Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
de bevált csak van egy 6m-es és erre már nem nagyon van szükség. Nem tudom a pontos megnevezését a hengernek de olyan 500mm átmérö környéki spirálhenger.
Nekem egy Dal-bo rövid tárcsám van és ahhoz képest elég jó árba vettem!Pedig azt mondják sokan hogy a Dal-bo márka is ott van a Top 5ben én ezt mondjuk nem tudom megerősíteni
amúgy én függesztettet nem vennék, akkor inkább vagy ugyanaz vontatottban, vagy 420-as vontatottban..
(a talajbacis kijuttatásról már korábban kifejtettem a véleményem a permetezős topicban)
nagyon laza talajnál mondjuk tényleg lehet gumihenger, de ha középkötött is van közte, akkor már meggondolandó...
én a carrierből a 3,5-t néztem gumihengerrel, mivel itt középkötött homokos földek vannnak főként. nekem azért szimpatikus, mert féligfüggesztett és még rá lehet szerelni egy tartályt is a talajbacinak
Vannak dolgok, amiben igazat adok: ténlyeg nem lehet rajta szöget állítani, és tényleg qrva drága. ez igaz. Viszont a szögállítás szerintem szükségtelen is, mikor kellene? A munkája egyáltalán nem csúnya, olyan, mit amilyennek egy rövidtárcsának lennie kell... Ez soha nem fog úgy forgatni mint egy V vagy X tárcsa, mert lapvetően olyan az építése, hogy nem is kell neki... (pont emiatt nem csinál tárcsatalpat sem..) Én ha nem ilyet vettem volna, akkor Rabe fieldbird-öt vettem volna. Az egyetlen indok mellette a hátsó 3-pont emelő volt, hogy lehet rá pl. gabonavetőgépet, vagy szemenkéntvető gépet tenni, emiatt tetszett, de árban az talán még drágább lett volna.
Ami a Carrier mellett szól az az, hogy a hengeren gurul, emiatt sokkal jobb visszatömörítése van, mint a függesztett, vagy a függesztettként és vontatottként is üzemeltethető gépeknek... (pl. VN) Ráadásul egyszerű, én nekem nagyon nem tetszett a Lemken vagy a Simba felfogatási megoldása, szerintem fölöslegesen bonyolult... A hengerből csak és kizárólag zárt profilt kell venni, az nem érzékeny a sárra, stb-re, mint az ék profilok vagy a Cambridge...
És nem utolsó sorba, ezt használhatod hengerként is, én pl. nagyon jónak tartom csak hengerként húzni lazító után, mert iszonyatos súlya van, a mi 820-unk több, mint 10 tonna!
Amit tudni kell róla, hogy szántásba vagy előbb hengerezni kell, vagy két számmal nagyobb traktor kell neki, mint tarlón, másfelől a kukoricában nagyon fontos, hogy milyen kombájn vágta. Conspeed és Geringhoff adapterek után, járó szalmaszecskázóval tökéletesen működik, de az oros vagy az FKA uán nem tudod húzni (szerintem amúgy semmilyen rövidtárcsát sem).
mert rövidtárcsa vásárlás elött állok és a szivem a carrier fele húz, de k..va drága. nézegetek más gépeket is és elbizonytalanodok. a konkurencia szerint a carriernek csak a marketingje jó. nem lehet szöget állítani rajta, csúnya a munkája, nem kever rendesen a kúpos lapok miatt.
Feri !
Milyen a repce hengerezés ??????
Backi ahol lazítottam repce alá bax olyan nyomott a traki , hogy háborús időben bele lehetne feküdni de maga a talaj alattam nem süpped.
utána olvastam én is most gyorsan így neten.... tényleg nem szabad de tavaly meg úgy irták 1 helyne ahol néztem.....akkor ha kifujjuk a galerát utána kell várni 5-6napot, de azt irják a 1szikűekre hogy 10-20centi nagyságná a legatékonyabbak,de akkor gondolom már a búza árvakelést nem viszi?
hát van benne gaz...volt csapadék rengeteg ősszel meg ez a föld amúgy is jó vízháztartású..... 58q búza jött le átlagba tavaly.meg ott az árvakelés is ,jövőhéten menni kell megcsinálni, akkor regulátor megy majd később rá, meg van biscaya is
utánaolvastam, és továbbra is nem javaslom... a Galera a dow szerint keverhető propaquizafop-al (paladin), és tebukonazol-al (Folicur Solo), de nem keverhető más szerekkel...
