Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR408.16 FtUSD395.88 FtCHF434.22 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5106. hozzászólásra
elszakad a gyökere akkor ki száradhat de ha jól emlékszem te homok földön gazdálkodsz ott kisebb az esély az ilyesmire mert a homok föld nem mozog anyit mint a fekete
Ma beszéltem egy idősebb gazdával és valami olyat emlegetett hogy a mostani időjárás nagyon nem kedvez a gabonának mert a föld felső rétege nagyon telített vízzel és ha bejön a fagy akkor megemelkedik a föld felső része és elszakadnak a gyökerek!?!? létezik ilyen?? ha igen mekkora bajt okozhat??
Valaki használta már a Kondisol termékeket illetve a Solvitis-t??
Én Kondisol N +solvitis Cu nézegetek búzára..amig ilyen idő van lehet vacilálni...
Aki használta azok irhatnának valamilyen véleményt..
A búzát pár hete nem láttam már a hótakaró miatt...most is esik kb 40cm felé haladunk...remélem a meglazított területeken jó mélyre leolvad a hó....... :)
Azért gondoltam mert lassabban oldódik mint a pétisó vagy az ammónium-nitrát. Tudom hogy lehet használni nem ez volt a kérdés hanem hogy a növény szempontjából kérdeztem.
Az utolsó fagyon szeretném kiadni!
Mi árpában tavaly nem tapasztaltunk eltérést termésben a sokadszor fogott és a zárolt között. Kelni sokkal jobban kelt a zárolt, de aratáskor nem volt különbség köztük. Helyi pár hektáros gazda még a kukoricát is visszaveti... Egész jó szokott neki lenni, de ő leginkább azért csinálja mert ha a vaddisznók letarolják a nagy részét ami errefelé nem ritka, akkor ne legyen nagy kára. Ja ő a gabonáját szórva veti, kézzel, utána kap egy ásóboronát vagy ilyesmit, de jó anyagok szoktak lenni, kombájnnal nagyon lassan szedem csak
ami visszafogott azt úgy értem hogy alapból visszafogottat vetettünk ami már idén 4. éve visszafogott magyarul kur*a sokszor lett visszafogva de idén sikerült fatert meggyőzni gogy vegyünk 3q fémzároltat remélem lesz különbség a fémzárolt javára mert ha nem akkor bebukok
Nembiztos hogy veszel észre nagy külömbséget.Mi már évek óta vetjük vissza a fémzároltat következő évre.Pontosabban a fémzároltból lesz a következő évi vetőmag.
Várom már a tavaszt nagyon fogott mag meg fémzárolt egymás mellé vetve kíváncsi vagyok mit mutat A mostani vetésnél nem voltam ott de a következőnél tuti ott leszek és odafigyelek mert akkor kevesebb dolog lett volna elbaxva
Tiszta véletlen, de az eddigi 3 legnagyobb búza termésem szórva vetés volt! Most akkor ennek örüljek, vagy sírjak, hogy 1 tonnával több is lehetett volna?
Szia Norbi. Jó évben jó ez. De sajnos láttam olyat az elmúlt években ,ráadásul kis gazdaságban hogy majdnem sírva fakadtak a végén, mert szórva vetették, takaró hó nem volt csak kemény fagyok, ,szó szerint kifagyott az árpa, csak imitt-amott maradt hírmondó belőle, ez volt egy öt hektáros terület, ráadásul igen jó lett az ára.
Kérdem én ,mi a jó az olyan évben mikor csak az idő halad, a zsebbe meg nem kerül semmi,sőt veszteséget termelsz ?
Most is tudok olyan 32 hektáros területet ahol meghagyták az árvakelést. Kíváncsi leszek rá.
HATÉKONYSÁG????? Hát abban a búzában lehet menni max 2t/ha, hát abban nem lehet hanem "kölllll" is menni!!! Mi abban a jó több ezer hektár fos terméssel??????
