Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.86 FtUSD395.88 FtCHF439.75 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Apáé #22897. hozzászólásáraMondjuk 200-300 liter vízhez 50 kg? Kiszámíthatatlan egy keverék, a dolog balul is elsülhet és leperzseled a zászlóslevelet.
Üdv. Van 1 kisebb területű T.árpám, leakarnám fújni Vitafer N+ wuxal réz mustáng forte kombinációval. Szerintetek mehet îgy egybe?? Választ előre is köszönöm...
Válasz blsjela #22896. hozzászólásáraÉn csak karbamidot használok 15-20kg/ha! De most vannak nagyon gyenge táblák ,ezért gondolkodok az 50kg/ha karbamid-on,csak félek hogy több kárt csinál(megpörköli),ezért kérdezem,hogy van e valaki aki kisérletezett vele?
Nitrosolom nincs,csak karbamid,amit csak permetezve tudok kijutatni! Kiszórni már teljesen értelmetlen lenne,pláne hogy hónapok óta nem esik.
Buza,árpa kezdi a kalászt hozni! Van értelme lombtrágyázni mikroelemekkel és nitrogénnel?
Vannak roszabbak is ahol a buza,árpa csak 15cm!
Néhol jön a kalász,foltokban meg 10-15cm ott még nem jön,de borzasztó rossz ránézni.
Lehet abból még valami egy erös nitrogénes permetezés helyrebillentheti vagy már elment az idö és a nyul baszhatja?
Válasz csuti0 #22886. hozzászólásáraValamennyi még van, viszont jövő hétre elég meleget mond ami tuti nem fog jól esni a búzának. Ami a másik fájó dolog, hogy a héten rengetegen kiszórtak műtrágyát mivel mondott egy kis esőt. Kicsit esett is, 1 mm.
Válasz blsjela #22882. hozzászólásáraSzia!
Bocsáss meg nekem,kissé fére értelmeztem a hozzászólásodat,bár többször elolvasva is a karate zeont, és a karatét említed,csak egy későbbi hsz-ben mutatod mivel is fújtad. De mindegy is valószínűleg az én szövegértésemmel van a baj.
Amúgy meg érdekes dolog a méhek kirepülése,pl. ha van egy virágzó,épp nektárt adó repce,képesek 6-8c fokban is kirepülni,persze ez sok esetben a pusztulásukat is okozhatja,ha nem tudnak időben visszatérni. Sok méhész pont ez miatt veszít sok méhet repcén,túl közel pakolnak kii a táblához,és nem kedvező időben is "elcsábulnak" a bogarai, optimálisan 0,5-1 km lenne a megfelelő távolság.Egy gyenge eső után sokszor rajzásszerűen megindulnak gyűjteni,olyankor a párás időben jobban adja a nektárt a növény.
Üdv.: Csuti
Válasz Apáé #22883. hozzászólásáraSzomorú. Ha jövő héten nem jön csapadék akkor tényleg probléma lesz a búzával, nem mint ha eddig tökéletes lett volna.
Válasz csuti0 #22881. hozzászólásáraEzzel a szerrel lehet menni nappal is van engedélye . Eső után nem nagyon jönnek már ki 4 óra volt kb . Nem is volt már olyan meleg . Rákereszel ott van a leírása .
Válasz blsjela #22872. hozzászólásáraSzia!
Ez valami új méhkímélő technológia? Én eddig úgy tudtam,hogy a napszakhoz van kötve,és nem az időjáráshoz. Vagy eső után nem repülnek a méhek?
Válasz Apáé #22871. hozzászólásáraMiért nem teszel ki nitroszolt tisztán?
Tegnap én is kitettem az ősziárpára 100 L/ha tiszta nitroszolt, a zászlóslevél kint van, a kalász meg fent a szárban. Pár nap mulva megjelenik a kalász.
Válasz apuci #22867 hozzászólás
A bundás az minimális 1-2db . Amíg lehetett karate zeont nyomtam . Virágzásba meg holnap megnézem mi a neve. Karate az vitt rendesen de annak 1-2 nap a taralom hatása ha van rendes uv fény . A mostani az lájtosabb . Most volt 1mm eső a méhek elmentek igy gyorsan lenyomtam biztos ami biztos
Válasz apuci #22868. hozzászólásáraA bundást elég jól fogja 0,2 Mospi, a fénybogár, ormányos és gubacsszúnyog lassan csak nevet rajta (utóbbi már most is).
