Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Claas Maximum kisbálázóról van valakinek véleménye?
Mennyire lehet megbízható?Mikor gyártódtak ezek? Amit találtam üzemképes, kipróbálható, állítólag jól köt, bálaszámlálóval és csúszdával rendelkezik, viszont az utóbbi nem a sajátja...
Tegnap meg ma végre ki tudtam próbálni a bálázót, persze h szivatott a kötés az egyik oldalon, nem zárt össze a kötőfogó rendesen. Úgy néz ki h sikerült megoldanom, mert ma igaz csak 73 bálát báláztam, de mind kötötte szépen, egyébként minden rendben rajta, szépen csendesen megy.
No ez lenne az lent, csak szivtam a kardánnal, mert nem éri el a trakit, na de majd megoldom, ha passzolt volna minden már báláztam volna, valamit próbaként.
A kos az biztosan 93 löket/perc megnéztem hátul azt irja.
Lehet h a felszedő is szolesebb, én csak más után mondtam, na de ma majd megmérem mert megyünk utána.
Akkor az jó, mert a régebbieket nem nagyon hirdetnek hidraulikus rendfelszedővel pláne nem kifordítóval.
A rendfelszedő meg 165 -ös lehet, az újabb 65-ös markantoknak van 185-ös.
A felszedője 1,7 m tőlem alig 30 km re találtam.
Felszereltség semmi különös, max a hidraulikus kiforditó meg felszedő emelő.
Forintban kb 1080000 ft volt, nem tudom h mikori kiadás, de valami 96 körüli, francia gyártmány.
Ha hazaér majd mutatok képet is.
Válasz #1281. hozzászólásra
Köszi a tanácsot az 55-höz.De még mindig ugy néz ki,hogy a sötétben tapogatózom,mert még nem tudtam dönteni.Mert ki ezt ki azt dicséri.Na az biztos,hogy a65-ös az már felső kategóriás bálázó.De ha nemveszed tolakodásnak megkérdezném,hogy menyiért vásároltad a 65-öst.
Én 1 évet dolgoztam markant 50-el, nagyon meg vagyok elégedve vele szerintem az 55 még jobb választás, mivel szélesebb a felszedője, nekem is egyedül ez volt a gondom az 50 essel, hogy keskeny a felszedő. Most vettem egy 65-öst a nagyobb teljesitmény miatt, még nem próbáltam, ki, de az 50-es az nagyon jól ment egész szezonban, szerintem jó választás a claas.
A mai világban 1 motor sem bír ki annyit mint azok a -80-90-es években gyártott motorok vagy autók!!! Ez az agyon eletronikázott szarok televannak hibalehetőséggel, de kinek a pap, kinek a felesége!!
Bocs hogy bele pofázok, de nézd meg pl az AUDI TT, A3-at győrben gyártják illetve jó néhány alkatrészét is akkor itt sem beszélhetünk ugye német precizitásról ugye? vagy mégis?!
Én megint azt a tippet mondanám, hogy nincs elég anyag, massza, amit össze lehet préselni... egy marék szalmát, szénát ha bedobnak a villák, az nem egyenletesen minden hova, csak az egyik felébe.... Próbálják ki egy rendes vastag renden hogy mit produkál... Vagy még egyszerűbben egy sebességgel dobja feljebb a járgányt, hogy gyorsabban haladjon.. Ez csak egy tipp...
Az egyik oldal rovidebb mint a masik. Hat igen nem egeszen pontosan fogalmaztam (sorry ezert) mert lazanak nem laza egyik zsineg sem csak rovidebb a bal oldalso.
Szerintem ez akkor is valahol sumákság, azt gondolod igazi német minőség ott van a fejedben a német precizitás, és megdöbbenve látod, hogy KOREA!!! Én fentertásokkal vennék egy ilyet!! Igaz már a gyárban sem mindenki ős német szerintem, kint Harsevinkelben volta élég érdekes arcok mikor kint voltunk!!
Szerintem azt nem engedik meg h szart rakjanak össze az túl nagy égés lenne ha selejtes cucc kerülne ki Claas néven. Nekem megfelelne az is ha kapnék belőle egy újat
Lásd az RK-t Claas licensz még is mindenki szereti és bevált gép vagy ott a hesston vagy a VOgel ekék stb stb
Sajnos sok parcellát csinálok én is, sok helyen még keresztbe se férek el. Ipszilon fordulással könnyen meglehet fordulni, vagy többszöri tolatással.
