Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azért igy elnézegetve holmit, mi itt erdélyben kb 800 méter magasságban kb egy hónappal le vagyunk maradva, most kezdett csak elmenni a vetésekről a hó, a vetéstől idáig semmit se láttunk, de szerencsére kelt ki belőle, látszodnak a sorok
Elkezdtük a hengerezést, gyűrűssel és Rolex-szel is. A Rolex-szel lassabban megyünk, mert 9 km/h felett tépked. Egyébként nem bántja a kelés előtti árpát sem.
Ma teszem ki a sárgatálat, hétvégére várom a bogarat, a 15- 20 fok meghozza sztem, bár az is lehet hogy már ott is van, csak még nemigen mozog, amint megmozdul Jello+ Nurell
Nálunk a csapadékkal már most gondok vannak...a repce első fejtrágyáját nem volt mi bemossa....igaz eltünt...lehet segitett valamennyit a harmat de 5-6cmre lement e az kérdéses....
Hamarosan lehet permetezni,genezis repce levéltrágya helyett inkább Jello fog kimenni 4liter.
Válasz #2923. hozzászólásra
Ez is akkor hasonló mint , amikor kuki után 1xIh tárcsa és másnap jött is a direktvetőgép.Igen ám a magot be is teszi a földbe , de ott , ahol a szár a földből virít , ott mi lex.Sztem semmi - igaz?
Bólyban a Topdawnos művelésnek köszönhetően ilyen a repce nagyon nagy területen...Jól látszit,hogy a sok tarlómaradvány miatt nem jó a kelés, vagyis nem a Topdwn a hibás hanem akik sajnálják enek a kíváló fölnek megadni a nehéztárcsŕt aratás után vagy a MiNiMuM kétszeri Carriert a Topdawn elött,mert ne feljtsük el itt bizony nyolc tonnás búzák voltak elötte...
Tegnap elővevődött a dalbo cambrdige átnézni aztán kiment a traktorosa a telephely feletti domboldalra kipróbálni, ez egy jó száraz főd meredek és búza van benne. Lehengerezte!!!!!
Bokrosítónak lehet korai volt sorja nincsen összeborulva közelsem de ősszel nemlett ez lehöndörgőzve röges volt most jó síma.
A többi főd még tapadna is szerintem azokat majd jövőhéten amikor már be is indul rendesen a növény is, ez csak egy teszt volt.
Az búza, az is az enyém, de a szomszéd árpája is ilyen.
Csávázva talán Dividentel volt, II fokú mag.
Miután elment a hó, nem vettem észre, hogy ilyen lenne.
Elővetemény kukorica volt, Pronikkal volt kezelve.
Kicsivel, a kuki helyére vetett 3 levelesen kapta a műxart. 2hete. Tegnap néztük elkezdett!!!! bokrosodni,jövögetnek az oldalhajtások. A repce helyére vetett 1 kicsit jobb képet mutat, az már kezd sorzáród(gat)nihengerezni kellene, de tagnap még foltokbanban ragadta a cipőt, ma mag volt 1 mm, várunk a hét második feére csak megszárad, felfagyás van szépszerével
Igazad van!
A kezdeti fejlődéshez elég 30 kg N hatóanyag.
Én a héten szórtam meg a búzát,repcét 140kg/ha dasával.
24N,20kén.
A kén segíti a N felvételt és fontos a búzának élettani szempotból is.
Sokan nagyon büszkék,hogy mennyi műtrágyát rászórtak a búzára! Azt felejtik el,hogy a csecsemő búza alig vesz fel nitrogént! Közben eső hiánya miatt tönkremegy (elillan belőle) az "olcsó" műtrágya!Én háromszor fogom szórni ,mikor mennyi kell neki!Ezenkívül,ha nem lesz csapadék,akkor kevesebb megy a pocsékba!
8100 netto és ez mostani "árr(al jött)"...Ehez a mostani Péti árat kell hasonlítani ami nem kevesebb mint 8000 netto...A különbség gyakorlatilag nulla illetve mégsem mert (a minőség tökéletes)a fajsúly is egészen más a Yara sokkal nehezebb és a szórásképet nem árt ellenőrizni, én is elszórakoztam vele egész délelött...
