Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mikorra ígér esőt???? Mert az az 1-2 mili amit a hét végére ígér, záporok formájában az =0. Tartós országos, a szárazságot enyhítő csapadék nem látszik, de ne legyen igazam
estére hozok képeket olyan buzárol ami kapott műtrágyát meg arrol ami az enyém és még csak ezután kapja! nem hiszem hogy elhinnétek
essőt meg igérnek a bokrosodás még nem fejeződött be még egy jo darabig megfelelő lesz neki a kijutattás ideje ahogy ti irtátok rá is lehet menni a földekre nincs sár meg mocsár mindenki félt hogy áhh csak fagy mert rá se lehet menni !!! most meg győzködik magukat hogy huu de jo elszortuk
Engem majdnem megettek a "hozzáértők" és minden voltam csak úri ember nem, mert ugyazat az álláapontot képviseltem mint te most írod. Bár lehet az volt a baj hogy nekem nincs több száz hektárom, meg 10-20 millás gépeim, csak ilyen "gatyás paraszt" vok, és a mi véleményünk az nem vélemény, lehet nem is vagyunk emberek, legalábbis vannak akinek a szamében nem.
Műtrágyával meg az járt jól aki a havacska végére vagy utána még taknyos fődre rászórta reggelente fagyon.
Persze aki az itt okoskodókra hallgatott annak most úgy néz ki a történet mint itt lejjebb a képen kolégának, amit nem bántásból mondom de a mostani 20fokok és bitang erős napsütés rögtön kicsontoz és pénzkidobást jelent...
Nedves aljú szántáson pedig ilyen hengerekkel nemlehet lezárni...illetve igen de úgy megdöngöli a fődet hogy ihajj... Tudom mert próbáltam párszor, az már csak akkor lehet jó amikor amúgy is szárazabb a történet.
Nem mellesleg nem húzza el úgy a hanntos durva szántást mint kellene.
Válasz #3023. hozzászólásra
Egyébként nézd meg a gyomírtódon található kijuttathatósági időszakot(ha már megvetted), mert van amit már 3 leveles kortól ki lehet nyomni...
A legutolsó időpont a zászlóslevél megjelenése, de ez előtt tetszőlegesen kinyomhatod bármikor, de jobb lenne ha nem lenne olyan nagy a búza, hogy elfedje a gyomokat, mert akkor nem lesz tökéletes a gyomírtásod !
Most voltam kint elég szépen néz ki a búza hengerezés után a műtrágya is bent van mikor szoktatok kezdeni gyomírtani ? még kezdő vagyok ezért tudnom kéne mikor kell intézni. köszönöm
Ilyenkor Géniust szoktunk használni,mint pl jővő héten ,majd fotózok és akkor lesz összehasonlitási alap...Minimum három hét kell az egysziküzésez más estben is akkor itt hasonló lehet...Ezekről a széltippanos zöld részekről nincs közelid az aszály miatt minden később fog hatni,jóval később
Lentipur 500 hány nap után ad látható gyompusztulást??? 1 hete lenyomtam 1 kis darabot széltippan van benne úgy 2-4 leveles állapotú a tippan, de a mai napon néztem hát még szép zöld a tippanom. Hány nap kell ennek a csodaszernek??? van valakinek tapasztalata??? Előre is köszönöm!!!
Ez lenn e a legkevesebb vagy permetezd le este felé sima vízzel 350literrel hektáronként az is elindítja az ammonium nitrát oldodását...Azt hiszem idéntől a technologiák része lesz a hengerezés ,sokán mondják nem is olvasom a fórumot ,de amikor téma lett itt a hengerezés hirtelen mindeki elövette,milyen érdekes...Csak én nem tudtam még,mert még mindig kint szalad a Rexius a zárásban...Ez le is zár rendesen mindent(egy kis furfangos átalakitás után) a kombinátorkkal mindenkinek csak sikerült kiszárítani a földeket,megnéztem többet is...Az axiálos kompaktor is kiszárítot minden a művelési mélységig,persze aprónak apró és szépen is mutatt a munkája,de ha megpiszkálod csak por marad utána
Nem találom sehol interneten hogy le lenne írva hogy repcére mit mivel lehet tank keverékbe kiadni és mit nem?
