Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #8373. hozzászólásra
Még időben megállt az eső nem indult meg a szem csirázásnak nem tudom a csira képesség romlott-e majd irja meg valaki aki ért hozzá.
Dőlt búzákkal itt baj lesz, a nagyja már lelett desszikálva mert elkezdett újrahajtani, plussz ez az eső se használt neki, érdekes lesz az aratás, mi már szerencsére leszedtük, itt felénk még nemsokan arattak búzát, inkább csak a repcét nyomatják, ma kezdték újra.
Ha még két három napig csepergős borult idő lett volna akkor kicsirázott volna a kalászba a szem akkor nincs fajsuly és van egy értéktelen termés de remélem most ettől megmenekültünk
Reggel enyém is ilyen volt, viszont délutánra egészen, kiszáradt valamennyire vissza is sárgult! de lehet csak azért mert reggel nem sütött a nap..és másképpen láttam..
2x10mm eső után
sok sok eső után 95-110mm kb egyébként reggel sokkal roszabbúl nézett ki
Válasz #8368. hozzászólásra
Ne rijá könnyebb lesz aratni és jobban fogja inni a kaki levét a szalma kicsit törekesebb lesz ennyi, kit érdekel a kakiba hogy milyen színű a szalma!!
Ha atnezed, a költségek kb. hasonlóak, max kicsit emelkedtek, viszont a termenyarak szépen javultak, igy ugyanaz a költség mar alacsonyabban, úgy 4-4,5 tonnánál megtérülnek, ráadásul azóta megjelentek a hibridek, szoval...
Régebben ott körül volt de azóta eltelt pár év..........
Ugrás a témához .Feco. küldte be 2009-06-18 08:00:53-kor
Hét, ha gondolod számoljunk:
1: talajtípus - a mi talajaink a csernozjom és a réti agyag között változnak (kevéssé hozzáértőknek AK 15 - 32)
műveletek:
2. alapműtrágya kiszórása: 1,5 l üa. vagy 3000 Ft szolg. tar.
műtrágya: AN 1q: 9000 Ft
3. mélyművelés: topdown 25 cm mélyen 15 l üa vagy 18000 Ft
vetés: Rapid 8 l üa. vagy 9500 Ft
vetőmag (együk fel hogy vesszük és nem termeljük) 11500 Ft
tavasszal:
4. műtrágyaszórás: 1,5 l/ha vagy 3000 Ft
műtrágya: 2,5 q 22500 Ft
5. 2. műtrágyaszórás: 1,5 l /ha vagy 3000 Ft
műtrágya 2,5 q 22500 Ft
6. gyomirtás: 1,5 l/ha vagy 4000 Ft
sekator: 0,3 l/ha 6200 ft
moddus 0,3 l/ha 3600 Ft
7. 3. műtrágyázás: 1,5 l/ha vagy 3000 Ft
műtrágya: 1 q 9000 Ft
8. gombaölő perm.: 1,5 l/ha vagy 4000 Ft
Nativo 1 l/ha 8500 Ft
9. második gombaölés: 1,5 l/ha vagy 4000 Ft
Alert S: 6200 Ft
10. Betakarítás + szecsk.: 15 l vagy 16000 Ft
11. szállítás 10 l üa. vagy 90q @ 110 Ft, összesen: 9900 Ft
12. tisztítás 90q@70 Ft összesen 6300 Ft
levonás 3%
tiszta súly: 8,73 to
összes anyagfelhasználás: 99000 Ft vagy az összes ktg. 54,1 %-a
művelés szolgáltatási tarifákon: 83700 Ft, vagy 45,9 %
(művelés üa. igénye: 58,5 l @ 285 Ft: 16672 Ft)
teljest ktg: 182.700 Ft
A bérleti díjat és a támogatást vegyük hozzávetőlegesen azonosnak.
A mai tőzsdei EURO búza áron a hozam: 8,73 to @ 34000 Ft. 296000 Ft
a költségek 5,37 to termésnél térülnek meg
Nyílván amennyiben az év olyan mint a mostani, akkor a technológiát az ember hozzáigazítja a várható hozamokhoz.
egyébként én 850 ha-on gazdálkodom, a tavalyi évben a búza átlagom 8,7 to lett, (7,2 és 11,2 to tartományban) a kukorica 13,1 (9,8 és 16,7 között), a napra pedig 4,3 to (3,1 és 5,7 között), de a tavalyi tényleg jó év volt. amúgy meg az egész beszélgetés az öntözésből indult el, ami azt is determinálja, hogy nincs időjárási kockázat...
