Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ki mit csinál vegyes kelésű repcével? Kb fele kikelt vetés után egy héttel a másik fele meg október elején.
Vetés augusztus végén volt tehát eleje már szép nagy lenne, a másik fele 2-3 levélbe van.
Egy rovarölő mindenképp kell rá,mellé regulátorba gondolkozom, csak nem tudom hogy a kicsikkel mi lesz.
Esetleg még egy kétszíkű gyomírtás sem ártana. Erre valamilyen szert tudtok, eddig salsa volt.
Eddig nem kapott semmit vártuk hogy egyáltalán kikel-e a másik fele.
Válasz Bobi82 #20392. hozzászólásáraSzia.Nagyon rossz nézni a képeket az áradásról. Tartok tőle hogy abúza koleoptil csúcsa kisárgul." Jobb " lenne helyzeted mag állapotban. Ha még le is jön róla a pangó víz illetve a magas talajtelitődés vize csikolni fogja .Belvizzel van tapasztalat.De azt mindíg megsinyli a búza.Gyakran ki is foltozza. 2 esélyes ha levélben van kimegy.Mert lefullad alatta egyszerüen a légzés a gázcsere nyillás lefolytva és a meglévő tartalékot feléli fotoszintézis hijjan.
Ha csak foltokban szögcsira,Lehet megmarad, viszont az áramlat elhordhatja,vagy a folyó által hozott hordalék rárakódhat.
Most járna nektek de nagyon a befizetett kárenyhítési alapból. Nehéz ügy ,drága tapasztalat lesz.
Üdv mindenki!
Van-e tapasztalat hogy a szögcsírában lévő búza meddig bírja víz alatt?
Egy hete vetettük rá 3 napra rájött a sajó 4.napja van rajta kb 3 nap múlva fog talán lejönni róla,ennyi idő alatt kirohad újra kell-e majd vetni?
Válaszokat előre is köszi.
Válasz 5465 #20386. hozzászólásáraA sima tebukonazol egy gombaölő regulátor mellékhatással.
A caramba egy gomybaölő hatóanyag + regulátor hatóanyag. Ráadásul olyan adjuváns van benne hogy harmatos levére is nyomhatod mert szétterül a viaszos levélen is. Így a felszívódása is jobb.
Szerintem 0,8 liter caramba is többet tud mint 1 liter tebukonazol.
Válasz Nyomasek Bobo #20374. hozzászólásáramikori vetés ez? ezt hogy csináltad? túl melegek se voltak, túl sok víz se volt, ettől jobb évekbe se indult meg ennyire, bár tény, hogy elkéstél vele.
Válasz kukaccsosz #20376. hozzászólásáraMás színe lett, azt láttam. Viszont azért a keret után csepegett is lefelé a lötty.
Ha megnyúlik a közepe, mi várható? Viragozni kezd?
Jól éreztem, hogy múlt héten kellett volna fújni. Most a melegre nagyon beindult. Eltakarta a talajt.
Válasz Nyomasek Bobo #20374. hozzászólásáraA harmattól nem lesz probléma. Nem folyik meg hanem szétteríti a levélen.
Ha megnézted volna amikor szórod a kezelt és kezeletlen részt, azt láttad volna hogy amit lepermeteztél ott egyöntetűen nedves a levél. Amelyiket még nem ott a harmat kisebb-nagyobb cseppekben összeálva van a levélen.
Válasz ZZ #20370. hozzászólásáraIden még 8 hektar van. (pedig jól hangzott a 8/8/8 facelia/repce/buza...
De elnézve, mennyi szert vonnak ki, ki kell találnom valami mást. Jövőre lehet csak 3 hektár lesz(találtam otthon egy zsákkal)
Van ebben a repcèben fantázia???
Èpp hogy jobb esetben kikelt, ès már most elkezdeni így szórakozni vele....
Vetestol aratasig lehet 10 alkalommal bele kell menni..... Egyre hatastalanabb ès drágább kegyszerekkel
Válasz kukaccsosz #20365. hozzászólásáraSzia!
Nálam a repce elérte a 8 levelet, de csak 0,8-0,9 L/ha adagot készülök kitenni Caryx / Caramba turbo/ regulátorból.
Sk-ban 0,7-1 L/ha az előírt adag.
Te az 1 L/ha ajánlanád?
Érdemes 1,5 L/ha 150-es bórt hozzáadni, vagy hagyjam inkáb tavaszra?