Leállítással nincs gond szabadon futos gépel vagy gardánal, max fordulaton is kilehet kapcsolni. A indítással van gond ott csapkod minden.
De mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja!
#1. hozzászólás, Daves küldte be 2012-08-12 17:50:13-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok! Szeretnék venni majd egy kis bálázót, de szerintetek milyet??? nekem vmi gyors bálázó kellene! Fortschritt-ban melyik tipus a gyors bálázó segítsetek. köszönöm. :D
Na pont ebbe fognak belebukni még ők is, nagy Német minőség Koreából, beszarás!!! Ezért fogja a Német állampolgár szétszedni a vezérkart!! Adó rengeteg meló meg kevés, a vezérkar meg csodálkozik miért elégedetlen a dolgozó!!! Hol van a régi Német minőség!!
Nekem szépen indit, nem rándit egyáltalán, lassan indul es fokozatosan kigyorsit. Az avataromon levö fergával bálázok 1000 fordulattal, vagyis nem 1000 el, mert a motorfordulatot max 1200 is tolom fel, igy pont jól tekeri 1000-1200 as motorfordulaton.
Szabadonfutós kardánnál majdnem ugyan annyit kell álni
És az indítás az h megy neked? Nem ránt nagyot a gépen? Hirtelen indít vagy lágyabban? Környéken az új gépekre sokan panaszkodnak,nem tudnak kaszálni meg munkagépet indítani mert nagyot ránt és hirtelen indít
Na ez az, nálam is hidraulikus inditásu a tlt, és megállitásnál nem fékezi le semmi, ezzel az a gond, hogy a rend végén sokat kell állni, amig leáll a bálázó. Na meg nagyon sok kis parcella van nálunk, ahol muszáj ki-be kapcsolgatni.
Valakinek Koreában gyártott markantja ven-e itt, vagy mindenkié francia? 65-ösbe láttam h van koreában gyártott is, lehet-e különbség a minőségben vagy a licensz az licensz ott is?
3809 hozzászólás
Tanácsot szeretnék kérni claas markant 65 kapcsolatban??Küldjetek erre a 06304311124 egy elérhetőséget és vissza foglak hívni!!!Köszönöm előre is!!!
Válasz #1307. hozzászólásra
Nekem szárzúzózott anyag volt azt összesodortam száraz volt vitte szépen nem volt vele gond. Csak elég nehéz bálák lettek belőle
Válasz #1306. hozzászólásra
De nem szereti a bálázó,ez van...
Válasz #1305. hozzászólásra
Nekem tavaly volt szénával vegyesen bepucolták azt is. Télen nem válogat úgyse
Válasz #1304. hozzászólásra
Hát ez ez a birkának köll,de nem nagyba hanem kicsibe...
Válasz #1303. hozzászólásra
mi értelme van ha nincs sodorva?
birkák kiválgotaják a szárat az meg jo lesz a trágyába
mi csak tüzelni nyomjuk........a többi körbe megy
Válasz #1302. hozzászólásra
Három óra alatt 50 bála sodrás nélkül...
Válasz #1301. hozzászólásra
én ma pöpecül megy.......
Kukoricát nyomja valaki...
Válasz #1299. hozzászólásra
Ezüst vagy zöld szinü???
Válasz #1298. hozzászólásra
Valami hasonlót sejtettem én is, de köszi a megerősítést!
Válasz #1297. hozzászólásra
A Claas a 60-as évek végén váltott festéket,igy kb 40-50 éves lehet...
Claas Maximum kisbálázóról van valakinek véleménye?
Mennyire lehet megbízható?Mikor gyártódtak ezek? Amit találtam üzemképes, kipróbálható, állítólag jól köt, bálaszámlálóval és csúszdával rendelkezik, viszont az utóbbi nem a sajátja...
Előre is köszönöm!
Tegnap meg ma végre ki tudtam próbálni a bálázót, persze h szivatott a kötés az egyik oldalon, nem zárt össze a kötőfogó rendesen. Úgy néz ki h sikerült megoldanom, mert ma igaz csak 73 bálát báláztam, de mind kötötte szépen, egyébként minden rendben rajta, szépen csendesen megy.
Válasz #1294. hozzászólásra
igen, mértem 1,7 m.
Válasz #1293. hozzászólásra
Képről rendben van. Rendfelszedő szélességét mérted?