Udv mindenkinek bajban vagyok kezdo gazdasz vagyok es uszkosodik a buzam es az a baj hogy a szem mar kemeny de nem eret nem tudom mi teevi legyek foltokban jelentkezik eso a napokban nem volt szamottevo csak par mm es az lenne a kerrdesem medig lehet vele meg varakozni del szlovakia nograd megye hataranal koszonom tanacsokat valaszokat
Satbau-Linz- Vulkánus, Szálkásbuza, első és másodvetés, semmi külömbség, 20 és 30ak földben semmi külömbség,13ak-ban már láthatóan volt.
gyengébb helyen 5t erösebb földben 6.5t.
Étkezésiként eladva sikér 24.5-30 ez vita tárgya volt, fehérje12.7 nedv 9-11% tavaly a sikér 30-32 volt.
Átlag 57.5t Ha jött ki. Tavaly ugyan ez, 5.5tvolt, sok ledölt, idén szárrövidítőztem,most nem volt dölt,szemre is szebb volt most .
Én többet vártam egy kevéssel,de ahogy itt irják többen lehet hogy nem is olyan rossz ez bár én legalább a 7-7.5 t-szeretném elérni.
Felénk is volt pofáraesés bőven :). Jómagam is 5,2 tonna sikeredett Marsallból, igaz másodszor vetve ugyan oda. Sirtaki 6,8t. Mindkettő feküdt. Aszott, szar szemekkel tele. Ez az év nekem nem egy búzás év
Na,akkor csak nem egyforma a föld mindenütt?Sokan osztják itt
az észt,hogy mindegy milyen a terület,ha jól,és intenzíven gazdálkodsz
ugyan azt az átlagot tudod elérni.1 nagy ló f@szt! Köszi Korzó hogy
megmondtad a lényeget!
Soissons fajta búza
Tolna, 7,9 ha-on 7,9 tonna átlagban. Ebből 1,8 ha 45 AK-ban 8,4t/ha, 6,1 ha 20 AK-ban 7,7t/ha.
1,8 ha-t jég kalászhányás végén nagyon elverte, zászlós levelet és kalászt tört.
Október 23-án vetve, legalább 2 héttel korábban kellett volna. kb 190 kg/ha vetőmag, legalább 10-20 kg-al többel kellett volna. 1,8 ha napra elővetemény, 6 ha kukorica elő. Rossz magágy, szántást 1 nappal később munkáltuk el mint kellett volna, rögös és sok helyen nagyon hantos maradt.
Csúszócsoroszlyás vetőgéppel vetve, siralmas kinézetű kelést eredményezett...
Ősszel: 1 q MAP 10-52, 20 l/ha Phylazonit
Tavasszal: 10 l Radistar FL, 2,45 q pétisó, 10 l Azospeed, 1,3 q pétisó, 15 l Azospeed. 1 gyom, 2 rovar, 2 gomba.
Áprilisi, máj eleji aszály miatt döntöttem Azospeed mellett.
Semmi gomba fertőzés, se kártevő.
1,8 ha: fehérje 12,5, sikér 25, esés 308
6 ha: fehérje 11,5, sikér 24, esés 226
Okszerűbb tápanyagkijuttatással, azaz plusz mikroelem lombra és még 1-1,5 q Pétisó vagy 10-15 liter Azospeeddel, 2-3 héttel korábbi vetéssel +10 kg vetőmaggal jobb vetőgéppel, jobb magágyat készítve és még a jeget is elkerülve simán tudott volna +1 tonnát EUR-malmi minőségben. Kis szerencsével malmiban!
Így kis szerencsével MAX EUR lesz, fenti adatok nem teljesen pontosak, napokban lesz SGS eredmény.
Felénk az Idei év szinte tökéletes volt búzában, aki ügyes volt kis szerencsével párosítva a papírforma szerinti maxokat hozhatta ki búzából.
Nekem nem sikerült, Soissons 9-10-et is tud. Keksz búza, Isterra vásárolja vissza malmi-javító árban ha legalább EUR minősítést kap.
