Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mi már csináltunk 50% nitrosollal nem volt gond, kicsit a forgókban megcsipte de kiheverte. Én is gondolkodom idén is a nitrosolon, de tisztán és ütközőlapossal. a regulátorral én nem keverném,külön menet...
Buzára nyomtam hiítás nélkül,repcére 5o%ban,de olyan a repcém,hogy kellene regulátoropzni,amit finom permetezéssel kéne csinálni,a nitrosol meg nem igen merem megkockáztatni ,félek a perzseléstől.Most kezdtem ezt a technológiát,azért rezeg kéz!
Válasz #477. hozzászólásra
felénk nem divat a nitrosolt hígítani vizzel,csak tisztán......
van aki spec. "ernyős" fúvókával,van aki ütközőlapossal,van aki légbeszívásossal,de csak tisztán!
Ma végre meg tudtam nézni az utolsó repce területemet is és iszonyatos vashiányt állapítottam meg rajta !
Kifelé menet az úton vagy valahol(mert ameddig a szem ellátott az víz alatt van) a 165-ös bográccsal szinte a hűtő ventilátor lapátja csapta a vizet !
Ha majd elmegy a víz egyszer asszem lesznek csodák amilyen nyomot hagyhattam magam után. Maga a szántó teljesen járható csak az oda vezető út kacifántos.....
Sziasztok!
nitrosolos permetezés esetén,50% viz,50% nitrosol repce esetén keverhető- regulátor pl folicur,vagy toprex? Milyen fúvókával nyomjátok a fenti keveréket!
Jol látod. A költségek 80% ráteszed már összel, a végén sporolsz amikor pont nem kéne. Ugy repcét termelni,hogy elvetem aztán majd valami lesz vele-nem érdemes.
Eddig mi sem kezeltük virágzásban de most ugy gondoltuk megadjuk neki mert az ismerösök azt mondják megéri. Proba szerencse. Pénztárca függö ez az egész, ha nem kezeled mégegyszer szerintem egy picit érdemes emelni a dozison de a döntés a tied.
nem,legalábbis eddig nem csináltunk. bayer repce csomagot vettem, abban pedig a 20ha ra 10 liter solo van, akárhogy számolom csak 0,5re jön ki azt mondták elég,gondoltam megkérdezem itt is.. ősszel mi is 1 liter carambát raktunk
Üdv. A dozisa megegyezik a carambával, mi az alacsonyabbik dozissal mentünk de tervezünk még egy kezelést. Ha akarsz mégegyszer kezelni szerintem elegendö az alacsony dozis ha nem fujod mégegyszer tedd bele a full dozist szerintem.
Kap azt is 3q DASA, eddig 3q 27%-os van rajt de az a tapasztalatom,hogy érdemes mindenféle kegyszert belekeverni mert az aproságok vannak kisporolva holott nagy jelentösége van szerintem akár a kénnek akár a gombaölönek akár a bórnak.
Válasz #459. hozzászólásra
Igazad lehet de a kénes műkakiról mindig lemeradok vmiért és így próbálom helyrehozni.Termett már lombtrágyás kénnel is 38q.
Válasz #456. hozzászólásra
Sziasztok.A ként én is nyomom a repcének, de ezzel a kénes lombtrágyával egy dolog idegesít a repce elméleti kénigénye valami 40-50 kg/ha ha jól emlékszem. Legjobb megoldás a kénes N műtrágya lenne azzal ki lehet elégíteni a növény igényét,most ehhez képest a lobtrágya nem csak porhintés? Makro elemeket nem nagyon lehet lombtrágyával kielégítően pótolni.
VOLTATOK KINT A REPCÉN? AZ ELSŐ KÁRTEVŐK MÁR ELKEZDTEK MOZOGNI! Ragadt már pár bogár bele a sárga ragacsba.
Én lenyomatom mert elég sok pipacs még mindig van benne, annak ellenére, hogy lenyomtam ősszel, Ikarussal. És szerintem hamarosan bogár ellen is megyek. Nurellnél olcsóbb a Pyrinex r pack azzal nyomom le, mert első tartamhatású legyen.
Én is 125 lovas traktorral húzom. 3 méteres a gép. Mögötte van egy T gyűrűs henger mindegyik tárcsa lap külön gumi ágyba rugózik össze súlya 2 tonna. Ehhez 100 lovat mondtak hogy annyi kell hozzá elvileg.A 3,5 méteresnek annak meg 125 lovat írnak.De én nem akartam kihegyezni annyira így meg tudom húzni 9-10-11 el is.
Ez olyan 2,1+ áfa volt.