Válasz #5069. hozzászólásra
Úgy lehetnek vele mint az Oroszok a naftával. Nemszámít mennyi fogy van belőlle bőven. Ahogy néztem a tasmániai hirdetéseket sok több száz hektáros birtokot árulnak nemsokért, de a több ezres gazdaság sem ritka kompletten árulva.
Van egy sanda gyanúm hogy nincs. Területük van. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy az ott annyira rossz gabona lenne, attól hogy ritka még lehet jó termés. Szvsz
Válasz #5062. hozzászólásra
Igen ettől a tipusú talajműveléstől ilyen minőség várható. Csoda hogy a JD kombájn csak ennyivel ment.
Ezt nállunk az 512 is hozta volna csak nem ebben a szélességben. A csillogás nemminden.Biztosan van nekik jobb gabonájuk is.
Én is épp ezen gondolkoztam ahogy néztem... hogy egy kicsit azért irigylem, hogy ott hírnek számít ez. Mintha egy kicsit nagyobb megbecsülést adna az egésznek...
Milyen sokat elárul egy nemzetről az, hogy ott hír értékkel bír az az esemény, amikor elkezdik vetni a gabonát. Anno mekkora örömmel néztem a híradóban, amikor beszámoltak arról, hogy a déli megyékben elkezdődött az aratás, mutatták a sok sok 516-ost, és már alig vártam, hogy nálunk is induljanak...
Mára ez már csak nosztalgia maradt sajnos
25213 hozzászólás
Köszi srácok, ez megnyugtató.....
Válasz #5110. hozzászólásra
Kikel az ne félj , majd az első tavaszi melegekkel ha más nem ...
De nagy bokrosodásra és kalászszámra nem kell számítani így.
Ettől még lehet jó termés.
Az biztos hogy a búza nem marad a földbe kikelés nélkül.
Válasz #5110. hozzászólásra
van hét! ki fog kelni ,ne szarjál be.
Véleményeteket szeretném kérni!
2012.11.29.-én vetettem el 1.66 ha búzát, a baj csupán annyi, hogy a mai napig nem kelt ki.
A kérdés az, hogy van rá esély, hogy kikeljen, vagy ennyi volt?
Köszönöm
Válasz #5107. hozzászólásra
Igen teljes mértékben homok, és köszi az infót
Igen van ilyen jelenség!! Pláne ott ahol alapból is ritkább a talaj vagy nem lett vetés elött vagy után le hengerezve vagy nem rapidal lett vetve!!
elszakad a gyökere akkor ki száradhat de ha jól emlékszem te homok földön gazdálkodsz ott kisebb az esély az ilyesmire mert a homok föld nem mozog anyit mint a fekete
Szép estét!
Ma beszéltem egy idősebb gazdával és valami olyat emlegetett hogy a mostani időjárás nagyon nem kedvez a gabonának mert a föld felső rétege nagyon telített vízzel és ha bejön a fagy akkor megemelkedik a föld felső része és elszakadnak a gyökerek!?!? létezik ilyen?? ha igen mekkora bajt okozhat??
Senkisem használt kondisolt vagy solvitist?
Valaki használta már a Kondisol termékeket illetve a Solvitis-t??
Én Kondisol N +solvitis Cu nézegetek búzára..amig ilyen idő van lehet vacilálni...
Aki használta azok irhatnának valamilyen véleményt..
A búzát pár hete nem láttam már a hótakaró miatt...most is esik kb 40cm felé haladunk...remélem a meglazított területeken jó mélyre leolvad a hó....... :)
Válasz #5093. hozzászólásra
Azért az a gabona kb. 5 t/ha lehet, az a gép meg nem arra van méretezve.
Válasz #5101. hozzászólásra
napokon belül itt az utánpótlás
A hó elolvadt, most már keményen kezd fagyni, két órával ezelőtt még +4 most meg -4.
Válasz #5097. hozzászólásra
köszönöm a választ!
