Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR413.39 FtUSD404.69 FtCHF441.5 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nekünk itt először van és nemtudom mi az erőssége gyengéje...
Tavaly az elsőfokos vetőmag táblán naggyon szépen nézett ki és jól is adta.
Idén üzemi szinten jobbat szeretnék mint az volt tavaly megkapott mindent hozzá csak ezek a mostani -8-10-ek menjenek már el...
Azt szeretném kérdezni hogy a Búzára mikor kell kiszórni a Nitrogént és mikor kell a növényvédelmet intézni. Mert most kezdtem ez az első évem a mezőgazdaságban és van 14ha búzám. Köszönöm a segítséget.
Tisztelt Kollegák,
A tegnapi határszemlén láttam hogy a fiatal búzámnak, (de a szomszéd árpájának is) a hajtások végeinél vörös színű a levél vége. Különböző mértékben.
Mi az? (Gonbának korán van még nem?)
nekem van lazitott plusz tárcsa és van kuki tarló szántva mind a kettő ugyanaz a fajta a lazitottnak borso az előveteménye sokkal szebb pedig rögösebb volt mint a szántás!!! a szántásos sem rossz csak nem olyan zöld mint a borsó után de az sem kelt rosszul!! de talajba nem sok különbség volt !!! itt van aki 2-3 sor tárcsába vetette kuki után az árpát az igen csak sinylődik kiváncsi vagyok mi lesz belőle! én a szántással nem félek , és áradásul a szántásos nincs felfagyva a lazitos igen azt kell hengerezni is!!!
ebben lehet valami, DE tegnap olvastam egy neves növ. védős cég értekezését arról hogy ha kidobunk 1q AN-t mondjuk az ugye 34 kg N hatóanyag, szerintük ebből jó ha 6 kg hasznosul a többi kárba vész. Na most én elkedtem számolni ha búzára adok 100 kg hatóanyagot az ugye durván 3 q AN, akkor 3*6 =18 kg hatóanyag hasznosul. Namost ha az időjárás nagyon el nem ront valamit akkor ezen már min.4 t/ha búza várható az 4*27 kg N hatóanyagot von ki a talajból + a szárral kivett N ről még nem is beszéltünk, de azt most hagyjuk is. Akkor most hogyan is van ez????? Miből lesz a 4t búza????? Erősen úgy érzem hogy nagy a reklámkampány a folyékonyak mellett, persze biztos hogy azoknak is van létjogosultságuk
ebben lehet valami, DE tegnap olvastam egy neves növ. védős cég értekezését arról hogy ha kidobunk 1q AN-t mondjuk az ugye 34 kg N hatóanyag, szerintük ebből jó ha 6 kg hasznosul a többi kárba vész. Na most én elkedtem számolni ha búzára adok 100 kg hatóanyagot az ugye durván 3 q AN, akkor 3*6 =18 kg hatóanyag hasznosul. Namost ha az időjárás nagyon el nem ront valamit akkor ezen már min.4 t/ha búza várható az 4*27 kg N hatóanyagot von ki a talajból + a szárral kivett N ről még nem is beszéltünk, de azt most hagyjuk is. Akkor most hogyan is van ez????? Miből lesz a 4t búza????? Erősen úgy érzem hogy nagy a reklámkampány a folyékonyak mellett, persze biztos hogy azoknak is van létjogosultságuk
Mi délután 2 kor mentünk rá és porzott. Ezért neki is áltunk utánna simitózni, jövő hét végén vetni akarjuk a tavaszi árpát. Szerintetek vetés előtt hány nappal érdemes kiszórni a pétisót? Ja és kombinátorozás előtt vagy után szoktátok szórni?