(amúgy spec egyszíkű-irtókat nem szabad keverni semmivel, mert a vivőanyagaik teljesen mások, mint a többi növényvédő szernek...)
nagyon gazos amugy,hogy galérával is fujni akarod? Az tapasztalat nálunk,hogy a tavaszi gyomirtás már közel sem ad olyan eredményt mint amit vár az ember. Osztom a Feco véleményét ne keverd a gyomirtokat. Ha gombaölözől akkor ahhoz a rovarölöt keverd hozzá.
és abból mennyit fújsz? egyáltalán mi alapján döntesz a dózisról? (a bayer képviselő szerint adjak max dózist, de arra hogy miért, azt mondta, hogy abból baj nem lesz... köszi..)
Egy kis hömérséklet visszaesést is mondanak. Gondolod,hogy 1 hét mulva vetni lehet már a kukoricát? Én nem kapkodom el mert ha bestresszel a kukorica az nem egy elöny.
Válasz #400. hozzászólásra
Itt is jó idő van gondolkodom hogy 1 hét mulva kezdjük vetni a kukoricát. Különben nem melózom,földeken egyenlőre majdnem minden elvan végezve,holnap birka nyírás.
25192 hozzászólás
Válasz #441. hozzászólásra
super gyöngyházmetál ahhh értem
Válasz #440. hozzászólásra
még nem jöttél rá?
a festék!
Válasz #439. hozzászólásra
A vaderhez képest féláron van. De hogy mi kerül egy 3 m-es gépen 3 vagy annál több millioba azt nem tudja senki.
Válasz #438. hozzászólásra
nekem az a sprirál henger nem jön be. nézegettem az unia gépeket is, de ami komolyabb szerkezet az annyiba kerül, mint egy márkás gép
Válasz #437. hozzászólásra
de bevált csak van egy 6m-es és erre már nem nagyon van szükség. Nem tudom a pontos megnevezését a hengernek de olyan 500mm átmérö környéki spirálhenger.
Válasz #436. hozzászólásra
a kicsi? milyen henger? nem vált be?
Válasz #435. hozzászólásra
Van egy elado Unia 3m-es, nem érdekel?
Válasz #433. hozzászólásra
mesélj róla! mekkora? mennyi volt?
Válasz #433. hozzászólásra
Mi a baj vele? Nekünk henger van és nagyon fasza...
Válasz #432. hozzászólásra
Nekem egy Dal-bo rövid tárcsám van és ahhoz képest elég jó árba vettem!Pedig azt mondják sokan hogy a Dal-bo márka is ott van a Top 5ben én ezt mondjuk nem tudom megerősíteni
Válasz #430. hozzászólásra
125 ló
nekem a 420-as az már sok
a héten hoznak demora egy simbát. kiváncsi vagyok, hogy mit csinál a DD henger a homokban
Nekem jó let a 2009-es repce,búza.
Válasz #429. hozzászólásra
és mekkora géppel húznád?
amúgy én függesztettet nem vennék, akkor inkább vagy ugyanaz vontatottban, vagy 420-as vontatottban..
(a talajbacis kijuttatásról már korábban kifejtettem a véleményem a permetezős topicban)
nagyon laza talajnál mondjuk tényleg lehet gumihenger, de ha középkötött is van közte, akkor már meggondolandó...
