Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.5 FtUSD397.14 FtCHF434.97 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Gazda még annyi lenne a kérdésem hogy ezek a szerek mellé mennyi karbamidot rakhatok?? mert gondolom ha rakok akkor azt a gabona is díjazná plusz a gyomírtószer hatását is fokozná
Mi anno a kolhozban mikor így tavasszal jártunk fogasolni, nehéz fogassal, 5 levéllel, mindig a dűlő utakon húztuk ki (rendbe is lettek téve az utak rögtön év elején) és nem egyszer volt, hogy toronyirányt is áthúztuk búza vetéseken, látványos volt az eltérés! Mondjuk akkor mindjárt elég siralmas volt De nem kell kétségbe esni!
Ezt a Nuance 750 WG-re írtam, amit ajánlottam neki. Ezt egészen zászlóslevélig nyomhatja. Ha nem akar sokat rákölteni akkor ez megfelelő neki, 2000ft/ha.
el is kezdtem apának rábeszélést hogy kell a gyomírtó aztán majd kiderül hogy mi lesz a végén esetleg valami olcsó de hatásos szert meg időpontot kb tudnátok mondani?? még szerdán kimegyek megnézem jobban most csak futtából a szélére néztem rá
Szárba indulás elején bax oda neki 50gr/ha Aurora +0,8 l/ha U46M Fluid-al visz mindent mint a piros ász. Csak arra vigyázz hogy az átlaghőmérséklet előtte utána kb 4-5 napig +8 fok felett legyen, tahát úgy ápr eleje, közepe körül.
Ne valami bazi nagy nehéz fogasra gondolj! Kis könnyű magtakaró is megtenné! De te tudod, pont a homok miatt nem mindegy ki mennyi vizet vesz ki a talajból. Attól, hogy nem nő túl a gabonán, még káros!
fogas az van de nem lenne szivem belemenni az biztos meg ez homok ám nagyon buha tövestől kiszaggatná a gabonát tutira meg az a szitu h fateré a föld meg a traki a munkagépek egyrésze meg már a saját, így ő dirigál de én megpróbálok mindent megtenni a siker érdekébe ígyis én 3q pétit mondtam/ha és ebből ő a végére 2,5-et csinált tuti nem menne bele meg permetezőnk sincs, bérbe meg 6000ft/ha-ért jönnek max ha tudtok ajánlani valami jó szert ami kis kiszerelésben is kapható egy pár hátival kiszórnék csak hogy lássam mennyit használ az állománynak
Az majd a mérlegen derül ki, hogy mennyi különbség van a kettő között. De nem olyan drága az a gyomirtózás, ha nem akarsz sokat rákölteni, 5000ft-ból ki lehet hozni a 2,4 hektárt.
jaja ez az összes sajna mindössze 2,4 ha de ezzel kell megelégedni nem bírtam ki műrtágyázás óta nem láttam de szebb mint gondoltam csak kezd jönni a gyom de gyomírtózva tuti nem lesz bízok benne hogy jól összeborul és nem bír majd a gyom kifejlődni olyan 250 kg-al lett vetve és az a vicc hogy a többszörösen fogott mag és a fémzárolt között semmi különbség sincs
Nálunk van egy csomo búza tábla,ami úgy lilul mint a fene....megkapja a pétit és a napsütés helyreteszi???
Mindegyik alatt ott van 2,5mázsa komplex+rengeteg csapadék.
Tegnapi képek a búzáról.Igaz a düllő még a simsont sem bírta el 50 méter után megcsündtem, de szombaton már talán lehet szántogatni.Kb 1 hét és műtrűgyaszórás indulhat ha mást nem ikerkerékkel.Reméljük közben nem fog esni...
A középső képen bal oldalon és a végén 2x vetettetek, vagy kilukadt a vetőgép magtartálya????? Egyébként szép.
A mieink még nem bírnak el, nem lehet meglábalni(sem) vagy ez lesz a jó, lesz csapadék tartaléka??? Nem tom, de már jó lenne valamit csinálni velük
25201 hozzászólás
Ma nekiálltunk szórni Ez lett az eredménye.
