Hirdetés
- Grubber új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Eke minden mennyiségben új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
177 hozzászólás
Válasz Attikaa #126. hozzászólásáraMég sem az lesz, karmazsinbogyó lehet, keress rá google-ba.
Válasz Tobszi #125. hozzászólásáraHa jól tudom vaddohány és nagyon nehéz írtani, a totális sem intézi el teljesen, ne hagyd elszaporodni
Valaki tudja mi ez? A szomszédba van nagy mennyiségben, de már az én portámon is megjelent.
Kb. vállig ér, és a virágokból a szőlőre hasonlító bordó bogyós termés lesz.
Nem csúnya ezért meghagytam, de vajon jól tettem?
Válasz atisgyulai #119. hozzászólásáraAm a savas kémhatású talaj jó indikátornövénye.. illetve kovasavat halmoz fel, ami kérődzőknél akár elhullást, vetélést is okozhat.
Válasz atisgyulai #122. hozzászólásáraNem ráró...zsurló!!!
Válasz csoppika #120. hozzászólásáraEhhez hasonló?
Válasz csoppika #120. hozzászólásáraEgy rekesz sört raktam volna rá, hogy te leszel az első, aki hozzászól!
Kérdezed, vagy mondod?
Válasz atisgyulai #119. hozzászólásárazsurló???
Was ist das?
Válasz sanyi1965 #117. hozzászólásáraKöszönöm, irtom is serényen, és legalább tudom mivel van dolgom.
Válasz rujvaros #116. hozzászólásárakomló.ne kínáld hellyel mert elzavar otthonról.
Szép jó napot!
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy a képeken látható indás kúszó gyomnövény az micsoda? Mindhárom képen ugyan az a gyomnövény van.
Köszönöm
Richie
Válasz mocsencsi1 #113. hozzászólásáraNulla szőrözöttség. Semmi. Teljesen csupasz. Egércsenkesz vagy magról kelő tarackbúza a két új tipp.
Válasz kukaccsosz #112. hozzászólásáraMások is mondták, hogy nem az lesz, pedig már kezdtem örülni. Továbbra sem tudjuk mi lehet.
Meddő rozsnok? Bár manapság a gyomok is kivetkőznek magukból.
Válasz tkcs11 #111. hozzászólásáraSzinte biztos hogy nem kakaslabfű ha szabad területen van. Az meleg igényes. Március elején bokrosodott példány kizárt
Válasz Truly #108. hozzászólásáraEz eszembe se jutott... egyből túlbonyolítottam. Elképzelhető, hogy az lesz. A bélyegek hasonlítanak. Köszönöm!
Válasz mocsencsi1 #109. hozzászólásáraSzéltippan nem lehet, a nyelvecske tök máshogy néz ki. Ennek örülök is, mert rengeteg van és eddig nem volt...
Széltippan?
Válasz tkcs11 #107. hozzászólásáraSzerintem Kakaslábfű.
Sziasztok!
Mi lehet ez? A nyelvecske igen rövid, szinte alig látható, levélhüvely lilás, szára kissé lapított, nem szőrös.
Repcéből ki lehet szedni hélazabot? Nyilván tavasszal, panterat latom lehet fújni bimbós állapotig csak kerdes addig előjön-e a nyomorult?
Válasz Gepi #104. hozzászólására
Bár nálunk a disznóknak, tyúkoknak sem kellett!
Nem kapta meg az ehető besorolást
Válasz 5465 #100. hozzászólásáraJól van, éhen halni már nem fogunk
Porcsinfőzelék
Egy lépéssel közelebb a minőségi éhezéshez
Válasz lemken #99. hozzászólásáraszőlő
Válasz kukaccsosz #94. hozzászólására
Válasz rockerjoda #97. hozzászólásáraAzt nem mondtad hogy kukoricában van De 2-3 leveles korában mehet a Dezormon is, de gondolom ez a gyomnövény viszont később kel ki.
Válasz Gepi #93. hozzászólásárahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Kövér_porcsin
Ki ne nyírd!
A legegészségesebb gyomnövény
Válasz Gepi #93. hozzászólásáraMilyen kultúrában van?
Laudisból bármekkora dózist túlél, atrazinhoz értő kollégák tanácsára successor t-vel /2,5 l/ha/ lenyomtuk, de az eredményről nem ellenőriztük.
Válasz Attikaa #96. hozzászólásáraPersze
De állományban ez kicsit erős
A kapát nem szereti, de tőről is gyakran újra hajt.
Ami az idei év érdekessége : nálunk ez a forró 40 fokos augusztusban szokott előjönni tömegesen, idén már májusban is volt. A kukoricában térdig ér, kevés volt a laudis.
Válasz rockerjoda #95. hozzászólásáraTotális gyomírtó+ dezormon
Válasz kukaccsosz #94. hozzászólásáraOsztom az elképzelést!
Nehezen viszi bármi is ha már megerősödött.
Válasz Gepi #93. hozzászólásáraÚgy látom kövér porcsin.
Sziasztok!
Ez milyen növény? Számomra ismeretlen, viszont
szívóssága van neki.
Válasz csuti0 #91. hozzászólásáraSzia,
köszönöm szépen a segítséget!
üdv,
Károly
Válasz kpak83 #90. hozzászólásáraSzia!
Japánkeserűfű,mifelénk népiesen durranónádnak is hívják!
Szép napot!
Segítséget szeretnék kérni ennek a növénynek a meghatározásában.
Rendkívül szapora és gyorsan növő, sajnos a Clinic 480 sl hatástalan rá. Vígan nő többszöri kezelés után is.
Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz atisgyulai #88. hozzászólásáraTarka zsurló?
Válasz csoppika #86. hozzászólására"Valami zörög a bokorban."
Hasonlít, valószínű hogy zsurló féle lesz, de szerintem nem a mezei. Számomra nem teljesen egyformák. (így kép alapján)
Válasz csoppika #86. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/forum/Mezei-zsurlo-kiirtasa/t2094
Válasz atisgyulai #84. hozzászólásárahttp://gyomnovenyek.hu/index.php?r=1410
Válasz mtz1221 #83. hozzászólásáraNem az. Azt még megismerném.
Szinte nincsenek levelei, csak mintha a szár ágazna el mind felé.
Válasz csoppika #82. hozzászólásáraKiemeltem a kép közepét.
Válasz atisgyulai #81. hozzászólásáraPáfrány féleségre hasonlít.
Válasz atisgyulai #81. hozzászólásáraTalán mezei zsurló? Közeli kép jobb lenne...
Sziasztok!
Ez milyen növény? Számomra ismeretlen. Nálunk még nem fordult elő.
Kukoricában van, a szinét a laudis fakította ki.
Mire számítsak vele kapcsolatban? (terjedése, szívóssága, irtásának módja)
Köszi mindenkinek
Egy sor Dezormont kapott már márc végén, de nem sok hatása volt. Majd kap még egy granstart, de ennek úgy is mindegy, Jövöre úgy is kuki lesz benne az talán meg oldja a problémat.
Moderátor a summitól? /ha még elérhető és nagy a terület/
Válasz colizoli #74. hozzászólásáraTavasszal már nem nagyon tudod irtani. Auróra és kombinációi jók de már késő. Ősszi gyomirtas lenne az igazi megoldás. Sem a sekator sem a 2,4-D nem hatékony ellene. A perzsa veronika ellen kicsit jobb a hatásuk, de a borostyanlevelu ellen szinte semmi.