Válasz #428. hozzászólásra
én a carrierből a 3,5-t néztem gumihengerrel, mivel itt középkötött homokos földek vannnak főként. nekem azért szimpatikus, mert féligfüggesztett és még rá lehet szerelni egy tartályt is a talajbacinak
Válasz #427. hozzászólásra
Vannak dolgok, amiben igazat adok: ténlyeg nem lehet rajta szöget állítani, és tényleg qrva drága. ez igaz. Viszont a szögállítás szerintem szükségtelen is, mikor kellene? A munkája egyáltalán nem csúnya, olyan, mit amilyennek egy rövidtárcsának lennie kell... Ez soha nem fog úgy forgatni mint egy V vagy X tárcsa, mert lapvetően olyan az építése, hogy nem is kell neki... (pont emiatt nem csinál tárcsatalpat sem..) Én ha nem ilyet vettem volna, akkor Rabe fieldbird-öt vettem volna. Az egyetlen indok mellette a hátsó 3-pont emelő volt, hogy lehet rá pl. gabonavetőgépet, vagy szemenkéntvető gépet tenni, emiatt tetszett, de árban az talán még drágább lett volna.
Ami a Carrier mellett szól az az, hogy a hengeren gurul, emiatt sokkal jobb visszatömörítése van, mint a függesztett, vagy a függesztettként és vontatottként is üzemeltethető gépeknek... (pl. VN) Ráadásul egyszerű, én nekem nagyon nem tetszett a Lemken vagy a Simba felfogatási megoldása, szerintem fölöslegesen bonyolult... A hengerből csak és kizárólag zárt profilt kell venni, az nem érzékeny a sárra, stb-re, mint az ék profilok vagy a Cambridge...
És nem utolsó sorba, ezt használhatod hengerként is, én pl. nagyon jónak tartom csak hengerként húzni lazító után, mert iszonyatos súlya van, a mi 820-unk több, mint 10 tonna!
Amit tudni kell róla, hogy szántásba vagy előbb hengerezni kell, vagy két számmal nagyobb traktor kell neki, mint tarlón, másfelől a kukoricában nagyon fontos, hogy milyen kombájn vágta. Conspeed és Geringhoff adapterek után, járó szalmaszecskázóval tökéletesen működik, de az oros vagy az FKA uán nem tudod húzni (szerintem amúgy semmilyen rövidtárcsát sem).
Most elsőre ennyi, de kérdezz...
Válasz #426. hozzászólásra
mert rövidtárcsa vásárlás elött állok és a szivem a carrier fele húz, de k..va drága. nézegetek más gépeket is és elbizonytalanodok. a konkurencia szerint a carriernek csak a marketingje jó. nem lehet szöget állítani rajta, csúnya a munkája, nem kever rendesen a kúpos lapok miatt.
Válasz #424. hozzászólásra
Vaderstad Carrier 820. miért?
Feri !
Milyen a repce hengerezés ??????
Backi ahol lazítottam repce alá bax olyan nyomott a traki , hogy háborús időben bele lehetne feküdni de maga a talaj alattam nem süpped.
Feco!
neked milyen rövidtárcsád van?
Feco.
Folcur: ahány levél annyi deci. Így ajánlják.
Válasz #421. hozzászólásra
a pantera akkor is kiviszi a búzát ha már derékig ér
Válasz #415. hozzászólásra
utána olvastam én is most gyorsan így neten.... tényleg nem szabad de tavaly meg úgy irták 1 helyne ahol néztem.....akkor ha kifujjuk a galerát utána kell várni 5-6napot, de azt irják a 1szikűekre hogy 10-20centi nagyságná a legatékonyabbak,de akkor gondolom már a búza árvakelést nem viszi?
Válasz #419. hozzászólásra
a repce amugy fejlett? mert leárnyékolhatja már a gyomok egy részét és hiába permetezed le a fele gyom tuléli.
Válasz #417. hozzászólásra
hát van benne gaz...volt csapadék rengeteg ősszel meg ez a föld amúgy is jó vízháztartású..... 58q búza jött le átlagba tavaly.meg ott az árvakelés is ,jövőhéten menni kell megcsinálni, akkor regulátor megy majd később rá, meg van biscaya is
Válasz #416. hozzászólásra
utánaolvastam, és továbbra is nem javaslom... a Galera a dow szerint keverhető propaquizafop-al (paladin), és tebukonazol-al (Folicur Solo), de nem keverhető más szerekkel...
(amúgy spec egyszíkű-irtókat nem szabad keverni semmivel, mert a vivőanyagaik teljesen mások, mint a többi növényvédő szernek...)