No ez lenne az lent, csak szivtam a kardánnal, mert nem éri el a trakit, na de majd megoldom, ha passzolt volna minden már báláztam volna, valamit próbaként.
Válasz #1289. hozzászólásra
Bérbe is, meg saját részre is dolgozok, a gyűjtést azt csak munkások végzik, nincs egyelőre bálagyűjtőm.
Igen a traki az klimás.
Válasz #1287. hozzászólásra
Én meg a papirjából néztem,a bálarepitö,a tornyának mozgatása,a renfelszedö emelés-süllyesztés meg a nyitás-csukás opciók voltak...
Válasz #1288. hozzászólásra
A Trakid klímás?
Válasz #1288. hozzászólásra
Bérbe dolgozol vele vagy saját részre? A bálagyüjtést hogy oldod meg?
Válasz #1286. hozzászólásra
Képeket nézegettem más 65-ról is, meg számolgattam a lemezeket a felszedőn, de 22 lemeznél többet nem láttam egyen se, ezen is annyi volna az enyémen.
Válasz #1285. hozzászólásra
A kos az biztosan 93 löket/perc megnéztem hátul azt irja.
Lehet h a felszedő is szolesebb, én csak más után mondtam, na de ma majd megmérem mert megyünk utána.
Válasz #1284. hozzászólásra
Akkor az jó, mert a régebbieket nem nagyon hirdetnek hidraulikus rendfelszedővel pláne nem kifordítóval.
A rendfelszedő meg 165 -ös lehet, az újabb 65-ös markantoknak van 185-ös.
Válasz #1284. hozzászólásra
Mérd meg pontosabban a 65-ös felszedöje 185,a kos 93/perc...
Válasz #1283. hozzászólásra
A felszedője 1,7 m tőlem alig 30 km re találtam.
Felszereltség semmi különös, max a hidraulikus kiforditó meg felszedő emelő.
Forintban kb 1080000 ft volt, nem tudom h mikori kiadás, de valami 96 körüli, francia gyártmány.
Ha hazaér majd mutatok képet is.
Milyen széles rendfelszedővel vetted a 65-öt?
Honnan, milyen felszereltséggel, hány éves és mennyiért?
Köszi a tanácsot az 55-höz.De még mindig ugy néz ki,hogy a sötétben tapogatózom,mert még nem tudtam dönteni.Mert ki ezt ki azt dicséri.Na az biztos,hogy a65-ös az már felső kategóriás bálázó.De ha nemveszed tolakodásnak megkérdezném,hogy menyiért vásároltad a 65-öst.
Válasz #1280. hozzászólásra
Én 1 évet dolgoztam markant 50-el, nagyon meg vagyok elégedve vele szerintem az 55 még jobb választás, mivel szélesebb a felszedője, nekem is egyedül ez volt a gondom az 50 essel, hogy keskeny a felszedő. Most vettem egy 65-öst a nagyobb teljesitmény miatt, még nem próbáltam, ki, de az 50-es az nagyon jól ment egész szezonban, szerintem jó választás a claas.
Én szeretnék vásárolni egy használt bálázót de még nem döntöttem, hogy milyet vegyek.De egy claasban gondolkodom.Mit szóltok egy markant 55-höz
Válasz #1278. hozzászólásra
A mai világban 1 motor sem bír ki annyit mint azok a -80-90-es években gyártott motorok vagy autók!!! Ez az agyon eletronikázott szarok televannak hibalehetőséggel, de kinek a pap, kinek a felesége!!
Válasz #1274. hozzászólásra
Bocs hogy bele pofázok, de nézd meg pl az AUDI TT, A3-at győrben gyártják illetve jó néhány alkatrészét is akkor itt sem beszélhetünk ugye német precizitásról ugye? vagy mégis?!
Én megint azt a tippet mondanám, hogy nincs elég anyag, massza, amit össze lehet préselni... egy marék szalmát, szénát ha bedobnak a villák, az nem egyenletesen minden hova, csak az egyik felébe.... Próbálják ki egy rendes vastag renden hogy mit produkál... Vagy még egyszerűbben egy sebességgel dobja feljebb a járgányt, hogy gyorsabban haladjon.. Ez csak egy tipp...
Válasz #1251. hozzászólásra
Az egyik oldal rovidebb mint a masik. Hat igen nem egeszen pontosan fogalmaztam (sorry ezert) mert lazanak nem laza egyik zsineg sem csak rovidebb a bal oldalso.
