Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR413.56 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
röges szántásba vetve! kuki után majd ha kezd mozgolódni akkor kap kakaót is! meg persze hengert is kap hogy igazodjon! remélem még lesz belőle valami még
foltokba még látszik rajta a fagy hogy olvad kifelé!
az igaz, de ahatóanyag még ott van és az már beolvadt a talaj kiolvadásával, amit meg most szórsz, az sem igen megyen befelé eső nélül. Most akkor melyik is jobb???? Csak ezt előre soha de soha nem lehet tudni, kicsit lutri az egész
amúgy olvastam 2011-es kommentjeidet is és azokban elküldtél embereknek az emailjére , a saját termesztés technologiádat , ha megadnám az email cimemet akkor nekem is elküldenéd ?
a gazdaság ott van, sümeg és zalaszentgrót között nagygörbőn. Szerintem amúgy kibirja ezeket a fagyokat a repce, ha még nem kezdet meg nyúlni a tenyészcsúcsak akkor biztos .
Nekem tavaly meg az előtt olyan volt a legelésem vad által hogy csak a csutkák voltak semmi levél sem a közepe, lett belöle repce de az idöjárás is kel hozzá na meg táp anyag
Énis mert ha 40van már nem mondhatunk panaszt az évek átlagában.
de most több törődést kapott időbn lett vetve pontosan, megázott, kitűnő előveteményekre került(szója után gondoltam a 60-at), lazítva is lett alá ésatöbbi...
Én öszel vetetem egy területet két srácnak..a feébe ment 280-al hagyományos magyar fajta- a másik felébe valami új fajta 180 al Mondanom sem kell a kettő között menyi a külöbség. Egy jó évjáratban tuti hogy müködö képes de a mostani tuti hogy nem ilyen volt..A végeredményre nagyon kiváncsi leszek!!
A repcére ki milyen lombtrágyát gondolt??
Én elsőre Genezis repce levéltrágya 6liter+5kg keserűsó.
Másodikra is hasonlót.
20liter/ha Azospeed-re érdemes lehet beruházni?elvileg száraz tavasz lesz....
Virágzáskor meg 2,5liter Polybórt,meg gombaölöt....
Ha én 50-60 kilóval többet vetek hektáronként az kb.5-6000 forinttal jelent több kiadást, ami szerintem elenyésző összeg.
A mi adottságaink között nem lehet 180 kg/ha-os vetőmagmennyiséggel versenyképesen búzát termelni.
És ezt nem csak én mondom, hanem ezen a környéken mindenki.
ez kétségkívül igaz, hogy mindenki úgy csinálja ahogy akarja, nem is erről szólt a dolog.
ha ingyen van a mag, akkor dupla mennyiség se kerül semmibe, de ha pénzt kell adni érte, akkor már pusztán emiatt sem mindegy.
másrészt ha meg túlsűríted, akkor majd nem lesz ezerszem tömeged, aztán meg így kerül messzire a malmi kategóriától.
ez volt az első fajták között, ami így jött be, hogy kevés maggal, korán vetni, errefelé nagy divatja van.
azt látni, hogy a 60 mázsát hozhatja, de a 70 az nincs benne.
Szanberg!
Én az 50 mázsával is kiegyeznék.
Én is gondolkodtam a Nitrosolon, de az már nem biztos hogy visszahozná az árát.
Így is elkerüli a ló a szekeret.
Október 6-án lett vetve.
Az igazság az, hogy mindenki úgy csínálja ahogy akarja.
Vetettem én 180 kilóval quebon-t aztán lett rajt vagy 30 mázsa. Azelőtt is mindíg 240 kiló körül szoktunk vetni, meg azóta is.
Szerintem ha kicsit sűrűbb az nem baj, de ha ritka akkor megette a fene az egészet.
Itt úgynéz ki az Antonius, hogy repce olajretek és szója után került tehát jó előveteményekre került, ősszel bedolgoztunk magágyba 2mázsa 3x16-os komplexet illetve most nemrégen megszórtuk 3mázsa pétisóval. Folyékony nitrsolt fog még kapni egyszer gyomírtáskor egyszer pedig gombaölőzéskor majd kb 30kiló hatóanyagot a kettővel együtt.
