Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
sáska lepte meg a búzát, abban már kárt nem csináltak, de a szomszéd napraforgójának alsó levélpárjait tövig lerágták, ilyet még eddig nem láttam, akkorák mint egy nagyobb szöcske, de repülnek és piros pöttyös mintájú a szárnyuk...
Válasz Rigo20 #23195. hozzászólásáraRepce 420.000.- költség
Termés 2,67 tonna / ha
Ritka volt a kelés, rossz magágyat csináltam, úgyhogy szerintem 20-30%-ot én csesztem el.
Válasz Rigo20 #23195. hozzászólásáraRepcét holnap akarom őssze írni. Igaz nincs meg leszedve meg a búza sem. Búza az 500kg 27% os az tuti és 2gomba 2lombtrágya egy rovar .
Válasz Bárány #23190. hozzászólásáraIgen nekem már 4napja virágzik a 460as kukorica jól kőt ahogy nézem . De mondjuk én 3 fao fajtát vetek egy táblába 2-2-2 sorosával. Most 320-350-370 faok vannak a nagy táblákba . Búza 5-6 t felén . Árpa 6-7 kőzőtt volt a sajat az még fent van .
Válasz blsjela #23189. hozzászólásáraIdén a vegetatív fejlődés eddig nálunk is brutális. A megtermékenyülés viszont már más tészta, ilyen száraz forróságban van miért aggódni, különösen a kukoricánál.
Még nem lefutott ez a szezon...
Válasz tarkamacska #23175. hozzászólásáraHa április elején elvetetted volna, akkor az a szotyi jó eséllyel most legalább derékig érne. Amúgy a gazon kívül szerintem se olyan rossz ez, 2-3 t/ha még mindig benne lehet.
A kukorica inkább inkább gatya.
Válasz tarkamacska #23175. hozzászólásáraMi ezen a kánaán?
Ezek a növények nem szenvednek nedvességhiányban.
Mifelénk nem hogy lankad a kukorica levele, de van ahol kezdi felvenni a szürkészöld színt.
Válasz Ganajos #23178. hozzászólásáraazért látod gyomosnak mert a forgó azon pontján vettem fel a-b egyenest a sorművelővel és ott nem tettem le. ez kb 20m 6 soron az első forgóban.
amúgy mindenhol máshol tiszta.
de amúgy igazad van!
Válasz tusalevi #23169. hozzászólásáraMert a forgatás nélküli ilyen eredményekre képes!
A nagy büdös faszt!
Ha van csapi akkor nagyobb az esélye egy jobb termésnek!
tegnap voltam arra ahol gazdálkodik nem mondom hogy csodálatos de nem is az igazi aszályos növények vannak arra!
Vajon miért nem rak fel képeket ez a jó ember?
Talán mert nem is annyira rossz a helyzet mint itt beállítja?
25115 hozzászólás
Válasz uff #23213. hozzászólásáraA nyolcadik csapás. Még éppen ők hiányoznak, mintha nem lenne elég baj nélkülük is.
Dél-békési észlelés, július 3-án
Válasz uff #23212. hozzászólásáraKöszönöm válaszaitokat, egy idősebb gazdatárs kérdezte, mert 30 év praxis alatt még nem tapasztalt ilyet.
sáska lepte meg a búzát, abban már kárt nem csináltak, de a szomszéd napraforgójának alsó levélpárjait tövig lerágták, ilyet még eddig nem láttam, akkorák mint egy nagyobb szöcske, de repülnek és piros pöttyös mintájú a szárnyuk...
Válasz kajszi_71823 #23203. hozzászólásáramég nem hült ki
Válasz Gandhy #23210. hozzászólásáraEste fogják.
Válasz kajszi_71823 #23203. hozzászólásáravolt rostálva? mert azon csak hűlt annyit
Válasz GREVEN #23205. hozzászólásáraGondolom ilyenkor csak forgatni és forgatni.
Válasz krokodil007 #23207. hozzászólásáratápanyag, talajmunka, csapadék?
Nagy kalász szemszám
Kis kalász szemszám
Kíváncsian várom mennyi lesz majd a termés
Válasz kajszi_71823 #23203. hozzászólásáraAz még nem hűlt ki. Rettentő jól tartja a hőt kazalba.
Válasz kajszi_71823 #23203. hozzászólásáraInkább nem tud kihűlni.
Fiúk, létezik, hogy 11 és nedvességgel a búza melegszik pár nap raktározás után?
Válasz Rigo20 #23195. hozzászólásáraRepce 420.000.- költség
Termés 2,67 tonna / ha
Ritka volt a kelés, rossz magágyat csináltam, úgyhogy szerintem 20-30%-ot én csesztem el.
Koszonom, en attol felek nekem 500 ezer koruli lesz a koltsegem repce/hektar, de ebben anyag arak is vannak meg a bermunka dija.
Kws modern + gaudio átlagosan 53q, utolsó pillanatban virágzáskor kapott 15-20mm-t.
Kws modern szimpatikus volt, az bőven felfele húzta az átlagot.
Válasz blsjela #23197. hozzászólásáraSemmi. Lombtrágyán gondolkoztam de itt esély sem volt bárminemű értelmes csapadékra úgyhogy hanyagoltam
Válasz Rigo20 #23195. hozzászólásáraRepcét holnap akarom őssze írni. Igaz nincs meg leszedve meg a búza sem. Búza az 500kg 27% os az tuti és 2gomba 2lombtrágya egy rovar .
Válasz Gazdász93 #23196. hozzászólásáraMütrágya?