Válasz #416. hozzászólásra
nagyon gazos amugy,hogy galérával is fujni akarod? Az tapasztalat nálunk,hogy a tavaszi gyomirtás már közel sem ad olyan eredményt mint amit vár az ember. Osztom a Feco véleményét ne keverd a gyomirtokat. Ha gombaölözől akkor ahhoz a rovarölöt keverd hozzá.
Válasz #415. hozzászólásra
galera +pantera ezt lehet meg kell is a búza árvakelés miatt, ősszel nem tudtunk rámenni a földre mostanra maradt.
Válasz #413. hozzászólásra
Galera+Pantera-val semmi képpen sem! A Pantera-t ne rakd mellé semminek, meg megtekergeti a növényt...
amúgy a szertől is függ, hogy mivel kombinálható...
A Carramba-t pl. nem olyan jó mellétenni másnak, míg az alert erre érzéketlen... A Pantera-t elvileg semmivel nem volna szabad összetenni...
A repcéken már aktivak a szárormányosok,több területen tapasztaltuk.Lehet fujni rovarölővel is.
Üdv!
Ismerősök azt mondták hogy az alertnek is van repcében reguláló hatása, igaz ez? ill ha igen lehet kombinálni galera+panterával .
Válasz #410. hozzászólásra
A Carizmárol mondták a DuPontosok,hogy csak a legnagyobb dozisnál van meg a kivánt hatás.
Válasz #410. hozzászólásra
A carambábol 0.7L/ha dozissal megyünk + 4kg/ha tiovit jet. A képviselet szerint tavasszal elég a 0.7L a carambábol.
Válasz #409. hozzászólásra
és abból mennyit fújsz? egyáltalán mi alapján döntesz a dózisról? (a bayer képviselő szerint adjak max dózist, de arra hogy miért, azt mondta, hogy abból baj nem lesz... köszi..)
Válasz #408. hozzászólásra
Mi carambát akarunk fujni,a folicurt is jo szernek találom de még nem használtuk eddig. A nagyobb cégek is elkezdték a permetezést.
Válasz #407. hozzászólásra
Apropó repce fújás...
Ki csinált már közületek repce tavaszi regulátorozást?
hogyan kellene belőni a Folicur dózisát?
Válasz #406. hozzászólásra
Mivel fogod fujni?
Válasz #405. hozzászólásra
Repce szerintem is aktuális, bár én még nem találtam bogarat, de ez az idő már igencsak kedvez nekik.
Válasz #404. hozzászólásra
Mi most a repcéket akarjuk permetezni meg lehuzzuk a szántásokat 1x kombinátorral.
Válasz #403. hozzászólásra
Korán vethető hibrideket vetek,különben csak latolgatom a dolgot,ha le hül az idő persze nem fogok sietni.
Válasz #402. hozzászólásra
Egy kis hömérséklet visszaesést is mondanak. Gondolod,hogy 1 hét mulva vetni lehet már a kukoricát? Én nem kapkodom el mert ha bestresszel a kukorica az nem egy elöny.
Válasz #400. hozzászólásra
Itt is jó idő van gondolkodom hogy 1 hét mulva kezdjük vetni a kukoricát. Különben nem melózom,földeken egyenlőre majdnem minden elvan végezve,holnap birka nyírás.
Válasz #399. hozzászólásra
A Pannon buza mit takar bövebben?
Válasz #399. hozzászólásra
Szuper idö van mifelénk,de holnap lehet,hogy esö lesz. Ma egy kis pihenö van. Holnap meg talán kényszerpihenö lesz. Te sem melozol?
Válasz #398. hozzászólásra
Üdv!
Kérdés a Pannon búza témára vonatkozott,de így is jó.
Mi ujság felétek?
Válasz #397. hozzászólásra
Üdv.
Válasz #364. hozzászólásra
Sehol senki?
Válasz #390. hozzászólásra
örülj neki. én már a porral küzdök
Válasz #394. hozzászólásra
Biztosan de én annyira nem érdeklődtem mert rátudok menni minden területre, meg nincs is annyi földem hogy érdemes lenne így műtrágyátni.
Válasz #393. hozzászólásra
gondolom függ a kg/ha mennyiségtől is.
Válasz #392. hozzászólásra
3400ft/ha mondtak de nem tudom hogy ez áfás ár-e.