Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok . Véleményetekre lennék kíváncsi.Gombaölővel és levéltrágyával permeteztem a búzámat (zantara és plonvit gabona).A permetezést befejezve,hogy teljes legyen a boldogság el kezdett szemerkélni az eső. Kb. nem volt 1 mm.-nél több, de azért a búza vizes lett rendesen . Azért reménykedhetek,hogy valamennyi felszívódott a kiszórt cuccból vagy ennyivel tartoztam az ördögnek?
Válasz Sk Laci #21691. hozzászólásáraNálam is megjelentek, tömegesen rajzanak, és így már biztos vagyok benne, hogy ez egy bársonylégy fajta. Mindenen rajta vannak.
Ezen az elég rosszul sikerült képen a hím és a nőstény is látható, a hím ugyanaz, mint amit te is fotóztál.
Válasz otis #21687. hozzászólásáraAmit én találtam a fritlégyről az nem volt túl bíztató.
Amiért nem hagyott nyugodni a dolog, az , hogy egyfolytában a kalászon voltak, mintha petéztek volna a kalászra.
Ma amikor permeteztem, néha még az ablaktörlőt is bekapcsoltam, hogy lezavarjam őket az első szélvédőről. Ennyi "legyet" még nem láttam.
Válasz Bárány #21678. hozzászólásáraMa lehúztam Karatéval.
Tegnap elkültem egy ismerősömnek ugyan ezt a képet. Vegyszeres, de azért átvette délmorvaországrészen levő kollégáival. Olyan választ kaptam, hogy 50%-ra lehet, meg nem is muszály annak lennie. Állitólag sok ilyen hasonló légyfaj van már.
Nem lettem sokkal okosabb.
Válasz Sk Laci #21662. hozzászólásáraNagyjából 20 Bársonylégy faj fordul elő a Kárpát-medencében, de egyik sem veszélyes kártevő. A képen valószínű egy Tavaszi/Márciusi bársonylégy hím látható. Az imágó nem károsít, a lárva sem igazán, hiszen korhadék fogyasztó. Szóval ha van elhalt szerves anyag/szármaradvány a talajban akkor nem fanyalodik rá a kultúrnövény gyökerére. Ez amúgy is inkább a Kerti bársonylégyre jellemző. Szóval emiatt nem kell rovarölőznöd.
Barany amit linkelt lehet az van neki több faja 1hete fujtam a fenyőt és millió darab volt rajta jól emlékszem ehhez hasonlóak
De gabonaban nem láttam pedig mellette van 50meterre
Ezt írja
A felnőttek gyümölcsfák virágainak nektárjával és különösen az ernyős növények virágaival táplálkoznak; gyakran tavasszal tömeges járatokban vergődik. A felnőttek fontos beporzók . A lárvák fontos szerepet játszanak a humusz talajban való képződésében és felhalmozódásában. Egyes lárvák súlyos növényi kártevők, különösen a legelőn és más agronómiai növényeken, beleértve a gabonanövényeket, a zöldségféléket, a takarmánynövényeket és sok más növény palántáját
Válasz Bárány #21673. hozzászólásáraRákeresgéltem, és ez nekem továbbra sem fritlégynek tűnik, hanem bársonylégynek.
De ne higgy nekem, hiszen a te bőröd megy a vásárra!!!
Legjobb lenne helyben megnézetni egy növényvédőssel!
Amúgy ha mégiscsak valamilyen bársonylégy lesz (a hűvös miatt idén megkésve rajzó galagonya légy), akkor annak a lárvája jövő tavasszal fogja rágni a növény gyökerét, szóval talajfertőtlenítőn érdemes gondolkozni.
Válasz Sk Laci #21667. hozzászólásáraSzerintem ez valamilyen bársonylégy lesz, annak - én úgy tudom -, egy nemzedéke van. A lárva károsít, de ilyenkor a búzában már nem okoz kárt.
De most gyorsan rágúglizok.
Válasz .!?@ #21669. hozzászólásáraHa a lárva a növényen belül él, oda szerintem komolyabb kéne. Azt írja amire rákerestem oldalt, hogy tojásrakás után 8 napra rá kelnek a lárvák, az meg a növényen belül élnek. A jelenlegi időjárás mellett sajnos nem tudok azonnal indulni. Nálunk nagy sár van
Válasz Bárány #21665. hozzászólásáraVárjál, rákerstem a fritlégyre, ott azt írja, lehet 4 nemzedékje, és kalászoláskor rakja a tojásokat. Kalászban a szemkezdeményeken is élősködhet, a Bayer agro szerint 50%-os kárt is csinálhat.
Te meg írod, hogy ez semmit.
Lehet, hogy félrebeszéltünk egymás mellett.
Szerintem szisztém hatású insecticíd leszedné.
De melyik lenne a legjobb???