Válasz #5185. hozzászólásra
Gazda még annyi lenne a kérdésem hogy ezek a szerek mellé mennyi karbamidot rakhatok?? mert gondolom ha rakok akkor azt a gabona is díjazná plusz a gyomírtószer hatását is fokozná
Milyen fajta ez?gyönyörűű
technologia?
ez egy homokbányával szembe van még nem kapott semmi mütrágyát csak épp borso volt az elövetemény
amugy a buzánál ha bordó a levele mint a kukoricának szokott akkor az itt is foszfor hiány?????
most így néz ki
Válasz #5195. hozzászólásra
A régi szép idők kíváncsi leszek mit fog mutatni a keret az van még plusz 40 kiló kb azt ráterheljem még vagy elég a levelek súlya szimplán
Válasz #5194. hozzászólásra
Mi anno a kolhozban mikor így tavasszal jártunk fogasolni, nehéz fogassal, 5 levéllel, mindig a dűlő utakon húztuk ki (rendbe is lettek téve az utak rögtön év elején) és nem egyszer volt, hogy toronyirányt is áthúztuk búza vetéseken, látványos volt az eltérés! Mondjuk akkor mindjárt elég siralmas volt De nem kell kétségbe esni!
Válasz #5193. hozzászólásra
Hétvégén akkor elő kell venni a kisboronát meg a kistrakit és kersztülmegyek vele a táblán
Válasz #5192. hozzászólásra
Igen, ilyenkor még nagyobb eséllyel veszi ki a gyenge gyomokat!
Válasz #5187. hozzászólásra
És ezt a boronálást még most rövididőn belül??
Gazda neked is köszi
Válasz #5190. hozzászólásra
Ezt a Nuance 750 WG-re írtam, amit ajánlottam neki. Ezt egészen zászlóslevélig nyomhatja. Ha nem akar sokat rákölteni akkor ez megfelelő neki, 2000ft/ha.
Válasz #5188. hozzászólásra
Baxottul nem mindegy hogy mivel, pl. Granival igen, de mondjuk Linturral már nem ajánlanám, ne írkáljuk hülyeségeket
Válasz #5186. hozzászólásra
amit írtam kb. 5 ropi/ha
Válasz #5182. hozzászólásra
Azt te látod a gyomok állapotáról, hogy mikor érdemes. De egészen zászlóslevélig lehet nyomni.
Válasz #5184. hozzászólásra
Hát, én a helyedben suttyomba csak megpróbálnám, ha nem is az egészet, csak egy csíkot, meglepődnél az eredményen!
Válasz #5183. hozzászólásra
el is kezdtem apának rábeszélést hogy kell a gyomírtó aztán majd kiderül hogy mi lesz a végén esetleg valami olcsó de hatásos szert meg időpontot kb tudnátok mondani?? még szerdán kimegyek megnézem jobban most csak futtából a szélére néztem rá
Válasz #5182. hozzászólásra
Szárba indulás elején bax oda neki 50gr/ha Aurora +0,8 l/ha U46M Fluid-al visz mindent mint a piros ász. Csak arra vigyázz hogy az átlaghőmérséklet előtte utána kb 4-5 napig +8 fok felett legyen, tahát úgy ápr eleje, közepe körül.
Válasz #5183. hozzászólásra
nincs is atomnehéz boronánk mindössze 4 levél lovasborna ami nem a súlyáról híres de még vetés előtt ígyis elmerült a földbe
Válasz #5181. hozzászólásra
Ne valami bazi nagy nehéz fogasra gondolj! Kis könnyű magtakaró is megtenné! De te tudod, pont a homok miatt nem mindegy ki mennyi vizet vesz ki a talajból. Attól, hogy nem nő túl a gabonán, még káros!
Válasz #5180. hozzászólásra
és milyen fejlettségi állapotba érdemes?
