Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.83 FtUSD390.47 FtCHF430.85 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Semmi regulátor? Miénk szépen lent van földön és haragos zöld, ami nem kapott az szalad fel és már világos. Szedtem több mintát és a kezeltnek a gyökere átlagosan 5-10cm-rel is hosszabb illetve szemmel láthatóan vastagabb a gyökérnyak. Amúgy szép állomány, dupla gabona sortávra van vetve?
DK Exquisite
Vetés: szeptember 15., kb. 470 ezer mag/ha. alaptrágyát nem kapott, csak egy,-illetve kétszikű gyomírtót. Majd tavasszal adunk neki ami kell, csak teleljen át jól.
mondjuk arra vigyázni kellne hogy mennyi a négyzetméterenkénti tőszám, 20-30 nál több nemigen kell, sőt vannak olyan hibridek amiből ennyi sem, mondjuk én tudatosan anyagi kényszerből vetettem 1ccer vissza akkor 3 kg /heki ment, nem volt gond., ja és akkor még semaforral + valami gombaölővel meg is csáváztuk betonkeverőben.
Yesssssss, még anno TRIANGL és semmi baja nem lett, 2,5-3 t körül adott, de ez nyilván nem csak a magtól függ ezt te is jól (vagy jobban) tudod, én simán meghagynám, bár volna 1 100 hekis db
Én meghagynám akkor. Jövőre nekem is lesz ilyen féle kísérlet kicsibe.
Annyi, hogy nem nagyon kényeztetném el. Most egy regulátor, kis kénes-magnéziumos lombtrágyával. Majd tavasszal vagy 3q műtrágya, plusz a kötelező rovarölők, meg mindig vele kis kénes-magnéziumos lombtrágya. És ha jónak mutatkozik virágzás elején egy Pictort.
Lentebb van aki írta, hogy fogott magból és extenzív körülmények közt is megérte neki. Még a technológia is le van írva.
Kérdés mennyi a tőállomány egy négyzetméterbe, meg mennyire egyöntetű az állomány, mert ha össze vissza van 3 levelestől az 8 levelesig akkor necces, hogy lesz 30q.
Arra nem fagyott? itt megcsípte az árvakelést ám...
vissza tudnám keresni, de nem is az a lényeg, hanem h mikor jött meg az eső. Azóta elég fejlett lett, ha jó idők lesznek akk le kell fújni. A lényeg h meghagyjam-e.
Válasz #4574. hozzászólásra
Betyárúl ki jött árva kelés??? Látni itt is..De nem olyan vészes??? Vagy netán kukorica adapter nyomait vélitek felfedezni???
Remek munkát végeztetek!! Nagyon szépek a vetéseid!! Én is azt látom ha még egy jó darabig normális idö tudna lenni akkor utóbbi idök legg jobb öszi vetéseivel mehetnénk neki az új évnek!!!
Szia,igen rácseszhetsz, HA:
- csapadékosra fordul az idő és a talaj nem tudja elnyelni a nedvességet,
- most már késő, de én saját fogott magot csak akkor tennék a földbe ha,
ki van tisztítva és csávázott,
- a mélység pedig,ha friss talajmunka volt akkor gondolj arra hogy az a talaj legalább 20-25 %-ot ülepszik,tehát ha mélyebbre raktad,pontosan akkor lesz jó mikorra leülepszik a talaj, nem beszélve egy száraz,kemény télről.
Még egy kérdés, magyar vagy német az árpád fajtája ?
Az áűrpa az alapból nem szereti sem a késöi vetést sem a hideg hüvös nyirkos idöt..De ahoz hogy ki keljen meg esö kellett Az hogy vissza fogott meg csávázás nélküli..Az meg szerintem késöbb zavarhat be esetleg... A mélyebbre vetés meg csak most jelent hátrányt de ha majd fújnak a böjti szelek netán párosúlva egy szárazabb tavsszal na akkor fogsz majd csak igazán örülni neki!!!
tegnapi kép
okt 20-án vetett árpa ih6200 vetve, kb 200kg/ha, visszafogott , kombájntiszta, csávázatlan mag
csapadékosra fordult most hirtelen az idő, rácsezhetek evvel így ??
a föld szomszéddal egy napon vetettünk, csak ő csorosznyás géppel, a talajmunka ugyanaz, mert én csináltam neki, de az ővé már 4 X akkora mint az egyém
gondolom az ih mélyebbre tette és ugye le is tömörítette
Az elég jó bokrosodik akkor, én is ilyet akartam tavaly vetni csak nem jött össze, Battonyárol nem szállitottak erre a dunán tulra, amugy igen mindenki erröl a 220-230 kg ról beszél hogy kell vetni, de ezt mi keveseljük, mi 300 zal vetünk, igy fm-ben van kb 70-90 szem mag
Jó valamelyest igazad van!!