Köv évre megint lesz, plusz Sirtaki!!! Sirtakisok írjanak bátran, remélem lesznek 10 t/ha feletti gazdák is! :)
Egy táblába vetve: lupus 53 ,ludwig 60, sirtaki 69! Ez kapott esőt,ahol nem 3,5 4 t/ha!lupus javító,ludwig javítót közelíti,sirtaki takarmány....saturnus javító,de fekejtős a mennyiség és a termesztése...
kollégák így hogy már lassan megyeget a búza aratás milyen szálkás búzával vagytok megelégedve amire azt mondjátok hogy megérte elvetni és máskor is szívesen vetnétek?
ne marra kell gondolni hogy 10-20 hektárokon lettek ezek van itt aki csak 1-2 hektárrol beszél felénk akinek a 6 tonnát megütötte az ugy örül neki mint a fene átlag 4 tonnák voltak a környéken
Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy volt 2 tonnás is, bőven sajnos, amit kirágott az egér meg inkább ne is beszéljünk.
Ma vágtam Lupust ami megyszólalt, olyan szép volt, lucerna után vetve. 35q Igaz javító lett de b@szhatják... Ja és halál volt vágni.
Nekem is lett egy 2ha kis tábla gk csillag 6t/ha.2q 3x15 összel tavasszal 150-200kg mas.2x gomba.Majdnem megütötte az eurot de mégse.Elövetemény tengeri gyenge terméssel az alá ment ki baromfi trágya elég jo adag,sztem az dolgozik most.
Válasz #8336. hozzászólásra
Nálunk is ez a helyzet, sok fekszik, gondoltam még akkor hogy dőlt búzától paraszt még nem mert tönkre Aztán a mázsa mást mond, szalma van bőven, szem már kevésbé
Ma láttam olyan lupuszt ami mellig ért egy része feküdt én 5t saccoltam lett utánna olyan szalma rendek hogy az mtz orrsulyáig ér és 25mázsa hektáronként elsem akartam hinni.
Nyugi itt se igen van, 35 mázsák jönnek...... Igaz hogy önmaga után jött a búza, pont ebbe a rossz évbe, de muszáj volt, ugyan abba a darabba az árpa ami kuki után volt az sokkal jobban adta.... Persze itt felénk se láttam még 6 tonnától többet..... Nincs itt semmi nagy titok, csak két betű: AK Alárakhatsz, te mindent , ha gyengébb a földed, termelési költséged ugyan annyi, de a termésmennyiség már nem...
B@sszátok meg itt mindenki 6-7-8 tonnás búzáról beszél.Itt ha most
4 t van már örülünk.De 7-8 t még nem is igen láttunk.Azon gondolkodok
kiadok bérbe valamelyikőtöknek egy darab földet hogy elleshessem a titkot.
25115 hozzászólás
Válasz #8373. hozzászólásra
Még időben megállt az eső nem indult meg a szem csirázásnak nem tudom a csira képesség romlott-e majd irja meg valaki aki ért hozzá.
Válasz #8374. hozzászólásra
Oké!
Válasz #8372. hozzászólásra
Dőlt búzákkal itt baj lesz, a nagyja már lelett desszikálva mert elkezdett újrahajtani, plussz ez az eső se használt neki, érdekes lesz az aratás, mi már szerencsére leszedtük, itt felénk még nemsokan arattak búzát, inkább csak a repcét nyomatják, ma kezdték újra.
Válasz #8370. hozzászólásra
Ismerhetnél már.Nem szoktam ríni,csak úgy érdekesség képen
tettem fel.Egyébként le lesz szecskázva.
Válasz #8372. hozzászólásra
előfurdulhat olyan? ilyeztegetsz!, szeretnék belőle visszavetni..Netegyem?
Ha még két három napig csepergős borult idő lett volna akkor kicsirázott volna a kalászba a szem akkor nincs fajsuly és van egy értéktelen termés de remélem most ettől megmenekültünk
Reggel enyém is ilyen volt, viszont délutánra egészen, kiszáradt valamennyire vissza is sárgult! de lehet csak azért mert reggel nem sütött a nap..és másképpen láttam..
2x10mm eső után
sok sok eső után 95-110mm kb egyébként reggel sokkal roszabbúl nézett ki
Ne rijá könnyebb lesz aratni és jobban fogja inni a kaki levét a szalma kicsit törekesebb lesz ennyi, kit érdekel a kakiba hogy milyen színű a szalma!!
Nálam a szalma még sárga, csak a szemek kifehéredtek és dohos rodhadt szaga van
Oda az aranysárga szalma.
Válasz #8365. hozzászólásra
az idén hogy alakulnak az átlagaid?
