Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma voltam megnézni a búzákat.
Nagyon meglepődtem, hogy a jelenlegi időjárás mellett zöld levéltetveket találtam rajta. Eddig nem vészes a helyzet, de jobb lessz odafigyelni, nehogy felszaporodjanak.
Más is talált levéltetveket a búzán?
Válasz Szabi. #21518. hozzászólásáraén 2-t használok, szélviharban az Injet 05 különben a Minidrift Duo 05, barnák, ezeknek nem fáj a nagyobb sebesség sem, bár 10 fölé nem nagyon megyek
Válasz Gandhy #21513. hozzászólásáraNekem nem kell lyukas. Van ütközős, 1x használtam. Ha nagyon keményen nitrozok, akkor növelem a légbeszívásos méretét, pirostól felfelé van minden abból is, nekem azok jobban bejöttek.
Válasz Szabi. #21512. hozzászólásáranekem nitrosolhoz van egy garnitúra Quintastream, 5 lyukú folyatós, az nem perzsel, de nem nem fújok nitrosolt, ha olyan lesz a következő tavasz, mint az idei, akkor jövőre használni fogom
Válasz III.Gyula #21508. hozzászólásáraBelepofáznék: ha mindent egy fúvókával szeretnél, akkor a Lechler IDKT lehet az egyik jó választás. Lémennyiséggel, meg nyomással játszva nagyon jól lehet a permet minőségét variálni.
Válasz kukaccsosz #21504. hozzászólásáraHa már így fel jött a téma,szerinted melyik fúvóka a megfelelő a kalász védelmére,meg úgy mindenre ha van kedved le írni.
Köszönöm szépen!
Válasz kutyalaci #21502. hozzászólásáraVan ilyenem, ráadásul piros ahogyan a képen van.
De sajnos a "vízsugár" nem így jön ki belőle, ahogyan van feltüntetve.
Egyszer használtam, azóta se. Kár volt megvenni.
Klaszikus lapossugarút, ami lefelé spriccel, és teszel hozzá Trendet, Vagy más vízlágyitót és jobb lessz a hatása mint a képen fetüntetett szórófejjel.
Bő 1 hónapja volt 20 mm körül összesen, azóta semmi. Ma esik reggel óta, 7mm már összecsöpögött, tegnap lett volna jó neki még egy kis műtrágyát dobni, de remélem még lesz eső a hónapba...
Búzák milyenek felétek ? Itt nagyon szép sötét zöldek bokrosak de megálltak 40-50 centi között már pár hete. Az árpák meg (táblán belül is) már méteresek. Az időjárás nem tetszik nekik, tudnak így is teremni rendesen ?
Válasz agrogal #21494. hozzászólásáraén tavaly 05-ös légbeszívásossal permeteztem a szél miatt, nem volt gond, de azért a nagycseppes nem kalászvédelemre való
ha nincs nagy szél a 04-es 3 báron jó lehet
Válasz mg_doki #21492. hozzászólásáraAmikor a CCC anyagot lehetett volna használni még kemény szárazság volt nálunk.
Jelenleg már a 3. nódusz jön ki, a kalászt meg ki lehet tapintani lejjebb a szárban a búzában.
Nem merem lefújni semilyen regulátorral, nehogy a kalász vigye el a balhét. Remélem nem lesznek erős szelek, amik lefektetnék a búzát.
De viszont a napraforgó árvakelés keményen csírázik a búzában. Tartok tőle aratáshoz nehogy átnőjje a ritkább helyeket.
Válasz ...:::Pisti:::... #21485. hozzászólásáraAz ilyen típusú készítményekkel nem csak a szárat csökkentjük, hanem növekedésszabályozást is végzünk, tehát beavatkozunk a növény hormonrendszerébe. Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő időzítés, mert balul is elsülhet. Egy heterogén táblán én semmiképp nem javasolnám. A bokrosodáskor kiadott CCC elhúzódó erősebb bokrosodást, több produktív oldalhajtást és jobb gyökeresedést eredményez, ha van csapadék hűvösebb idővel. Ugyanez későbbi fenológiában kijuttatva már nem hoz ilyen eredményt. 2 nóduszban egy ethephon vagy trinexaphac-etil hatóanyaggal az utolsó internódium lerövidítését és a szár vastagodását lehet elérni.