Csááŕŕâaăäĺsztoook! A búzŕkra és a repcčkre egyformán Yara Bela megy 3,5q-val, ma keztük előbb nem is akartam és nem is lehetne mert múlt héten jött meg a hajó amelyik a műtrágyát hozta...Ebben 24N15S van és ugyanannyiban van mint a péti a kén most fontosabb mint a Ca ezért kezdésnek ezzel indulunk utána meg 3q péti és ez is megjött, száraz raktárba tároljuk mert a tavasszi mind tő mellé kapja...Gyomirtásra gondolt már valaki? Nálunk tele van kamillával a búza de kakaslabfű is van benne ezért meg kellene majd táldosodnom"? Annyira durva max két hetet várok még vele...Itt elkezdték egy 8,4ásoboronával a zárŕst tökéletes lett mert omlósra fagyott és szép száraz,naaaaa és mi húzta??? Egy nagy vadi új Ferga!!!De hogy pontosan mekkora azt nem néztem mert nem érdekelnek annyira a "fergások"...
25135 hozzászólás
Azért igy elnézegetve holmit, mi itt erdélyben kb 800 méter magasságban kb egy hónappal le vagyunk maradva, most kezdett csak elmenni a vetésekről a hó, a vetéstől idáig semmit se láttunk, de szerencsére kelt ki belőle, látszodnak a sorok
Ma néztem a sárgatálat megkezdödött a betelepedés..jelenleg 18fok van reggel -2,5volt!
Elkezdtük a hengerezést, gyűrűssel és Rolex-szel is. A Rolex-szel lassabban megyünk, mert 9 km/h felett tépked. Egyébként nem bántja a kelés előtti árpát sem.
Válasz #2931. hozzászólásra
Ma teszem ki a sárgatálat, hétvégére várom a bogarat, a 15- 20 fok meghozza sztem, bár az is lehet hogy már ott is van, csak még nemigen mozog, amint megmozdul Jello+ Nurell
Nálunk a csapadékkal már most gondok vannak...a repce első fejtrágyáját nem volt mi bemossa....igaz eltünt...lehet segitett valamennyit a harmat de 5-6cmre lement e az kérdéses....
Hamarosan lehet permetezni,genezis repce levéltrágya helyett inkább Jello fog kimenni 4liter.
Ez már "megvan","megvolt", "MEG(A)LEX"...Mint mindig ezután is "meghagyják Bólyt"...
Válasz #2927. hozzászólásra
Ezeknek a sorsa mi lex?Esetleg kitárcsázzák v meglex hagyva?
Igen és a" tényképek" is ezt igazolják...
Válasz #2923. hozzászólásra
Ez is akkor hasonló mint , amikor kuki után 1xIh tárcsa és másnap jött is a direktvetőgép.Igen ám a magot be is teszi a földbe , de ott , ahol a szár a földből virít , ott mi lex.Sztem semmi - igaz?
Bólyban a Topdawnos művelésnek köszönhetően ilyen a repce nagyon nagy területen...Jól látszit,hogy a sok tarlómaradvány miatt nem jó a kelés, vagyis nem a Topdwn a hibás hanem akik sajnálják enek a kíváló fölnek megadni a nehéztárcsŕt aratás után vagy a MiNiMuM kétszeri Carriert a Topdawn elött,mert ne feljtsük el itt bizony nyolc tonnás búzák voltak elötte...
Válasz #2919. hozzászólásra
Mi csináltunk kontrolt hasonló öszi henger nélküli vetésben.. Elhietö lenne hogy már egy 7 után is láthatóvá válik a különbség???
Válasz #2909. hozzászólásra
Üdv. Nekem is kb. ilyen, de másnak is felénk.
Válasz #2906. hozzászólásra
Igen, de könnyen kiheveri.
Tegnap elővevődött a dalbo cambrdige átnézni aztán kiment a traktorosa a telephely feletti domboldalra kipróbálni, ez egy jó száraz főd meredek és búza van benne. Lehengerezte!!!!!
Bokrosítónak lehet korai volt sorja nincsen összeborulva közelsem de ősszel nemlett ez lehöndörgőzve röges volt most jó síma.
A többi főd még tapadna is szerintem azokat majd jövőhéten amikor már be is indul rendesen a növény is, ez csak egy teszt volt.
de már elmondhatom hogy ez levan hengerezve hehe
Válasz #2916. hozzászólásra
Köszönöm!
Ez gomba!
Válasz #2914. hozzászólásra
http://goo.gl/7Il0I
Ebben benne van, a vége felé.
Szerek:
Granstar
Sekator
Mustang
ennek szntem nincs semmi baja. Mintha a friss hajtások már zöldek lennének. Gyomirtásnál adj neki gombaölőt!
Valaki tudna segíteni hogy a búza növényvédelme mikor aktuális?
felénk minden őszi árpa ilyen ez a hideg miatt ilyen már rászórták a műtrágyát kiváncsi vagyok mi lesz belőle!
