Hirdetés
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
177 hozzászólás
Valaki tudna segíteni mi lenne ennek a gyomnak a neve? Most még érdemes lenne totállal lefújni gabona vetés elttől?
Válasz zoli336 #23. hozzászólásáraHormon hatású szépen viszi.
Válasz horesz01 #24. hozzászólásáraköszönöm szépen!
Válasz zoli336 #23. hozzászólásáraselyemmályva (abutilon theophrasti)
Szép estét!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen gyomnövény van az alábbi képeken?
Illetve milyen gyomirtóval lehet hatékonyan kiirtani kukoricából?
Válasz csuti0 #20. hozzászólásáraValóban, elnéztem. Nem láttam a sárga virágokat.
Újabban nem tudod a fotókra ránagyítani.
Hála ístennek ehhöz a gyomnövényhez még nem volt szerencsém.
Válasz Hunter_ #15. hozzászólásáraEgyértelmű, farkasalma.
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_farkasalma
Válasz Hunter_ #15. hozzászólásáraSzerintem inkább a farkasalmára hasonlít!
Válasz Hunter_ #15. hozzászólásáravaddohány
Válasz Gox #16. hozzászólásáraKöszi!
Kukoricában milyen hatóanyag viszi ki vagy csak tarlón lehet irtani?
Válasz Hunter_ #15. hozzászólásáraSelyemkóró (Asclepias syriaca)
Ki tudja milyen gyomnövény ez? Még eddig a környéken sem láttam ilyen gyomot!
Üdvözletem. Közben másik fórumon megkaptam rá a választ. Ez az indás pimpó nevű gyomnövény. Évelő ez is, és kapálás után már másnap ott van, akárcsak a mezei aszat.
Válasz mfefers #9. hozzászólására: Elnézést, most látom, a baracklevelűt a téma indító kérdezte még 2014-ben.
Szulák. Akkor ez most az apró? Ha csak a föld feletti részt kaszálgatom, meg lehet valaha szabadulni tőle?És a kérdéses gyomnövény. Olyan, mint a vadszőlő, de apró körmömnyi levelei vannak, nem kúszik a falra, csak a talajon terül, de mindenhol terjed, ahol a többi gazt kikapáltam.
?
Nos nem tudom, egy hozzászóláshoz csak egy kép engedélyezett? Mekkora képet lehet feltölteni? Ez az amit én most vadszőlőnek gondolok.
Baracklevelű keserűfüvem is van, de az annyira kevés, hogy nem foglalkoztam vele, hogy megkérdezzem. Ha egyáltalán hozzám szólt, mert én fogazott levelű gyomról írtam. Hoztam képeket. 1. Borostyán, amit régóta ismerek. Azt hittem, hogy a vadszőlő ugyanannak a másik neve, de van ez a fogazott levelű csoda. Vadszőlő? A harmadik az apró szulák, csak annyiból érdekes, hogy ahol sikerült valamennyire kiirtanom a tarackbúzát, ott többek közt az hódít. Végül az utolsó lenne a kérdéses. Ugyanúgy néz ki, mint a vadszőlő, de nem kúszik falra, csak a talajon terül, és apró, körmömnyi levelei vannak, de lassan mindent beborít. ahol sikerült gyakori kapálással gyéríteni a többi gyomot, ez veszi át a helyét. Nagyon szövevényes gyökérzete van, utálatos, akár a szulák.
Válasz ppal #2. hozzászólásáraBaracklevelű keserűfű?
http://www.sarviznador-karmentesites.hu/node/1497
Tiszteletem. Nemrég kezdtem a kertészkedést, egy elég elhanyagolt kertet örököltem. Van benne egy gyom, amit még nem sikerült beazonosítanom. Jellemzői: 5 ágú fúrészes levél, inda szerű szár, és tarackos gyökérzet. Már több napja túrom a netet, de képet sehol nem találtam róla, pedig az egyik leggyakoribb, és igen agresszíven terjedő gyom, sajnos még nem fényképeztem le, tettem belőle félre, de azt is ott felejtettem, de ha a leírtak alapján nem lehet beazonosítani, holnap kiviszem a fényképezőm, vagy hozok haza a növényből mintát. Mi lehet ez?
Válasz #5. hozzászólásra
Köszi, rákerestem és úgy tűnik, hogy tényleg ezek lehetnek.
Szerintem:
1.kép Baracklevelű keserűfű
2.kép Kúszó boglárka
A harmadikat nem ismerem!
Ez pedig a harmadik (keskeny levelek, fehér-rózsaszín virágok). Megköszönném, ha valaki az alábbi három hozzászólásomban szereplő gyomot beazonosítaná:
Ez a második számomra ismeretlen gyom a háromból ami nemrég jelent meg a mohar vetésemben (vékony szár, kis sárga virágok):
Mindjárt kérdeznék is. Ezt ismeri valaki, hogy mi lehet (pirosas lila szár, foltos levél)?
Nem találtam hasonló témát, ezért nyitottam ezt. Talán valamennyire hasznos lehet majd, hiszen nem mindig sikerül mindenkinek mindegyik gyomnövényt a területein beazonosítania.