Akkora terméshez azért p és k is kellene egy kevés. Továbbá legalább 3 lombtrágya meg két rovarölő.
Ez még legalább további ötvenezer ft.
Válasz #8364. hozzászólásra
Ha atnezed, a költségek kb. hasonlóak, max kicsit emelkedtek, viszont a termenyarak szépen javultak, igy ugyanaz a költség mar alacsonyabban, úgy 4-4,5 tonnánál megtérülnek, ráadásul azóta megjelentek a hibridek, szoval...
Válasz #8363. hozzászólásra
Régebben ott körül volt de azóta eltelt pár év..........
Ugrás a témához .Feco. küldte be 2009-06-18 08:00:53-kor
Hét, ha gondolod számoljunk:
1: talajtípus - a mi talajaink a csernozjom és a réti agyag között változnak (kevéssé hozzáértőknek AK 15 - 32)
műveletek:
2. alapműtrágya kiszórása: 1,5 l üa. vagy 3000 Ft szolg. tar.
műtrágya: AN 1q: 9000 Ft
3. mélyművelés: topdown 25 cm mélyen 15 l üa vagy 18000 Ft
vetés: Rapid 8 l üa. vagy 9500 Ft
vetőmag (együk fel hogy vesszük és nem termeljük) 11500 Ft
tavasszal:
4. műtrágyaszórás: 1,5 l/ha vagy 3000 Ft
műtrágya: 2,5 q 22500 Ft
5. 2. műtrágyaszórás: 1,5 l /ha vagy 3000 Ft
műtrágya 2,5 q 22500 Ft
6. gyomirtás: 1,5 l/ha vagy 4000 Ft
sekator: 0,3 l/ha 6200 ft
moddus 0,3 l/ha 3600 Ft
7. 3. műtrágyázás: 1,5 l/ha vagy 3000 Ft
műtrágya: 1 q 9000 Ft
8. gombaölő perm.: 1,5 l/ha vagy 4000 Ft
Nativo 1 l/ha 8500 Ft
9. második gombaölés: 1,5 l/ha vagy 4000 Ft
Alert S: 6200 Ft
10. Betakarítás + szecsk.: 15 l vagy 16000 Ft
11. szállítás 10 l üa. vagy 90q @ 110 Ft, összesen: 9900 Ft
12. tisztítás 90q@70 Ft összesen 6300 Ft
levonás 3%
tiszta súly: 8,73 to
összes anyagfelhasználás: 99000 Ft vagy az összes ktg. 54,1 %-a
művelés szolgáltatási tarifákon: 83700 Ft, vagy 45,9 %
(művelés üa. igénye: 58,5 l @ 285 Ft: 16672 Ft)
teljest ktg: 182.700 Ft
A bérleti díjat és a támogatást vegyük hozzávetőlegesen azonosnak.
A mai tőzsdei EURO búza áron a hozam: 8,73 to @ 34000 Ft. 296000 Ft
a költségek 5,37 to termésnél térülnek meg
Nyílván amennyiben az év olyan mint a mostani, akkor a technológiát az ember hozzáigazítja a várható hozamokhoz.
egyébként én 850 ha-on gazdálkodom, a tavalyi évben a búza átlagom 8,7 to lett, (7,2 és 11,2 to tartományban) a kukorica 13,1 (9,8 és 16,7 között), a napra pedig 4,3 to (3,1 és 5,7 között), de a tavalyi tényleg jó év volt. amúgy meg az egész beszélgetés az öntözésből indult el, ami azt is determinálja, hogy nincs időjárási kockázat...
Válasz #8362. hozzászólásra
Azt mondod?Én nem versenyezni akarok hanem minél nagyobb profitot.
Válasz #8358. hozzászólásra
Számíts rá,hogy 6 t. fölött lesz az önköltség
Válasz #8359. hozzászólásra
Persze!Haszon lesz rajta?Mekkora területre gondolsz?
Válasz #8357. hozzászólásra
Amint lehet levágni........
Válasz #8358. hozzászólásra
Vallalod, hogy úgy csinálod?
Válasz #8350. hozzászólásra
Úgy csinálok mindent ahogy te mondod,és én finanszírozom,ami 6 tonna felett lesz ingyen a tied.De ha nem sikerül te pótolod ki nekem 6 tonnára. (búza)
Udv mindenkinek bajban vagyok kezdo gazdasz vagyok es uszkosodik a buzam es az a baj hogy a szem mar kemeny de nem eret nem tudom mi teevi legyek foltokban jelentkezik eso a napokban nem volt szamottevo csak par mm es az lenne a kerrdesem medig lehet vele meg varakozni del szlovakia nograd megye hataranal koszonom tanacsokat valaszokat
Válasz #8355. hozzászólásra
Trigo-Fix Kft.