Valamelyik alá lazítottam is. Én 60mázsát szeretnék!!!
Ennyit azért remélem tud ha jó neki a dolog.
Ja és most 220kg-al vetettem volt bőven magunk. Szerintem ez nemsok
ez is olyan, hogy vetés nélkül is terem :)
jóbarátom évtized óta ennek a vetőmagját állítja elő több száz ha-on, jól mutat, jó a fehérjéje, korán, kevés maggal lehet vetni, de kietlen homokon nem az igazi.
és sztem nincs benne a 70 mázsás termés. egyszer szokta gombaölőzni, vadak nem eszik meg, és nem is nagyon szokott összeborulni.
mikor vetetted 240 kg-val?
nem lesz az egy kicsit sok?
ezt a fajtát kicsit korábban, és kevés maggal kéne vetni, legalábbis így nyomják már 10 éve felénk.
Valamennyire biztosan beolvad, de az igazi az lenne ha kapna 5-6 mm csapadékot. Felénk mondott csütörtökre egy kevéske esőt, majd meglátjuk mi lesz belőle.
Kellene de még ragad felszedné mind a henger, remélem a jövő héten már lehet, sztem ahogy a képet elnézem neked sem igen aktuális még a henger, hadd száradjon 1 kicsit még. Arról mi a véleményed hogy a reggeli fagyok után a feltaknyolódádssal beolvad valamennyire a műtrágya, mert sok féle véleményt hallottam már, de én azt osztom hogy beolvad, igaz hogy még mehetne lejebb, de legalább nincs a földön kívül. Véleményed?
Szerintem nem volt már mire várni.
Reggel egy kicsit ragadt, de 11 óra körül már nagyon jó volt.
Az meg hogy meglátszik egy kicsit jobban a traktornyom nem érdekel, úgyis a művelőútban mentem végig.
látom te is rányomtad, nem foglalkoztál vele hogy kicsit belevágott a kerék, én is jártam így most 1 táblán, először idegesített, de most egyre jobban úgy érzem hogy jobb ha kint van az anyag, benövi azt a csapát, meg sem fog látszani
25135 hozzászólás
röges szántásba vetve! kuki után majd ha kezd mozgolódni akkor kap kakaót is! meg persze hengert is kap hogy igazodjon! remélem még lesz belőle valami még
foltokba még látszik rajta a fagy hogy olvad kifelé!
Válasz #2830. hozzászólásra
Várok... ? Hátha, lesz előbb utóbb eső.
Válasz #2829. hozzászólásra
az igaz, de ahatóanyag még ott van és az már beolvadt a talaj kiolvadásával, amit meg most szórsz, az sem igen megyen befelé eső nélül. Most akkor melyik is jobb???? Csak ezt előre soha de soha nem lehet tudni, kicsit lutri az egész
Válasz #2825. hozzászólásra
poénnak szántam bocs, ha komolyan vetted
így ahogy mondani tetszik.
ennek örömére holnap mi is elkezdjük elszórni a pénzünket, aztán hogy össze is tudjuk-e szedegetni, az majd kiderül...
a most elszórtak meg csapadék hiánya miatt nem fogják segíteni
A hamarabb elszórt műtrágyák, nem segítették a búzákat ilyen fagyokban.
Válasz #2815. hozzászólásra
Itt is az Alföldön, a városon kívül, meg -10.
Válasz #2818. hozzászólásra
Békés
Válasz #2824. hozzászólásra
amúgy olvastam 2011-es kommentjeidet is és azokban elküldtél embereknek az emailjére , a saját termesztés technologiádat , ha megadnám az email cimemet akkor nekem is elküldenéd ?
Válasz #2824. hozzászólásra
HÁT JA
Válasz #2823. hozzászólásra
ha meg elfagyott akkor majd visszavágjuk 3 szemre
Válasz #2821. hozzászólásra
a gazdaság ott van, sümeg és zalaszentgrót között nagygörbőn. Szerintem amúgy kibirja ezeket a fagyokat a repce, ha még nem kezdet meg nyúlni a tenyészcsúcsak akkor biztos .
Válasz #2814. hozzászólásra
kösz az info egy kicsit meg nyugtat.