Válasz Rigo20 #23195. hozzászólására2 sor tárcsa + vetés + 1 tavaszi hengerezés + 1 gyomirtó meg bogár ellen. 30 mázsa/Ha eredménnyel. Alföldön, extrém aszályban. 100 ezerbe nem került hektáronként.
Szevasztok
Ti mennyit koltottetek buzara es repcere ebben az evben??
Válasz blsjela #23189. hozzászólásáraEkkora tömeg az "agyát" is kiszívja a földnek......
Válasz Kisvuk #23187. hozzászólásáramár ha ilyen szépen kérdezted, mit nem unok???
de bármi is legyen az nem igazán
főleg az ilyen hülyék miatt nem...
Válasz Bárány #23190. hozzászólásáraIgen nekem már 4napja virágzik a 460as kukorica jól kőt ahogy nézem . De mondjuk én 3 fao fajtát vetek egy táblába 2-2-2 sorosával. Most 320-350-370 faok vannak a nagy táblákba . Búza 5-6 t felén . Árpa 6-7 kőzőtt volt a sajat az még fent van .
Válasz Bárány #23190. hozzászólásáraEz meg lemaradt:
Ahol van víz folyamatosan, ott "összenőnek" a korai és a későbbi vetések.
Válasz blsjela #23189. hozzászólásáraIdén a vegetatív fejlődés eddig nálunk is brutális. A megtermékenyülés viszont már más tészta, ilyen száraz forróságban van miért aggódni, különösen a kukoricánál.
Még nem lefutott ez a szezon...
Válasz Bárány #23188. hozzászólásáraÁpr 20vetettem a naprát . He 144 remélem nem csak szárra megy mert az van . Kőtőtt talaj .
200-300cm
Válasz tarkamacska #23175. hozzászólásáraHa április elején elvetetted volna, akkor az a szotyi jó eséllyel most legalább derékig érne. Amúgy a gazon kívül szerintem se olyan rossz ez, 2-3 t/ha még mindig benne lehet.
A kukorica inkább inkább gatya.
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-07-01 15:14:45
Válasz III.Gyula #23185. hozzászólásárasenki nem utál velem komunikálni, köszi szépen minden rendben
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-07-01 15:14:05
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-07-01 15:13:24
Válasz Miért nem esik? #23181. hozzászólásáraez 2 hetes kép mindkettő, azóta már nem néznek ki ilyen "jól"...
Válasz tarkamacska #23175. hozzászólásáraMi ezen a kánaán?
Ezek a növények nem szenvednek nedvességhiányban.
Mifelénk nem hogy lankad a kukorica levele, de van ahol kezdi felvenni a szürkészöld színt.
Válasz barazdabetyar. #23180. hozzászólásáraMég a kukorica is ugyancsak jót mutat, felénk sokan örülnének, ha mostanság úgy nézett volna ki.
Válasz tarkamacska #23175. hozzászólásáraEz szép napraforgó.Sokan örülnének ilyennek.
Válasz Ganajos #23178. hozzászólásáraazért látod gyomosnak mert a forgó azon pontján vettem fel a-b egyenest a sorművelővel és ott nem tettem le. ez kb 20m 6 soron az első forgóban.
amúgy mindenhol máshol tiszta.
de amúgy igazad van!
Válasz tarkamacska #23175. hozzászólásáraNaprát gyomirtani kéne, aztán nem venné el a maradék csapadékot a gyom…
Válasz III.Gyula #23176. hozzászólásárafelőlem lehetsz az is!
Válasz tarkamacska #23175. hozzászólásáraEsetleg Gyula Bátyám te kis taknyos!
Válasz III.Gyula #23174. hozzászólásáraitt kánaán van....
tessék te kis egybites barátom...
júniust 1mm esővel zárom.
Válasz tusalevi #23169. hozzászólásáraMert a forgatás nélküli ilyen eredményekre képes!
A nagy büdös faszt!
Ha van csapi akkor nagyobb az esélye egy jobb termésnek!
tegnap voltam arra ahol gazdálkodik nem mondom hogy csodálatos de nem is az igazi aszályos növények vannak arra!
Vajon miért nem rak fel képeket ez a jó ember?
Talán mert nem is annyira rossz a helyzet mint itt beállítja?
Válasz Ares 826 #23172. hozzászólásáraAkinek van lehetősége egyértelmű…
De itt sajnos nem akarják bérbe se tárolni
Válasz Ganajos #23170. hozzászólásáraBe a raktárba lesz az még több is mint 320!
Válasz tusalevi #23169. hozzászólásáramiért is????
Mai arak:
Repce: 260
Buza: 125
Jól leestek az árak, repce 2 hete még 310-320 volt….
Válasz tarkamacska #23168. hozzászólásáraAkkor felesleges volt az egy honapos rinyàlàs!
mai aratás
falado 25ha átlaga 60q kereken!!!
itt délkeleten.
első évben vetettem, de marad.
rettentő elégedett vagyok.
Válasz lalakbende #23165. hozzászólásáraSofru tavaly 9 tonnát adott, idén sem néz ki rosszul, viszont áprilisig nem esett most 6-7 közé várom
Antonius 7 körül, Genius 7,4-7,7 között, Nádor 8-8,2 viszont ha kicsit csúszott az aratás a Nádor elkezdett kiperegni és ez már sok volt az idegeimnek
2 hetes Fotó
Válasz GEORGOSZ #23160. hozzászólásáraAz tuti . De majd ha megindúl itt is az aratás akkor be lessz méretve ugy is .