Válasz Bárány, Bobo77 #21656. hozzászólásáraAkkor inkább úgy kérdezném, milyen károsodást csinál ez a "légyféleség"? Eddig ezt a "legyet" csak itt ott láttam, de jelenleg tele van vele a kalászoló búza. Da azon a búzán, ahol a kalász még bent van a szárban, ott nincsen egy se.
Itt ott még vörösnyakú árpabogarat látni, de ezeket tényleg keresni kell.
25153 hozzászólás
Válasz Gandhy #21702. hozzászólásáraKét hete kapott 1 liter Tebusha 25 EW-t, még mellé Rapid CS-t
Válasz B.laca #21700. hozzászólásárazászlóslevél mit kapott gomba ellen?
Válasz B.laca #21700. hozzászólásáraMit kapott eddig?
Balra SY Moisson, jobbra Cellule. Moissonnak semmi baja, Cellule viszont ilyen. Mi lehet a baja?
Válasz krokodil007 #21698. hozzászólásáraMiért nem nő kroki?
Búza
Nov1 vetés
Grand árpa,basmati utolsó falado. Nem a faladóé lesz ez az év.
Válasz mentosdenes #21695. hozzászólásáraAz a biztos ha egy óra eltelik.
Sziasztok . Véleményetekre lennék kíváncsi.Gombaölővel és levéltrágyával permeteztem a búzámat (zantara és plonvit gabona).A permetezést befejezve,hogy teljes legyen a boldogság el kezdett szemerkélni az eső. Kb. nem volt 1 mm.-nél több, de azért a búza vizes lett rendesen . Azért reménykedhetek,hogy valamennyi felszívódott a kiszórt cuccból vagy ennyivel tartoztam az ördögnek?
Válasz Bárány #21693. hozzászólásáraNálam vörös nem volt csak szürkésfeketék.
Ha ez mind hím volt, akkor nálam valami "melegpartit rendezhettek"
Válasz Sk Laci #21691. hozzászólásáraNálam is megjelentek, tömegesen rajzanak, és így már biztos vagyok benne, hogy ez egy bársonylégy fajta. Mindenen rajta vannak.
Ezen az elég rosszul sikerült képen a hím és a nőstény is látható, a hím ugyanaz, mint amit te is fotóztál.
Válasz otis #21687. hozzászólásáraAmit én találtam a fritlégyről az nem volt túl bíztató.
Amiért nem hagyott nyugodni a dolog, az , hogy egyfolytában a kalászon voltak, mintha petéztek volna a kalászra.
Ma amikor permeteztem, néha még az ablaktörlőt is bekapcsoltam, hogy lezavarjam őket az első szélvédőről. Ennyi "legyet" még nem láttam.
Válasz Bárány #21678. hozzászólásáraMa lehúztam Karatéval.
Tegnap elkültem egy ismerősömnek ugyan ezt a képet. Vegyszeres, de azért átvette délmorvaországrészen levő kollégáival. Olyan választ kaptam, hogy 50%-ra lehet, meg nem is muszály annak lennie. Állitólag sok ilyen hasonló légyfaj van már.
Nem lettem sokkal okosabb.
Így állunk most...
Válasz Sk Laci #21662. hozzászólásáraNagyjából 20 Bársonylégy faj fordul elő a Kárpát-medencében, de egyik sem veszélyes kártevő. A képen valószínű egy Tavaszi/Márciusi bársonylégy hím látható. Az imágó nem károsít, a lárva sem igazán, hiszen korhadék fogyasztó. Szóval ha van elhalt szerves anyag/szármaradvány a talajban akkor nem fanyalodik rá a kultúrnövény gyökerére. Ez amúgy is inkább a Kerti bársonylégyre jellemző. Szóval emiatt nem kell rovarölőznöd.
Válasz lazar.r #21684. hozzászólásáramehet
Ja es menne bele 2deci sumi alfa is
Udv Urak.
Falcon pro menne 200L vizzel buzara. Mehet hozza 10kg karbamid es 5kg keseruso?
Válasz Bárány #21681. hozzászólásáraJaja de mondom azért be másokon amit írt a Wikipédia
Lényeg hogy imagok nem bántják a búzát
Nem de?!
Válasz krokodil007 #21680. hozzászólásáraNa, az kb. épp annyira pintos, mint egy fotó alapján kitalálni. Vagy még annyira sem.
Válasz krokodil007 #21679. hozzászólásáraDe ezek már imágók! Most rajzanak.
Van egy olyan applikáció vagy valami hogy lefenykepezed aztán oda be és kidobja milyen àllat
Barany amit linkelt lehet az van neki több faja 1hete fujtam a fenyőt és millió darab volt rajta jól emlékszem ehhez hasonlóak
De gabonaban nem láttam pedig mellette van 50meterre
Ezt írja
A felnőttek gyümölcsfák virágainak nektárjával és különösen az ernyős növények virágaival táplálkoznak; gyakran tavasszal tömeges járatokban vergődik. A felnőttek fontos beporzók . A lárvák fontos szerepet játszanak a humusz talajban való képződésében és felhalmozódásában. Egyes lárvák súlyos növényi kártevők, különösen a legelőn és más agronómiai növényeken, beleértve a gabonanövényeket, a zöldségféléket, a takarmánynövényeket és sok más növény palántáját
Válasz Sk Laci #21677. hozzászólásáraÚgy keress rá: bibio marci!