Most egy szikű irtót akarnánk regulátorral kiadni.
gáz, nagy gáz, két okból lényeges: Egyrészt roncsol és bokrosít, másrészt és most ez a lényegesebb visszanyomja a gyökeret a talajba, tömörít, és betömi a repedéseket, úgy hogy keress valakit, ha más nincs akkor sima hengerrel az is ér nem is keveset. Most ebben a szárazságban létfontosságú lenne.
Van 4 Ha tritikálém, viszonylag szépen kikelt, az időjáráshoz képest, műtrágyát kiszórtam reá, de nincs gyűrűs hengerem. Eléggé meg van repedezve a föld, csapadék kellene...
Nincs senki a közelemben aki lehengerezné...
Mekkora gond ez? Milyen hatással van a termésre, ha nem lesz lehengerezve?
Tudok valami mást tenni vele?
Ilyen repceár mellett minden kg-ra vigyázni kell!
Alertet szoktunk használni,de az extraprofit miatt lehet majd virágzáskor kiprobálásra kerül a pictor..valaki tapasztalat?
az biztos, de kérdés hogy mikor??? Holnap, vagy holnap után határszemle és máris többet látunk, de remélem még legalább 1 hétig min. kihúzza a köv fújás előtt, jó lenne még tovább is húzni
25135 hozzászólás
Válasz #3033. hozzászólásra
Mikorra ígér esőt???? Mert az az 1-2 mili amit a hét végére ígér, záporok formájában az =0. Tartós országos, a szárazságot enyhítő csapadék nem látszik, de ne legyen igazam
Válasz #3031. hozzászólásra
felénk hó se volt, ez a legnagyobb baj
estére hozok képeket olyan buzárol ami kapott műtrágyát meg arrol ami az enyém és még csak ezután kapja! nem hiszem hogy elhinnétek
essőt meg igérnek a bokrosodás még nem fejeződött be még egy jo darabig megfelelő lesz neki a kijutattás ideje ahogy ti irtátok rá is lehet menni a földekre nincs sár meg mocsár mindenki félt hogy áhh csak fagy mert rá se lehet menni !!! most meg győzködik magukat hogy huu de jo elszortuk
Engem majdnem megettek a "hozzáértők" és minden voltam csak úri ember nem, mert ugyazat az álláapontot képviseltem mint te most írod. Bár lehet az volt a baj hogy nekem nincs több száz hektárom, meg 10-20 millás gépeim, csak ilyen "gatyás paraszt" vok, és a mi véleményünk az nem vélemény, lehet nem is vagyunk emberek, legalábbis vannak akinek a szamében nem.
Műtrágyával meg az járt jól aki a havacska végére vagy utána még taknyos fődre rászórta reggelente fagyon.
Persze aki az itt okoskodókra hallgatott annak most úgy néz ki a történet mint itt lejjebb a képen kolégának, amit nem bántásból mondom de a mostani 20fokok és bitang erős napsütés rögtön kicsontoz és pénzkidobást jelent...
Válasz #3015. hozzászólásra
ésakkor mivan veled NZ???
nem húztad???
Nedves aljú szántáson pedig ilyen hengerekkel nemlehet lezárni...illetve igen de úgy megdöngöli a fődet hogy ihajj... Tudom mert próbáltam párszor, az már csak akkor lehet jó amikor amúgy is szárazabb a történet.
Nem mellesleg nem húzza el úgy a hanntos durva szántást mint kellene.
Egy jó simító aranyat ér az a helyzet.