Üdv!
Sirtakit hol lehet beszerezni? szokott lenni valamelyik országos nagy cégnél belőle ?
Egy táblába vetve:
GK BÉKÉS 65q/ha sikér 33
KWS SIRTAKI 80q/ha sikér 21
Csúcsok: békésből 67 q/ha, Sirtakiból 94 q/ha lett!
Átlag: békés 58 q/ha (mind malmi) Sirtaki 90 q/ha (takarmány)
Teljes területem átlaga 68 q/ha lett!
Nagyon elégedett vagyok!
Válasz #8350. hozzászólásra
Ha kicsit szétnéznél nem túl messze környékeden 150hektárokat is lehetne kibérelni igaz támogatásért.
Válasz #8343. hozzászólásra
Satbau-Linz- Vulkánus, Szálkásbuza, első és másodvetés, semmi külömbség, 20 és 30ak földben semmi külömbség,13ak-ban már láthatóan volt.
gyengébb helyen 5t erösebb földben 6.5t.
Étkezésiként eladva sikér 24.5-30 ez vita tárgya volt, fehérje12.7 nedv 9-11% tavaly a sikér 30-32 volt.
Átlag 57.5t Ha jött ki. Tavaly ugyan ez, 5.5tvolt, sok ledölt, idén szárrövidítőztem,most nem volt dölt,szemre is szebb volt most .
Én többet vártam egy kevéssel,de ahogy itt irják többen lehet hogy nem is olyan rossz ez bár én legalább a 7-7.5 t-szeretném elérni.
Válasz #8349. hozzászólásra
Örülhetsz neki.Itt 1-6 tonnáig hallottam,de az átlag,talán 3 tonna lesz.
Válasz #8334. hozzászólásra
amúgy ezt komolyan gondolod? keress!
Felénk is volt pofáraesés bőven :). Jómagam is 5,2 tonna sikeredett Marsallból, igaz másodszor vetve ugyan oda. Sirtaki 6,8t. Mindkettő feküdt. Aszott, szar szemekkel tele. Ez az év nekem nem egy búzás év
Válasz #8347. hozzászólásra
Konzultálj Fecoval régebben az irta ő minden talajon képes rekordokra.....
Válasz #8346. hozzászólásra
Na,akkor csak nem egyforma a föld mindenütt?Sokan osztják itt
az észt,hogy mindegy milyen a terület,ha jól,és intenzíven gazdálkodsz
ugyan azt az átlagot tudod elérni.1 nagy ló f@szt! Köszi Korzó hogy
megmondtad a lényeget!
(de itt 100eFt a földbérlet, és olyan 3,5-4m a föld ára is)
Soissons fajta búza
Tolna, 7,9 ha-on 7,9 tonna átlagban. Ebből 1,8 ha 45 AK-ban 8,4t/ha, 6,1 ha 20 AK-ban 7,7t/ha.
1,8 ha-t jég kalászhányás végén nagyon elverte, zászlós levelet és kalászt tört.
Október 23-án vetve, legalább 2 héttel korábban kellett volna. kb 190 kg/ha vetőmag, legalább 10-20 kg-al többel kellett volna. 1,8 ha napra elővetemény, 6 ha kukorica elő. Rossz magágy, szántást 1 nappal később munkáltuk el mint kellett volna, rögös és sok helyen nagyon hantos maradt.
Csúszócsoroszlyás vetőgéppel vetve, siralmas kinézetű kelést eredményezett...
Ősszel: 1 q MAP 10-52, 20 l/ha Phylazonit
Tavasszal: 10 l Radistar FL, 2,45 q pétisó, 10 l Azospeed, 1,3 q pétisó, 15 l Azospeed. 1 gyom, 2 rovar, 2 gomba.
Áprilisi, máj eleji aszály miatt döntöttem Azospeed mellett.
Semmi gomba fertőzés, se kártevő.
1,8 ha: fehérje 12,5, sikér 25, esés 308
6 ha: fehérje 11,5, sikér 24, esés 226
Okszerűbb tápanyagkijuttatással, azaz plusz mikroelem lombra és még 1-1,5 q Pétisó vagy 10-15 liter Azospeeddel, 2-3 héttel korábbi vetéssel +10 kg vetőmaggal jobb vetőgéppel, jobb magágyat készítve és még a jeget is elkerülve simán tudott volna +1 tonnát EUR-malmi minőségben. Kis szerencsével malmiban!
