Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR408.16 FtUSD395.88 FtCHF434.22 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A középső képen bal oldalon és a végén 2x vetettetek, vagy kilukadt a vetőgép magtartálya????? Egyébként szép.
A mieink még nem bírnak el, nem lehet meglábalni(sem) vagy ez lesz a jó, lesz csapadék tartaléka??? Nem tom, de már jó lenne valamit csinálni velük
ha gyors vagy akk jut. Nagyjából annyi, mint tavaly volt, ha most hirtelen összeszámolom. De van még egy rakás tritikálé, búza, durumbúza és, ha minden igaz, akkor borsó és somkóró is lesz a nyáron.
Kinek hogy vészelte át a telet a gabonája, repcéje? Ahogy nézem felénk a kipusztulási % alig 10%. Az állomány nagy réaze jónak mondható. Jövő héttől már +10 fokot beszélnek. Sőt már műtrágyát is szórnak. Annyi csapadék leesett a télen, hogy azt hittem megint a belvízé lesz a hatalom, de nem, alig látni belvízes foltokat. Mikor kezdtek el hengerezni?
Válasz #5135. hozzászólásra Sajnos nem kártevő, így vetett, a csócsároló szerintem nem derékszögben terjed. Nem töltök fel több képet, pontosan látni a vetőgép útját, éles vágással megszűnt vetéseket, a fordulókat, hol szaladt meg a gép, ott minden milliméteren volt csíra több m2-en, majd üresség. Ilyet még nem láttam, de nem is szeretnék többet, cak azért dobtam be ide, hogy IH-val is lehet katasztrófát csinálni.
Ez a szakember több ezer hektárt művel meg a környékemen bérmunkában, sajnos ő az egyetlen ráérő, aki lazítózik is.
[kep1
Válasz #5129. hozzászólásra Ez a föld IH-val lett bérbe vetve. Szerinted mi volt a reakciója annak aki csinálta, miután szóltam neki, hogy ez nem nagyon tetszik nekem, hegy a terület egyharmadán hiányos a vetés?
Ne rugózz már rajta, kikel az biztos, teremni is fog, rekord nem valószínű hogy lesz, de ilyenkor mit lehet még tudni pontosan előre??? Semmit sem, ha jó termés lesz ára nem lesz, ha kevesebb a termés, jobb az ár, ha minden passzolni látszik tavasszal jöhet 1 májusi hőség aszállyal, és máris feleződik minden..... tovább nem sorolom mert te is tudnád folytatni, ez már ilyen lesz, nem tudsz rajta változtatni, annál biztosan jobb lesz mint akinek 2012 márciusában kelt ki (tavaly) annál most több a csapadék és jobbak a viszonyok, nem lesz az rossz hidd el, 2/3 -3/4 termés lesz ott, ha valami még közben nem éri, de lehet olyan év is hogy semmi kölönbséget nem látsz majd a szomszédéhoz képest
Mi is itt nem messze tőled alig tudtuk elvetni azt a keveset is,, mindíg csak annyi esett hogy éppen ne lehessen vetni. Itt is van egy pici darab, kézzel vetve, az is kb nemrég kelt ki, nem lesz vele baj
Micsudíííí! 1ccer voltam így, hó alatt kelt ki, apám olyan búzám volt azon az évenhogy csak na, egyébként nálunk nincs megfagyva a hó alatt, de ha meg lenne is, kikel ne aggódj.
Bonts 1 sört és dőlj hátra
25207 hozzászólás
Válasz #5156. hozzászólásra
jobb oldalon!!!! Hogy baxam meg, már rosszul is látok
Válasz #5155. hozzászólásra
A középső képen bal oldalon és a végén 2x vetettetek, vagy kilukadt a vetőgép magtartálya????? Egyébként szép.
A mieink még nem bírnak el, nem lehet meglábalni(sem) vagy ez lesz a jó, lesz csapadék tartaléka??? Nem tom, de már jó lenne valamit csinálni velük
délutáni kép a kövesút mellöl
triticale
Kb egy hete így nézett ki a triticle.Azóta kapott még 20 cm havat
Itt már a búzák elkezdtek zöldülni,a repcén is látszik valami,őszi árpán ép hogy!
Számomra ez nagy öröm!
Válasz #5150. hozzászólásra
ha gyors vagy akk jut. Nagyjából annyi, mint tavaly volt, ha most hirtelen összeszámolom. De van még egy rakás tritikálé, búza, durumbúza és, ha minden igaz, akkor borsó és somkóró is lesz a nyáron.
Válasz #5149. hozzászólásra
Mennyi árpád van,jut nekem is az aratásból?
Válasz #5142. hozzászólásra
nem rossz, nálam is ilyenek a késői árpák.
Itt a kép is
Mv Suba
Kinek hogy vészelte át a telet a gabonája, repcéje? Ahogy nézem felénk a kipusztulási % alig 10%. Az állomány nagy réaze jónak mondható. Jövő héttől már +10 fokot beszélnek. Sőt már műtrágyát is szórnak. Annyi csapadék leesett a télen, hogy azt hittem megint a belvízé lesz a hatalom, de nem, alig látni belvízes foltokat. Mikor kezdtek el hengerezni?
Itt még csak kezdenek kibújni a növénykék a hó alól.
Válasz #5141. hozzászólásra
Siker!!!!
Köszönöm szépen!
Válasz #5140. hozzászólásra
tallóz, megnyit, feltölt, beilleszt, mehet.