25115 hozzászólás
Válasz GREVEN #22915. hozzászólásáraSzerintem is a kora tavaszi aszály egyértelműen.(nyilván az őszi inditó alap ganyé megadva neki)
Ha egy búza nem bokrosodik és még ilyenkor is látszanak a sorok az minek tudható be?
Aszály vagy mi lehet?
Güttlerezve is volt pedig.
Nekem ilyen a búzám
Válasz blsjela #22912. hozzászólásáraAz igen …jóval előbbre vagy te már….
Felénk még mindenkinek virágban van
Válasz Ganajos #22905. hozzászólásáraÉn már igy állok .
Az Ammónium-szulfát ugyan ugy pörkölt,mint az ammónium nitrát?
Buzára,árpára szeretném permetezni,még nem használtam!
Válasz B.Bali #22909. hozzászólásáraminden permetezésnél annyit teszel?
Válasz Gandhy #22899. hozzászólására10 hektárra 25 kg? 5%- t ír max az 100l/ 5 kg Én 3.5 hektárra tettem 25 kg
Ősziek
Válasz mtzfanful1 #22906. hozzászólására
Egy kis Tavaszi Búza, ősziek is nagyon szépek.
Repce megkapta remélhetőleg az utolsó adag koktélt monospel+pictor
Válasz blsjela #22896. hozzászólásáraÉn ma fújtam 10kg epso top és 7.5kg mikramid/ha 250 liter vízzel.
Novosilt használt már valaki??
Válasz mocsencsi1 #22901. hozzászólásáraEzért is kérdezem. 300L vizzel. Neked mi a tapasztalat hány kg bir igy el hektárja az árpának?
Válasz Apáé #22897. hozzászólásáraMondjuk 200-300 liter vízhez 50 kg? Kiszámíthatatlan egy keverék, a dolog balul is elsülhet és leperzseled a zászlóslevelet.
Válasz blsjela #22896. hozzászólására10kg/ha
Válasz blsjela #22896. hozzászólásáraén 10 hektárra 1 zsákot teszek bele, úgy emlékszem 25kg-os a zsák
Üdv. Van 1 kisebb területű T.árpám, leakarnám fújni Vitafer N+ wuxal réz mustáng forte kombinációval. Szerintetek mehet îgy egybe?? Választ előre is köszönöm...
Válasz blsjela #22896. hozzászólásáraÉn csak karbamidot használok 15-20kg/ha! De most vannak nagyon gyenge táblák ,ezért gondolkodok az 50kg/ha karbamid-on,csak félek hogy több kárt csinál(megpörköli),ezért kérdezem,hogy van e valaki aki kisérletezett vele?
Nitrosolom nincs,csak karbamid,amit csak permetezve tudok kijutatni! Kiszórni már teljesen értelmetlen lenne,pláne hogy hónapok óta nem esik.
Ki mennyi keserűsot tesz egy hektár területre ? Kg ? 250/ha vízmennyiséggel sórom .
Válasz Apáé #22892. hozzászólásáraNem . Rovar az nincs ugy hogy az most kimaradt.
Válasz Apáé #22891. hozzászólásáracink, réz, kén, turbo N.
ez alkotja a lombtrágyát
Válasz Apáé #22891. hozzászólásáraén egy ideje minden tartályba(10Ha) teszek egy zsák keserűsót, szerintem segít, persze nincs kontroll, csak érzésre
Válasz blsjela #22890. hozzászólásáraEzen kivül miég valamit raktál hozzá?
Válasz tarkamacska #22889. hozzászólásáraLombtrágyához mit teszel a jobb hasznosulás érdekében?(mütrágyát,esetleg ragasztóanyagot is?)
Válasz Apáé #22888. hozzászólásáraÉn is pár napja lenyomtam Nutrino Turbó val meg Green star gomba ölővel.
Válasz Apáé #22888. hozzászólásárahogyne lenne.
Buza,árpa kezdi a kalászt hozni! Van értelme lombtrágyázni mikroelemekkel és nitrogénnel?
Vannak roszabbak is ahol a buza,árpa csak 15cm!
Néhol jön a kalász,foltokban meg 10-15cm ott még nem jön,de borzasztó rossz ránézni.
Lehet abból még valami egy erös nitrogénes permetezés helyrebillentheti vagy már elment az idö és a nyul baszhatja?