Válasz Nyomasek Bobo #20360. hozzászólásáraIgen ahogy szanberg is írta stressz helyzetben nem szabad kiszórni. Tavaly ősszel én sem használtam.
Egy tonna kulonbsegben szerintem más ok is lehet.
Válasz szanberg #20362. hozzászólásáraA pöcsöm kivan vele, hogyha"aszály van, ne regulátorozz... ne fújj szárcsökkentőt"
Hát nálunk 4 tavaszból 3x aszállyal indul a werkli... A cycocel is majdnem rám rohadt anno...
Volt hogy az Antonius "ritka" szép volt márciusban, hiába volt rajta a péti, nyekergett a vízhiánytól, aztán meg az mtz ajtó 20cm belenyilt...
Válasz Nyomasek Bobo #20360. hozzászólásáraEgyrészt ha nem megfelelő időben kezelte az is tud ilyet eredményezni, valamint idén a tavaszi aszály volt ennek az okozója, idén el kellett volna hagyni a tavaszi regulátort az a helyzet...
A véleményedre lennek kívancsi. Van itt egy srác.
Tavalyi repcéje egyik felét kezelte regulátorral, a másikat nem(állítólag összel és tavasszal is ugyanigy.)... 1 tábla.
A kezeletlen 1 tonnaval többet adott..."
Erről vélemény?
Válasz gazda001 #20354. hozzászólásáraNem a levélzet magassága a döntő hanem a tenyészőcsúcs állapota. A levélállás megtévesztő és nagyban függ a fajtától.
A regulátor nem a levelek fejlődését gátolja hanem a hajtáscsúcs megnyúlását.
Egy 10 leveles repce ugyan úgy lehet 15 vagy 40 cm magas is.
Srácok.
Ha kissé hatmatos placcra kinyomot a carambát légbeszívasos fuvókával 280 literrel, fog az hatni? Vagy lefolyik?
Nem sok alkalmas napot mondanak a héten. És 1 delelőtt csak akkor vegzek, ha 8kor elkezdem már...
(kedd és esetleg! a péntek latszik most alkalmasnak)
Viszont valahol kb a 8. utas.. izé levél jön...
25199 hozzászólás
Válasz erni #20398. hozzászólásáraA regulátort és a kétszikű irtást a kicsikhez kell igazítani
Ki mit csinál vegyes kelésű repcével? Kb fele kikelt vetés után egy héttel a másik fele meg október elején.
Vetés augusztus végén volt tehát eleje már szép nagy lenne, a másik fele 2-3 levélbe van.
Egy rovarölő mindenképp kell rá,mellé regulátorba gondolkozom, csak nem tudom hogy a kicsikkel mi lesz.
Esetleg még egy kétszíkű gyomírtás sem ártana. Erre valamilyen szert tudtok, eddig salsa volt.
Eddig nem kapott semmit vártuk hogy egyáltalán kikel-e a másik fele.
Válasz szantofold22 #20396. hozzászólásáranem, hanem ha süt a nap, akkor kéne a zokszigén is... hogy ki tudja vonni. a vízbű.
Válasz envagyok2 #20395. hozzászólásáraGondolod rákérgesedik a hordalék?
Válasz Bobi82 #20392. hozzászólásáraaz a baj, hogy jön a napsütés.
Válasz Bobi82 #20392. hozzászólásáraSzia.Nagyon rossz nézni a képeket az áradásról. Tartok tőle hogy abúza koleoptil csúcsa kisárgul." Jobb " lenne helyzeted mag állapotban. Ha még le is jön róla a pangó víz illetve a magas talajtelitődés vize csikolni fogja .Belvizzel van tapasztalat.De azt mindíg megsinyli a búza.Gyakran ki is foltozza. 2 esélyes ha levélben van kimegy.Mert lefullad alatta egyszerüen a légzés a gázcsere nyillás lefolytva és a meglévő tartalékot feléli fotoszintézis hijjan.
Ha csak foltokban szögcsira,Lehet megmarad, viszont az áramlat elhordhatja,vagy a folyó által hozott hordalék rárakódhat.
Most járna nektek de nagyon a befizetett kárenyhítési alapból. Nehéz ügy ,drága tapasztalat lesz.
Elrohadni azért még nem fog és egyenlóre csak nyugi.
Itt a kérdés az hogy az iszap majd mennyire zarja le a felszint vagy mossa el...