Válasz #3022. hozzászólásra
Azt nem tudom hogy futrinka-e de kukorica után van,t.árpán,és t.buzán is van.Apró fekete,repkedö jószág.Kap valami doppingot.Köszönök mindent
Hát nem tudom holnap hívom fel az embert akitől veszem ugye kell a recept 15 ha ra kéne majd megmondja mit ajánl :D
Mivel tervezel gyomírtani?
Egyébként nézd meg a gyomírtódon található kijuttathatósági időszakot(ha már megvetted), mert van amit már 3 leveles kortól ki lehet nyomni...
Értem köszi
A legutolsó időpont a zászlóslevél megjelenése, de ez előtt tetszőlegesen kinyomhatod bármikor, de jobb lenne ha nem lenne olyan nagy a búza, hogy elfedje a gyomokat, mert akkor nem lesz tökéletes a gyomírtásod !
Most voltam kint elég szépen néz ki a búza hengerezés után a műtrágya is bent van mikor szoktatok kezdeni gyomírtani ? még kezdő vagyok ezért tudnom kéne mikor kell intézni. köszönöm
Válasz #3020. hozzászólásra
Futrinka?? Esetleg?? Gabona után gabona témában elöfordul.
Válasz #3020. hozzászólásra
ahogy írod a nevét úgy hívják, de egyébként mindegy, rovarölőt neki
Válasz #3019. hozzászólásra
Üdv Hozzáértők.Valami bogár eszi a tavaszi gabonákat,hasonló tünetekkel mint a vetésfehéritö.Tudja valaki hogy pontosan hogy hivják.
Válasz #3018. hozzászólásra
A szárazság miatt később hat arra én is gondoltam, de hogy 3 hét???? Én nem bánom csak kivigye. Kösz a választ
Ilyenkor Géniust szoktunk használni,mint pl jővő héten ,majd fotózok és akkor lesz összehasonlitási alap...Minimum három hét kell az egysziküzésez más estben is akkor itt hasonló lehet...Ezekről a széltippanos zöld részekről nincs közelid az aszály miatt minden később fog hatni,jóval később
Lentipur 500 hány nap után ad látható gyompusztulást??? 1 hete lenyomtam 1 kis darabot széltippan van benne úgy 2-4 leveles állapotú a tippan, de a mai napon néztem hát még szép zöld a tippanom. Hány nap kell ennek a csodaszernek??? van valakinek tapasztalata??? Előre is köszönöm!!!
Válasz #3015. hozzászólásra
Na nem mintha a henger bekeverne akár egy csepp műtrágyát is...
Megnéztem direkt , de nem dolgoz az be semmit . (legalábbis a Cambridge gyűrűs)
Válasz #3014. hozzászólásra
Ez lenn e a legkevesebb vagy permetezd le este felé sima vízzel 350literrel hektáronként az is elindítja az ammonium nitrát oldodását...Azt hiszem idéntől a technologiák része lesz a hengerezés ,sokán mondják nem is olvasom a fórumot ,de amikor téma lett itt a hengerezés hirtelen mindeki elövette,milyen érdekes...Csak én nem tudtam még,mert még mindig kint szalad a Rexius a zárásban...Ez le is zár rendesen mindent(egy kis furfangos átalakitás után) a kombinátorkkal mindenkinek csak sikerült kiszárítani a földeket,megnéztem többet is...Az axiálos kompaktor is kiszárítot minden a művelési mélységig,persze aprónak apró és szépen is mutatt a munkája,de ha megpiszkálod csak por marad utána
Hengereld be, legalább úgy megmentesz egy kis hatóanyagot is talán, úgysem fog mostanában esni.
Válasz #3012. hozzászólásra
nemnem, a pénzem
mondtam, hogy elszórtam :)
Válasz #3011. hozzászólásra
Mi ez a sok fehér "pötty",csak nem "pétinoszpora"???
itt ilyen
Válasz #3008. hozzászólásra
Elvileg ez nem több mint 5 hatóanyag . Ez még elmehet , de a keverési próba mindenképpen ajánlott...