Válasz csuti0 #22886. hozzászólásáraValamennyi még van, viszont jövő hétre elég meleget mond ami tuti nem fog jól esni a búzának. Ami a másik fájó dolog, hogy a héten rengetegen kiszórtak műtrágyát mivel mondott egy kis esőt. Kicsit esett is, 1 mm.
Válasz határjáró #22884. hozzászólásáraVan ott még nedvesség,csak a hirtelen nőtt fiatal levelek így védekeznek a "hőség" ellen.
Válasz blsjela #22882. hozzászólásáraSzia!
Bocsáss meg nekem,kissé fére értelmeztem a hozzászólásodat,bár többször elolvasva is a karate zeont, és a karatét említed,csak egy későbbi hsz-ben mutatod mivel is fújtad. De mindegy is valószínűleg az én szövegértésemmel van a baj.
Amúgy meg érdekes dolog a méhek kirepülése,pl. ha van egy virágzó,épp nektárt adó repce,képesek 6-8c fokban is kirepülni,persze ez sok esetben a pusztulásukat is okozhatja,ha nem tudnak időben visszatérni. Sok méhész pont ez miatt veszít sok méhet repcén,túl közel pakolnak kii a táblához,és nem kedvező időben is "elcsábulnak" a bogarai, optimálisan 0,5-1 km lenne a megfelelő távolság.Egy gyenge eső után sokszor rajzásszerűen megindulnak gyűjteni,olyankor a párás időben jobban adja a nektárt a növény.
Válasz Apáé #22883. hozzászólásáraSzomorú. Ha jövő héten nem jön csapadék akkor tényleg probléma lesz a búzával, nem mint ha eddig tökéletes lett volna.
A buzák már furulyáznak,mint ahogy a kukorica szokott. Van baj rendesen!
Válasz csuti0 #22881. hozzászólásáraEzzel a szerrel lehet menni nappal is van engedélye . Eső után nem nagyon jönnek már ki 4 óra volt kb . Nem is volt már olyan meleg . Rákereszel ott van a leírása .
Válasz blsjela #22872. hozzászólásáraSzia!
Ez valami új méhkímélő technológia? Én eddig úgy tudtam,hogy a napszakhoz van kötve,és nem az időjáráshoz. Vagy eső után nem repülnek a méhek?
Válasz blsjela #22878. hozzászólásáraTavaly en is nutrinot fujtam, de nagyon felment az ára, váltottam idén fitohorm turbo nitrogenre…
Válasz Ganajos #22877. hozzászólásáraKiderúl milyen lesz az állomány .
a gombaölő Green star volt.
Válasz blsjela #22876. hozzászólásáraSzép állomány…
Utolsó gombaölőt kapta?
Milyen lombtrágyát kapott?
ez is meg volt. https://youtu.be/Rq_O3FGtmms
Válasz apuci #22868. hozzászólásáraEzzel mentem most.
Válasz Sk Laci #22873. hozzászólásáraMert csak karbamidom van!
Válasz Apáé #22871. hozzászólásáraMiért nem teszel ki nitroszolt tisztán?
Tegnap én is kitettem az ősziárpára 100 L/ha tiszta nitroszolt, a zászlóslevél kint van, a kalász meg fent a szárban. Pár nap mulva megjelenik a kalász.
Válasz apuci #22867 hozzászólás
A bundás az minimális 1-2db . Amíg lehetett karate zeont nyomtam . Virágzásba meg holnap megnézem mi a neve. Karate az vitt rendesen de annak 1-2 nap a taralom hatása ha van rendes uv fény . A mostani az lájtosabb . Most volt 1mm eső a méhek elmentek igy gyorsan lenyomtam biztos ami biztos
Buza,árpa mennyi karbamidot bir el hektárja permetezve? 50kg/ha az már megpörköli,ha késö este fujom is?? Az árpa már lassan hozza a kalászt.
Válasz später77 #22869. hozzászólásáraVan bundás is meg fénybogár is,lehet azért nem csinálják mert a fénybogárral nem bír a mospilán.
Válasz apuci #22868. hozzászólásáraA bundást elég jól fogja 0,2 Mospi, a fénybogár, ormányos és gubacsszúnyog lassan csak nevet rajta (utóbbi már most is).
Válasz blsjela #22866. hozzászólásáraMivel fújtad?Mospilan? Van elég hatása?
Az előző hozzászólásomra tudsz válaszolni?
Felétek nincs gond a bundásbogár kártétellel,felénk komoly gond van vele,főleg a kisebb parcellákkal van gond,mennek a kiművelések és újravetések!