Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
pannonhalma -pér térsége, össz májusi mennyiség 7 mili 3 részletben+ 30 fok 2x1hétig búzák 30 %-a elszáradt elsült, többi meg olyan amilyende minden nap "javul" mert azóta sem volt semmi és hogy mikor lesz???? mindig mutat valamit aztán mire odaér addigra elvész valahogy
xoptunk mi itt az ÉNy-i végeken az idén nem kicsit kedves barátom, nem jegyezzük fel ezt az évet azt hiszem, legalább is a búza termés miatt nem, kuki még kérdéses, remélem nem jut erre a sorsra mert akkor télleg vége a dalank......... profilváltás csak azt nem tom mire??????
Nagyon becsapós a csapadék mennyisége,mert rendszeresen egy-egy kisebb (5-7mm eső) után jön a szélvihar ami leesett azt el is fújja ! Megfigyeltem ebben az évben 4-5 alkalommal ez játszódott le!
Ez a "Novemberi" hideg eső gondolom sokat használ a búzának így virágzás környékén...vélemény?
(Nem az eső a bajom hagy essen csak, hanem a hideggel együtt megint sokat dob majd a mennyiségen)
Szia, én két osztásban 25 kg/ha adok ki, tökéletesen víz oldható.
Még a magnézium szerepéről:
A magnézium, mint a klorofill központi eleme egyedülálló szerepet tölt be a növényi anyagcserében. Részt vesz a fehérjék bioszintézisében, az energiaháztartás normál működésében, és egyéb más biokémiai folyamatokban, mint katalizátor. Hiányában a leveleken jellegzetes ér közötti klorózis tünete jelentkezik, a klorofill ideális mennyiségének hiányában lassul a növények növekedése, amely a termés mennyiségére is kihatással van.
A keserűsó a (magnézium-szulfát egy a magnézium és a kénsav által alkotott só, melynek képlete MgSO4),klorofill egyik alkotója s mint ilyen meghatározó szerepe van az adott növény életében.
Én Epso-Topot használok,amiben még a magnéziumon kívül van kén is.
Én már semmitől nem várok semmit, várom a csodát hogy essen, és ami nem sült el és kikalászolt abban legyen szem, magára hagyom, vannak részei ahol csak pénzkidobás volna, ez egy ilyen év, nem írjuk fel a jók közé az biztos, ott a gombaölő, ott a karbamid, de marad a helyén talán majd jövőre.....
Nem én MASTER 3x20-at szórok,ez jóval olcsóbb.Szerintem semmi különbség a kettő között.A tied az 5 kg-os kiszerelés.Szórtak itt plantaformot is,kezembe volt a zacskója.
Annyi van hogy sok jót hallottam róla!
De sajnos én nem tudtam venni 10literes kannába,igy nem lett!Érdemes beruházás!!!
Vagy helyette keserűsó+Mikramid...ez olcsobb
úgy csináld, hogy a tábla közepén hagyj ki egy művelőnyomot, és így közvetlen egymás mellé kerül a kétféle kezelés. így lehet csak meglátni, ha van valami eredmény. jegyezd meg, aztán aratás előtt minta mindkettőből, sikér, fehérje, ezerszemtömeg, aztán eredmények meg jöhetnek ide...
ma délután rászántam magam 20 ha búzát meglombtrágyázok ezzel a folyékony N-vel kíváncsi leszek!!!!
Csütörtökön elhozom! péntek szombat kifújom! Hátha a többi marad simán kontrolt is szeretnék csinálni!
Majd töltök fel képet!
úgyhogy megy vissza a művelőkerék a fergára!
Igaz még van vagy 20 ha bérmunka vetésben a gépre! szudáni füvet kell még vetni!
az nem biztos, mert le kell engedni az asztalt és borotválni kell majd a tarlót, h az alacsony szárakon se maradjon ott 1szem se, és gondolom senki se szereti a kaszát cserélni ha elkap pár túrást/kiálló követ.......
Válasz #3892. hozzászólásra Megfogadom a tanácsodat.Nem veszek lombtrágyát. Ilyen volt a csapadék vetés óta:-okt.29mm,nov.0mm,dec.53mm,jan.38mm,febr.37mm,márc.6mm,ápr.42mm,máj.eddig20mm.össz.:225mm
Figyelem!!!Akkor érdemes lekötni 51re a malmit???
