Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a hír járja, hogy 2,2 millió hektár őszi kalászos van elvetve kicsi hazánkba, ha hozzá vesszük a leendő tavaszi vetést is szerintem közel leszünk a 3 millió hekihez!! Na ebből mi fog kisülni 2013-ban??????????
Válasz #4643. hozzászólásra
Ami fontos volt, a galajt, ebszékfüvet, és az acatot kivitte, amik maradtak, azokat majd a tél lerendezi.
A másik: annyi búza árvakelés volt benne, hogy sok helyen ki sem látszott a repce, de a targa super kiseperte!
Azért egy kicsit a képek is csalókák ám, főleg az 1.kép, ahogy nézem!
Ha lesz rá lehetőség lefújjuk, ha nem akkor így marad!
Köszönöm a hozzászólásokat
elárulom ebben az a hajtáscsúcs ami tavasszal indul még nem is látszik, de nem ám, (ott van de nemigen látni)úgy hogy mit nézzen szegényem, ha eddig nem akkor már ne. enyém is csak 1/2 adagot kapott kb 3-4 hete fezanból, nem mondom hogy ideálisan csináltam, de már így marad az biztos
Szerintem még most nincs túlfejlődve , de biztos nem ártana a regulátor , mert még sokáig jó időt mondanak , és lehet túlfejlődik . Márpedig akkor érzékenyebb lesz a hidegre-fagyra , plusz tavaszon is idő előtt elnyurgul.
Mivel eddig nincs sokba , ezt rá kellene szórni , mert ez a repce ránézésre nagyon megérdemli.
(de magán vélemény , hogy ettől már nagyobb repce is élt túl erős telet regulátor nélkül)
Hogy most akkor tutira kell e rá vagy nem , azt senki nem tudja megmondani neked , mert nem lehet tudni.
Ha rárakod , akkor részedről megtetted amit lehetett , a többit majd eldöntik az égiek.
nézd meg a hajtáscsúcsot, hogy néz ki. elkezdett felnyurgulni, vagy mélyen lent van? de sztem nincs ezzel gond, el nem hiszem, hogy ez megindult felfelé. meg nem is fog.
a regulátor nem (csak) azért kell, hogy ne induljon el, hanem hogy lefelé dolgozzon, kialakuljanak az oldalhajtás-kezdemények. szóval a regulátor a gyenge repcének is kell, azon is megtérül, és ezen is megtérül.
azt mondják, hogy 10 fok fölött van értelme permetezni. de mondod, hogy kétszer gyomirtottad, hát ahhoz képest rendesen tele van, és szopják ki a nitrogént, mint állat.
qrvára nagyon messze van ez még a szárba indulástólregulátor???? Hát meddig lesz mág jó idő, állítólag a héten már fokozatosan csökken, a hőmérséklet, ilyenkor már nehéz megmondani, előbb kellett volna, 1 biztos ez még igencsak messze van attól hogy szárba induljon, és ha nov. vége felé szépen lehűl akkor nem is fog Az nem ilyen ami szárba akar indulni, meg a napok is rövidülnek, kevesebb a napfény, hőösszeg stb.... nem na
Válasz #4589. hozzászólásra
No para.De ha tenél rola egy képet akkor tobbet mondanánk. Egyébként én is vetetem hybridbol viszafogotat már nem tud anyit mint a hyb. de anyit tud mint a fajta.
összesen 9 mázsa trágya,ősszel semmi vegyszer de tavaszon már hetenkét kapta a rovarokat sőt volt hogy 3dik napra ismételni kellett de olyan dózisokat kinyomva ami már a nyomdafesték sem birna ell..
kapott gombaölöt-ként-bórt-amalgerolt de én azt mondom nagyon kedvező volt az áprilisi időjárás mifelénk!
Válasz #4620. hozzászólásra
Persze, mindennek passzolnia kell.
Ti mennyi műtrágyát adtatok a repcének ilyen terméshez, illetve miket kapott még, ha publikus?
nekünk 2002-3ban és 2011-12-en volt repcénk de mi tavaly értük el a csúcsot 4.2 tonnával.szerintem nem csak technológiának köszönhetük és a következetes fegyelemnek pusztán de az időjárás is mellénk állt!!
minden lépés minden kezelés fontos a jó magágy a jó fajta a jó szerek kiválasztása de mindennek össze kell jönnie! szerintem....
8–10 leveles fejlettség az ősz végére
mélyen fekvő rozettájú tőlevélrózsás állapot
25–30 cm gyökérhosszúság
8–10 mm gyökérnyak átmérő
az őszi szárba indulás
megakadályozása.
Válasz #4603. hozzászólásra
Igen, dupla gabona sortávra van vetve.
Regulátort nem kapott, ősszel már nem is fog sztem. Ilyenkor érdemes lenne még rámenni?
Válasz #4602. hozzászólásra
Hali
Nekünk ez is szép, ilyen szép, egyöntetű repcénk még nem volt soha. Ez a repce október 10.-e körül kelt ki, azt hidtük, hogy nem lesz belőle semmi, de végülis egész jó.
