Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR409.17 FtUSD398.72 FtCHF435.73 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ez tiszta nitrogén? Job lenne ha leírnád mit tettél rá. öszel 45kg N-töl több nem ajánlott kitenni. Télig nem veszi fel, kimosódik tavaszig és elég nagy a rizikó hogy a télbe túlnött álapotban menne.
nekem is kb. ilyem volt a kuki után vetett búzám, márc 03-án kapott 280 kg pétit + utána 1 héttel eccerű simahengert (ez van) és kb hengerzés után 4-5 nappal fater!!!! (ami nagy szó ha ő ilyet mond) szerint "megduplázódott ez a búza fiam" megnéztem télleg látványos volt a különbség, aztán a múlt heti fagyokat meg majd az ehetit hogyan viseli az egy másik kérdés, azóta nem néztem
Válasz #5286. hozzászólásra
sima henger jobb lenne, de be lehet süríteni vegyszerrel, részben levéltrágyával / yara kristalon 13-40-13/ de nagy kár hogy nem dobtál szét mütrágyát legaláb 30 kg N. Nem hiszem hogy utolérné az öszel idöben elvetett búzát.
Tisztában vagyok vele, hogy szinte mindenkinek sikerült időben elvetnie a búzáját, hát nekem nem, csak november 12.-én, én úgy gondolom, hogy máséhoz képest gyengének tűnik, de egy átlagos évet tekintve, amikor a kukoricát csak novemberben lehet aratni, szerintem nem rossz, műkakit még nem kapott, a fajta Rustic.
Mi meg félig, mert az egyik parcellánkba majdnem elakadt az mtz. otthagytuk mert több kárt csináltunk volna mint hasznot. Majd talán kukivetéskor próbálkozunk újra...
Pénteken kezeltünk, már a hét elején volt egy egy, minden nap több, és nagy volt a mozgás + a meleg és nagyon nem volt min gondolkodni, jósolták az esőt és a múlt heti betelepülőket az eső miatt nem tudtuk volna irtani, szépen petét raknak onnan meg már tuti a kártétel. Amúgy meg inkább egy koraibb kezelés mint egy elkésett..
Mi már pénteken megcsináltuk a védekezést.(győr megye nyugati része) a napokban volt vagy 17 fok napközben illetve fogtunk is nagy ormányost+szárormányost is.
Nem érik be, nem lesznek azok jók semmire, DE az állomány nem ritka, elég ez a tőállomány bőven, nekem első éven amikor volt ennél ritkábbra sikeredett és 3t/ha lett, jelenleg mi 3,6 kg-al vetünk, de az idén ha lesz visszaállok 2,5 körülre az biztos. Úgy hogy ne aggódj, nyomd neki a tápot aztán jó lesz ez
Nekünk már kint vannak a tálak, de eddig még nincsenek ormányosok. De a repcénk eléggé furcsán,hiányosan kelt ki Szerintetek a friss hajtások befogják érni az őszieket virágzásra,aratásra?
Na akkor most 1 kis repce: Fogott már valaki szárormányost az idén??? Én még a sárgatálat sem tettem ki, gondoltam a hét elején, de ahogyan nézegetem csütörtöktől nemigen lesz értelme, + JELLO is mehetne lassacskán neki, de nem tudom a héten a fagyokra van-e értelme kinyomni????? Arra jutottam hogy meg kellene várni a nagy fagyok elmúltát a jövő hétre. Vélemény????? Vagy kinyomjam a napokban????? Mondjatok valamit. Kösz!
ennyi eső után nem lesz gond,de ne stresszeld semmi esetre se.Szárcsökkentőt,perzselő gyomirtót,hormont ne fújj rá.
Nálam tavaly volt nagyon látható a hatása,főleg átfedéseknél elindulásoknál pontosan látszott a keret szélessége
Szerintem nem minden esetben igaz ez a koránvetéses elmélet.. tegnap voltam a tiszánzúlon és volt rá példa hogy egymás melletti táblákban az egyik sárga volt meg kissebb is így szerintem később is vetették mellette zöldebb is volt meg nagyobb is így szerintem ez volt a korábbi vetés ami szebb is volt.
