Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
177 hozzászólás
Válasz colizoli #76. hozzászólásáraÜdv,
Ha két nódusznál nem sokkal fejlettebb az árpa akkor Sekator + fél dózisú 2,4-D. Kicsit elkéstél, de gondolom ezt nélkülem is tudod.
Üdv, deflektorosokk
Válasz GéZsé #75. hozzászólásáraAz a gond, hogy kúltúrában van, (árpa).
Válasz colizoli #74. hozzászólásáraBorostyánlevelű veronika (Veronica polita)
Glyfozát viszi, ha nem kultúrában van.
[kep1 sziasztok ö kicsoda és mivel lehet irtani?
Válasz csoppika #72. hozzászólásáratipp
Válasz kukac154 #71. hozzászólásárahttp://gyomnovenyek.hu/index.php?p=2
Sziasztok!
Egy ismerősöm küzd ezzel a gyommal a gyeppel borított kertjében. Valaki fel tudja ismerni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Gege #34. hozzászólásárafarkas alma
Válasz kukaccsosz #68. hozzászólásáraAkkor csak nem vagyok hülye, mert mikor kb. 8-10 nap után kimentem, kicsit jobban kókadózó egyszikűekre számítottam. A kétsikűek meg teljesen kifeküdtek. Először újra is akartam csinálni, de aztán jobban megnézve látszott, hogy fakulnak meg fonnyadnak, néhol meg már vörösödnek is az egyszikűek. Eddig mindig külön szórtam, lehet hogy ezután is így lesz.
Válasz Vadmalac #66. hozzászólásáraIgen mind a kettő. Ha magasabb dózis kell akkor biztos komolyabb gyomproblema van és én úgy látom hogy tankkeverekben csökken a hatékonyság. Ezért ilyenkor ezért is célszerű külön kiszorni.
Válasz Vadmalac #60. hozzászólásáraMent itt is együtt,mert időszűke volt.De a trendet teljesen kihagytam.
Válasz kukaccsosz #64. hozzászólásáraÉrtem. Kultúrnövényre való fitotoxicitás miatt, vagy mert gyengíthetik egymás hatását? Valahol hallottam, hogy szuper szelektív gyomirtószereket nem szabad semmivel keverni valamiért. Lehet ebben valami?
Válasz horesz01 #62. hozzászólásáraNálam is majdnem ugyanez a dózis volt, csak 0,9 l/ha Graminnal, és érdekes, hogy kb. 3 nap után jártam arra, és mintha azon a helyen, ahol befejeztem a szórást, és lett kb. 2m átfedés, ott halványabb zöld lett volna a napraforgó. Sajnos akkor nem álltam meg jobban megnézni, mert siettem, legközelebb meg mikor már néztem, semmit nem láttam rajta.
Válasz Vadmalac #60. hozzászólásáraHivatalosan csak a termelő felelőségére mehet.
Magasabb dózisú egyszikű irtóval én nem szoktam egyben javasolni. Max 1,3-1,4 liter pantera. A trend dózisát mindig felezni kell ha tankkombinációban megy.
Válasz csoppika #59. hozzászólásáraNem értem hogy lehet 2éves mert egy erősen bolygatott területen van./tárcsa glifo eke rota / de vetni se lehetett volna szebben
Válasz Vadmalac #60. hozzászólásáraExpressz Sx (45g) + Trend (0,1%) + Gramin (1l/ha) dózissal használtam egyszerre, és semmi nem látszódik meg a napraforgón.
Válasz Vadmalac #60. hozzászólásáraExpressz Sx (45g) + Trend (0,1%) + Gramin (1l/ha) dózissal használtam egyszerre, és semmi nem látszódik meg a napraforgón.
Válasz kukaccsosz #55. hozzászólásáraEddig úgy volt, hogy mehet együtt az Expressz és az egyszikűirtó. Akkor most ez hogy van? Magasabb dózisú egyszikűirtóval mégsem célszerű együtt fújni? És ha mehet egybe, akkor a Trend-ből fél dózis, vagy semmi?
Válasz Marti Miklós #58. hozzászólásáraNálam is van...
Válasz csoppika #57. hozzászólásáraVadrezeda lenne, még soha nem volt a területen
Válasz Marti Miklós #56. hozzászólásárahttp://gyomnovenyek.hu/index.php?c=ketevesek&p=6
ez mi ?
Válasz GREVEN #54. hozzászólásáraSzerintem működhet a dolog.