Persze vannak ennél sokkal szebbek is, sőt, de semmi tápanyag nélkül nekünk ez is faja
25153 hozzászólás
Válasz #4651. hozzászólásra
Kicsivel nagyobbat láttam 1 hete Mezőfalván, nagyon szép gratula!!
Az a hír járja, hogy 2,2 millió hektár őszi kalászos van elvetve kicsi hazánkba, ha hozzá vesszük a leendő tavaszi vetést is szerintem közel leszünk a 3 millió hekihez!! Na ebből mi fog kisülni 2013-ban??????????
Válasz #4650. hozzászólásra
Az előbb valamiért lemaradt...
Mai kép...
Válasz #4644. hozzászólásra
Az a baj ám hogy a Repce nem az a növény ami szereti mindig visszatölteni a pénztárcát...
Sokszor az a haszon , ami nem lett ráköltve...
Válasz #4646. hozzászólásra
dehogy ment...
Válasz #4634. hozzászólásra
Ehhez megint csak jósnak kellene lenni mert nem tudjuk hány fok lesz az elkövetkező 2-3 hétben.
Maga a repce ott van hogy jókor kapná , csak hát ki tudja milyen idő lesz és hogyan hat rá.
Válasz #4639. hozzászólásra
Mi a helyzet? Búzáról lement már a víz?
Hogy megy a vízlevezetés?
Válasz #4643. hozzászólásra
Ami fontos volt, a galajt, ebszékfüvet, és az acatot kivitte, amik maradtak, azokat majd a tél lerendezi.
A másik: annyi búza árvakelés volt benne, hogy sok helyen ki sem látszott a repce, de a targa super kiseperte!
Válasz #4594. hozzászólásra
Én ennek megadnék mindent a helyedben, amit a pénztárcám engedne...nagyon szép
Nem olyan sok az a gyom , meg hát azok is le fognak pihenni ha jön a hideg...
Gyomirtót már biztos nem tennék rá csak tavaszon...
Azért egy kicsit a képek is csalókák ám, főleg az 1.kép, ahogy nézem!
Ha lesz rá lehetőség lefújjuk, ha nem akkor így marad!
Köszönöm a hozzászólásokat
elárulom ebben az a hajtáscsúcs ami tavasszal indul még nem is látszik, de nem ám, (ott van de nemigen látni)úgy hogy mit nézzen szegényem, ha eddig nem akkor már ne. enyém is csak 1/2 adagot kapott kb 3-4 hete fezanból, nem mondom hogy ideálisan csináltam, de már így marad az biztos
Válasz #4632. hozzászólásra
Szerintem még most nincs túlfejlődve , de biztos nem ártana a regulátor , mert még sokáig jó időt mondanak , és lehet túlfejlődik . Márpedig akkor érzékenyebb lesz a hidegre-fagyra , plusz tavaszon is idő előtt elnyurgul.
Mivel eddig nincs sokba , ezt rá kellene szórni , mert ez a repce ránézésre nagyon megérdemli.
(de magán vélemény , hogy ettől már nagyobb repce is élt túl erős telet regulátor nélkül)
Hogy most akkor tutira kell e rá vagy nem , azt senki nem tudja megmondani neked , mert nem lehet tudni.
Ha rárakod , akkor részedről megtetted amit lehetett , a többit majd eldöntik az égiek.
Válasz #4634. hozzászólásra
nézd meg a hajtáscsúcsot, hogy néz ki. elkezdett felnyurgulni, vagy mélyen lent van? de sztem nincs ezzel gond, el nem hiszem, hogy ez megindult felfelé. meg nem is fog.
a regulátor nem (csak) azért kell, hogy ne induljon el, hanem hogy lefelé dolgozzon, kialakuljanak az oldalhajtás-kezdemények. szóval a regulátor a gyenge repcének is kell, azon is megtérül, és ezen is megtérül.
azt mondják, hogy 10 fok fölött van értelme permetezni. de mondod, hogy kétszer gyomirtottad, hát ahhoz képest rendesen tele van, és szopják ki a nitrogént, mint állat.
Válasz #4635. hozzászólásra
qrvára nagyon messze van ez még a szárba indulástólregulátor???? Hát meddig lesz mág jó idő, állítólag a héten már fokozatosan csökken, a hőmérséklet, ilyenkor már nehéz megmondani, előbb kellett volna, 1 biztos ez még igencsak messze van attól hogy szárba induljon, és ha nov. vége felé szépen lehűl akkor nem is fog Az nem ilyen ami szárba akar indulni, meg a napok is rövidülnek, kevesebb a napfény, hőösszeg stb.... nem na
Válasz #4635. hozzászólásra
Csak az a gáz, hogy nagyon lágy a talaj, meg minden napra ködös, nyirkos, szaros időt mondanak.
Nemtudom!
Válasz #4633. hozzászólásra
mondjuk ez se olcsóbb mint a caramba, és tavasszal akkor mivel indul meg, hol a zöld? ehhh, felejtős.
Válasz #4632. hozzászólásra
Még nincs elkésve a regulátor. De szerintem igényelné, mert ha szárba indul akkor nem telel úgy ki....