Válasz #5088. hozzászólásra
tudok vagy 100ha.
Tegnapi buza
Válasz #5096. hozzászólásra
szerintem mérlegelni kell a karbamid egy kicsit olcsóbb ha időbe ki van szórva nem lesz vele gond
Válasz #5095. hozzászólásra
Azért gondoltam mert lassabban oldódik mint a pétisó vagy az ammónium-nitrát. Tudom hogy lehet használni nem ez volt a kérdés hanem hogy a növény szempontjából kérdeztem.
Az utolsó fagyon szeretném kiadni!
Válasz #5094. hozzászólásra
mért ne használnád?
Valaki esetleg használt már karbamidot búzára fejtrágyának? Kinek mi a véleménye, tapasztalata evvel kapcsolatban?
Válasz #5085. hozzászólásra
De azt nem akarom elhinni ,hogy ilyen tempónál , ilyen búzában nem szór keményen a kombájn...
Válasz #5091. hozzászólásra
Mi árpában tavaly nem tapasztaltunk eltérést termésben a sokadszor fogott és a zárolt között. Kelni sokkal jobban kelt a zárolt, de aratáskor nem volt különbség köztük. Helyi pár hektáros gazda még a kukoricát is visszaveti... Egész jó szokott neki lenni, de ő leginkább azért csinálja mert ha a vaddisznók letarolják a nagy részét ami errefelé nem ritka, akkor ne legyen nagy kára. Ja ő a gabonáját szórva veti, kézzel, utána kap egy ásóboronát vagy ilyesmit, de jó anyagok szoktak lenni, kombájnnal nagyon lassan szedem csak
Válasz #5090. hozzászólásra
Idáig még fej fej mellett állnak de úgy gondolom ha kap egy kisebb stresszt akkor már lesz különbség de a legjobb lenne ha stressz nélkül is elhúzna
Válasz #5089. hozzászólásra
Hát ott azért fogsz látni érdembeli javulást, ha csak valami el nem viszi, de az meg ne történjen meg.
Válasz #5087. hozzászólásra
ami visszafogott azt úgy értem hogy alapból visszafogottat vetettünk ami már idén 4. éve visszafogott magyarul kur*a sokszor lett visszafogva de idén sikerült fatert meggyőzni gogy vegyünk 3q fémzároltat remélem lesz különbség a fémzárolt javára mert ha nem akkor bebukok
Sziasztok!
Debrecen környékén keresek olyan repce táblát, ahova lepakolhatnám méheimet.
Válasz #5086. hozzászólásra
Nembiztos hogy veszel észre nagy külömbséget.Mi már évek óta vetjük vissza a fémzároltat következő évre.Pontosabban a fémzároltból lesz a következő évi vetőmag.
Válasz #5080. hozzászólásra
Várom már a tavaszt nagyon fogott mag meg fémzárolt egymás mellé vetve kíváncsi vagyok mit mutat A mostani vetésnél nem voltam ott de a következőnél tuti ott leszek és odafigyelek mert akkor kevesebb dolog lett volna elbaxva
Ez a föld ausztrál viszonyok között gondolom olyan, mint nálunk a hajdúság.
Tiszta véletlen, de az eddigi 3 legnagyobb búza termésem szórva vetés volt! Most akkor ennek örüljek, vagy sírjak, hogy 1 tonnával több is lehetett volna?
Válasz #5076. hozzászólásra
Mi abban a jó? Nurlan Tleubayev tudna mesélni!
20-25g/ha elképzelhető, de akkor minden jól megy.
Válasz #5049. hozzászólásra
Erre felénk, felétek, a szórva vetésnél két számjegyű különbség lehet mínuszban.
Válasz #5049. hozzászólásra
Szia Norbi. Jó évben jó ez. De sajnos láttam olyat az elmúlt években ,ráadásul kis gazdaságban hogy majdnem sírva fakadtak a végén, mert szórva vetették, takaró hó nem volt csak kemény fagyok, ,szó szerint kifagyott az árpa, csak imitt-amott maradt hírmondó belőle, ez volt egy öt hektáros terület, ráadásul igen jó lett az ára.