Fontos lenne tudni ki mit gondol....mert nehogy elusszon a hajóóó!!!!Nekem repcében lehet eluszott 140re nem kötöttem,lehet aratásra lemegy 130ra..:S
Ha tényleg olyan mint amilyenek le irod akkor 1 forintot se költs rá tovább!! Én már le is vettem a kezem a búzárol..Semmi felesleges rá költés..Azon már úgy is csak az esö tud segiteni és semmi más--Ez a hajó már úgy is el ment!!
Válasz #3884. hozzászólásra Mit ne mondjak még 8l/ha keserűsót is adtam neki .Holnap még kap 4-5l bóros levéltrágyát--talán segít valamit a virágkötésben.Ezzel aztán be is fejeztem a búza tuningolását!
El vagyok keseredve: jól megnéztem a búzámat 30-40cm magas ,kalász szinte semmi.Nem nézek ki belőle többet,mint 25q.Ez van akkor amikor nincs csapadék elég.A műtrágya amit kiszórtál csak részben hasznosul,a többi meg a napé!
Takarmánybúza 48ért lehet kötni.
Malmit 51-ért
+kompenzációs felár 12%--->>>ez miért van,mondja el nekem valaki!!!?
Itt zalába ma ennyiért lehet kötni!
Válasz #3874. hozzászólásra
Ahol gyengének látszik ott kissé magassabb a szint és a hőségben sült egy kicsit.A főld vízháztartása tűkröződik a növényzeten. Most már van viz csak a műkaki hollehet már azóta.
Sőt a minap olvastam valahol,hogy tavaly több repcét vittek ki az országból(papíron) mint ami a statisztikai hivatal szerint megtermett, de majd a fordított áfa helyreteszi a dolgokat ,csak nem győzök a nav-hoz járni ellenőrzésre, az áfa visszaigénylés miatt,de remélem addig is túlélem az e havit!!!
25125 hozzászólás
Válasz #3924. hozzászólásra
pannonhalma -pér térsége, össz májusi mennyiség 7 mili 3 részletben+ 30 fok 2x1hétig búzák 30 %-a elszáradt elsült, többi meg olyan amilyende minden nap "javul" mert azóta sem volt semmi és hogy mikor lesz???? mindig mutat valamit aztán mire odaér addigra elvész valahogy
Válasz #3923. hozzászólásra Én Pápai vagyok és Nemesgörzsönyben(ÉNY 15km) gazdálkodom! Te hol laksz?
Válasz #3922. hozzászólásra
xoptunk mi itt az ÉNy-i végeken az idén nem kicsit kedves barátom, nem jegyezzük fel ezt az évet azt hiszem, legalább is a búza termés miatt nem, kuki még kérdéses, remélem nem jut erre a sorsra mert akkor télleg vége a dalank......... profilváltás csak azt nem tom mire??????
Nagyon becsapós a csapadék mennyisége,mert rendszeresen egy-egy kisebb (5-7mm eső) után jön a szélvihar ami leesett azt el is fújja ! Megfigyeltem ebben az évben 4-5 alkalommal ez játszódott le!
Válasz #3913. hozzászólásra
Ez 25kg/zsák NPK 20-20-20 Plantafol néven , én most Plantafol 5-15-45+ME 25kg/zs-at vettem 1050+á/kg , + Plantal Réz + nitrosol + Granstar koktél szórtam a törpe tritikálémra 2 hete .
Tisztelt Kollegák,
Ez a "Novemberi" hideg eső gondolom sokat használ a búzának így virágzás környékén...vélemény?
(Nem az eső a bajom hagy essen csak, hanem a hideggel együtt megint sokat dob majd a mennyiségen)
Válasz #3918. hozzászólásra
Szia, én két osztásban 25 kg/ha adok ki, tökéletesen víz oldható.
Még a magnézium szerepéről:
A magnézium, mint a klorofill központi eleme egyedülálló szerepet tölt be a növényi anyagcserében. Részt vesz a fehérjék bioszintézisében, az energiaháztartás normál működésében, és egyéb más biokémiai folyamatokban, mint katalizátor. Hiányában a leveleken jellegzetes ér közötti klorózis tünete jelentkezik, a klorofill ideális mennyiségének hiányában lassul a növények növekedése, amely a termés mennyiségére is kihatással van.