Válasz #4633. hozzászólásra
Erre még hatna most a regulátor?
Egyszer láttam felénk egy érdekes regulátorozást ...
Kb 30 centi magas volt és szépen gyökérnyak felett teljesen le szárzúzózták a levelét.
Aztán hogy mi lett belőle , azt nem tudom.
Válasz #4630. hozzászólásra
Dupla gabona.
Szerinted is megüthetjük tavaszra a bokánkat???
Milyen regulátorral kezeltetek és milyen dózissal ?
Nettó hektár költsége ?
Válasz #4594. hozzászólásra
Ez komoly nagyon (talán egy kicsit túlfejlődött).
Milyen sortávra van ez vetve ?
7főn teszek fel róluk képeket.
Válasz #4589. hozzászólásra
No para.De ha tenél rola egy képet akkor tobbet mondanánk. Egyébként én is vetetem hybridbol viszafogotat már nem tud anyit mint a hyb. de anyit tud mint a fajta.
Válasz #4626. hozzászólásra
Én helyedben holnap szórnám le, igaz vasárnap lesz de akkor is :)
Válasz #4606. hozzászólásra
kb 10 napja kellett volna rátenni, de ha sokáig tart a jó idő még most sem késő...
Válasz #4624. hozzászólásra
nos igen méltán a cukorrépa utódjaként említik
Válasz #4622. hozzászólásra
Hát igen, a repcetermesztés nem a "spórolós" gazdáknak való!
Válasz #4621. hozzászólásra
ja és a fajta ugyanaz volt mint a tiétek
Válasz #4621. hozzászólásra
összesen 9 mázsa trágya,ősszel semmi vegyszer de tavaszon már hetenkét kapta a rovarokat sőt volt hogy 3dik napra ismételni kellett de olyan dózisokat kinyomva ami már a nyomdafesték sem birna ell..
kapott gombaölöt-ként-bórt-amalgerolt de én azt mondom nagyon kedvező volt az áprilisi időjárás mifelénk!
Válasz #4620. hozzászólásra
Persze, mindennek passzolnia kell.
Ti mennyi műtrágyát adtatok a repcének ilyen terméshez, illetve miket kapott még, ha publikus?
nekünk 2002-3ban és 2011-12-en volt repcénk de mi tavaly értük el a csúcsot 4.2 tonnával.szerintem nem csak technológiának köszönhetük és a következetes fegyelemnek pusztán de az időjárás is mellénk állt!!
minden lépés minden kezelés fontos a jó magágy a jó fajta a jó szerek kiválasztása de mindennek össze kell jönnie! szerintem....
Válasz #4617. hozzászólásra
Szerintem tudják mit csinálnak!!
Válasz #4606. hozzászólásra
Én adnék neki regulátort. Ez már mindjárt szárba indul... inkább a gyökere erősödjön, ne felfelé dolgozzon.
Válasz #4615. hozzászólásra
A biztonságos áttelelés kritériumai:
8–10 leveles fejlettség az ősz végére
mélyen fekvő rozettájú tőlevélrózsás állapot
25–30 cm gyökérhosszúság
8–10 mm gyökérnyak átmérő
az őszi szárba indulás
megakadályozása.
Válasz #4613. hozzászólásra
De azért az is számít hogy milyen az indulás szerintem!! A repce távol van tőlem de ez akkor is nagyon szép!!! Valaki nem járt arra mostanában????
Válasz #4613. hozzászólásra
bizonyos nagyság felett már inkább fordítva aránylik a nagyság és a várható termés.
Válasz #4609. hozzászólásra
Hali
Sulky GC 4m-es féltárcsás gép.
Válasz #4608. hozzászólásra
DE Sanyi tudhatnád ha gyakorlott repce termesztö lennél hogy a repce termés nem az öszi növény nagysága határozza meg!!!Söt!!!!
Válasz #4611. hozzászólásra
Szerintem nem!!
Válasz #4608. hozzászólásra
nem zöldtrágya volt?
Válasz #4605. hozzászólásra
itt szoboszlón több gazda a búzát is öntözte!!nem hogy a repcét.....
Válasz #4607. hozzászólásra
milyen géppel vetettétek?
Válasz #4605. hozzászólásra
Én nem tudom de baxki még ekkorát nem láttam életemben így ősszel, a Mezőberényi agrár zrt telepe előtt van, videót csináltam róla sajna nem képet !!!
Majd tavasszal megkap mindent, ami neki kell!
Igen, dupla gabona sortávra van vetve.
Regulátort nem kapott, ősszel már nem is fog sztem. Ilyenkor érdemes lenne még rámenni?
Mit csináltak vele??
Csak nem megöntözték???
Hali
Nekünk ez is szép, ilyen szép, egyöntetű repcénk még nem volt soha. Ez a repce október 10.-e körül kelt ki, azt hidtük, hogy nem lesz belőle semmi, de végülis egész jó.
Persze vannak ennél sokkal szebbek is, sőt, de semmi tápanyag nélkül nekünk ez is faja