Válasz #2819. hozzászólásra
Nagykanizsától 20kmre.
Te is zalai vagy?
mért fagyna szét??????? néhány óra alatt?????? Ne parázz!!!!
Zalai vagy :) merre gazdálkodtok ??
Melyik az a búza ami szálkás, kevésbé szereti vad de nagyon tud teremni???
Válasz #2798. hozzászólásra
amikor hideg van a foszfor felvétel gátolt
Válasz #2811. hozzászólásra
Igen Cambridge-el
Itt Zalába nálunk -8fok volt reggel fél7kor!
Remélem nem fagy szét a repce közepe.
Nekem tavaly meg az előtt olyan volt a legelésem vad által hogy csak a csutkák voltak semmi levél sem a közepe, lett belöle repce de az idöjárás is kel hozzá na meg táp anyag
ha a közepe megmaradt akkor szerintem igen.
kerdesem.ha a vadliba lelegeli a repcet ujra hajt e.elöre is kösz.
Válasz #2810. hozzászólásra
És mivel nyomatod? Cambridge?
Válasz #2809. hozzászólásra
Majd ha elmentek a fagyok és megszikkad a főd!
napos dűlőkön már száraz a teteje de északi fekvésű vagy árnyékos helyeken napközben ahogy felenged tapad.
Szóval jövőhéten már lehet alakul valami valamerre
Válasz #2808. hozzászólásra
Mikor akarod hengerezni?
Válasz #2800. hozzászólásra
Énis mert ha 40van már nem mondhatunk panaszt az évek átlagában.
de most több törődést kapott időbn lett vetve pontosan, megázott, kitűnő előveteményekre került(szója után gondoltam a 60-at), lazítva is lett alá ésatöbbi...
Ha jóidő lesz kap egy hengert még rá és kész.
Válasz #2803. hozzászólásra
Én öszel vetetem egy területet két srácnak..a feébe ment 280-al hagyományos magyar fajta- a másik felébe valami új fajta 180 al Mondanom sem kell a kettő között menyi a külöbség. Egy jó évjáratban tuti hogy müködö képes de a mostani tuti hogy nem ilyen volt..A végeredményre nagyon kiváncsi leszek!!
Válasz #2805. hozzászólásra
Én elsőre mindenképpen kéneset akarok...talán Fitohormot. Az árban is elfogadható.
Meg mellé esetleg keserüsó.
A repcére ki milyen lombtrágyát gondolt??
Én elsőre Genezis repce levéltrágya 6liter+5kg keserűsó.
Másodikra is hasonlót.
20liter/ha Azospeed-re érdemes lehet beruházni?elvileg száraz tavasz lesz....
Virágzáskor meg 2,5liter Polybórt,meg gombaölöt....
A reggeli fagykonon sikerült elszorni a műkakit
Válasz #2801. hozzászólásra
Ha én 50-60 kilóval többet vetek hektáronként az kb.5-6000 forinttal jelent több kiadást, ami szerintem elenyésző összeg.
A mi adottságaink között nem lehet 180 kg/ha-os vetőmagmennyiséggel versenyképesen búzát termelni.
És ezt nem csak én mondom, hanem ezen a környéken mindenki.
Nálunk a buza ismét bevörösödött.2 éjszaka volt -7.Egyszer meg -10.Még simitózni sem lehet mert fagyos a föld 10-15-re.
Válasz #2799. hozzászólásra
ez kétségkívül igaz, hogy mindenki úgy csinálja ahogy akarja, nem is erről szólt a dolog.
ha ingyen van a mag, akkor dupla mennyiség se kerül semmibe, de ha pénzt kell adni érte, akkor már pusztán emiatt sem mindegy.
másrészt ha meg túlsűríted, akkor majd nem lesz ezerszem tömeged, aztán meg így kerül messzire a malmi kategóriától.
ez volt az első fajták között, ami így jött be, hogy kevés maggal, korán vetni, errefelé nagy divatja van.
azt látni, hogy a 60 mázsát hozhatja, de a 70 az nincs benne.
Válasz #2797. hozzászólásra
Szanberg!
Én az 50 mázsával is kiegyeznék.
