Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
búzára rakom, dehogy krumplira, csak írtam, hogy arról az anyagról van szó
elvileg szoktak, legalábbis ártani nem árt, pláne ebbe az aszályos időkbe...
kálium pótlás, ugyan ez van folicarokban meg minden ilyen damisol meg más drágaságba.
nincs itt a számla, olyan 19 ezer körül van mázsája, ez a "krumplis kálium", ugye klorid mentes, ez a lényeg.
lehet hogy ma felesleges volt a fénybogakak elleni akció????? úgy is megjön a "szar" idő, mármint a bogarak szempontjából szar idő mert nekünk már nagyon kell a csapadék, de ezzel nem mondtam újat gondolom. Szóval lefújtam, bár lehet elbújtak volna maguktól is?????
Jelloból milyen mennyiséget kell kiszórni repcére ami már ér is neki valamit 3-5 litert ír.Vagy milyen más Kénes illetve Bór tartalmú levéltrágya jó rá ami árba is jó
holnap én is megcsinálom az oldáspróbámat, 50 liter vízbe 15 kg karbamid meg 1 kg kálium-szulfát, aztán ha megy, akkor kedden már megy is ki a viasz nélküli levelekre...
Azt még nem tudom,hogy hogyan...az viszont tény amint felülről a szürőben öntöttük a "sót". és olvasztottuk bele egy kis vizzel ,közben ment a keverés és szerintem a szŰrő cső felkapta ...ez egy két méteres cső a tetején a szűrűvel...edig nem volt gond ezzel mert a víztöltéssel azonos időben kezdük el az oldást is...csak most később értem oda és már majdnem tele volt(a ..... is) atartály vizzel 3200liter volt akkor benne,de azért megprobáltuk,de nem sikerült...most reggelig had oldodjon aztán hondával át lesz keverve egy órán át és majd meglátom,ha meg nem akkor a nagy tartályokba átnyomatom mosás és vissza...érdekes szürke kristályok vannak a csőben
Lehet Alert helyett mégis érdemes lesz Pictorozni,alert 8ezer kb pictor 15ezer,de lassan egy mázsa ára lesz,annyi +-ot meg csak hoz.
Valaki pictor tapasztalatok????
Illetve milyen lombtrágyát lenne érdemes még rátenni????tegnap elött kapott Epso topot,Polybort,Mikramidet,így kb kapott nitrot,ként mgo,bort,de a legfontosabb az ESŐ még nem jött meg!
Ez így is kelt, ahol dúsabb, az úgy 2-3 héttel előrébb jár. Nálunk az árpa ilyen., sőt van ahol még rosszabb! Ami vetéskor nedvesbe került, az kikelt azonnal, a többi meg várt addig, amíg el nem múlt a novemberi aszály!
a két henger elem között nem tömörödött le teljesen és ott fejletlenebb az állomány, de elsősorban a száraz idő miatt.
- tavasszal nem járattad meg a hengert sor irányban? Lehet kellett volna
Nem volt semmilyen rovar a repcén. De itthon van a Nurelle D. Igazából eddig végig fújt a szél, mikor itthon voltam.
Ha elállna a szél egyszikű gyomirtást meg kéne oldani. Pantera csak jól fog működni...
Ez a föld tavaly kukorica volt. Aratás után felszántottuk, és Väderstad Rexiussal meghúztuk, azután elvetettünk árpával. Most nagyon látszanak a Rexius nyomai. Szerintetek ez miért van?
Elsősorban esőt!!!! meg egy kis esőt!!!, utána ha lehetne még esetleg esőt!. Viccet félre téve ha nem lesz csapadék akkor valami folyékonyat, karbamid, azosped stb... levélre, ha lesz akkor ként neki levélről hogy a talajból a nitrogént fel is vegye, jello 4 l/ha mehet vagy 5-10 kg keserűsó/ha Szárormányos ellen sem védekeztél????
Szép napot Sanyi bácsi, gondolod lesz eső ?
Mert ha nem akkor sok pénzt dobtál ki.
Mi most a hétvégén akarunk kiadni Nicrót 200 l / ha + EPSO-Topot. Csak folyékonyat, mert semmi más nem érvényesül, ezt is lassabban sok vízzel.
Ma este lefujtuk a repcét,amit eddig emlitettem koktéllal,kicsit fujt a szél,de hát.....kitudja holnaptol mondogatnak zivatarokat..husvétra fagyokat!
Bogár ellen karate zeon ment.....legközelebb virágzásba kéne permetezni...
25134 hozzászólás
Ma délután adtam neki 150 kg AN/ha. Ugyhogy egy kis eső elkellene. Vannak benne jobb és gyenge részek is, de látni idén ennél rosszabbat is.
