570. hozzászólásra
Na én még olyat nem láttam,érdekes.
Válasz #8569. hozzászólásra
IH 6200-ba van olyan is ami 12,5 cm-re vet.
Válasz #8568. hozzászólásra
IH is 15-re vet ha jól tudom, és ez annak a nyoma.
Válasz #8567. hozzászólásra
a JD ha jól emlékszem így is 15cm-re vet. Gyakorlatilag a gabona vetőgépeknél már a szemenkénti adagolásnál tartunk.Főleg ha az új spéci magokkal vetünk, mivel már szinte alig kerül mag a földbe.
Szerintem pár év és "elfelejthetjük" a gabona sortávot...úgy lesz ez, mint a repcénél.Fogadni mernék.
A napokban láttam egy Horsch vetőagregát után....ha jól láttam olyan 5 cm-re van a két sor majd olyan 15 cm szünet..ismét ikersor..és így tovább.
Válasz #8563. hozzászólásra
Sortávra gondolt,úgy néz ki mintha minden 2. sorba lenne vetve.
Válasz #8563. hozzászólásra
Egy mosolyt kicsalt
Válasz #8562. hozzászólásra
Dupla gabona mi?
Válasz #8561. hozzászólásra
ez olyan mintha nem dupla gabona lenne most ez tényleg nem az, vagy csak én látok rosszul?
Mulan Okt 08-i vetés, kukorica elővetemény.
Válasz #8540. hozzászólásra
Nem semmi,gratula hozzá.
Kelő búzán csiga? A gabonaehéritő csiga vegyszer,lhet,h.segitene? Amúgy le is rágja,v.csak mászik rajt?
Válasz #8557. hozzászólásra
Tavaly nekem volt eszik az mindent,ráadásul nincs ellene semmi.
Nagyon sok a meztelen csiga a buza vetésemen .
Bántja - e a kelőbúzát ,valakinek tapasztalat
Válasz #8555. hozzászólásra
Én nem küldtem senkinek semmilyen linket meg anyagot .
Megint egy pihent agyú homokoskancsó feltörte a jelszavamat.
Kedves moderátorok töröljétek az előző hozzászólásomat.
Köszönöm.
Üdv. John Deere Powershift
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2014-10-16 07:18:23
Köszönöm szépen!!!
Nem tudom mi van az én böngészőmmel (nem vagyok nagy számítógép szakértő), nekem alig van 1-2 találat és az is 90 %-ban csak a növ. védelmi technológia. Ha tudsz/ tudtok és nem nagy fáradtság szívesen veszem a linkeket.
Még egyszer köszi, nagy segítség számomra!!!
Válasz #8552. hozzászólásra
IME
Ezen kívül kb. 10 címet dob még ki a google "repce termesztéstechnológia" beírására
Jó estét, sziasztok!
S.O.S. segítségre lenne szükségem: repce termesztés technológiából, ha valaki tud linket, vagy bármit küldeni legyen szíves segítsen, mert elég nagy gondban vagyok..
Előre is köszönöm!!!
Válasz #8550. hozzászólásra
Nekem azt mondta a növ védős hogy a regulátorral még várjak, végül is a 6 leveles repce még nem indul magszárba, egy hét múlva meglátjuk, mennyire "simul" össze, annyi hátrányát látom hogy + 1 gyúrás, ha kell.....
Válasz #8549. hozzászólásra
Nekem is nagyon vegyes az állomány a víz nyomás miatt,de én
holnap lenyomom regulátorral.
Válasz #8548. hozzászólásra
Az enyém sem sűrűbb 450 ezerrel vetve, ma kapott 1l/ha Routot, toprex maradt egyenlőre, mert még kb. 20 %-a 3-4 leveles csak, tűnik el a különbség belőle lassan, de nem akartam hogy ezeket a kicsiket egyenlőre megfogjuk. Egyébként átlag 6 leveles a többi, remélem a Route még simít rajta össze, regulátort meglátkuk kb. 7-10 nap múlva is ráér ha kell.
Válasz #8547. hozzászólásra
Nem ritka ez egy kicsit?Egyébként szép!
Itt tartunk.
Szép állomány
Válasz #8541. hozzászólásra
IGEN IS SZÁMÍT A PÉNZ..... DE pont erre gondoltam én is hogy most csak a Route menjen, a kb. 70% körüli részének ami 5-6 leveles már simán mehet a 3(4) leveles részen vaóban több lenne a veszteség, de ha "simít" össze az állományon már megérte, gondolom egyöntetű már nem lesz de ha a erősít valamit a gyengébb foltokon is.... na ebben spekulások, a toprex marad a flaskában, ráér az nov. elején is ha olyan lesz a helyzet, sztem így már életközelibb a gondolkodásom.....
Ezt már muszály volt
Válasz #8541. hozzászólásra
3 hét
teljes dózissal fújtad, ugye?
Válasz #8539. hozzászólásra
had nőddögéljen, minek kapkodni? pláne ha ilyen kicsi. vagy ha pénz nem számít, tedd rá most route-ot, és regulátorral várni, várni, várni, míg legalább 6-7 leveles nem lesz a zöme, nem baj, ha lesz 8-9 is benne, nem fog szárba szökkenni, két hét múlva november, ha meg végig jó idő lesz, akkor is ráérsz még! nem kell kapkodni!!
Mai regulátorozás!
Kissé még mindig heterogén az állományom kb. 70-80% 5-6 leveles, a többi 3-4 leveles. de inkább 3 leveles. Készülök permetezni 1l/ha route+0,3 l/ha toprex. Mondjatok véleményt! Mehet ez így erre a "heterogén" állományra, nem fogja majd nagyon vissza a piciket?
Válasz #8537. hozzászólásra
Nem tudom,én még nem használtam.
Válasz #8536. hozzászólásra
Szerinted 1mázsa karbamid most alá bedolgozom nem lesz sok?
Válasz #8528. hozzászólásra
Szia ural. 3sor tárcsa,kb 220kg 8-21-21-es, vetőmag genius 220kg/ha,csillag-békés260-70kg/ha.
Válasz #8533. hozzászólásra
Ez most csak két nap lesz de gondolom nem olyan veszélyes mert van aki kukorica mellé is azt teszi vetéssel egy menetbe.
Válasz #8511. hozzászólásra
elég jól néz ki
Válasz #8532. hozzászólásra
2 hét akart lenni
Válasz #8531. hozzászólásra
Igen , de kiszoras és vetés közt teljen el a 2-t. Mivel csíra ölő hatása van.
Napra után búza alá 1mázsa 46% karbamid tennék szárlebontásra ez lenne a nitrogén ősszel szerintetek jó lesz?
Válasz #8529. hozzászólásra
Enyém is kb. ilyen, én a hét végén elnyomom a búzát a szabad területekbe, aztán a jövő hét elején-közepén kb. tervezem a Route+Carramba turbo mixet. Ma megnézte a növ védős kolléga, nem voltam vele kint, azt mondta megrendeli ma a cuccot a szövetkezetnek is meg az enyémre is, és jövő héten mindenképpen fújjuk le.
mennyjen már rá regulátor vagy erősödjön még?
Válasz #8527. hozzászólásra
Napra után milyen müvelést adtál neki és mit tettél alapmütrágyát neki?