Így kis szerencsével MAX EUR lesz, fenti adatok nem teljesen pontosak, napokban lesz SGS eredmény.
Felénk az Idei év szinte tökéletes volt búzában, aki ügyes volt kis szerencsével párosítva a papírforma szerinti maxokat hozhatta ki búzából.
Nekem nem sikerült, Soissons 9-10-et is tud. Keksz búza, Isterra vásárolja vissza malmi-javító árban ha legalább EUR minősítést kap.
Köv évre megint lesz, plusz Sirtaki!!! Sirtakisok írjanak bátran, remélem lesznek 10 t/ha feletti gazdák is! :)
Egy táblába vetve: lupus 53 ,ludwig 60, sirtaki 69! Ez kapott esőt,ahol nem 3,5 4 t/ha!lupus javító,ludwig javítót közelíti,sirtaki takarmány....saturnus javító,de fekejtős a mennyiség és a termesztése...
kollégák így hogy már lassan megyeget a búza aratás milyen szálkás búzával vagytok megelégedve amire azt mondjátok hogy megérte elvetni és máskor is szívesen vetnétek?
Válasz #8341. hozzászólásra
Permetezés nélkül is lehet termelni???
hektárján 5 tona.de vannak siralmas termések amik 2 tonánt se érik elpermetezés nélkül.
ne marra kell gondolni hogy 10-20 hektárokon lettek ezek van itt aki csak 1-2 hektárrol beszél felénk akinek a 6 tonnát megütötte az ugy örül neki mint a fene átlag 4 tonnák voltak a környéken
Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy volt 2 tonnás is, bőven sajnos, amit kirágott az egér meg inkább ne is beszéljünk.
Ma vágtam Lupust ami megyszólalt, olyan szép volt, lucerna után vetve. 35q Igaz javító lett de b@szhatják... Ja és halál volt vágni.
Nekem is lett egy 2ha kis tábla gk csillag 6t/ha.2q 3x15 összel tavasszal 150-200kg mas.2x gomba.Majdnem megütötte az eurot de mégse.Elövetemény tengeri gyenge terméssel az alá ment ki baromfi trágya elég jo adag,sztem az dolgozik most.
Válasz #8336. hozzászólásra
Nálunk is ez a helyzet, sok fekszik, gondoltam még akkor hogy dőlt búzától paraszt még nem mert tönkre Aztán a mázsa mást mond, szalma van bőven, szem már kevésbé
Ma láttam olyan lupuszt ami mellig ért egy része feküdt én 5t saccoltam lett utánna olyan szalma rendek hogy az mtz orrsulyáig ér és 25mázsa hektáronként elsem akartam hinni.
Nyugi itt se igen van, 35 mázsák jönnek...... Igaz hogy önmaga után jött a búza, pont ebbe a rossz évbe, de muszáj volt, ugyan abba a darabba az árpa ami kuki után volt az sokkal jobban adta.... Persze itt felénk se láttam még 6 tonnától többet..... Nincs itt semmi nagy titok, csak két betű: AK Alárakhatsz, te mindent , ha gyengébb a földed, termelési költséged ugyan annyi, de a termésmennyiség már nem...
B@sszátok meg itt mindenki 6-7-8 tonnás búzáról beszél.Itt ha most
4 t van már örülünk.De 7-8 t még nem is igen láttunk.Azon gondolkodok
kiadok bérbe valamelyikőtöknek egy darab földet hogy elleshessem a titkot.
Válasz #8325. hozzászólásra
Válasz #8329. hozzászólásra
Képről nehéz megmondani de én bőven 7+ tonnára tippelek.
Ma levágtam Rusticot, 62q körül lett. A körülményeket figyelembe véve elégedett vagyok. Ha normális tél lett volna, 7-8t között ad szerintem.
Válasz #8327. hozzászólásra
Az-az! :-)
Sirtakit vetett már vissza valaki? Mennyivel lett rosszabb?
Nálam így néz ki a Mulan, nem tudom mennyit várhatok tőle??
Napra után mw kolo 6 tonna 38 sikér 300 kg 27 es 2x 150 kg 30% nitro 2x nativó 1 liter 2x 20kg keserűsó