Válasz ...:::Pisti:::... #21485. hozzászólásáraEgy másik topikban egy nagy tudással rendelkező emberke állítása szerint nem érdemes kifújni mert nem ér semmit már, azt várod, hogy valaki azt mondja mehet megnyugszol és végül kifújod feleslegesen? én biztos adnék a szavára! ugyan nem moddust, hanem next-et használok olcsóbb mint a moddus de így se olcsó, viszont 100x jobb mint egy cycocel, stabilan szerintem és aránylag sokáig lehet felhasználni a leírása szerint.
Jó reggelt!
Segítenétek egy kicsit?
A búzám a legjobb helyen ilyen nagy, de a leggyengébb helyen csak fele.
Stabilant ráfújhatom még? Nem okoz kiesést?
Aurelius fajta. Azt mondják elég magasra nől, nem akarom hogy megdőljön.
Köszönöm
Válasz bandigh #21478. hozzászólásáraVolt víz állás de foltokban, ott szép zöld...sikerült időben leengedni a vizet. Ezek kb. olyan 30-40cm sávok ami 2-4 méterenként van.
Megpróbálok ma képet csinálni, csak nincs valami jó telóm :))
Válasz Gandhy #21479. hozzászólásáraMi sokáig termeltünk Antoniust. Mindig használtunk Cycocelt, úgyhogy nem tudom, anélkül mekkorára nőtt volna, de ezzel együtt nem emlékszem, hogy különösebben magasabb lett volna más fajtáknál.
Válasz Bárány #21472. hozzászólásáravolt 3 év, amikor Antonius-t vetettem(megrendelésre), olyan magasan volt a keret kalászvédelemnél, azt hitték fel akarok szállni
Válasz határjáró #21464. hozzászólásáraHa nem a levelére gondolsz, hanem hogy az állomány szine változik, akkor a halvány sávok lehetnek amiatt, mert ott víznyomott volt, vagy ha a művelőnyomok között félúton sárga, akkor szimplán túl nagy volt a szél amikor szórtad a műtrágyát, és nem ért össze rendesen.
25122 hozzászólás
Válasz Sk Laci #21520. hozzászólásáraIgen, de keveset. 3 napja.
És négy táblán összesen egy darab vetésfehérítő imágót sikerült találnom.
Csillag
Ma voltam megnézni a búzákat.
Nagyon meglepődtem, hogy a jelenlegi időjárás mellett zöld levéltetveket találtam rajta. Eddig nem vészes a helyzet, de jobb lessz odafigyelni, nehogy felszaporodjanak.
Más is talált levéltetveket a búzán?
Válasz Szabi. #21518. hozzászólásáraén 2-t használok, szélviharban az Injet 05 különben a Minidrift Duo 05, barnák, ezeknek nem fáj a nagyobb sebesség sem, bár 10 fölé nem nagyon megyek
Válasz Gandhy #21513. hozzászólásáraNekem nem kell lyukas. Van ütközős, 1x használtam. Ha nagyon keményen nitrozok, akkor növelem a légbeszívásos méretét, pirostól felfelé van minden abból is, nekem azok jobban bejöttek.
Válasz Gandhy #21515. hozzászólásáraHát....én azzal az 1essel kezdődő számsorral jobban szimpatizálok.
Válasz Gandhy #21513. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #21514. hozzászólásáraés a minidrift duo jobb nitrosolhoz, azzal nem éri el könnyebben a fonákot?
Válasz Gandhy #21513. hozzászólásáraA lefele veretős nekem 10-11kor még volt hogy csíkozott...
Válasz Szabi. #21512. hozzászólásáranekem nitrosolhoz van egy garnitúra Quintastream, 5 lyukú folyatós, az nem perzsel, de nem nem fújok nitrosolt, ha olyan lesz a következő tavasz, mint az idei, akkor jövőre használni fogom
Válasz Gandhy #21511. hozzászólásáraLegtöbbet én is ezt használom, még Nitrosolhoz is, annyi, hogy nálam mind kerámiás.
Válasz Bárány #21509. hozzászólásárabár légbeszívásos ez is, de szélcsend híján részemről ezt tartom univerzálisnak
Válasz Bárány #21509. hozzászólásáraÉn is pofáznék. Geoline többet kibír mint a lecher. De teljesen igazad van,1,5 és 4 bár között, le lehet élni az életet egyfajta porlasztóval is.