Üdv mindenki!
Van-e tapasztalat hogy a szögcsírában lévő búza meddig bírja víz alatt?
Egy hete vetettük rá 3 napra rájött a sajó 4.napja van rajta kb 3 nap múlva fog talán lejönni róla,ennyi idő alatt kirohad újra kell-e majd vetni?
Válaszokat előre is köszi.
Szeptember eleji vetés
Ma kapott carramba-apis-yara brassitrel koktélt...
Válasz halihó #20389. hozzászólásáraVárjál 2hetet. arra sokan lesznek igy.
Valaki vet műtrágya szóróval búzát? Mik a tapasztalatok? Előre is köszi
Válasz kukaccsosz #20387. hozzászólásáraNagyon köszi
Meggyőztél
Válasz 5465 #20386. hozzászólásáraA sima tebukonazol egy gombaölő regulátor mellékhatással.
A caramba egy gomybaölő hatóanyag + regulátor hatóanyag. Ráadásul olyan adjuváns van benne hogy harmatos levére is nyomhatod mert szétterül a viaszos levélen is. Így a felszívódása is jobb.
Szerintem 0,8 liter caramba is többet tud mint 1 liter tebukonazol.
Válasz kukaccsosz #20371. hozzászólásáraSzia,
Caramba turbo kb. 50%-kal drágább, mint a tebuk (riza, tebucor)
Tud annyival többet ?
Lehet, hogy a jövőben a repce vetőmagot szklerotíniával fogják csávázni?
Link
Válasz Mf-es? #20383. hozzászólásáraA novemberi időjárás dönti majd el.
Most soroló repcéből lesz valami?
Válasz envagyok2 #20378. hozzászólásáraVetés elött kapott 2.5q 8/20/30ast.
Meg előtte a búza 150kg N hatóanyagot...az nem tudom merre jár...
Válasz envagyok2 #20378. hozzászólására08.26....09.02... Ez a két válasz, attól függ, ki kérdi...
Válasz envagyok2 #20379. hozzászólására1 liter caramba ment ki.
Válasz Nyomasek Bobo #20377. hozzászólásáradehopgy fog virágozni,fagyállóság.
de mindenképp max dózissal menni!!!
Válasz Nyomasek Bobo #20374. hozzászólásáramikori vetés ez? ezt hogy csináltad? túl melegek se voltak, túl sok víz se volt, ettől jobb évekbe se indult meg ennyire, bár tény, hogy elkéstél vele.
Válasz kukaccsosz #20376. hozzászólásáraMás színe lett, azt láttam. Viszont azért a keret után csepegett is lefelé a lötty.
Ha megnyúlik a közepe, mi várható? Viragozni kezd?
Jól éreztem, hogy múlt héten kellett volna fújni. Most a melegre nagyon beindult. Eltakarta a talajt.
Válasz Nyomasek Bobo #20374. hozzászólásáraA harmattól nem lesz probléma. Nem folyik meg hanem szétteríti a levélen.
Ha megnézted volna amikor szórod a kezelt és kezeletlen részt, azt láttad volna hogy amit lepermeteztél ott egyöntetűen nedves a levél. Amelyiket még nem ott a harmat kisebb-nagyobb cseppekben összeálva van a levélen.
Válasz Nyomasek Bobo #20373. hozzászólásáraEz egy picit meg van már nyúlva.
Válasz kukaccsosz #20371. hozzászólásáraMikor látni, ha nem hat a szer? Most is harmatos még. Reggel 8.40kor még durva volt, mikor kezdtem...
Válasz Nyomasek Bobo #20369. hozzászólásáraA szántott placcról a nagyja. A másik lehet nagyobb picit.
Válasz ZZ #20370. hozzászólásáraIden még 8 hektar van. (pedig jól hangzott a 8/8/8 facelia/repce/buza...
De elnézve, mennyi szert vonnak ki, ki kell találnom valami mást. Jövőre lehet csak 3 hektár lesz(találtam otthon egy zsákkal)
Válasz Sk Laci #20368. hozzászólásáraElég annyi is az 1 liter az erősen fejlett állományra kell.
Van ebben a repcèben fantázia???
Èpp hogy jobb esetben kikelt, ès már most elkezdeni így szórakozni vele....
Vetestol aratasig lehet 10 alkalommal bele kell menni..... Egyre hatastalanabb ès drágább kegyszerekkel
Mai...