Agil helyett szerintem jobb a Pantera...
Válasz #3008. hozzászólásra
csinálj keverési próbát, ha nem "vesznek" össze akkor nyomjad sztem.
Agil menne meg folicur solo és Nurel D
Válasz #3006. hozzászólásra
Meg egy kődarabot hogy a szél fel ne borítsa!
Válasz #3005. hozzászólásra
kis szappanos vizet, vagy sima víz is jó, csak azért kell hogy az ormi "megtapadjon" ne tudjon elmenni
a sarga talba tesz tek valamit vagy csak siman.kösz elöre.
Válasz #3002. hozzászólásra
pantera+caramba is mehet
Válasz #3002. hozzászólásra
fusilade forte + fezan nekem már ment együtt semmi baja nem lett. más tapasztalatom nincs.
Sziasztok
Nem találom sehol interneten hogy le lenne írva hogy repcére mit mivel lehet tank keverékbe kiadni és mit nem?
Most egy szikű irtót akarnánk regulátorral kiadni.
Válasz #3000. hozzászólásra
"nyomattatuk" bocs
Válasz #2999. hozzászólásra
legjobb, csak nekem volva olyan, nyomjad, egyébként mi is cambri-val nyomattuk le mert nekem is csak sima van. Nyomjad minél előbb
Sajnos nincs se gyűrűs, se sima hengerünk... Jó-e erre a célra a Cambridge henger?
Válasz #2997. hozzászólásra
gáz, nagy gáz, két okból lényeges: Egyrészt roncsol és bokrosít, másrészt és most ez a lényegesebb visszanyomja a gyökeret a talajba, tömörít, és betömi a repedéseket, úgy hogy keress valakit, ha más nincs akkor sima hengerrel az is ér nem is keveset. Most ebben a szárazságban létfontosságú lenne.
Szép Jó napot!
Van 4 Ha tritikálém, viszonylag szépen kikelt, az időjáráshoz képest, műtrágyát kiszórtam reá, de nincs gyűrűs hengerem. Eléggé meg van repedezve a föld, csapadék kellene...
Nincs senki a közelemben aki lehengerezné...
Mekkora gond ez? Milyen hatással van a termésre, ha nem lesz lehengerezve?
Tudok valami mást tenni vele?
Köszönöm.
Válasz #2995. hozzászólásra
Hát igen nálunk vasárnapra ir záporokat..de kb semmisem várható belöle.
Amugy az idén elég szépen néznek ki a búzák...
Nézegetem a búzámat,de nem igazán növekedik! Mitől is növekedne,ha nincs rá csapadék!10 napig nem is várható semmi!
Válasz #2988. hozzászólásra
Ilyen repceár mellett minden kg-ra vigyázni kell!
Alertet szoktunk használni,de az extraprofit miatt lehet majd virágzáskor kiprobálásra kerül a pictor..valaki tapasztalat?
Még akármi is lehet belőle... Egy kis eső nagyon kellene...
őzeket 20as csoportokban találni mindenütt
búza meg alig akar megindúlni
Ma fújtuk a repcét nitrosolal marha sokat nőtt pár nap alatt . Majd rakok fel képet mikor fújom regulátorral.
Búzát mikor szoktátok kezdeni gyomirtani? ammonitrátot most kapta meg egy hete . köszi a választ előre is
Válasz #2986. hozzászólásra
az biztos, de kérdés hogy mikor??? Holnap, vagy holnap után határszemle és máris többet látunk, de remélem még legalább 1 hétig min. kihúzza a köv fújás előtt, jó lenne még tovább is húzni
Válasz #2986. hozzászólásra
Na én is lenyomtam a repcét.(Tárcsával)
Válasz #2984. hozzászólásra
hát ha most meg kellett indulni, akkor elég korán van, virágzásig még bőven belefér egy újabb nurelle-es kör.