Ha érdekel még valami kérdezz
Semmi bajom nincs vele épp ellenkezőleg
Csak félre értettük egymást veled, hogy én nem tudom megerősíteni hogy a Top 5-be van e a Dalbo mert én csak hallottam.Amúgy nagyon fasza gép!
25194 hozzászólás
Válasz #484. hozzászólásra
mi már csináltunk 50% nitrosollal nem volt gond, kicsit a forgókban megcsipte de kiheverte. Én is gondolkodom idén is a nitrosolon, de tisztán és ütközőlapossal. a regulátorral én nem keverném,külön menet...
Válasz #490. hozzászólásra
Nagybátyámé,olcsó,eladó!nem lett szerelmes a valtrákaba......
Válasz #491. hozzászólásra
Nk formula
Válasz #474. hozzászólásra
Milyen hibrid van vetve?
Válasz #489. hozzászólásra
Ferencszálláson van eladó valtra 800-as traki.Ismerős?Milyen gép?
Válasz #488. hozzászólásra
még nem,de a fix-eset már eladta.
Válasz #487. hozzászólásra
Endre vett már pótkocsit?A szegánánál van 2 db hw-6011.
Válasz #485. hozzászólásra
nyomd 3:1 be ,úgy már nem lehet gong szerintem,és emeld a lémennyiséget.
Válasz #484. hozzászólásra
itt aki hígította felesbe a nitrosolt leégette a búzáját,és féltermés lett a vége!szerintem EC formulációval nem érgemes kevergetni,SC,WG mehet.
Válasz #480. hozzászólásra
Iszonyatos vashiányt,lehet hogy tárcsával lehet legjobban gyógyítani!
Válasz #481. hozzászólásra
Buzára nyomtam hiítás nélkül,repcére 5o%ban,de olyan a repcém,hogy kellene regulátoropzni,amit finom permetezéssel kéne csinálni,a nitrosol meg nem igen merem megkockáztatni ,félek a perzseléstől.Most kezdtem ezt a technológiát,azért rezeg kéz!
felénk nem divat a nitrosolt hígítani vizzel,csak tisztán......
van aki spec. "ernyős" fúvókával,van aki ütközőlapossal,van aki légbeszívásossal,de csak tisztán!
Passz. De a nitrosolt késöbb szokták felénk fujni. Most bogarászás megy meg gombázás.
Asszem szakmár nem hígítja
Ma végre meg tudtam nézni az utolsó repce területemet is és iszonyatos vashiányt állapítottam meg rajta !
Kifelé menet az úton vagy valahol(mert ameddig a szem ellátott az víz alatt van) a 165-ös bográccsal szinte a hűtő ventilátor lapátja csapta a vizet !
Ha majd elmegy a víz egyszer asszem lesznek csodák amilyen nyomot hagyhattam magam után. Maga a szántó teljesen járható csak az oda vezető út kacifántos.....
Válasz #478. hozzászólásra
Isten mencs, de ki kell használni az adandó alkalmat
Válasz #476. hozzászólásra
Arra azért illuzio alapozni szerintem.
Válasz #475. hozzászólásra
Sziasztok!
nitrosolos permetezés esetén,50% viz,50% nitrosol repce esetén keverhető- regulátor pl folicur,vagy toprex? Milyen fúvókával nyomjátok a fenti keveréket!
Válasz #474. hozzászólásra
Nekem a max 3,54t volt, de a legjobb évem az volt, amikor elverte a jég az 1 sarkát, az Allianz meg lenyelte az egész területre
Válasz #473. hozzászólásra
Jol látod. A költségek 80% ráteszed már összel, a végén sporolsz amikor pont nem kéne. Ugy repcét termelni,hogy elvetem aztán majd valami lesz vele-nem érdemes.
Válasz #471. hozzászólásra
Üdv. 5 tonna a cél. A közmondás szerint majd elvállik mint szar a májátol.
Válasz #471. hozzászólásra
alapjáraton nincs értelme repcét termelni
Válasz #470. hozzászólásra
Eddig mi sem kezeltük virágzásban de most ugy gondoltuk megadjuk neki mert az ismerösök azt mondják megéri. Proba szerencse. Pénztárca függö ez az egész, ha nem kezeled mégegyszer szerintem egy picit érdemes emelni a dozison de a döntés a tied.
Válasz #468. hozzászólásra
Szevasz, ennyi szirszart ráfújtok, mi marad a végén?
nem,legalábbis eddig nem csináltunk. bayer repce csomagot vettem, abban pedig a 20ha ra 10 liter solo van, akárhogy számolom csak 0,5re jön ki azt mondták elég,gondoltam megkérdezem itt is.. ősszel mi is 1 liter carambát raktunk
Válasz #467. hozzászólásra
Második kezelést szoktatok csinálni tavasszal?