Válasz #1274. hozzászólásra
Van benne valami de hát ez van semmi sem a régi már
Válasz #1273. hozzászólásra
Szerintem ez akkor is valahol sumákság, azt gondolod igazi német minőség ott van a fejedben a német precizitás, és megdöbbenve látod, hogy KOREA!!! Én fentertásokkal vennék egy ilyet!! Igaz már a gyárban sem mindenki ős német szerintem, kint Harsevinkelben volta élég érdekes arcok mikor kint voltunk!!
Válasz #1268. hozzászólásra
Szerintem azt nem engedik meg h szart rakjanak össze az túl nagy égés lenne ha selejtes cucc kerülne ki Claas néven. Nekem megfelelne az is ha kapnék belőle egy újat
Lásd az RK-t Claas licensz még is mindenki szereti és bevált gép vagy ott a hesston vagy a VOgel ekék stb stb
Válasz #1267. hozzászólásra
Off
A vetőgépes topikba sasolj már át légyszi. Köszi
Válasz #1267. hozzászólásra
Itt van egy kis Deutz Agroton 90 lo körüli hidraulikusan indít az RK -kaszát szaggatja szét ahogy indít mikor megy már akko jó de indulás az pocsék
Új Same is van itt a környéken arra se büszkék a tulajok túl erősen indítja.
Bálázót meg se merném próbálni vele
Sajnos sok parcellát csinálok én is, sok helyen még keresztbe se férek el. Ipszilon fordulással könnyen meglehet fordulni, vagy többszöri tolatással.
Leállítással nincs gond szabadon futos gépel vagy gardánal, max fordulaton is kilehet kapcsolni. A indítással van gond ott csapkod minden.
De mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja!
#1. hozzászólás, Daves küldte be 2012-08-12 17:50:13-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok! Szeretnék venni majd egy kis bálázót, de szerintetek milyet??? nekem vmi gyors bálázó kellene! Fortschritt-ban melyik tipus a gyors bálázó segítsetek. köszönöm. :D
Válasz #1265. hozzászólásra
Na pont ebbe fognak belebukni még ők is, nagy Német minőség Koreából, beszarás!!! Ezért fogja a Német állampolgár szétszedni a vezérkart!! Adó rengeteg meló meg kevés, a vezérkar meg csodálkozik miért elégedetlen a dolgozó!!! Hol van a régi Német minőség!!
Válasz #1262. hozzászólásra
Nekem szépen indit, nem rándit egyáltalán, lassan indul es fokozatosan kigyorsit. Az avataromon levö fergával bálázok 1000 fordulattal, vagyis nem 1000 el, mert a motorfordulatot max 1200 is tolom fel, igy pont jól tekeri 1000-1200 as motorfordulaton.
Válasz #1265. hozzászólásra
Szerintem mind1 hol szerelik össze Claas az Claas mindenhol kínai is jó ha jó a minőség ellenőrzés
Válasz #1260. hozzászólásra
Nekem van egy az koreai,de nincs vele semmi bajom,2004-es csak a koson cseréltem görgőket.
Válasz #1263. hozzászólásra
Rosszul fejeztem ki magam az előbb. Nem MTZ re gondoltam hanem az új Fergákra Same Deutczra stb ami hidraulikusan kapcsol
Az MTZ tlt-jét is lehet csúsztatni indításnál, és már finoman is indít.
Válasz #1261. hozzászólásra
Szabadonfutós kardánnál majdnem ugyan annyit kell álni
És az indítás az h megy neked? Nem ránt nagyot a gépen? Hirtelen indít vagy lágyabban? Környéken az új gépekre sokan panaszkodnak,nem tudnak kaszálni meg munkagépet indítani mert nagyot ránt és hirtelen indít
Válasz #1259. hozzászólásra
Na ez az, nálam is hidraulikus inditásu a tlt, és megállitásnál nem fékezi le semmi, ezzel az a gond, hogy a rend végén sokat kell állni, amig leáll a bálázó. Na meg nagyon sok kis parcella van nálunk, ahol muszáj ki-be kapcsolgatni.
Valakinek Koreában gyártott markantja ven-e itt, vagy mindenkié francia? 65-ösbe láttam h van koreában gyártott is, lehet-e különbség a minőségben vagy a licensz az licensz ott is?