Vagy itt van ez, angolul a Wikipedián.
De azért egy fotó alapján könnyű mellélőni, nagyon nem szeretnék még egyet belédrúgni én is!
Próbálj helyben keresni valami hozzáértőt!
Válasz Bárány #21674. hozzászólásáraMegkérhetlek, betennél ide egy képet a galagonya légyről?
Nekem a google kereső nem talál semmi képet.
Válasz Bárány #21674. hozzászólásáraIgazad van az lesz inkább
Hát akkor úgy látom nem lettünk okosabbak. Én vasárnap fújtam az őszi zabot, ma mégis találtam rajta ilyesmi élőlényt, igaz nem sokat itt-ott csak.
Válasz Bárány #21673. hozzászólásáraRákeresgéltem, és ez nekem továbbra sem fritlégynek tűnik, hanem bársonylégynek.
De ne higgy nekem, hiszen a te bőröd megy a vásárra!!!
Legjobb lenne helyben megnézetni egy növényvédőssel!
Amúgy ha mégiscsak valamilyen bársonylégy lesz (a hűvös miatt idén megkésve rajzó galagonya légy), akkor annak a lárvája jövő tavasszal fogja rágni a növény gyökerét, szóval talajfertőtlenítőn érdemes gondolkozni.
Válasz Sk Laci #21667. hozzászólásáraSzerintem ez valamilyen bársonylégy lesz, annak - én úgy tudom -, egy nemzedéke van. A lárva károsít, de ilyenkor a búzában már nem okoz kárt.
De most gyorsan rágúglizok.
Válasz .!?@ #21669. hozzászólásáraHa a lárva a növényen belül él, oda szerintem komolyabb kéne. Azt írja amire rákerestem oldalt, hogy tojásrakás után 8 napra rá kelnek a lárvák, az meg a növényen belül élnek. A jelenlegi időjárás mellett sajnos nem tudok azonnal indulni. Nálunk nagy sár van
Válasz Bárány #21665. hozzászólásáraElnézést. Te a galagonya legyet írtad. Azt meg nem találom.....
Válasz szalayb0511 #21668. hozzászólásáraÍgy pörkölt.
Válasz Sk Laci #21667. hozzászólásáraLegolcsóbb is leszedi.
Válasz .!?@ #21664. hozzászólásáraGombaölő mellé csak rovarölőt (deca) teszek...
Válasz Bárány #21665. hozzászólásáraVárjál, rákerstem a fritlégyre, ott azt írja, lehet 4 nemzedékje, és kalászoláskor rakja a tojásokat. Kalászban a szemkezdeményeken is élősködhet, a Bayer agro szerint 50%-os kárt is csinálhat.
Te meg írod, hogy ez semmit.
Lehet, hogy félrebeszéltünk egymás mellett.
Szerintem szisztém hatású insecticíd leszedné.
De melyik lenne a legjobb???
Válasz Bárány #21665. hozzászólásáraMert? Mi ez a jószág?
Válasz Sk Laci #21662. hozzászólásáraEz semmit.
Válasz szalayb0511 #21663. hozzászólásáraTebut keverted és pörkölt ?
Szerintetek kezdődő gombásodás lehet ez?
Zászlóslevél már kapott tebut, és már csak virágzás elején akarok tenni rá
Mystic Pro-t...
Válasz Bárány, Bobo77 #21656. hozzászólásáraAkkor inkább úgy kérdezném, milyen károsodást csinál ez a "légyféleség"? Eddig ezt a "legyet" csak itt ott láttam, de jelenleg tele van vele a kalászoló búza. Da azon a búzán, ahol a kalász még bent van a szárban, ott nincsen egy se.
Itt ott még vörösnyakú árpabogarat látni, de ezeket tényleg keresni kell.
Válasz .!?@ #21657. hozzászólásáraGúglizz rá!
Kínai fejlesztés. A csípésével ugyanúgy mikrochipet juttat beléd, mint a COVID vakcina.
Csak ez bio.
Válasz Bobo77 #21658. hozzászólásáraSvéd légy ????
Nádor, december eleji vetés, utolérte magát
Válasz .!?@ #21657. hozzászólásáraBiztos gabona legyet akart írni a kolléga
Válasz Bárány #21655. hozzászólásáraHeee ?????
Van olyan is már !?
Fritlégyről már hallottam és láttam is de ez új most.
Válasz Sk Laci #21654. hozzászólásáraFrit légy szerintem
Válasz Sk Laci #21654. hozzászólásáraSzerintem galagonya légy.