Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3529. hozzászólásra
Hát igen!haveromék már aláirtak egy papirt a 140ről 1tonna/ha-ral....kb hétfőig átgondolom én 1,5t/ha-on gondolkodom...vagy 2tonna/ha elvileg annyi lesz!meg még most jön a Pictorozás ha ráérünk vetés közbe az + pár % termés:D
120ra kizárt 130 ra van garanciám akkár az egész ország termésére,és ez olyantól aki ki is tudja fizetni...külföldi...de ami tény az tény 140 körüli áron mindeki gondolkozon el egy kicsit "magában"
Most olvastamm..a YARA indit egy akciót talán 200-250 E értékben kell eben a szezonban vásárolni töllük és van lehetöség a mérésre..Talán sorsolnak is hozzá valamit.. De jó a kérdés engem is érdekelne..Igaz nálunk akkora a baj-Hogy szabad szemel is könnyedén meglátható!! Még mérni sem kell!!
Na megnéztük,és az n teszter azt mutatta,hogy még kellene kb.:40 kg hatóanyag.De ez annak tudható be,hogy nagy a szárazság és nem birja felvenni a naftát.Idáig ráment 4 q.Most hozzák a Yarát az megy majd levélre,és utánna 2 héttel megint mérés.Kiváncsi leszek dob e rajta valamit.
Tudok olyan nagytermelőt somogyban akine megvan még a tavalyi ötszáz hektár repce termése és addig nem adja el amig 150 nem lesz az ára...fantasztikus megérzései vannak,de ugy látom ez is bejön neki
Ebbe igazad van, de én arra gondoltam, hogy napra után sokkal jobb magágyat lehet csinálni, mint kukorica után. Különben alaptrágyától kezdve, fajtáig sok minden befolyásolhatja a különbségeket, ezekkel tisztában van mindenki! Szomszédról meg annyit, hogy folyamatosan szerves trágyáznak, úgyhogy kell, hogy legyen tápanyag a földben.
Hát nálunk auguszt 3mázsa map-káli keverve,előtte vagy szántunk majd henger vagy lazítás utána tárcsa,idén volt mind a kettő féléből...
Vetés elött ásoborona,vagy van hogy csak henger közé vetünk attol függ milyen a talaj.
Utána Teridox,de idéntől lehet áttérünk a Butisan-ra...
Összel nem volt semmilyen rovar így egy menetbe kapott 0,4toprexet+valamennyit route-t asszem 0,8at.polybort 2litert
ennnyi a 2011,
tavasz:200kg NS 25-20,
permet jello + eforia
fejtrágya 270kg péti
permet mikramid keserűso karate zeon polybór 140
és eddig itt tartunk..
elvileg a héten lenyomjuk őket pictorral 0,4 vagy 0,5tel a lényeg hogy már otthon van!!!fénybogarat nem láttam ugy néz ki idén tavasszal megusztuk 2rovarkezeléssel!!:)ma elvileg menek ki nézegelödni,sztem viszek fotogépet :)
Eddig 150ezer körül van asszem vagy kicsit többe..aratás végével sztem olyan 200körül lesz.
szerintem azért sárga a másik mert megfagyott a teteje nálunk is sok helyen látni főleg árpában! nekem van szántott meg lazitott vetés! aki csak sima tárcsába vetette az sehol sincs a szántott meg a lazitotthoz képest az biztos de a szántás és lazitás közt nem sok különbséget látok!!!
Nálunk is hasonló a helyzet!És ezt ott látszik igazán ahol a szomszéd is búzát vetett az övé pontosan fele nagyságú a mienknek.Halkan megjegyezném ő napra után vetette 1 héttel hamarabb,mi kukorica után.
Szanberg mi ugyan ezt vettük észre hogy ami alá lazítottunk egyszerűen mint ha észre se vette volna a szárazságot és ahogy másoknak néztem a búzáját és láttam hogy szenved a vízhiányban ugyan abban az időben a miénk sokkal szebbnek mutatta magát!!Sőt azt is látom mások búzáján hogy a teteje sárgul a miénk meg még azt sem lehet hogy nem érzékeny annyira a betegségekre ezáltal.Bár ezt lehet csak bemesélem magamnak De tény ami tény
Hát mindennel együtt a földmunkától kezdve egészen az aratás és tisztitásig olya 270000 Ft - lehet számolni.