Nem tudni semmit előre!
Nálunk volt eső tegnap is...ma száradt,de nem tom lesz-e szántás..hétfőre kb 20mm ir minden előrejelzés,szóval kedd szerda megint kihuzva..igazábol rá is ér a mélyszántás,inkább telitödjenek a földek...belviztől messze vagyunk...illetve nehezen tudom elképzelni,ahol szokott lenni,idén 50cm mélyen meglazítottam.....elvileg hétfőn sok esik utána kitudja lehet egész télen nem....
230 kg/ha, nagyon erőteljes a növekedése, már 10 centinél nagyobb és bokrosodik 3 szál/mag az átlag, még egy kis jóidő kéne és kikelne a többi tábla is ilyenre ami egy héttel később lett vetve
Máskor azon paráznak, hogy elenyésző a fémzárolt vetőmag használat. Ha most megugrott valamelyest, attól még lehet hogy semmivel sem vetnek több búzát, csak kevesebb a visszavetés.
1-2 hozzászólásból látszik már hogy megindult az előre parázás, sok lesz a kalászos jövőre igaz jó része még el sincs vetve, ki sem kelt, a telet sem vészelte még, nem beszélve a tavaszról ami vihet mindent mint a piros ász, DE MÁR ELŐRE TUDJUK SOK LESZ!!!!!!HÚÚÚÚÚÚ hadd ne mondjak semit..... Eddig esőért imátkozott mindenki, most meg már jön a belvíz, mi lesz itt, HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ lehet világvége... Télleg nincs az embernél nagyobb állat, már bocs
Rengeteg gabona van vetve egyik nagy cég vezetője mondta hogy az életben nem adtak el ennyi vetőmagot mint most és száz tonna felett beszélt a tavalyihoz képest.
25153 hozzászólás
Válasz #4594. hozzászólásra
Semmi regulátor? Miénk szépen lent van földön és haragos zöld, ami nem kapott az szalad fel és már világos. Szedtem több mintát és a kezeltnek a gyökere átlagosan 5-10cm-rel is hosszabb illetve szemmel láthatóan vastagabb a gyökérnyak. Amúgy szép állomány, dupla gabona sortávra van vetve?
Válasz #4599. hozzászólásra
Tegnap voltam Mezőberényben az ottani repce amit láttam, mellett ez nulla!!! Azért ez is jó, de az gyönyörű!!!
Válasz #4600. hozzászólásra
kitünő fajta nekünk volt kétszer én nem is váltanék mig ez a fajta kapható lesz!
piszok jól birja az extrém viszonyokat szerintem verhetetlen!!
Válasz #4599. hozzászólásra
Köszi
Reméljük igazad lesz
Válasz #4594. hozzászólásra
HUU ez minta repce!!!
simán benne van 4 tonna !!
Válasz #4597. hozzászólásra
mindig kap, tavasszal
Lombtrágyákra gondolt már valaki?Búzára?
MV KOLO!Oktober 15-én lett vetve.Tegnapi képek.
Pamela 2hete!
DK Exquisite
Vetés: szeptember 15., kb. 470 ezer mag/ha. alaptrágyát nem kapott, csak egy,-illetve kétszikű gyomírtót. Majd tavasszal adunk neki ami kell, csak teleljen át jól.
Válasz #4591. hozzászólásra
mondjuk arra vigyázni kellne hogy mennyi a négyzetméterenkénti tőszám, 20-30 nál több nemigen kell, sőt vannak olyan hibridek amiből ennyi sem, mondjuk én tudatosan anyagi kényszerből vetettem 1ccer vissza akkor 3 kg /heki ment, nem volt gond., ja és akkor még semaforral + valami gombaölővel meg is csáváztuk betonkeverőben.