ja, szedegette 1 kicsit a kerék, de el nem vágott, nem is csúszkált, a reggeli fagyok utáni fetaknyolódással még remélem be is olvad 1 kicsit, aztán csütörtökön ha kapna 1-2 milit még az is érne valamit, lagalább a talaj tetejéről nem párologna
Van olyan terület hogy most is kel az öszi árpa másutt kezd magára találni de nagyon kicsi még.. És van egy terület ahol nagy tócsákban áll rajta a viz!! Rá sem tudunk menni És ha valamikor akkor most igazán meg látszik meik búza mi után és hogyan ment!! Baromi módon tükrözi azt hogy lettek meg müvelve és elvetve a területek az öszel!!Azt látom már hogy felénk sok embernek le fog görbülni a szája... És az is látszik hogy nem nagyon kell magyarázni hogy meik vetögép ér is valamit!!
25135 hozzászólás
Válasz #2781. hozzászólásra
Ebből lesz valami!!!
Egyébként régebbóta termelsz Antonius-t???
nekünk itt először van és nemtudom mi az erőssége gyengéje...
Tavaly az elsőfokos vetőmag táblán naggyon szépen nézett ki és jól is adta.
Idén üzemi szinten jobbat szeretnék mint az volt tavaly megkapott mindent hozzá csak ezek a mostani -8-10-ek menjenek már el...
Válasz #2775. hozzászólásra
foszforhiány
Ilyen az Antonius búzánk
Válasz #2778. hozzászólásra
még nem tetted ki rá az N-t??????
Azt szeretném kérdezni hogy a Búzára mikor kell kiszórni a Nitrogént és mikor kell a növényvédelmet intézni. Mert most kezdtem ez az első évem a mezőgazdaságban és van 14ha búzám. Köszönöm a segítséget.
Válasz #2776. hozzászólásra
Válasz #2775. hozzászólásra
biztosan melegük van
Tisztelt Kollegák,
A tegnapi határszemlén láttam hogy a fiatal búzámnak, (de a szomszéd árpájának is) a hajtások végeinél vörös színű a levél vége. Különböző mértékben.
Mi az? (Gonbának korán van még nem?)
Válasz #2771. hozzászólásra
nem az a lényeg hanem hogy lazitott plusz tárcsa és szántás között annyi különbésget látok most jelenleg... hogy egyik felfagyott másik nem!
Egy kis buza és árpa
Válasz #2771. hozzászólásra
ez törvényszerű
Válasz #2770. hozzászólásra
miért kell ezen csodálkozni, hogy a pillangós után sokkal szebb?????
Válasz #2749. hozzászólásra
nekem van lazitott plusz tárcsa és van kuki tarló szántva mind a kettő ugyanaz a fajta a lazitottnak borso az előveteménye sokkal szebb pedig rögösebb volt mint a szántás!!! a szántásos sem rossz csak nem olyan zöld mint a borsó után de az sem kelt rosszul!! de talajba nem sok különbség volt !!! itt van aki 2-3 sor tárcsába vetette kuki után az árpát az igen csak sinylődik kiváncsi vagyok mi lesz belőle! én a szántással nem félek , és áradásul a szántásos nincs felfagyva a lazitos igen azt kell hengerezni is!!!
Válasz #2766. hozzászólásra
Válasz #2766. hozzászólásra
Válasz #2765. hozzászólásra
én is úgy tudom , hogy a 2 - 3 leveles fenofázisig az endospermiumból (magfehérje vagy belső táplálószövet) nyeri a szükséges energiát.
Válasz #2765. hozzászólásra
Ha bele dolgozza, sokkal jobban hasznosul, marad abból bokrosodaskor is. Ha meg a vetesre szórja, és nem lesz eső, nagy része karba veszik.
Válasz #2759. hozzászólásra
miért kellene neki Nitrogén a keléshez??? én akkor szórnám ha már legalább 2-3 leveles, valahol a bokrosodás legelején, sztem
Én megyek palacsintát csinálni
Később még leszek sztem, ha nem zabálom tele magam nagyon...
Én megyek palacsintát csinálni
Később még leszek sztem, ha nem zabálom tele magam nagyon...