Válasz #3917. hozzászólásra
Mennyit használtok hektáronként?
Válasz #3915. hozzászólásra
A keserűsó a (magnézium-szulfát egy a magnézium és a kénsav által alkotott só, melynek képlete MgSO4),klorofill egyik alkotója s mint ilyen meghatározó szerepe van az adott növény életében.
Én Epso-Topot használok,amiben még a magnéziumon kívül van kén is.
http://www.kali-gmbh.com/export/sites/kali-gmbh.com/en/pdf-broschures/hu-product_programme.pdf
Moderálta: (575) 2012-05-16 19:25:31
Válasz #3915. hozzászólásra
Én már semmitől nem várok semmit, várom a csodát hogy essen, és ami nem sült el és kikalászolt abban legyen szem, magára hagyom, vannak részei ahol csak pénzkidobás volna, ez egy ilyen év, nem írjuk fel a jók közé az biztos, ott a gombaölő, ott a karbamid, de marad a helyén talán majd jövőre.....
Válasz #3914. hozzászólásra
Keserü sótol mit vártok?? Milyen elönyös tulajdonsága van??Én tökre nem ismerem
Válasz #3912. hozzászólásra
Én a valagro+keserűsó+co2 trágyát szórom.
Válasz #3908. hozzászólásra
Nem én MASTER 3x20-at szórok,ez jóval olcsóbb.Szerintem semmi különbség a kettő között.A tied az 5 kg-os kiszerelés.Szórtak itt plantaformot is,kezembe volt a zacskója.
Válasz #3911. hozzászólásra
Annyi van hogy sok jót hallottam róla!
De sajnos én nem tudtam venni 10literes kannába,igy nem lett!Érdemes beruházás!!!
Vagy helyette keserűsó+Mikramid...ez olcsobb
Sracok! Az azospeed nevu anyagrol van valakinek tapasztalata? Valoszinu ezzel valtom ki a viragzaskori AN-t...
Válasz #3906. hozzászólásra
úgy csináld, hogy a tábla közepén hagyj ki egy művelőnyomot, és így közvetlen egymás mellé kerül a kétféle kezelés. így lehet csak meglátni, ha van valami eredmény. jegyezd meg, aztán aratás előtt minta mindkettőből, sikér, fehérje, ezerszemtömeg, aztán eredmények meg jöhetnek ide...
Sziasztok!
Mikor kell kijuttatni a búzára a második gombaölő adagot? Az enyémnek már nagy része hozza a kalászát.
Válasz #3895. hozzászólásra
Nekem a Plantafol 3x20-asra 930+á/kg-ot mondtak , te is ezt vettél a ValagroW cégtől ?
mi a véleményetek,tápanyagot,vagyis lombtrágyát a búzára meddig érdemes még kiszorni??
ma délután rászántam magam 20 ha búzát meglombtrágyázok ezzel a folyékony N-vel kíváncsi leszek!!!!
Csütörtökön elhozom! péntek szombat kifújom! Hátha a többi marad simán kontrolt is szeretnék csinálni!
Majd töltök fel képet!
úgyhogy megy vissza a művelőkerék a fergára!
Igaz még van vagy 20 ha bérmunka vetésben a gépre! szudáni füvet kell még vetni!
Válasz #3904. hozzászólásra
Felénk se volt ennyi eső.
Válasz #3897. hozzászólásra
haha, ez több volt mint nálunk.
Válasz #3901. hozzászólásra
290Ft/kg
Válasz #3901. hozzászólásra
290Ft/kg
Válasz #3899. hozzászólásra
2 alkalommal permetezem ki 4-4kg/ha-al, sokkal teltebbek lesznek a szemek, nagyobb a fajsúly.
Válasz #3898. hozzászólásra
az nem biztos, mert le kell engedni az asztalt és borotválni kell majd a tarlót, h az alacsony szárakon se maradjon ott 1szem se, és gondolom senki se szereti a kaszát cserélni ha elkap pár túrást/kiálló követ.......