Válasz #4583. hozzászólásra
Yesssssss, még anno TRIANGL és semmi baja nem lett, 2,5-3 t körül adott, de ez nyilván nem csak a magtól függ ezt te is jól (vagy jobban) tudod, én simán meghagynám, bár volna 1 100 hekis db
Válasz #4590. hozzászólásra
kb 100 hektárról van szó, nem kevés.
Válasz #4589. hozzászólásra
Én meghagynám akkor. Jövőre nekem is lesz ilyen féle kísérlet kicsibe.
Annyi, hogy nem nagyon kényeztetném el. Most egy regulátor, kis kénes-magnéziumos lombtrágyával. Majd tavasszal vagy 3q műtrágya, plusz a kötelező rovarölők, meg mindig vele kis kénes-magnéziumos lombtrágya. És ha jónak mutatkozik virágzás elején egy Pictort.
Válasz #4588. hozzászólásra
egyöntetű. Csak az a para h hibridből fogtuk.
Válasz #4587. hozzászólásra
Lentebb van aki írta, hogy fogott magból és extenzív körülmények közt is megérte neki. Még a technológia is le van írva.
Kérdés mennyi a tőállomány egy négyzetméterbe, meg mennyire egyöntetű az állomány, mert ha össze vissza van 3 levelestől az 8 levelesig akkor necces, hogy lesz 30q.
Arra nem fagyott? itt megcsípte az árvakelést ám...
Válasz #4586. hozzászólásra
vissza tudnám keresni, de nem is az a lényeg, hanem h mikor jött meg az eső. Azóta elég fejlett lett, ha jó idők lesznek akk le kell fújni. A lényeg h meghagyjam-e.
Válasz #4585. hozzászólásra
Mikor vetetted? Regulátort már biztos igényelne.
Válasz #4584. hozzászólásra
igen. Annyira szép!
Válasz #4583. hozzászólásra
el vetetted zöld trágyának és most meg akarod hagyni?
ki vetett már repcét hibridből fogott magból?
én meg még most hétvégén vetek még 3 ha!
Holnap fújnom kell az őszi árpákat, tele van kabócával, pedig nem túl koraiak a vetések(okt.10.).
Válasz #4572. hozzászólásra
Hú baxki, te mennyit vetettél őszi kalászost?????????
Vetés után egyből ment ki a Logran!
Eddig gyommentes...
Tavaly is így ment..és májusba sem volt gyomos.
A mi vetésünk egy része is eléggé gyomos ez okozhat valamiféle problémát?? épp ma láttam 20 cm-es vaddohányt a tábla közepébe
Erre lehet mondani I osztályú!
Válasz #4575. hozzászólásra
jaja kuki adaptertől is meg egyébként is a megsültebb táblák peregtek maguktól illetve széltől vadtól madártól...
Betyárúl ki jött árva kelés??? Látni itt is..De nem olyan vészes??? Vagy netán kukorica adapter nyomait vélitek felfedezni???
felénk felgyomosodtak a vetések, egyébként szépen kelnek olyanok mint itt alattam a képen.
Az a jó hogy általában a napraforgó árvakelés jött elő betyárúl szépen elviszi a fagy, tavasszal már nem okoz gondot hehe
Remek munkát végeztetek!! Nagyon szépek a vetéseid!! Én is azt látom ha még egy jó darabig normális idö tudna lenni akkor utóbbi idök legg jobb öszi vetéseivel mehetnénk neki az új évnek!!!
Csináltam pár képet ma a határba.
vetés idő okt.10.
1. kép árpa KH Tas
Búza. GK Békés
Búza: Genius
Búza: Antonius
Válasz #4569. hozzászólásra
Szia,igen rácseszhetsz, HA:
- csapadékosra fordul az idő és a talaj nem tudja elnyelni a nedvességet,
- most már késő, de én saját fogott magot csak akkor tennék a földbe ha,
ki van tisztítva és csávázott,
- a mélység pedig,ha friss talajmunka volt akkor gondolj arra hogy az a talaj legalább 20-25 %-ot ülepszik,tehát ha mélyebbre raktad,pontosan akkor lesz jó mikorra leülepszik a talaj, nem beszélve egy száraz,kemény télről.
Még egy kérdés, magyar vagy német az árpád fajtája ?
Válasz #4569. hozzászólásra
Az áűrpa az alapból nem szereti sem a késöi vetést sem a hideg hüvös nyirkos idöt..De ahoz hogy ki keljen meg esö kellett Az hogy vissza fogott meg csávázás nélküli..Az meg szerintem késöbb zavarhat be esetleg... A mélyebbre vetés meg csak most jelent hátrányt de ha majd fújnak a böjti szelek netán párosúlva egy szárazabb tavsszal na akkor fogsz majd csak igazán örülni neki!!!
tegnapi kép
okt 20-án vetett árpa ih6200 vetve, kb 200kg/ha, visszafogott , kombájntiszta, csávázatlan mag
csapadékosra fordult most hirtelen az idő, rácsezhetek evvel így ??
a föld szomszéddal egy napon vetettünk, csak ő csorosznyás géppel, a talajmunka ugyanaz, mert én csináltam neki, de az ővé már 4 X akkora mint az egyém
gondolom az ih mélyebbre tette és ugye le is tömörítette
Válasz #4567. hozzászólásra
Én a megrendelöknek az idén vetettem a 180- tól a 290 ig mindent!! Lesz viszonyitási alapom böven!!!
Válasz #4564. hozzászólásra
Az elég jó bokrosodik akkor, én is ilyet akartam tavaly vetni csak nem jött össze, Battonyárol nem szállitottak erre a dunán tulra, amugy igen mindenki erröl a 220-230 kg ról beszél hogy kell vetni, de ezt mi keveseljük, mi 300 zal vetünk, igy fm-ben van kb 70-90 szem mag
Válasz #4559. hozzászólásra
Majd olvass visszább hogy mikor a repcéid nem akartak kelni, miket írtál.
Jó valamelyest igazad van!!
Nem tudni semmit előre!
Nálunk volt eső tegnap is...ma száradt,de nem tom lesz-e szántás..hétfőre kb 20mm ir minden előrejelzés,szóval kedd szerda megint kihuzva..igazábol rá is ér a mélyszántás,inkább telitödjenek a földek...belviztől messze vagyunk...illetve nehezen tudom elképzelni,ahol szokott lenni,idén 50cm mélyen meglazítottam.....elvileg hétfőn sok esik utána kitudja lehet egész télen nem....
Válasz #4561. hozzászólásra
230 kg/ha, nagyon erőteljes a növekedése, már 10 centinél nagyobb és bokrosodik 3 szál/mag az átlag, még egy kis jóidő kéne és kikelne a többi tábla is ilyenre ami egy héttel később lett vetve
Válasz #4558. hozzászólásra
Máskor azon paráznak, hogy elenyésző a fémzárolt vetőmag használat. Ha most megugrott valamelyest, attól még lehet hogy semmivel sem vetnek több búzát, csak kevesebb a visszavetés.
Egyet értek.
Válasz #4560. hozzászólásra
Üdv, kiváloan néz ki , és hány kg- val lett vetve?
exotic búza okt. 13-án vetve
1-2 hozzászólásból látszik már hogy megindult az előre parázás, sok lesz a kalászos jövőre igaz jó része még el sincs vetve, ki sem kelt, a telet sem vészelte még, nem beszélve a tavaszról ami vihet mindent mint a piros ász, DE MÁR ELŐRE TUDJUK SOK LESZ!!!!!!HÚÚÚÚÚÚ hadd ne mondjak semit..... Eddig esőért imátkozott mindenki, most meg már jön a belvíz, mi lesz itt, HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ lehet világvége... Télleg nincs az embernél nagyobb állat, már bocs
Válasz #4545. hozzászólásra
Rengeteg gabona van vetve egyik nagy cég vezetője mondta hogy az életben nem adtak el ennyi vetőmagot mint most és száz tonna felett beszélt a tavalyihoz képest.
Válasz #4536. hozzászólásra
Nézd meg a GOSZ-VSZT búza kísérleteket és válassz az első 10-ből. Akkor nagy meglepetés nem érhet.
Na én is etöl tartok!! De sokan csak azt hiszik hogy parázok.. pedigVálasz #4555. hozzászólásra
Csongrád környékén meg meg áll a vetésen a víz. A jövő hét elejére még mond "nagyobb" mennyiséget, úgyhogy lesz akinek belvizes lesz a vetése.
Itt tényleg csak két évszak van már...
Válasz #4552. hozzászólásra
A lényeg nekem nem is kellene annyi saját részre!!! Az már büntetés!!!