Válasz #2756. hozzászólásra
ja de a hőmérséklet alacsony, N párolgása 20-25 fok felett jelentős én úgy tudom
Válasz #2756. hozzászólásra
köszönöm én is erre gondoltam
Válasz #2758. hozzászólásra
mert nem kapott összel semmit.
Válasz #2755. hozzászólásra
Mindenképpen kombinátorozás előtt szórd.
Hogy vetés előtt hány nappal, annak sztem nem sok jelentősége van.
Válasz #2755. hozzászólásra
miért szórod rá vetés előtt?
Válasz #2753. hozzászólásra
ja nem mi nem szoktuk
Válasz #2754. hozzászólásra
Hát sztem az sokat nem segít... mert az el is párolog egyszerre, nem megy le a gyökérhez.
Eső kellene ide...
Válasz #2750. hozzászólásra
Mi délután 2 kor mentünk rá és porzott. Ezért neki is áltunk utánna simitózni, jövő hét végén vetni akarjuk a tavaszi árpát. Szerintetek vetés előtt hány nappal érdemes kiszórni a pétisót? Ja és kombinátorozás előtt vagy után szoktátok szórni?
Válasz #2752. hozzászólásra
a reggeli feltaknyolódás, kenődés, harmat szted segít valamit?
Válasz #2751. hozzászólásra
azt hittem gyomírtóztad, nekem 1 táblában széltippan vanamint az éjszakai fagyok elmúlnak megy rá a lentipúr
Válasz #2750. hozzászólásra
Ja, pár mili is segítene, csak lenne valami.
Válasz #2747. hozzászólásra
Vetés előtt 2szer tárcsáztuk 1 kombinátorozás és ennyi. Előtte repce volt. ja és ősszel kapot 1,5q kombináltat.
Válasz #2746. hozzászólásra
ja, szedegette 1 kicsit a kerék, de el nem vágott, nem is csúszkált, a reggeli fagyok utáni fetaknyolódással még remélem be is olvad 1 kicsit, aztán csütörtökön ha kapna 1-2 milit még az is érne valamit, lagalább a talaj tetejéről nem párologna
Van olyan terület hogy most is kel az öszi árpa másutt kezd magára találni de nagyon kicsi még.. És van egy terület ahol nagy tócsákban áll rajta a viz!! Rá sem tudunk menni És ha valamikor akkor most igazán meg látszik meik búza mi után és hogyan ment!! Baromi módon tükrözi azt hogy lettek meg müvelve és elvetve a területek az öszel!!Azt látom már hogy felénk sok embernek le fog görbülni a szája... És az is látszik hogy nem nagyon kell magyarázni hogy meik vetögép ér is valamit!!
Válasz #2745. hozzászólásra
2 q pétisó ment rá most
Válasz #2745. hozzászólásra
szép tiszta, alapkezeltd ősszel?
Válasz #2742. hozzászólásra
Akkor sikerült hál Istennek.
Holnapig még ne legyen, szerdától már lehet.
Csütörtökre mond....1 milit
Válasz #2741. hozzászólásra
bocs nemsikerült az előbb a kép
Válasz #2742. hozzászólásra
hét végén ha minden igaz megrenováljuk kicsit a fasortakkor majd fotózok, repcét is, búzát is
ilyen most
Válasz #2740. hozzászólásra
alakulgat szépen, mi ma adtunk neki 280 pétit
most ment rá 2q pétisó
nálunk is kezd szép világoszöld lenni a repce közepe a lila szín is lassan eltünik
Válasz #2738. hozzászólásra
Eldobtuk jöhetne 5-10 mili eső
Tegnap előtt kinyomtunk a repcére 200kg Genezis NS 25:20-at..Lassan beindul,van tábla aminek már szép világoszöld a közepe.
Nekünk most eső kéne!
Válasz #2736. hozzászólásra
Kapott bő 100kg pétit.
Válasz #2726. hozzászólásra
Ezt a vetést már műtrágyáztad?