Hát mi még csak idéd probáljuk ki ezt hogy ennyit költünk bele. Termésátlagot olyan 3,5-4 tonnával számolunk. Reméljük meglesz és az ára több mint valoszinű marad, legalább is reméljük. De énis kiváncsi vagyok , hogy mi lesz a végeredmény:)
A búzák nehezen érik utol magukat, de talán ez az eső sokat segíthet.Volt úgy hogy ilyenkor nagyon szép volt, aratáskor meg gyenge, remélem fordított arányosság lesz.
-Julius végén 115kg 12-52 MAP 115kg 60% Káli
-Aug. 24. vetés 40mag/m2 Visby (Hibrid)
-Pre Command 0,15l Butisan Star 0,8l
-Poszt Butisan Star 1l (10 nap pre után kb.)
-szept. köz. 160kg Péti(DASA jobb lett volna de nem volt)
-szept. végén Caramba Turbo 0,8l Karate Zeon 0,2l
-okt. köz. Sumi Alfa 0,2l Orius 20 EW 0,8l Wuxal Boron 2l
-febr. végén 300kg DASA
-márc. közepén Buldock 0,3l Bór 2,5 l
-márc. végén Pyrinex 1l Nikrol 40l
-most majd hét vége felé ha melegebb lesz kap még egy utso koktélt
-Folicur Solo 0,3l Pictor 0,4l Biscaya 0,3l Nikrol 40l Bór 1l
és akkor eredetileg ennyi volt
Ezt a németektől vettük át sok helyen,hogy mindig adnak neki egy kis általában egyharmad dózis folicurt is...amikor bárüivel.is.szórják akkor a főanyag mellé még mindenből egy keveset hozzáraknak...de tény nem is akármilyenek a repcék ezeknél
25132 hozzászólás
Válasz #3527. hozzászólásra
N-teszter
Szia mint ahogy 2266 is irta a Yara-tól van ismerös vette még 3 éve sajna nem tudom mennyiért.
Válasz #3529. hozzászólásra
Hát igen!haveromék már aláirtak egy papirt a 140ről 1tonna/ha-ral....kb hétfőig átgondolom én 1,5t/ha-on gondolkodom...vagy 2tonna/ha elvileg annyi lesz!meg még most jön a Pictorozás ha ráérünk vetés közbe az + pár % termés:D
Válasz #3526. hozzászólásra
120ra kizárt 130 ra van garanciám akkár az egész ország termésére,és ez olyantól aki ki is tudja fizetni...külföldi...de ami tény az tény 140 körüli áron mindeki gondolkozon el egy kicsit "magában"
Most olvastamm..a YARA indit egy akciót talán 200-250 E értékben kell eben a szezonban vásárolni töllük és van lehetöség a mérésre..Talán sorsolnak is hozzá valamit.. De jó a kérdés engem is érdekelne..Igaz nálunk akkora a baj-Hogy szabad szemel is könnyedén meglátható!! Még mérni sem kell!!
Válasz #3521. hozzászólásra
Szia Tomi ilyen N-Tesztert hol lehet venni, mennyibe kerül?
Válasz #3519. hozzászólásra
Akkor azt mondjátok hogy ez a 140es ár nem fog gyorsan lemenni 120-ra mert én attol is félnék....a 150jobban hangzik az biztos..szép kerek:)
Válasz #3521. hozzászólásra
hello
hol lehet n teszterrel beméretni?
annyi a fénybogár mint a rosseb....... adtam nekik, meg holnap is fogok még 1 táblán
Válasz #3506. hozzászólásra
És a többi az eső lép saját a többi a szomszédé(nem lazított)
Itt vannak!
Válasz #3504. hozzászólásra
Na megnéztük,és az n teszter azt mutatta,hogy még kellene kb.:40 kg hatóanyag.De ez annak tudható be,hogy nagy a szárazság és nem birja felvenni a naftát.Idáig ráment 4 q.Most hozzák a Yarát az megy majd levélre,és utánna 2 héttel megint mérés.Kiváncsi leszek dob e rajta valamit.
Válasz #3519. hozzászólásra
így ahogy mondod, vagy adnak érte 150-et a kereskedők, vagy nézhetnek új állás után, mert idén őket fingatják...
de ugyan ez lesz a búzánál is.