Válasz #5179. hozzászólásra
fogas az van de nem lenne szivem belemenni az biztos meg ez homok ám nagyon buha tövestől kiszaggatná a gabonát tutira meg az a szitu h fateré a föld meg a traki a munkagépek egyrésze meg már a saját, így ő dirigál de én megpróbálok mindent megtenni a siker érdekébe ígyis én 3q pétit mondtam/ha és ebből ő a végére 2,5-et csinált tuti nem menne bele meg permetezőnk sincs, bérbe meg 6000ft/ha-ért jönnek max ha tudtok ajánlani valami jó szert ami kis kiszerelésben is kapható egy pár hátival kiszórnék csak hogy lássam mennyit használ az állománynak
Válasz #5178. hozzászólásra
Az majd a mérlegen derül ki, hogy mennyi különbség van a kettő között. De nem olyan drága az a gyomirtózás, ha nem akarsz sokat rákölteni, 5000ft-ból ki lehet hozni a 2,4 hektárt.
Válasz #5178. hozzászólásra
Miért nem gyomirtózol? Azért legalább egy fogassal járd át még most, ha tényleg nem szórod le!
Válasz #5175. hozzászólásra
jaja ez az összes sajna mindössze 2,4 ha de ezzel kell megelégedni nem bírtam ki műrtágyázás óta nem láttam de szebb mint gondoltam csak kezd jönni a gyom de gyomírtózva tuti nem lesz bízok benne hogy jól összeborul és nem bír majd a gyom kifejlődni olyan 250 kg-al lett vetve és az a vicc hogy a többszörösen fogott mag és a fémzárolt között semmi különbség sincs
Válasz #5174. hozzászólásra
Dús
Ettől voltál úgy befosva???? Faxa ez ne aggódj, megérte rá a N
Tritikálé... Kinek mi a véleménye??
Ma néztem a Kolomat talán a héten megkapja a fejtrágyáját.
Válasz #5167. hozzászólásra
Nagyon baba !
De nem vitted túlzásba a tőszámot...
Jól áttelelt , így elég lesz...
Ez szántás amúgy ? (Ne tagadd !!! )
Hány centire vetetted?
Milyen fantáziát látsz benne?
Ezt szemenkéntivel vettetted? Első kísérlet lesz? Ősszeset így vetetted? Baromira kiváncsi leszek rá...
Szép!Sortáv?Ez szántatlan towdonos??
tegnapi képek..
Válasz #5164. hozzászólásra
hidegben a foszfor felvétele korlátozott
Nálunk van egy csomo búza tábla,ami úgy lilul mint a fene....megkapja a pétit és a napsütés helyreteszi???
Mindegyik alatt ott van 2,5mázsa komplex+rengeteg csapadék.
Tegnapi képek a búzáról.Igaz a düllő még a simsont sem bírta el 50 méter után megcsündtem, de szombaton már talán lehet szántogatni.Kb 1 hét és műtrűgyaszórás indulhat ha mást nem ikerkerékkel.Reméljük közben nem fog esni...
Kimentem a határba ilyenek itt a búzák:
Most néztem az őszi árpát már megindultak a hajtáscsúcsok!
Sajna a fényképezőt othon hagytam,de kb 2cm növekedés látszik!
Rozs szept 15-diki vetés
Válasz #5156. hozzászólásra
Úgy néz ki képen, de élőben nem,itt a forgón állok az árok szélén.Attól függetlenül lehet lett rá húzva a széle miatt??
Válasz #5157. hozzászólásra
vagy csak asszimetrikusan
Válasz #5156. hozzászólásra
jobb oldalon!!!! Hogy baxam meg, már rosszul is látok
Válasz #5155. hozzászólásra
A középső képen bal oldalon és a végén 2x vetettetek, vagy kilukadt a vetőgép magtartálya????? Egyébként szép.
A mieink még nem bírnak el, nem lehet meglábalni(sem) vagy ez lesz a jó, lesz csapadék tartaléka??? Nem tom, de már jó lenne valamit csinálni velük
délutáni kép a kövesút mellöl
triticale
Kb egy hete így nézett ki a triticle.Azóta kapott még 20 cm havat
Itt már a búzák elkezdtek zöldülni,a repcén is látszik valami,őszi árpán ép hogy!
Számomra ez nagy öröm!