Válasz kukaccsosz #20365. hozzászólásáraSzia!
Nálam a repce elérte a 8 levelet, de csak 0,8-0,9 L/ha adagot készülök kitenni Caryx / Caramba turbo/ regulátorból.
Sk-ban 0,7-1 L/ha az előírt adag.
Te az 1 L/ha ajánlanád?
Érdemes 1,5 L/ha 150-es bórt hozzáadni, vagy hagyjam inkáb tavaszra?
itt is sok csak most kezd bújni
Vetés szept.1 kb 10% kikelt az most 6 leveles a többi most dugta ki az orrát, szerintetek regulátorozzam vagy tárcsázzam
Válasz Nyomasek Bobo #20358. hozzászólására1 liter is elég hektáronként
Válasz Nyomasek Bobo #20360. hozzászólásáraIgen ahogy szanberg is írta stressz helyzetben nem szabad kiszórni. Tavaly ősszel én sem használtam.
Egy tonna kulonbsegben szerintem más ok is lehet.
Válasz szanberg #20362. hozzászólásáraA pöcsöm kivan vele, hogyha"aszály van, ne regulátorozz... ne fújj szárcsökkentőt"
Hát nálunk 4 tavaszból 3x aszállyal indul a werkli... A cycocel is majdnem rám rohadt anno...
Volt hogy az Antonius "ritka" szép volt márciusban, hiába volt rajta a péti, nyekergett a vízhiánytól, aztán meg az mtz ajtó 20cm belenyilt...
Válasz Nyomasek Bobo #20360. hozzászólásáraEgyrészt ha nem megfelelő időben kezelte az is tud ilyet eredményezni, valamint idén a tavaszi aszály volt ennek az okozója, idén el kellett volna hagyni a tavaszi regulátort az a helyzet...
Válasz Nyomasek Bobo #20360. hozzászólására és azt tudjuk, hogy jókor kezelt-e?
Válasz kukaccsosz #20356. hozzászólására" #20324 Nyomasek Bobo | 2020-09-30 08:10:37
Nyomasek Bobo
Válasz kukaccsosz #20322. hozzászólására
A véleményedre lennek kívancsi. Van itt egy srác.
Tavalyi repcéje egyik felét kezelte regulátorral, a másikat nem(állítólag összel és tavasszal is ugyanigy.)... 1 tábla.
A kezeletlen 1 tonnaval többet adott..."
Erről vélemény?
Válasz gazda001 #20354. hozzászólásáraHaver tavaly se fujta, iden se tervezi(mondjuk erre kíváncsi leszek)
Válasz Nyomasek Bobo #20357. hozzászólására8 hektárra van 10 liter cuccom.
Válasz kukaccsosz #20356. hozzászólásáraHa elindul a csúcs, akkor mi a szitu? Nem merek tovább várni. Túl jó idő van.
Válasz gazda001 #20354. hozzászólásáraNem a levélzet magassága a döntő hanem a tenyészőcsúcs állapota. A levélállás megtévesztő és nagyban függ a fajtától.
A regulátor nem a levelek fejlődését gátolja hanem a hajtáscsúcs megnyúlását.
Egy 10 leveles repce ugyan úgy lehet 15 vagy 40 cm magas is.
Válasz gazda001 #20354. hozzászólásáraMennyi levélben van a boka fölé érő repce?
Caramba turbo önmagában már nem fogja meg a boka fölé érő repcét. Az idén többfelé lehet ilyeneket látni, oda az már kevés....
Válasz Nyomasek Bobo #20351. hozzászólásáraJa...ma is esett valamennyi...
Válasz Nyomasek Bobo #20351. hozzászólásáraA Caramba turbo mehet harmatos állományra!
Srácok.
Ha kissé hatmatos placcra kinyomot a carambát légbeszívasos fuvókával 280 literrel, fog az hatni? Vagy lefolyik?
Nem sok alkalmas napot mondanak a héten. És 1 delelőtt csak akkor vegzek, ha 8kor elkezdem már...
(kedd és esetleg! a péntek latszik most alkalmasnak)
Viszont valahol kb a 8. utas.. izé levél jön...
Válasz Sk Laci #20349. hozzászólásáraJaa mindenkepp utánaérdeklődök a gyártónál...
De négy-öt hatóanyagnál többet nem javasolnak keverni sehol