Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Soros #20449. hozzászólásáraHa az időjárás engedi akkor ebben az állományban még ősszel, de nem lesz tragédia ha tavaszra marad. Majd emelni kell a dózison.
Sziasztok!
Egy véleményt szeretnék kérni
Adott egy repcetábla, ami kapott butisan-t vetes utan de az nem fogta meg a gyomokat, mert későn kapott esőt.
Kapott utána salsa-t, de az árpa árvakelés ugye megmaradt. Mikor fujnátok ti? Még most ősszel vagy tavasszal majd?
Mert a tavaszi repce gyomirtásról nem hallottam jókat...
Köszi
Válasz sörhas #20445. hozzászólásáraKicsit túlgondolod. Azért ennyire nem centimétereken múlik a dolog.
Nem a granulátum szemcsékkel kell kontaktusba kerülni a növénynek, hanem az oldott hatóanyagot kell megtalálnia.
Üdv.
Lehet buta a kérdés.
A búzát ha elvetem,utánna vetőgéppel a műtrágyát ugyan ugy bele vetném a földbe az lehet jó?
Mert szerintem hamarabb megtalálná a gyökérzet a tápanyagot mintha bele tárcsáznám.
Vagy eleve hülyeség amit írtam?
Szépen kisorolt a búza. Viszont a döngölt erőltetett föld nem túl hálás. Kellett pár mm a kelő félben lévőkre.Rendesen rákeményedett. Nem jó ez sehogysem. Boritékolni lehet nem lesz rossz buli a búza.Esélyes hogy sok zsákban fog maradni, ha nem nyugszik le az idő.Reméljük a 6000 ft os ár kitart végig.
Válasz fendt309 #20432. hozzászólásáraItt ma délelőtt/delben esett. Ragad minden. Mondjuk haver ma muatott olyan picit barnásabb földet, ami simán művelhető lenne...
Válasz Nyomasek Bobo #20430. hozzászólásáraMifelénk előszedték az ekéket, próbálják átszántani a talajt minél elébb szikkadjon. Van amelyik föld szántás után jól néz ki, de amelyik "szíjas" az talán marad tavasziak elé.
Válasz Tom250 #20422. hozzászólásáraAnnyit mint máskor...
Csak ugye idáig a szarabb helyeken volt a zöldítés. Meg jól megnőlt vagy 30cmre jó ritkasan. Tehat enni nem evett szinte semmit...(csak a vizemet)
Most se teszek mást, mint 8-20-30-ast. Azt se sokat(szorít a 170es cipő)
Ez van. Ossza be.
Most ugye normalisnak néz ki a zöldítés. Ha tudtam volna, hogy lesz eső, a tavaszi aprómag helyére megy, és már csak annyi gondom lenne idén, hogy a zasszonynál gondozzam azt a tenyérnyi háztájit
Válasz Nyomasek Bobo #20419. hozzászólásáraHát mi a Zöldet a nagy eső elött le tárcsáztuk, jött volna még egy kombi és vetés csak előbb jött az eső:( Lehet még itt is ragadni fog, és halasztani kell, 99mm lejött 3 hét alatt..
Válasz ewtoto #20410. hozzászólásáraÉn holnap reggel próbálom tárcsázni a zöldítést. Kb térdig ér(vagy feljebb.) Kívancsi leszek a polska rövidtarcsa mit szól.
A nehéztüzérséget nem akarom bevetni, mert kb 1-2lapköz jól bezabálna...hiába a sárkaparó...meg lehet a spirál henger is. Mélysegre nem tud többet most mint a polska.. Csak a lengyellel 2x kell lejarni, hogy elvágjon mindent...(lehet picit meg kell majd próbalni állítani a lapokon, de nem most)
Holnap/pentek reggel tárcsa. Szombat mt szórás.(esőben)
Aztán valamikor vetés, de lehet a 2. sor tárcsát is elhalasztom vasarnapra v jövő hétre... Bár ahogy látom, esni fog megint...
Vetés meg Luca napján...ha előbb nem...
Válasz zsoltrs #20412. hozzászólásáraÉn lefújtam esők előtt, mert ami kint volt, akkora volt. Esőre kelt még...ez van... Ami kapott, arasznyi sincs, de magzik.