Válasz #3516. hozzászólásra
Tudok olyan nagytermelőt somogyban akine megvan még a tavalyi ötszáz hektár repce termése és addig nem adja el amig 150 nem lesz az ára...fantasztikus megérzései vannak,de ugy látom ez is bejön neki
Válasz #3508. hozzászólásra
Ebbe igazad van, de én arra gondoltam, hogy napra után sokkal jobb magágyat lehet csinálni, mint kukorica után. Különben alaptrágyától kezdve, fajtáig sok minden befolyásolhatja a különbségeket, ezekkel tisztában van mindenki! Szomszédról meg annyit, hogy folyamatosan szerves trágyáznak, úgyhogy kell, hogy legyen tápanyag a földben.
Hát mi is gondolkodunk azon , hogy kössünk vagy nem. Ha akkor is csak egyharmadát. De én is kiváncsi vagyok mások hozzászolásához.
Repcét valaki már kötött le???itt most 140ért lehet.kérdés hogy kösssünk vagy ne kössünk??az aratás még több mint 2honap :D
Várom a válaszokat!!
Válasz #3514. hozzászólásra
sztem nagyon jó, tavaly fújtuk vele búzát, tavaszi árpát, zabot, mindegyiket kipucolta finomul, pedig rögtön utána megázott és mégis jó lett
Szépnapot mindenkinek.
Mi a vélemenyetek a Trimmer Trio nevű vegyszerről? A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #3510. hozzászólásra
ritka szép
Válasz #3479. hozzászólásra
Ez a föld kétszer volt tárcsázva vetés elött és egyszer kombinátorozva, szántva nem. Kapott 2q pétisót
Válasz #3510. hozzászólásra
Ilyen lesz majd a tiétek is ....mai kép
Válasz #3508. hozzászólásra
Ne aggódj, felénk meg nem virágzik a repce. (szerencsére) viszont ebben a hűvös időben szépen tud bokrosodni.
Felénk jók lesznek a repcék, ez az idő szerintem jó hatással van rajuk, a kukorica és a napra azonban megszenvedi..
Válasz #3501. hozzászólásra
"Halkan megjegyezném ő napra után vetette 1 héttel hamarabb,mi kukorica után."
Összehasonlítani úgy ér valamit, ha évekre visszamenőleg minden ugyanaz volt előtte.
Van borsóm vetve, más elővetemény után. Több területbe lett elég a mag.
Az egyik már kikelt, a másik még váratott magára.
Holnap megnézem és megpróbálom, gyomirtózás helyett berenálni. (Mint a BIO termesztők teszik).
Az idei repcétek virágzik? Az enyém még ??????
az egyik darabot az aszály, viszály és a tél elvitte.
Hogyan kell jelenteni a területalapúnál? Leadtam agrárkárnak.
Nem csináltam, de ha járok arra készítek 1-2 fotót.Ez eső előtt volt tegnap esett rá 7-8 mm kíváncsi vagyok milyet alakúlnak tőle.
Válasz #3501. hozzászólásra
hunter
erről nincs fényképed
dobhatnál róla
Hát nálunk auguszt 3mázsa map-káli keverve,előtte vagy szántunk majd henger vagy lazítás utána tárcsa,idén volt mind a kettő féléből...
Vetés elött ásoborona,vagy van hogy csak henger közé vetünk attol függ milyen a talaj.
Utána Teridox,de idéntől lehet áttérünk a Butisan-ra...
Összel nem volt semmilyen rovar így egy menetbe kapott 0,4toprexet+valamennyit route-t asszem 0,8at.polybort 2litert
ennnyi a 2011,
tavasz:200kg NS 25-20,
permet jello + eforia
fejtrágya 270kg péti
permet mikramid keserűso karate zeon polybór 140
és eddig itt tartunk..
elvileg a héten lenyomjuk őket pictorral 0,4 vagy 0,5tel a lényeg hogy már otthon van!!!fénybogarat nem láttam ugy néz ki idén tavasszal megusztuk 2rovarkezeléssel!!:)ma elvileg menek ki nézegelödni,sztem viszek fotogépet :)
Eddig 150ezer körül van asszem vagy kicsit többe..aratás végével sztem olyan 200körül lesz.
Válasz #3502. hozzászólásra
Na az a miénknél is érdekes eredményeket hozna.. Hol lehet hozá jutni egy ilyen készülékhez??
Válasz #3500. hozzászólásra
szerintem azért sárga a másik mert megfagyott a teteje nálunk is sok helyen látni főleg árpában! nekem van szántott meg lazitott vetés! aki csak sima tárcsába vetette az sehol sincs a szántott meg a lazitotthoz képest az biztos de a szántás és lazitás közt nem sok különbséget látok!!!