25201 hozzászólás
speciális szórófejek kellenek vagy lehet simán fújni? én sem használtam még.
Válasz #5299. hozzászólásra
Én töményen szórom,ma is sikerült 16 ha lefújni.Szilárdat nem kap,csak ezt.
Válasz #5298. hozzászólásra
Azért kérdezem mert még nem használtam ilyet. Ezt töményen kell kifújni belőle 200 litert?
Válasz #5297. hozzászólásra
200liter/ha.
Válasz #5285. hozzászólásra
és mennyi nitrosolt tettél rá?
mindenképpen, és köszönöm a tanácsot
Válasz #5294. hozzászólásra
Valami N van még a talajban, de ha engedi az idö minél eléb tedd rá a fejtrágyát.
Na lehet hogy elszámoltam. Kapott ősszel 2 q /ha 27%-os Pétisót, mert nem tudtam NPK-t kiszórni.
Ennyi
Válasz #5290. hozzászólásra
ez tiszta nitrogén? Job lenne ha leírnád mit tettél rá. öszel 45kg N-töl több nem ajánlott kitenni. Télig nem veszi fel, kimosódik tavaszig és elég nagy a rizikó hogy a télbe túlnött álapotban menne.
Válasz #5288. hozzászólásra
nekem is kb. ilyem volt a kuki után vetett búzám, márc 03-án kapott 280 kg pétit + utána 1 héttel eccerű simahengert (ez van) és kb hengerzés után 4-5 nappal fater!!!! (ami nagy szó ha ő ilyet mond) szerint "megduplázódott ez a búza fiam" megnéztem télleg látványos volt a különbség, aztán a múlt heti fagyokat meg majd az ehetit hogyan viseli az egy másik kérdés, azóta nem néztem
Most jönne rá 1 q/ha Eurofertill + 3 q Pétisó!
Ősszel kapott 87 kg N!
sima henger jobb lenne, de be lehet süríteni vegyszerrel, részben levéltrágyával / yara kristalon 13-40-13/ de nagy kár hogy nem dobtál szét mütrágyát legaláb 30 kg N. Nem hiszem hogy utolérné az öszel idöben elvetett búzát.
Na ezért kérdeztem, mert általában Güttler típusú hengerel szoktak búza bokrosító hengerezést végezni, ugye?
Nem a leg megfelelőbb de az is megteszi jobb híján.
Válasz #5284. hozzászólásra
Nincs hengerem az a baj, tudnék egyet kölcsönbe de az Busa spirálhenger, az is jó, vagy henger, henger.
Válasz #5283. hozzászólásra
28%-os nitrosolt.
Válasz #5282. hozzászólásra
Hengerezd le.
Válasz #5281. hozzászólásra
Mit szórtál milyen folyékonyt?
Tisztában vagyok vele, hogy szinte mindenkinek sikerült időben elvetnie a búzáját, hát nekem nem, csak november 12.-én, én úgy gondolom, hogy máséhoz képest gyengének tűnik, de egy átlagos évet tekintve, amikor a kukoricát csak novemberben lehet aratni, szerintem nem rossz, műkakit még nem kapott, a fajta Rustic.
Életem első vetése.
Ui.: "ne szidjatok nagyon"
Válasz #5280. hozzászólásra
40%-át sikerült kiszórni,a folyékonynak.
hát még én se szórtam de úgy látszik hogy nem késett
Már kiment a kultival 150 kénes még márc 15. hó előtt előtt
Repcével kapcsolatos eszmecserére, okos ötketekkel, kérdésekkel mindenkitIDEvárunk, gyertek minél többen hátha tanulunk egymástól
Válasz #5274. hozzászólásra
Mi meg félig, mert az egyik parcellánkba majdnem elakadt az mtz. otthagytuk mert több kárt csináltunk volna mint hasznot. Majd talán kukivetéskor próbálkozunk újra...
én sem
Válasz #5274. hozzászólásra
én e ugy látszik nem késtem le semmiröl
Ki nem szórta ki még a műtrágyát?
Válasz #5272. hozzászólásra
Szíve alatt az új hajtásokat érted,az már megindult,ha jól láttam?!
Válasz #5269. hozzászólásra
hát biztos nem használ neki akkor van nagyobb baj ha a szive megindult kifelé és lefagy de ez még nem állfen szerintem nem volt olyan meleg még.
Atonik is igen jó stressz oldásra!!6dl/ha
Válasz #5251. hozzászólásra
Amalgerolt neki.
A szépen megindult repce vajon hogy viseli a -10 fokot?
Válasz #5267. hozzászólásra
Amennyi sarjat megszámoltam, de még van benne tartalék.
Válasz #5266. hozzászólásra
A számok mit jelentenek? Amugy faxa!
Mai szemle:
Válasz #5261. hozzászólásra
Remélem igazad lesz
Válasz #5256. hozzászólásra
Pénteken kapott is 300kg/ha Nitrogént :D
A múlt héten szerdán elszórt pétisó, utána lehengerezve, ez a 28mm csapadék gondolom jónak mondható.
Pénteken kezeltünk, már a hét elején volt egy egy, minden nap több, és nagy volt a mozgás + a meleg és nagyon nem volt min gondolkodni, jósolták az esőt és a múlt heti betelepülőket az eső miatt nem tudtuk volna irtani, szépen petét raknak onnan meg már tuti a kártétel. Amúgy meg inkább egy koraibb kezelés mint egy elkésett..
Válasz #5255. hozzászólásra
Szerintem be fog érni az is időre...
Mindegy mekkora lesz a kicsi akkorra , ha kell virágzik már 50 centi magasan is.
Mi egyszer jártunk így hibrid maggal , és összeért , simán bejött . Nem is lett rossz.
Válasz #5259. hozzászólásra
Mikor fogtad az első példányokat? Hány db volt kb. és növekedett a számuk napról napra, vagy miért kellett ennyire sietni
Válasz #5254. hozzászólásra
Mi már pénteken megcsináltuk a védekezést.(győr megye nyugati része) a napokban volt vagy 17 fok napközben illetve fogtunk is nagy ormányost+szárormányost is.
Nem érik be, nem lesznek azok jók semmire, DE az állomány nem ritka, elég ez a tőállomány bőven, nekem első éven amikor volt ennél ritkábbra sikeredett és 3t/ha lett, jelenleg mi 3,6 kg-al vetünk, de az idén ha lesz visszaállok 2,5 körülre az biztos. Úgy hogy ne aggódj, nyomd neki a tápot aztán jó lesz ez
Szerintem azok az aprók csak nyűgnek lesznek ott!
Válasz #5254. hozzászólásra
Nekünk már kint vannak a tálak, de eddig még nincsenek ormányosok. De a repcénk eléggé furcsán,hiányosan kelt ki Szerintetek a friss hajtások befogják érni az őszieket virágzásra,aratásra?
Na akkor most 1 kis repce: Fogott már valaki szárormányost az idén??? Én még a sárgatálat sem tettem ki, gondoltam a hét elején, de ahogyan nézegetem csütörtöktől nemigen lesz értelme, + JELLO is mehetne lassacskán neki, de nem tudom a héten a fagyokra van-e értelme kinyomni????? Arra jutottam hogy meg kellene várni a nagy fagyok elmúltát a jövő hétre. Vélemény????? Vagy kinyomjam a napokban????? Mondjatok valamit. Kösz!
Válasz #5251. hozzászólásra
ennyi eső után nem lesz gond,de ne stresszeld semmi esetre se.Szárcsökkentőt,perzselő gyomirtót,hormont ne fújj rá.
Nálam tavaly volt nagyon látható a hatása,főleg átfedéseknél elindulásoknál pontosan látszott a keret szélessége
Válasz #5249. hozzászólásra
Szerintem nem minden esetben igaz ez a koránvetéses elmélet.. tegnap voltam a tiszánzúlon és volt rá példa hogy egymás melletti táblákban az egyik sárga volt meg kissebb is így szerintem később is vetették mellette zöldebb is volt meg nagyobb is így szerintem ez volt a korábbi vetés ami szebb is volt.