Válasz #3182. hozzászólásra
búzára rakom, dehogy krumplira, csak írtam, hogy arról az anyagról van szó
elvileg szoktak, legalábbis ártani nem árt, pláne ebbe az aszályos időkbe...
Válasz #3181. hozzászólásra
Értem...
De ez egy búzás-repcés topic .
Nem tudtam , hogy krumplira rakod.
Emezekre ugye nem nagyon szoktunk Kális lombtrágyát...
Válasz #3179. hozzászólásra
kálium pótlás, ugyan ez van folicarokban meg minden ilyen damisol meg más drágaságba.
nincs itt a számla, olyan 19 ezer körül van mázsája, ez a "krumplis kálium", ugye klorid mentes, ez a lényeg.
Válasz #3178. hozzászólásra
1x-re talán
Válasz #3166. hozzászólásra
Káliumszulfát mire jó ?
Mennyibe van ?
Válasz #3175. hozzászólásra
És 5kg elég egy hektárra belőle?
Válasz #3174. hozzászólásra
Mint az állat!
Beöntöd a szűrőbe és már kész is!
úgy hogy észre sem veszed, színtelenűl mintha tiszta víz lenne
úgy hoyg észre sem veszed, színtelenűl mintha tiszta víz lenne
Válasz #3171. hozzászólásra
A keserűsó az hogy oldódik?
lehet hogy ma felesleges volt a fénybogakak elleni akció????? úgy is megjön a "szar" idő, mármint a bogarak szempontjából szar idő mert nekünk már nagyon kell a csapadék, de ezzel nem mondtam újat gondolom. Szóval lefújtam, bár lehet elbújtak volna maguktól is?????
Jello 3liter meg Wuxál boron 2liter meg 20liter azospeed én evvel csináltam ma bogár nincs repce esöhiányos
Válasz #3169. hozzászólásra
jello, keserűsó, wuxal boron, fitohorm kén, polibór nagyjából ezek vannak
Válasz #3169. hozzászólásra
hát ha nem tudsz "törzsanyagot idézni" a kémia szertárból mást, akkor nem találsz ennél olcsóbbat...
Jelloból milyen mennyiséget kell kiszórni repcére ami már ér is neki valamit 3-5 litert ír.Vagy milyen más Kénes illetve Bór tartalmú levéltrágya jó rá ami árba is jó
Tapasztalatom az hogy a melegviz sokat segit a fel oldásban..Igaz ez othoni macarának való!!Kinn a pusztában ez nem kivitelezhetö!!
Tapasztalatom az hogy a melegviz sokat segit a fel oldásban..Igaz ez othoni macarának való!!Kinn a pusztában ez nem kivitelezhetö!!
Válasz #3164. hozzászólásra
holnap én is megcsinálom az oldáspróbámat, 50 liter vízbe 15 kg karbamid meg 1 kg kálium-szulfát, aztán ha megy, akkor kedden már megy is ki a viasz nélküli levelekre...
Repce lefújva ma de. fénybogár ellen+ 3l/ha Wuxal boron max+5 kg/ha keserűsó. Most meg esik az eső
Válasz #3163. hozzászólásra
Azt még nem tudom,hogy hogyan...az viszont tény amint felülről a szürőben öntöttük a "sót". és olvasztottuk bele egy kis vizzel ,közben ment a keverés és szerintem a szŰrő cső felkapta ...ez egy két méteres cső a tetején a szűrűvel...edig nem volt gond ezzel mert a víztöltéssel azonos időben kezdük el az oldást is...csak most később értem oda és már majdnem tele volt(a ..... is) atartály vizzel 3200liter volt akkor benne,de azért megprobáltuk,de nem sikerült...most reggelig had oldodjon aztán hondával át lesz keverve egy órán át és majd meglátom,ha meg nem akkor a nagy tartályokba átnyomatom mosás és vissza...érdekes szürke kristályok vannak a csőben
Válasz #3159. hozzászólásra
Üdv, hogyan csináltad hogy eldugította ? Tökéletesen vízoldható,üledékmentesen, legalább is nálam.
Válasz #3161. hozzászólásra
legyél szerencsés paraszt, de azér gyere át a mf-es topicba, igencsak komolyan kérdeztem amit kérdeztem...
A gazdag paraszt mikor szórgya az első műgané adagot?
Tutkó nem ért hozzá azé várt eddig hehehehe.
Válasz #3159. hozzászólásra
Hát nem tom én 10kg-ot raktam 300liter/ha ugy jo volt.
Pictor vagy juwel,repcében...Az epso top eldugította a hardi szívócsövét 150 kg 3500 liter vízben...pantra és efuoria" van benne...
Válasz #3157. hozzászólásra
Lehet Alert helyett mégis érdemes lesz Pictorozni,alert 8ezer kb pictor 15ezer,de lassan egy mázsa ára lesz,annyi +-ot meg csak hoz.