Én is gondolkodtam a Nitrosolon, de az már nem biztos hogy visszahozná az árát.
Így is elkerüli a ló a szekeret.
Válasz #2794. hozzászólásra
Október 6-án lett vetve.
Az igazság az, hogy mindenki úgy csínálja ahogy akarja.
Vetettem én 180 kilóval quebon-t aztán lett rajt vagy 30 mázsa. Azelőtt is mindíg 240 kiló körül szoktunk vetni, meg azóta is.
Szerintem ha kicsit sűrűbb az nem baj, de ha ritka akkor megette a fene az egészet.
Válasz #2784. hozzászólásra
Kapott az ősszel 2q-a 3*15öst.
Itt úgynéz ki az Antonius, hogy repce olajretek és szója után került tehát jó előveteményekre került, ősszel bedolgoztunk magágyba 2mázsa 3x16-os komplexet illetve most nemrégen megszórtuk 3mázsa pétisóval. Folyékony nitrsolt fog még kapni egyszer gyomírtáskor egyszer pedig gombaölőzéskor majd kb 30kiló hatóanyagot a kettővel együtt.
Valamelyik alá lazítottam is. Én 60mázsát szeretnék!!!
Ennyit azért remélem tud ha jó neki a dolog.
Ja és most 220kg-al vetettem volt bőven magunk. Szerintem ez nemsok
Válasz #2795. hozzászólásra
ezt vetették nálam is 180 kg-val
Válasz #2785. hozzászólásra
ez is olyan, hogy vetés nélkül is terem :)
jóbarátom évtized óta ennek a vetőmagját állítja elő több száz ha-on, jól mutat, jó a fehérjéje, korán, kevés maggal lehet vetni, de kietlen homokon nem az igazi.
és sztem nincs benne a 70 mázsás termés. egyszer szokta gombaölőzni, vadak nem eszik meg, és nem is nagyon szokott összeborulni.
Válasz #2787. hozzászólásra
mikor vetetted 240 kg-val?
nem lesz az egy kicsit sok?
ezt a fajtát kicsit korábban, és kevés maggal kéne vetni, legalábbis így nyomják már 10 éve felénk.
Válasz #2792. hozzászólásra
somogy
Válasz #2791. hozzászólásra
ezek szerint te is ÉNY-i vagy???
Válasz #2790. hozzászólásra
Valamennyire biztosan beolvad, de az igazi az lenne ha kapna 5-6 mm csapadékot. Felénk mondott csütörtökre egy kevéske esőt, majd meglátjuk mi lesz belőle.
Válasz #2789. hozzászólásra
Kellene de még ragad felszedné mind a henger, remélem a jövő héten már lehet, sztem ahogy a képet elnézem neked sem igen aktuális még a henger, hadd száradjon 1 kicsit még. Arról mi a véleményed hogy a reggeli fagyok után a feltaknyolódádssal beolvad valamennyire a műtrágya, mert sok féle véleményt hallottam már, de én azt osztom hogy beolvad, igaz hogy még mehetne lejebb, de legalább nincs a földön kívül. Véleményed?
Válasz #2788. hozzászólásra
Szerintem nem volt már mire várni.
Reggel egy kicsit ragadt, de 11 óra körül már nagyon jó volt.
Az meg hogy meglátszik egy kicsit jobban a traktornyom nem érdekel, úgyis a művelőútban mentem végig.
Ti nem hengerezitek meg műtrágyaszórás után?
Válasz #2787. hozzászólásra
látom te is rányomtad, nem foglalkoztál vele hogy kicsit belevágott a kerék, én is jártam így most 1 táblán, először idegesített, de most egyre jobban úgy érzem hogy jobb ha kint van az anyag, benövi azt a csapát, meg sem fog látszani
Mennyi tápanyagot adtál/adsz neki és mennyivel vetetted?
Én adtam neki 2q mapot
240 kg-al vetettem
most kapot 3q pétisót
meg még akarok neki adni virágzás körül egy kis AN-ot
Ez az első év, hogy Antoniust vetettem. Nagyon dícsérték, így gondoltam megpróbálom.
Most megkap minden földi jót, aztán ha nem lesz jó, akkor egy időre elfelejtem a gabona vetést.