Válasz kukaccsosz #53. hozzászólásáraAz lenne még a kérdésem, hogy mivel foltokban van a tarack csak egy 40 ha-os táblán megoldható-e az hogy első körön lekezelem az egész táblát a 45 gramm expresszel és 1 liter Panterával, majd rögtön a foltra fújok még 1 litert a tarackra?
Kb 10 ha ami ilyen tarackos, ezért nem szeretném 2 literrel csinálni az egész táblát.
Ez jó elgondolás-e igy és elviszi-e?
Köszönöm válaszod előre is.
Válasz GREVEN #52. hozzászólásáraNem!!!
Válasz kukaccsosz #50. hozzászólásáraMagához az egyszikűhöz kell Trend és ha igen mennyi?
Válasz kukaccsosz #50. hozzászólásáraRendben, nagyon köszönöm!
Válasz GREVEN #47. hozzászólásáraAz express után 3-4 nappal mehet, főleg ha jó idő van.
Válasz Tomi81 #48. hozzászólásáraÉn is ezen gondolkodtam,de mivel én kérdeztem, nem mertem okoskodni
Válasz borda77 (Joe) #40. hozzászólásáraNem fordítva?
Válasz kukaccsosz #46. hozzászólásáraÉrtem,akkor azt elfújjuk máshova és hozunk erre Panterát.
Az expressz és az egyszikű között kell-e várni és ha igen mennyit? Gondolom az expressz menjen ki hamarabb.
És köszönöm a segitséged!
Válasz GREVEN #45. hozzászólásáraNekem a leopárd nem úgy dolgozott ahogy kellett volna azóta nem használom.
Válasz kukaccsosz #44. hozzászólásáraMindenképp pantera vagy jó a Leopard is amit eddig fujtunk?
Válasz GREVEN #43. hozzászólásáraExpressbol 45g kell a kender ellen a tarack ellen ahogy lentebb írták 1,5 liter. Ezt már nem biztos hogy jó egyben kiszorni.
Válasz kukaccsosz #42. hozzászólásáramennyivel kellene fújni? És mit tegyünk a másik növényre? holnap fújnánk is ha összeállna mit tegyünk ki rá és mennyit?
Válasz GREVEN #39. hozzászólásáraA kendernek toljad neki minél előbb az expresst mert már jó nagy!!!!
Válasz borda77 (Joe) #40. hozzászólásáraA gabonába is van a napra tábla mellett. Úgy nézzük, hogy a Corte SE megfogta és tán nem nő tovább. Mintha leöregedett volna.Mekkora fejlettségig elég az 1,5 liter?
A másodikat ha darabolom csak több lesz belőle. Expressz milyen dózissal viszi? Ez nem perje vagy fű féle? Nem az egyszikűirtónak kellene vinnie?
Válasz GREVEN #39. hozzászólásáraaz első képen azt a panthera viszi 1,5 literrel.... a másikat a kulti és az express...
Segítségeteket kérném megerősítés végett.
Az elsőt vadkendernek gondolnám és napraforgóban találtunk nagyobb mennyiségben. Expressz/granstar elviszi ezt vagy mivel szokták irtani?
A másodikat felénk perjefűnek nevezik a gazdák, de hogy mi ennek a pontos neve és szintén napraforgóból (expresszes) mivel lehet kiszedni milyen dózissal?
Köszönöm a válaszokat.
Válasz csoppika #35. hozzászólásáraselyemmályva itt van lejjebb, szerintem nem az viszont először én is farkasalmára gondoltam...
Válasz csoppika #35. hozzászólásáraHa selyemmályva akkor sárga virágú,ha farkasalma ,fehér!A terméséről jobban beazonosítható lenne!!
Válasz Gege #34. hozzászólásáraSzia! Szerintem farkasalma.
Válasz Gege #34. hozzászólásáraTalán selyemmályva? Kukoricában itt is előjön itt-ott...
Ismeri valaki? Glifozát sem szüntette meg....20- 30 négyzetméteren nyől évek óta...
Válasz Pityesz47 #30. hozzászólásáraSzia!
Savanyú talajt jelez, állítólag csak meszezéssel lehet kiírtani. Sima glifozát nem viszi el. Ez tapasztalat, sajnos.
Válasz csuti0 #31. hozzászólásáraköszi!
Válasz Pityesz47 #30. hozzászólásáraSzia!
Mezei zsurló.
Sziasztok! Ez mi lehet? tavaszi árpában van...
Válasz colizoli #28. hozzászólásáraRepcsenyretek
Sziasztok
Ő mi lehet?