Válasz #2910 hozzászólás
Erre is gondoltam , de aztán mégis inkább a fagyra tippelek...http://www.plantprotection.hu/modulok/magyar/barley/bydv_bar.htm
erre porolt minden azt olvastam nagy okosok azt mondták 3 leveles jó hengerezni fagyot már nem mond ugy hogy megkapta,kiváncsi vagyok az eredményre!
[kep1][kep2]
Válasz #2909. hozzászólásra
Az búza, az is az enyém, de a szomszéd árpája is ilyen.
Csávázva talán Dividentel volt, II fokú mag.
Miután elment a hó, nem vettem észre, hogy ilyen lenne.
Elővetemény kukorica volt, Pronikkal volt kezelve.
Válasz #2907. hozzászólásra
A szomszédé nem olyan ...(mondjuk az lehet búza )
Másnak is ilyen arra az árpája?
Mivel és mikor volt gyomírtva , az ezt megelőző kultúra ?
Mivel van csávázva az árpa vetőmag ?
Egyébként őszi árpa.
Ez a sárgulás szerintetek fagyás?
Válasz #2903. hozzászólásra
Írni meg majd csak megtanulok
hát igen tudom ezért is kérdeztem
Válasz #2902. hozzászólásra
Kicsivel, a kuki helyére vetett 3 levelesen kapta a műxart. 2hete. Tegnap néztük elkezdett!!!! bokrosodni,jövögetnek az oldalhajtások. A repce helyére vetett 1 kicsit jobb képet mutat, az már kezd sorzáród(gat)nihengerezni kellene, de tagnap még foltokbanban ragadta a cipőt, ma mag volt 1 mm, várunk a hét második feére csak megszárad, felfagyás van szépszerével
Válasz #2901. hozzászólásra
Egy imát azt el mondhatnál érte!! De nyugi másé sem jobb
most szórjuk majd az ammoniumnitrátot amugy mi a vélemyénetek a búzárol lentebb vannak képek. Köszi
Válasz #2899. hozzászólásra
Igazad van!
A kezdeti fejlődéshez elég 30 kg N hatóanyag.
Én a héten szórtam meg a búzát,repcét 140kg/ha dasával.
24N,20kén.
A kén segíti a N felvételt és fontos a búzának élettani szempotból is.
Sokan nagyon büszkék,hogy mennyi műtrágyát rászórtak a búzára! Azt felejtik el,hogy a csecsemő búza alig vesz fel nitrogént! Közben eső hiánya miatt tönkremegy (elillan belőle) az "olcsó" műtrágya!Én háromszor fogom szórni ,mikor mennyi kell neki!Ezenkívül,ha nem lesz csapadék,akkor kevesebb megy a pocsékba!
hogy érted ?
Válasz #2878. hozzászólásra
Vigyázz a végén még árvíz lesz!!!
MV toldi bűza
a
Sziasztok mi a véleményetek ?
Válasz #2888. hozzászólásra
8100 netto és ez mostani "árr(al jött)"...Ehez a mostani Péti árat kell hasonlítani ami nem kevesebb mint 8000 netto...A különbség gyakorlatilag nulla illetve mégsem mert (a minőség tökéletes)a fajsúly is egészen más a Yara sokkal nehezebb és a szórásképet nem árt ellenőrizni, én is elszórakoztam vele egész délelött...
Válasz #2887. hozzászólásra
Válasz #2886. hozzászólásra
Mennyi a Yara Bela ?
Annyi mint a Péti ? Lehetetlen...
7600-7800 nettó ?
Válasz #2886. hozzászólásra
énmeg útálom amikor igazad van
8690-es szeker lesz az
Csááŕŕâaăäĺsztoook! A búzŕkra és a repcčkre egyformán Yara Bela megy 3,5q-val, ma keztük előbb nem is akartam és nem is lehetne mert múlt héten jött meg a hajó amelyik a műtrágyát hozta...Ebben 24N15S van és ugyanannyiban van mint a péti a kén most fontosabb mint a Ca ezért kezdésnek ezzel indulunk utána meg 3q péti és ez is megjött, száraz raktárba tároljuk mert a tavasszi mind tő mellé kapja...Gyomirtásra gondolt már valaki? Nálunk tele van kamillával a búza de kakaslabfű is van benne ezért meg kellene majd táldosodnom"? Annyira durva max két hetet várok még vele...Itt elkezdték egy 8,4ásoboronával a zárŕst tökéletes lett mert omlósra fagyott és szép száraz,naaaaa és mi húzta??? Egy nagy vadi új Ferga!!!De hogy pontosan mekkora azt nem néztem mert nem érdekelnek annyira a "fergások"...