Üdv. Elkezdett bújni a búza. De a csíra tövénél lilás a hajtás de a csúcs zöld. Fagy nem volt. Elővetemény napraforgó. A búza fajta nádor. Mi okozhatja ezt ?
25200 hozzászólás
Válasz Soros #20449. hozzászólásáraHa az időjárás engedi akkor ebben az állományban még ősszel, de nem lesz tragédia ha tavaszra marad. Majd emelni kell a dózison.
Sziasztok!
Egy véleményt szeretnék kérni
Adott egy repcetábla, ami kapott butisan-t vetes utan de az nem fogta meg a gyomokat, mert későn kapott esőt.
Kapott utána salsa-t, de az árpa árvakelés ugye megmaradt. Mikor fujnátok ti? Még most ősszel vagy tavasszal majd?
Mert a tavaszi repce gyomirtásról nem hallottam jókat...
Köszi
Vagy szoktak úgy is hogy november körül eső előtt raszorod műtrágya szoroval
Persze ha nitrogénrol van szo
Válasz sörhas #20445. hozzászólásáraMiért forditva? Vetés elött rászorod a vetőgép meg belezavarja a földbe. Nem?
Válasz sörhas #20445. hozzászólásáraKicsit túlgondolod. Azért ennyire nem centimétereken múlik a dolog.
Nem a granulátum szemcsékkel kell kontaktusba kerülni a növénynek, hanem az oldott hatóanyagot kell megtalálnia.
Üdv.
Lehet buta a kérdés.
A búzát ha elvetem,utánna vetőgéppel a műtrágyát ugyan ugy bele vetném a földbe az lehet jó?
Mert szerintem hamarabb megtalálná a gyökérzet a tápanyagot mintha bele tárcsáznám.
Vagy eleve hülyeség amit írtam?
Válasz Szabi. #20438. hozzászólásárastabil járó búza vetheted bátran
Lenoxx búzáról milyen infóitok vannak ?!
Kedves gazda társak! Takaró növényekkel mik a tapasztalatok? (talajművelő retek stb) pár hektáron alkalmaznám őket
Szépen kisorolt a búza. Viszont a döngölt erőltetett föld nem túl hálás. Kellett pár mm a kelő félben lévőkre.Rendesen rákeményedett. Nem jó ez sehogysem. Boritékolni lehet nem lesz rossz buli a búza.Esélyes hogy sok zsákban fog maradni, ha nem nyugszik le az idő.Reméljük a 6000 ft os ár kitart végig.
Kár volt körbejárnom ma. Csak idegeskedek megint.
Válasz Nyomasek Bobo #20433. hozzászólásáraNálunk is délben esett egy pici, de nem hagytam abba a vetést.
Háromkor végeztem
Ja, a fénykép nyáron készült!
Válasz fendt309 #20432. hozzászólásáraItt ma délelőtt/delben esett. Ragad minden. Mondjuk haver ma muatott olyan picit barnásabb földet, ami simán művelhető lenne...
Válasz Nyomasek Bobo #20419. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #20430. hozzászólásáraMifelénk előszedték az ekéket, próbálják átszántani a talajt minél elébb szikkadjon. Van amelyik föld szántás után jól néz ki, de amelyik "szíjas" az talán marad tavasziak elé.
Válasz ewtoto #20429. hozzászólásáraDe...
Ma a Heger PMX lesz a porondon. Kíváncsi leszek.
Válasz Nyomasek Bobo #20419. hozzászólásáraNa Sikerült megcsinálni talajt, nem ragadtál be?
Válasz Tom250 #20425. hozzászólásáraA Crystal elsô kerekét van ahol ellepi...
Válasz Tom250 #20425. hozzászólására460kg körüli nitro(30-as) ment rá tavasszal...
Válasz Tom250 #20425. hozzászólásáraSzorít a 170... Capisi?
Válasz Nyomasek Bobo #20423. hozzászólásáraHa van nagyobb zöldtömeg, akkor lehet hogy érdemes lenne még rádobni 80-100kg pétit, a pentozánhatás miatt.
Válasz Nyomasek Bobo #20423. hozzászólására2.5q fog kimenni...(repcére ugyanennyim volt)
Válasz Tom250 #20422. hozzászólásáraAnnyit mint máskor...