Válasz III.Gyula #21508. hozzászólásáraBelepofáznék: ha mindent egy fúvókával szeretnél, akkor a Lechler IDKT lehet az egyik jó választás. Lémennyiséggel, meg nyomással játszva nagyon jól lehet a permet minőségét variálni.
Válasz kukaccsosz #21504. hozzászólásáraHa már így fel jött a téma,szerinted melyik fúvóka a megfelelő a kalász védelmére,meg úgy mindenre ha van kedved le írni.
Köszönöm szépen!
Válasz kutyalaci #21502. hozzászólásáraVan ilyenem, ráadásul piros ahogyan a képen van.
De sajnos a "vízsugár" nem így jön ki belőle, ahogyan van feltüntetve.
Egyszer használtam, azóta se. Kár volt megvenni.
Klaszikus lapossugarút, ami lefelé spriccel, és teszel hozzá Trendet, Vagy más vízlágyitót és jobb lessz a hatása mint a képen fetüntetett szórófejjel.
Válasz kutyalaci #21502. hozzászólásáraMarketing……(ezt is el kell adni)…..
Válasz A.I. #21503. hozzászólásáraSzarul. Én is erre tippeltem, mivel 2 hete lett permetezve, nem hinném betegnek. (Remélem)
Bő 1 hónapja volt 20 mm körül összesen, azóta semmi. Ma esik reggel óta, 7mm már összecsöpögött, tegnap lett volna jó neki még egy kis műtrágyát dobni, de remélem még lesz eső a hónapba...
Válasz agrogal #21494. hozzászólásáraÁrpának ne a kalászát hanem a levelét permetezd!
Válasz Gumóka #21501. hozzászólásáraEsővel hogy álltok?
Így képek alapján mintha kicsit szomjas lenne. (Legfőképpen)
Válasz agrogal #21494. hozzászólásáraIlyen szórófejjel az igazi!
Nálam ilyen, bő 70cm, de 2 hete lett permetezve, granstar+tebucor+wizard+plonvit gabona keverékkel.
Ez a sárgulás lehet tápanyaghiány, vagy csapadék?
Permetezés óta ma esik szépen először.
Válasz agrogal #21494. hozzászólásáraSzélben légbeszivásos 04 3 bár körül, szélcsendben 03-as 3-4 báron.
Búzák milyenek felétek ? Itt nagyon szép sötét zöldek bokrosak de megálltak 40-50 centi között már pár hete. Az árpák meg (táblán belül is) már méteresek. Az időjárás nem tetszik nekik, tudnak így is teremni rendesen ?
Válasz Gandhy #21497. hozzászólásáraértem köszi a választ.Igen a lapos sugarasra gondoltam.
Válasz Gandhy #21495. hozzászólására04-es sima, gondolom a 110-04 lapos sugarú nálad a sima
Válasz agrogal #21494. hozzászólásáraKalászvédelemre minél apróbb cseppekre lenne szükség.
Válasz agrogal #21494. hozzászólásáraén tavaly 05-ös légbeszívásossal permeteztem a szél miatt, nem volt gond, de azért a nagycseppes nem kalászvédelemre való
ha nincs nagy szél a 04-es 3 báron jó lehet
Üdv.Árpa,búza kalászvédelmet milyen fúvókával jobb?Van sima 03,04,és légbeszivásos 04 es.Ezekből mi legyen?
Válasz mg_doki #21492. hozzászólásáraAmikor a CCC anyagot lehetett volna használni még kemény szárazság volt nálunk.
Jelenleg már a 3. nódusz jön ki, a kalászt meg ki lehet tapintani lejjebb a szárban a búzában.
Nem merem lefújni semilyen regulátorral, nehogy a kalász vigye el a balhét. Remélem nem lesznek erős szelek, amik lefektetnék a búzát.
De viszont a napraforgó árvakelés keményen csírázik a búzában. Tartok tőle aratáshoz nehogy átnőjje a ritkább helyeket.