Válasz #467. hozzászólásra
Mi összel 1 liter carambát fujtunk,szerintem 0.7 L/ha dozis teljessen jo, legalábbis én annyit tennék.
vagyis 0,5l/ha ? ősszel is kapott regulátort és ugy gondolom elég lesz a kisebb dózis.
Válasz #465. hozzászólásra
Üdv. A dozisa megegyezik a carambával, mi az alacsonyabbik dozissal mentünk de tervezünk még egy kezelést. Ha akarsz mégegyszer kezelni szerintem elegendö az alacsony dozis ha nem fujod mégegyszer tedd bele a full dozist szerintem.
helo. Folicur solot rak most ki valaki? milyen dozissal?
Válasz #462. hozzászólásra
hamarosan megkapja talán lesz elég ideje a kénnek feltárodni.
Én a Bór-t majd virágzás előtt eröltetem,addig nem.
Válasz #461. hozzászólásra
A DASA jó megoldás, mi is használtuk 1 évbe ,de mi azt szórtuk először.
Kap azt is 3q DASA, eddig 3q 27%-os van rajt de az a tapasztalatom,hogy érdemes mindenféle kegyszert belekeverni mert az aproságok vannak kisporolva holott nagy jelentösége van szerintem akár a kénnek akár a gombaölönek akár a bórnak.
Igazad lehet de a kénes műkakiról mindig lemeradok vmiért és így próbálom helyrehozni.Termett már lombtrágyás kénnel is 38q.
Sziasztok.A ként én is nyomom a repcének, de ezzel a kénes lombtrágyával egy dolog idegesít a repce elméleti kénigénye valami 40-50 kg/ha ha jól emlékszem. Legjobb megoldás a kénes N műtrágya lenne azzal ki lehet elégíteni a növény igényét,most ehhez képest a lobtrágya nem csak porhintés? Makro elemeket nem nagyon lehet lombtrágyával kielégítően pótolni.
Válasz #457. hozzászólásra
Fincsi csak legyen meg az eredménye is,én is etetem aztán meglátjuk.
mi is kevertünk egy jo kis koktélt caramba+nurelle+tiovit
Válasz #455. hozzászólásra
Csak a szépeket,mert ősszel elmaradt.Meg a ként nyomom neki Fithorm Turbót 3 l/ha.
Válasz #454. hozzászólásra
Gombáztok is?
Válasz #453. hozzászólásra
Holnap délre az enyémek is.
A repceszárormányosok kivégezve.
Válasz #451. hozzászólásra
Nekem azt mondták, hogy inkább ne! Én külön nyomom le!
Válasz #449. hozzászólásra
Tavaly Nurell-t használtam idén én is a Pyrinex r pack csomagon gondolkodom. Gyomírtót hozzá lehet csapni?
Válasz #449. hozzászólásra
Én is lenyomom tárcsával.
VOLTATOK KINT A REPCÉN? AZ ELSŐ KÁRTEVŐK MÁR ELKEZDTEK MOZOGNI! Ragadt már pár bogár bele a sárga ragacsba.
Én lenyomatom mert elég sok pipacs még mindig van benne, annak ellenére, hogy lenyomtam ősszel, Ikarussal. És szerintem hamarosan bogár ellen is megyek. Nurellnél olcsóbb a Pyrinex r pack azzal nyomom le, mert első tartamhatású legyen.
Válasz #435. hozzászólásra
Én is 125 lovas traktorral húzom. 3 méteres a gép. Mögötte van egy T gyűrűs henger mindegyik tárcsa lap külön gumi ágyba rugózik össze súlya 2 tonna. Ehhez 100 lovat mondtak hogy annyi kell hozzá elvileg.A 3,5 méteresnek annak meg 125 lovat írnak.De én nem akartam kihegyezni annyira így meg tudom húzni 9-10-11 el is.
Ez olyan 2,1+ áfa volt.
Ha érdekel még valami kérdezz
http://www.szegana.hu/dal-bo-farmer-disc-rovidtarcsa
Válasz #434. hozzászólásra
Semmi bajom nincs vele épp ellenkezőleg
Csak félre értettük egymást veled, hogy én nem tudom megerősíteni hogy a Top 5-be van e a Dalbo mert én csak hallottam.Amúgy nagyon fasza gép!
Válasz #428. hozzászólásra
több, mint 10 tonna? Szntem elszámoltad magad, mert 900 kg/m a súlya, lesúlyozva. De még így is a legnehezebb a rövidtárcsák közül.
Válasz #443. hozzászólásra
az arany ára ehhez képest bolhapiaci ár