Valaki írja már meg hogy tudok képet feltölteni,köszi!
Lesz dolog a gombákkal!
Lesz dolog a gombákkal!
Válasz #5135. hozzászólásra Sajnos nem kártevő, így vetett, a csócsároló szerintem nem derékszögben terjed. Nem töltök fel több képet, pontosan látni a vetőgép útját, éles vágással megszűnt vetéseket, a fordulókat, hol szaladt meg a gép, ott minden milliméteren volt csíra több m2-en, majd üresség. Ilyet még nem láttam, de nem is szeretnék többet, cak azért dobtam be ide, hogy IH-val is lehet katasztrófát csinálni.
Ez a szakember több ezer hektárt művel meg a környékemen bérmunkában, sajnos ő az egyetlen ráérő, aki lazítózik is.
[kep1
Válasz #5131. hozzászólásra
Ez nem jó,lehetséges hogy csocsárolo én már találkoztam ilyesmivel
a futrinka utcában keresném a tetteseket
Válasz #5132. hozzászólásra
Szerintem se,ilyen vetőgép problémát még nem láttam.Tuti nem az.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez vetőgép probléma!
Válasz #5129. hozzászólásra Ez a föld IH-val lett bérbe vetve. Szerinted mi volt a reakciója annak aki csinálta, miután szóltam neki, hogy ez nem nagyon tetszik nekem, hegy a terület egyharmadán hiányos a vetés?
Válasz #5128. hozzászólásra
Szép!
Talán a mienk is alakul.
Hystar
Hystar
Antonius
Antonius
Válasz #5128. hozzászólásra
Milyen fossal van ez vetve , hogy ilyen csíkos ?
Esetleg el volt dugulva egy sor , vagy egy bornyú a sofőr ?
Vehetnétek már egy normális IH vetőgépet...
multheti határszemle.
Köszönöm gazdatárs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #5125. hozzászólásra
Ne rugózz már rajta, kikel az biztos, teremni is fog, rekord nem valószínű hogy lesz, de ilyenkor mit lehet még tudni pontosan előre??? Semmit sem, ha jó termés lesz ára nem lesz, ha kevesebb a termés, jobb az ár, ha minden passzolni látszik tavasszal jöhet 1 májusi hőség aszállyal, és máris feleződik minden..... tovább nem sorolom mert te is tudnád folytatni, ez már ilyen lesz, nem tudsz rajta változtatni, annál biztosan jobb lesz mint akinek 2012 márciusában kelt ki (tavaly) annál most több a csapadék és jobbak a viszonyok, nem lesz az rossz hidd el, 2/3 -3/4 termés lesz ott, ha valami még közben nem éri, de lehet olyan év is hogy semmi kölönbséget nem látsz majd a szomszédéhoz képest
Válasz #5124. hozzászólásra
Ez a talaj, amin ez a búza van egy nagyon jó talaj, 100-130 q kukorica szokott rajta lenni, ha jó az idő....
Válasz #5123. hozzászólásra
Nem lesz az rossz... 60q biztos nem lesz hekinként, de nem kell annyira rosszra se számolni. Bár én nem ismerem a földjeidet.
Nekem ez most így sikerült.......
Válasz #5118. hozzászólásra
Csak azt tudnám mi hátráltatott benneteket edig hogy ilyen későn keljen vetnetek
Válasz #5119. hozzászólásra
Azt tény hogy a bokrosodás és a kalász szám nem lesz az igazi...
(Jarovizáció hiánya miatt)
Válasz #5117. hozzászólásra
Válasz #5116. hozzászólásra
csak azt nem tudjuk,hogy mihez képest
Válasz #5115. hozzászólásra
Mi is itt nem messze tőled alig tudtuk elvetni azt a keveset is,, mindíg csak annyi esett hogy éppen ne lehessen vetni. Itt is van egy pici darab, kézzel vetve, az is kb nemrég kelt ki, nem lesz vele baj
Válasz #5116. hozzászólásra
Legalább mmegvárhattad volna hogy megigya a sörét
egy idősebb agráros barátom mondja ha a hó alatt kel ki a búza ugyanolyan csak felét terem
húúúúú, ez a sör dolog nem is rossz ötlet
Válasz #5110. hozzászólásra
Micsudíííí! 1ccer voltam így, hó alatt kelt ki, apám olyan búzám volt azon az évenhogy csak na, egyébként nálunk nincs megfagyva a hó alatt, de ha meg lenne is, kikel ne aggódj.
Bonts 1 sört és dőlj hátra
Köszi srácok, ez megnyugtató.....
Kikel az ne félj , majd az első tavaszi melegekkel ha más nem ...
De nagy bokrosodásra és kalászszámra nem kell számítani így.
Ettől még lehet jó termés.
Az biztos hogy a búza nem marad a földbe kikelés nélkül.
van hét! ki fog kelni ,ne szarjál be.
Véleményeteket szeretném kérni!
2012.11.29.-én vetettem el 1.66 ha búzát, a baj csupán annyi, hogy a mai napig nem kelt ki.
A kérdés az, hogy van rá esély, hogy kikeljen, vagy ennyi volt?
Köszönöm
Válasz #5107. hozzászólásra
Igen teljes mértékben homok, és köszi az infót
Válasz #5106. hozzászólásra
Igen van ilyen jelenség!! Pláne ott ahol alapból is ritkább a talaj vagy nem lett vetés elött vagy után le hengerezve vagy nem rapidal lett vetve!!