Válasz ...:::Pisti:::... #21485. hozzászólásáraAz ilyen típusú készítményekkel nem csak a szárat csökkentjük, hanem növekedésszabályozást is végzünk, tehát beavatkozunk a növény hormonrendszerébe. Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő időzítés, mert balul is elsülhet. Egy heterogén táblán én semmiképp nem javasolnám. A bokrosodáskor kiadott CCC elhúzódó erősebb bokrosodást, több produktív oldalhajtást és jobb gyökeresedést eredményez, ha van csapadék hűvösebb idővel. Ugyanez későbbi fenológiában kijuttatva már nem hoz ilyen eredményt. 2 nóduszban egy ethephon vagy trinexaphac-etil hatóanyaggal az utolsó internódium lerövidítését és a szár vastagodását lehet elérni.
Válasz ...:::Pisti:::... #21490. hozzászólásáraSzia! A Cerone még használható egy kevéske ideig: https://agro.bayer.co.hu/szolgaltatasaink/cerone_kalkulator/
Üdv, Koromb
Köszönöm.
Azzal nem voltam tisztában, hogy okoz e kárt.
Van ahol még hatna, de a tábla erősebb részein már lehet nem csak nem hat, hanem kiesést okoz.
Válasz ...:::Pisti:::... #21485. hozzászólásáraStabilanhoz már későn lesz
Válasz ...:::Pisti:::... #21485. hozzászólásáraSzerintem keres valami békésebb szárszilárdítót, a ccc-vel én már ráfaragtam.
Válasz ...:::Pisti:::... #21485. hozzászólásáraEgy másik topikban egy nagy tudással rendelkező emberke állítása szerint nem érdemes kifújni mert nem ér semmit már, azt várod, hogy valaki azt mondja mehet megnyugszol és végül kifújod feleslegesen? én biztos adnék a szavára! ugyan nem moddust, hanem next-et használok olcsóbb mint a moddus de így se olcsó, viszont 100x jobb mint egy cycocel, stabilan szerintem és aránylag sokáig lehet felhasználni a leírása szerint.
Kicsit korán vetve meg ilyen a mai állapota:
Jó reggelt!
Segítenétek egy kicsit?
A búzám a legjobb helyen ilyen nagy, de a leggyengébb helyen csak fele.
Stabilant ráfújhatom még? Nem okoz kiesést?
Aurelius fajta. Azt mondják elég magasra nől, nem akarom hogy megdőljön.
Köszönöm
Válasz bandigh #21478. hozzászólásáraVolt víz állás de foltokban, ott szép zöld...sikerült időben leengedni a vizet. Ezek kb. olyan 30-40cm sávok ami 2-4 méterenként van.
Megpróbálok ma képet csinálni, csak nincs valami jó telóm :))
Válasz Bárány #21481. hozzászólásáraén szárcsökkentőt nem használtam, 110 centit simán hozta lehajlott kalásszal
Válasz Bobo77 #21480. hozzászólásáraFacca
Válasz Gandhy #21479. hozzászólásáraMi sokáig termeltünk Antoniust. Mindig használtunk Cycocelt, úgyhogy nem tudom, anélkül mekkorára nőtt volna, de ezzel együtt nem emlékszem, hogy különösebben magasabb lett volna más fajtáknál.
Válasz F-A-R-M-E-R #21471. hozzászólásáraA majdnem időben meg ilyen
Válasz Bárány #21472. hozzászólásáravolt 3 év, amikor Antonius-t vetettem(megrendelésre), olyan magasan volt a keret kalászvédelemnél, azt hitték fel akarok szállni
Válasz határjáró #21464. hozzászólásáraHa nem a levelére gondolsz, hanem hogy az állomány szine változik, akkor a halvány sávok lehetnek amiatt, mert ott víznyomott volt, vagy ha a művelőnyomok között félúton sárga, akkor szimplán túl nagy volt a szél amikor szórtad a műtrágyát, és nem ért össze rendesen.
Válasz gabecka #21460. hozzászólásáraPapírt vitté?
Válasz Bárány #21475. hozzászólásáraHáttérben meg az osztrák alpok
Válasz Szabi. #21473. hozzászólásáraNa itt a mijjjenké, nem kamu hajjakmeg!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #21471. hozzászólásáraHát aki időbe vet ott ilyen.... Ez a november közepi vetés!
Válasz Bárány #21472. hozzászólásáraÉn inkább meg sem mutatom, mert még letárcsázzátok zöldtrágyának a tiéteket.......