Csak ugye idáig a szarabb helyeken volt a zöldítés. Meg jól megnőlt vagy 30cmre jó ritkasan. Tehat enni nem evett szinte semmit...(csak a vizemet)
Most se teszek mást, mint 8-20-30-ast. Azt se sokat(szorít a 170es cipő)
Ez van. Ossza be.
Most ugye normalisnak néz ki a zöldítés. Ha tudtam volna, hogy lesz eső, a tavaszi aprómag helyére megy, és már csak annyi gondom lenne idén, hogy a zasszonynál gondozzam azt a tenyérnyi háztájit
Válasz Nyomasek Bobo #20419. hozzászólásáraZöldítés után vetett búzánál mennyi N-t szoktál kitenni vetés előtt?
Válasz zsoltrs #20402. hozzászólásáraMilyen fejlettségű a repcéd, illetve milyen gyomok jöttek elő az eső után?
Válasz Nyomasek Bobo #20419. hozzászólásáraHát mi a Zöldet a nagy eső elött le tárcsáztuk, jött volna még egy kombi és vetés csak előbb jött az eső:( Lehet még itt is ragadni fog, és halasztani kell, 99mm lejött 3 hét alatt..
Válasz ewtoto #20410. hozzászólásáraÉn holnap reggel próbálom tárcsázni a zöldítést. Kb térdig ér(vagy feljebb.) Kívancsi leszek a polska rövidtarcsa mit szól.
A nehéztüzérséget nem akarom bevetni, mert kb 1-2lapköz jól bezabálna...hiába a sárkaparó...meg lehet a spirál henger is. Mélysegre nem tud többet most mint a polska.. Csak a lengyellel 2x kell lejarni, hogy elvágjon mindent...(lehet picit meg kell majd próbalni állítani a lapokon, de nem most)
Holnap/pentek reggel tárcsa. Szombat mt szórás.(esőben)
Aztán valamikor vetés, de lehet a 2. sor tárcsát is elhalasztom vasarnapra v jövő hétre... Bár ahogy látom, esni fog megint...
Vetés meg Luca napján...ha előbb nem...
Válasz zsoltrs #20412. hozzászólásáraÉn lefújtam esők előtt, mert ami kint volt, akkora volt. Esőre kelt még...ez van... Ami kapott, arasznyi sincs, de magzik.
Válasz mocsencsi1 #20413. hozzászólásáraNem volt pulzarozva. Gardoprimet és expressz 50 SX volt használva.
Válasz mocsencsi1 #20413. hozzászólásáraNem volt pulzarozva. Gardoprimet és expressz 50 SX volt használva.
Válasz zsoltrs #20402. hozzászólásáraInkáb Belkar
Válasz erik18 #20401. hozzászólásáraA pulsar /+/.is tud ilyet csinálni, nem túl biztató ha az.
Válasz Nyomasek Bobo #20407. hozzászólásáraKöszi az infót. Akkor jövőre okosabb leszek...
Válasz envagyok2 #20408. hozzászólásáraAkkor így veszett...
Köszi
Huhuuu, mi még csak most hétvégén tudjuk elvetni, ha nem esik, Bár a gyom itt is kijött, de most vetés elött kap egy tárcsát,...
Még zsákban az árpa és a búza is
Na itt mi történt??
Válasz zsoltrs #20405. hozzászólásáratavaszi repce gyomortás -1 tonna repce
Válasz Nyomasek Bobo #20406. hozzászólására
Válasz zsoltrs #20405. hozzászólásáraAzt csiripeltek itt, hogy a tavaszi kezelés káros lehet a közérzetre... De majd kukacsősz megmondja
Válasz Nyomasek Bobo #20403. hozzászólásáraEz az...
Ikarusra az van írva, h vegetációs időszakban csak 1x használható?
Szóval akkor én márciusban meg fujhatom vele?
Válasz erik18 #20401. hozzászólásáralehet most kezdi a fotoszintetizálást
Válasz zsoltrs #20402. hozzászólásáraHát nem tudom... A galera majdnem ikarus...
Üdv.
Azt szeretném megkerdezni, hogy salsa+ikarus után lehet-e fújni még galeraval?
Ez a sok eső kihozta a gyomot...
Üdv. Elkezdett bújni a búza. De a csíra tövénél lilás a hajtás de a csúcs zöld. Fagy nem volt. Elővetemény napraforgó. A búza fajta nádor. Mi okozhatja ezt ?