Valaki pictor tapasztalatok????
Illetve milyen lombtrágyát lenne érdemes még rátenni????tegnap elött kapott Epso topot,Polybort,Mikramidet,így kb kapott nitrot,ként mgo,bort,de a legfontosabb az ESŐ még nem jött meg!
Jól látom hogy a tőzsdén 142ezer a repce?????????????
Ma láttam azt hogy igazán beindult a búzák bokrosodása, lehet lekéne tolni 1,5-2 lityó cycocel-el, viszont gyomírtani meg nemkell még.
Jól néz ki ez az antonius búza, olalra adja magát elég jól, bokrosodási hajlamát jónak ítélem föld nemlátszik alatta.
Eddig sem panaszkodtam, sajos sokkaltöbb a roszabb búza mint a minek, de ma tényleg jó volt a szemnek szemle.
Amúgy a korán megindított tavaszi árpa és zab vetésem kivan kelve, most seretném ha kapna egy kis esőt és lesz belőle valami!!!
Válasz #3150. hozzászólásra
Ez így is kelt, ahol dúsabb, az úgy 2-3 héttel előrébb jár. Nálunk az árpa ilyen., sőt van ahol még rosszabb! Ami vetéskor nedvesbe került, az kikelt azonnal, a többi meg várt addig, amíg el nem múlt a novemberi aszály!
Elég érdekes! A sora már nem is nagyon látszik mert záródik, hanem a szántáselmunkáló nyoma! Szerintem is ESŐ baja van! Előbb utóbb összenől!!!!!
Válasz #3151. hozzászólásra
Szia . Jól fog az biztos,csak ne ijedj meg ha 2nap múlva nem látsz változást mert nagyon lassú .
a két henger elem között nem tömörödött le teljesen és ott fejletlenebb az állomány, de elsősorban a száraz idő miatt.
- tavasszal nem járattad meg a hengert sor irányban? Lehet kellett volna
Válasz #3149. hozzászólásra
Nem volt semmilyen rovar a repcén. De itthon van a Nurelle D. Igazából eddig végig fújt a szél, mikor itthon voltam.
Ha elállna a szél egyszikű gyomirtást meg kéne oldani. Pantera csak jól fog működni...
Ez a föld tavaly kukorica volt. Aratás után felszántottuk, és Väderstad Rexiussal meghúztuk, azután elvetettünk árpával. Most nagyon látszanak a Rexius nyomai. Szerintetek ez miért van?
Válasz #3148. hozzászólásra
Elsősorban esőt!!!! meg egy kis esőt!!!, utána ha lehetne még esetleg esőt!. Viccet félre téve ha nem lesz csapadék akkor valami folyékonyat, karbamid, azosped stb... levélre, ha lesz akkor ként neki levélről hogy a talajból a nitrogént fel is vegye, jello 4 l/ha mehet vagy 5-10 kg keserűsó/ha Szárormányos ellen sem védekeztél????
Válasz #3147. hozzászólásra
Még semmit nem kapott, esőt se
Totál ki van száradva a föld
Mit érdemes tenni?
Válasz #3144. hozzászólásra
adtál már neki valamit?lombtrágyát valamit??
látszik a pétisó....
Nálad volt eső hogy ilyen vizes a föld? Amúgy jónak néz ki!
Vélemények erről a repcéről? Gyomirtáson kívül azt megoldom ha eláll a szél
Válasz #3142. hozzászólásra
Ha ennyi az esélye az esőnek, az jó is lenne.
Válasz #3141. hozzászólásra
Remélem, 27%
Válasz #3140. hozzászólásra
Szép napot Sanyi bácsi, gondolod lesz eső ?
Mert ha nem akkor sok pénzt dobtál ki.
Mi most a hétvégén akarunk kiadni Nicrót 200 l / ha + EPSO-Topot. Csak folyékonyat, mert semmi más nem érvényesül, ezt is lassabban sok vízzel.
Válasz #3137. hozzászólásra
Tegnap szórtam, mára várom az esőt........reménykedünk...
Válasz #3137. hozzászólásra
TUDOD KELL A LÉ A FŐNÖKNEK!!!!!!!
Válasz #3133. hozzászólásra
Az öntözés mindig megéri...csak nekem tudna valaki komoly kútat fúrni,én öntöznék mindent...
Válasz #3130. hozzászólásra
én is szórtam ma. ma országos szinten kiszórtak egy pár q-át
Válasz #3129. hozzászólásra
Ma este lefujtuk a repcét,amit eddig emlitettem koktéllal,kicsit fujt a szél,de hát.....kitudja holnaptol mondogatnak zivatarokat..husvétra fagyokat!
Bogár ellen karate zeon ment.....legközelebb virágzásba kéne permetezni...
Válasz #3134. hozzászólásra
válasz #3128 hozzászólásra