Válasz #3896. hozzászólásra
Ára?Tapasztalat?
Válasz #3897. hozzászólásra Azt hiszem tolhatom a Class Corsar (2,4m asztal) kombájnomnak!
Válasz #3892. hozzászólásra Megfogadom a tanácsodat.Nem veszek lombtrágyát. Ilyen volt a csapadék vetés óta:-okt.29mm,nov.0mm,dec.53mm,jan.38mm,febr.37mm,márc.6mm,ápr.42mm,máj.eddig20mm.össz.:225mm
Válasz #3895. hozzászólásra
Mikramid 4kg/ha
Válasz #3894. hozzászólásra
Én VALAGRO 20-20-20 +mikroelemek szórok.15300/25 kg bruttóba.2 kg/ha a dózisa.
Válasz #3893. hozzászólásra
Igen
Búzára lombtrágyát megéri tenni ?
Válasz #3885. hozzászólásra
Nagyon sajnálom hogy nem úgy sikerült ahogyan szeretted volna,én is öntéstalajon gazdálkodom jórészt,néha nagyon nem könnyű.
De én sem költenék már rá, reménykedjünk egy kis esőben az többet érne, meg a következő évben hisz két egyforma évjárat nincs.
Válasz #3890. hozzászólásra
Ez csak az én véleményem.Szerintem az első induló árak alatta lesznek.Kihasználják a kereskedők az anyagilag kimerült gazdákat.
Válasz #3889. hozzászólásra
Figyelem!!!Akkor érdemes lekötni 51re a malmit???
Fontos lenne tudni ki mit gondol....mert nehogy elusszon a hajóóó!!!!Nekem repcében lehet eluszott 140re nem kötöttem,lehet aratásra lemegy 130ra..:S
Válasz #3880. hozzászólásra
Aratáskor ennyi se lesz.
Válasz #3885. hozzászólásra
Ha tényleg olyan mint amilyenek le irod akkor 1 forintot se költs rá tovább!! Én már le is vettem a kezem a búzárol..Semmi felesleges rá költés..Azon már úgy is csak az esö tud segiteni és semmi más--Ez a hajó már úgy is el ment!!
Válasz #3886. hozzászólásra 1+2q/ha
mennyi nitrogént adtál neki?
Válasz #3884. hozzászólásra Mit ne mondjak még 8l/ha keserűsót is adtam neki .Holnap még kap 4-5l bóros levéltrágyát--talán segít valamit a virágkötésben.Ezzel aztán be is fejeztem a búza tuningolását!
Válasz #3883. hozzászólásra Pápa mellett Nemesgörzsöny Marcal öntés talaja Laza talaj-Nem tartja a vizet!
Válasz #3882. hozzászólásra
Merre van az a búza helyileg?
El vagyok keseredve: jól megnéztem a búzámat 30-40cm magas ,kalász szinte semmi.Nem nézek ki belőle többet,mint 25q.Ez van akkor amikor nincs csapadék elég.A műtrágya amit kiszórtál csak részben hasznosul,a többi meg a napé!
Válasz #3875. hozzászólásra
vancsurának szerintem felvásárló cége van.
Takarmánybúza 48ért lehet kötni.
Malmit 51-ért
+kompenzációs felár 12%--->>>ez miért van,mondja el nekem valaki!!!?
Itt zalába ma ennyiért lehet kötni!
Válasz #3874. hozzászólásra
Ahol gyengének látszik ott kissé magassabb a szint és a hőségben sült egy kicsit.A főld vízháztartása tűkröződik a növényzeten. Most már van viz csak a műkaki hollehet már azóta.
Válasz #3877. hozzászólásra
Menni fogok én is mert igényelek vissza, lesz dolguk az tuti!!
Válasz #3875. hozzászólásra
Sőt a minap olvastam valahol,hogy tavaly több repcét vittek ki az országból(papíron) mint ami a statisztikai hivatal szerint megtermett, de majd a fordított áfa helyreteszi a dolgokat ,csak nem győzök a nav-hoz járni ellenőrzésre, az áfa visszaigénylés miatt,de remélem addig is túlélem az e havit!!!
Érdekes igen,de a 282ezer repcének felét kitárcsázták vagy nem??