Kérdem én ,mi a jó az olyan évben mikor csak az idő halad, a zsebbe meg nem kerül semmi,sőt veszteséget termelsz ?
Most is tudok olyan 32 hektáros területet ahol meghagyták az árvakelést. Kíváncsi leszek rá.
Válasz #5078. hozzászólásra
Ezek az őrültek mindent ilyen giga méretben csinálnak.
Láttam tőllük kamionos filmet ahol a pótokat is úgy sorba kötik mint a vonatszerelvényt és úgy közlekednek.
Itt nálunk némely parcellán Megfordulni sem tudnának.
Válasz #5077. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=WkwL59Hcank
11:30- nál
3640.9 HA-5129822 kg = 1.4t/ha össz: termés átlag.
13.74HA/óra
4.9l/HA üza
HATÉKONYSÁG????? Hát abban a búzában lehet menni max 2t/ha, hát abban nem lehet hanem "kölllll" is menni!!! Mi abban a jó több ezer hektár fos terméssel??????
Válasz #5074. hozzászólásra
Nagy tüzek vannak.
Nem vagyok benne biztos de mintha itt afórumon aLenz gazda rakta fel és onnét már tovább lehet lépni.
De szerintem ha beütöd a Gogle keresőben ott is hozza.
Válasz #5072. hozzászólásra
Hol lehet ilyeneket böngészni!! Épp ma láttam tuti jó az idö kinn alig 40-45 fok!!!
Válasz #5071. hozzászólásra
Ja de inkább ugráljanak ott mint az enyémbe Az őzeket is sokallom mikor csordába vergődve legelésznek a búzában.
Úgy lehetnek vele mint az Oroszok a naftával. Nemszámít mennyi fogy van belőlle bőven. Ahogy néztem a tasmániai hirdetéseket sok több száz hektáros birtokot árulnak nemsokért, de a több ezres gazdaság sem ritka kompletten árulva.
Válasz #5070. hozzászólásra
Jah és 3:20 után mekkora jó, hogy nem őzek hanem kenguruk ugrálnak a gabonában
Válasz #5068. hozzászólásra
Nézd meg ez a videót, a téma ismerős 2010-ből... de ezen is látszik hogy nekik is ilyen a gabonájuk. Ha jól emlékszek, akkor ott így vetik.
Válasz #5068. hozzászólásra
Van egy sanda gyanúm hogy nincs. Területük van. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy az ott annyira rossz gabona lenne, attól hogy ritka még lehet jó termés. Szvsz
Igen ettől a tipusú talajműveléstől ilyen minőség várható. Csoda hogy a JD kombájn csak ennyivel ment.
Ezt nállunk az 512 is hozta volna csak nem ebben a szélességben. A csillogás nemminden.Biztosan van nekik jobb gabonájuk is.
Válasz #5065. hozzászólásra
Én is épp ezen gondolkoztam ahogy néztem... hogy egy kicsit azért irigylem, hogy ott hírnek számít ez. Mintha egy kicsit nagyobb megbecsülést adna az egésznek...
Válasz #5063. hozzászólásra
Annyira nagyon nagy hó még nincs Küzdenének a lovak rendesen a szánnal.
Válasz #5059. hozzászólásra
Milyen sokat elárul egy nemzetről az, hogy ott hír értékkel bír az az esemény, amikor elkezdik vetni a gabonát. Anno mekkora örömmel néztem a híradóban, amikor beszámoltak arról, hogy a déli megyékben elkezdődött az aratás, mutatták a sok sok 516-ost, és már alig vártam, hogy nálunk is induljanak...
Mára ez már csak nosztalgia maradt sajnos
Melyik komment érdekel? 11500 hektáron gazdálkodnak, 51 hektárt vágnak le óránként legjobb esetben.