Holnap nézzük a búzákat n-teszterrel,kiváncsi leszek a végeredményre.Idáig rajta van 4q péti,csak hogy mi hasznosult a szárazságban?!
Válasz #3500. hozzászólásra
Nálunk is hasonló a helyzet!És ezt ott látszik igazán ahol a szomszéd is búzát vetett az övé pontosan fele nagyságú a mienknek.Halkan megjegyezném ő napra után vetette 1 héttel hamarabb,mi kukorica után.
Válasz #3481. hozzászólásra
Szanberg mi ugyan ezt vettük észre hogy ami alá lazítottunk egyszerűen mint ha észre se vette volna a szárazságot és ahogy másoknak néztem a búzáját és láttam hogy szenved a vízhiányban ugyan abban az időben a miénk sokkal szebbnek mutatta magát!!Sőt azt is látom mások búzáján hogy a teteje sárgul a miénk meg még azt sem lehet hogy nem érzékeny annyira a betegségekre ezáltal.Bár ezt lehet csak bemesélem magamnak De tény ami tény
Nektek mennyi a költség kb. meg az elvárt átlagtermés ?
Nektek mennyi a költség kb. meg az elvárt átlagtermés ?
Válasz #3488. hozzászólásra
Válasz #3493. hozzászólásra
Hát mindennel együtt a földmunkától kezdve egészen az aratás és tisztitásig olya 270000 Ft - lehet számolni.
Hát mi még csak idéd probáljuk ki ezt hogy ennyit költünk bele. Termésátlagot olyan 3,5-4 tonnával számolunk. Reméljük meglesz és az ára több mint valoszinű marad, legalább is reméljük. De énis kiváncsi vagyok , hogy mi lesz a végeredmény:)
A búzák nehezen érik utol magukat, de talán ez az eső sokat segíthet.Volt úgy hogy ilyenkor nagyon szép volt, aratáskor meg gyenge, remélem fordított arányosság lesz.
Válasz #3490. hozzászólásra
Köszönöm szépen!
Milyen termésátlagok vannak? Jó komoly befektetés van úgy látom.
Válasz #3492. hozzászólásra
Árakra gondolt,hogy mennyi a költségvetés!
Mi ennyit nem költünk rá az biztos!
Válasz #3491. hozzászólásra
melyikhez , vagy hogy érted milyen számokat ?
Válasz #3490. hozzászólásra
írnál ide számokat is, hogy mi mennyi?
Válasz #3489. hozzászólásra
-Julius végén 115kg 12-52 MAP 115kg 60% Káli
-Aug. 24. vetés 40mag/m2 Visby (Hibrid)
-Pre Command 0,15l Butisan Star 0,8l
-Poszt Butisan Star 1l (10 nap pre után kb.)
-szept. köz. 160kg Péti(DASA jobb lett volna de nem volt)
-szept. végén Caramba Turbo 0,8l Karate Zeon 0,2l
-okt. köz. Sumi Alfa 0,2l Orius 20 EW 0,8l Wuxal Boron 2l
-febr. végén 300kg DASA
-márc. közepén Buldock 0,3l Bór 2,5 l
-márc. végén Pyrinex 1l Nikrol 40l
-most majd hét vége felé ha melegebb lesz kap még egy utso koktélt
-Folicur Solo 0,3l Pictor 0,4l Biscaya 0,3l Nikrol 40l Bór 1l
és akkor eredetileg ennyi volt
Válasz #3488. hozzászólásra
De a Folicurt egy tenyészidőszakba csak egyszer lehet fújni, nem?
Regulátorozáshoz is megy?
Leírnád a teljes repce technológiádat?
Válasz #3487. hozzászólásra
:) igen, nekünk is a német ismerösünkmondta, meg olvastam itt az agroinformon is egy cikben.
Válasz #3486. hozzászólásra
Ezt a németektől vettük át sok helyen,hogy mindig adnak neki egy kis általában egyharmad dózis folicurt is...amikor bárüivel.is.szórják akkor a főanyag mellé még mindenből egy keveset hozzáraknak...de tény nem is akármilyenek a repcék ezeknél
Válasz #3482. hozzászólásra
Minek a Pictor mellé Folicur ?
Válasz #3483. hozzászólásra
Naná...
Full hitelre ....
Gyengék a búzák, sajnos semmi biztatót nem látok,.... szar lesz az év! :(
500ha ilyesmi tavaszi árpából már lehet esély egy Toyota Tundra tehergépkocsira: