Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálam a sortávolság az 70 cm a többit meg számoljad ki, de írtam 1 jó fölbe lehet vetni 65.000 szemet is főleg ha van 1 kis vaddisznó is a környékeden mi szeret túrkálni!!!
Van egy 10 hektáros föld amit ki akarnék bérelni ,és egy részébe lucernát vetnék !Most azt próbálom számolgatni hogy mekkora darabot mivel vessek be ...meg egy részét napraforgóval akarom,,,,abból mennyi kel 1 hektárra ???
Az öregeink 25-40 kiló között vetettek, de rád van bízva! Én már láttam 20 kg/ha vetést is!! Én elvetném a 40kg/ha, ha nem sokat akarsz vetni területre!!
hát igen a kötöző tárcsa ami mozgat mindent öntvény az egész az mozgatja a kötőcsőrt meg a madzag lehuzót is!!! és elég jol félre kopott befelé de akkor az lesz hogy felheggesztjük mert ugyanis megkérdeztem az árát és 90 ezer ft / db!
csak félek télleg nehogy eltörjön a melegtől! van minden féle pálca heggeszteni öntvény is sima is ami kell aztán meg felszabályozuk...
Melyikre gondolsz. Arra az öntvény fazékra aminek a lapján fogasívek vannak, meg benne van a zsinegletoló kar vezérlőpályája? Simán fel lehet, enyémen már minden létező dolog fel van hegesztve és szépen visszamunkálva. Öntvény pálcával nem tudom milyen lehet de saválló pálcával nagyon szépen meg lehet csinálni és nem rozsdul többet, nem kell mérgelődni tavasszal hogy nem úgy csúszik ahogy kellene. Nekem a zsinegletolókarok is fel vannak már hegeszteve, a kis kúpkerekeknek oldalai amik a "fazék" fogaskerékre csatlakoznak. A tűt eltörte már 2x a 9-10év alatt mióta nálam van. És már mikor vettem akkor is hegesztve volt a tű. Szóval a tűk már inkább csak varratokból állnak. De működik tökéletesen.
valaki heggesztett már fel kötöző tárcsát??? nagyon el van kopva most ujitjuk fel! de necces mert el hajolhat meg eltörhet a hőtől ezért gondoltam megkérdem mi a tapasztalat! van öntvény elektroda is de azért csak necces az is!
A 459 pedig a spitz,TLT-én leadott kraftbedarf 61 PS,aufnahmbreite 200cm,kolbengeschwindigkeit 100 löket/min,presskanal 34x46,legalább is 18 évvel ezelött.Azóta újjabb nincs mivel ez kiment a divatból.Ennek tudni kell szalmában 500 darabot..
Elvileg igen, mert ezzel a szöveggel adják el, gyakorlatilag kb. fele annyit lehet készíteni a csigással mint a két karossal. Pedig a csigásnak (jd459) nagyobb a löketszáma mint a karosnak (claas dominant).
A csiga végénél van a gond, ott szétteríti az anyagot és nem győzi beszedni a kar.
Tudom melyiket mondod de abba én semmi plánét nem látok. ömlesztve van benne kis mennyiség. Vagy át kell pakolni vagy rohangálhatsz vele haza 80-100 bálánként. És otthon is ömlesztve lesz a bála.
Ez sem rossz de amire én gondolok azt a bálázó huzza és ömlesztve van benn a kb 80-100db.Erröl is van vidi a Yutubon de én nem értek ennyire a feltöltéshez.
szerkeszteni kell rá egy vonórészt
nekem volt rá szerkesztve,de gyorsan le is szedtem nehogy már valaki egy pótkocsit is utána akasszon...még elkényelmesednek az emberek
Kiszámolgattam: a 0,4x0,6x1,2 es kockabála az 0,288 m3 lenne. 120x120as körbála pedig 1,35 m3. Tehát gyenge 5 kockabála tenne ki egy körbálát. Ha formás bálák lennének, hogy faxán lehetne velük kocsit rakni akkor szállításban simán visszahoznák a rakodási pluszt. És sokkal jobb lenne velük bánni kisgazdaságban. Ahol nem fogy el egyszerre egy egész körbála.
Franciáknál lehet látni hirdetéskeben felszedős- sorbarakósakat. 2-300 ezrekért. szakadtat nég olcsóbban is. Nem tudom hogy mennyire lehetnek kompatibilisek ezek a bálaméretekhez. És hogy lehetne gazdaságosan hazahozni onnan. Mert elég nagy helyet foglalnak.
Miért nem bírták még egy kicst nagyobbra csinálni Ha lenne egy kb 50-60x80 centis kamrája meg lehetne vele 120 hosszút nyomni úgy hogy stabil, kemény formás legyen a bála akkor már megérné géppel rakodni és akkor minden szempontból ideális lenne kisebb gazdaságoknak. Nem is gondolkodnák körbálázóban.
3809 hozzászólás
Válasz #908. hozzászólásra
Akkor azt úgy hegeszted ahogy jólesik. Coval is nyugodtan.
Válasz #896. hozzászólásra
acélöntvény ja....
Válasz #898. hozzászólásra
new holland 68 kiskocka bálázó
Nincs vaddisznó,,,ez a terület kerítésen kívül van !!!!Meg közel is van a házakhoz,úgyhogy a kutyáktól nem jönnek ki!!
De azért köszi a segítséget
Válasz #904. hozzászólásra
Nálam a sortávolság az 70 cm a többit meg számoljad ki, de írtam 1 jó fölbe lehet vetni 65.000 szemet is főleg ha van 1 kis vaddisznó is a környékeden mi szeret túrkálni!!!
Ja...Így már értem azt hittem annyiba kerül a vetőmag bele::)))!!És abból hány kiló kell 1/ha???És mennyi a tő és sortávolság a naprafogónál??
Válasz #902. hozzászólásra
Bocsi a tőszám 50-65 ezer amit vetni kell hektáronként!!!! Nem írtam 1 értelműen.
50-65000 forint ba kerül 1 hektárra a napraforgó vetőmag????????????????
Válasz #900. hozzászólásra
A napi az függ a minőségtől is 50-65 ezer/ha vetőmag!!
Van egy 10 hektáros föld amit ki akarnék bérelni ,és egy részébe lucernát vetnék !Most azt próbálom számolgatni hogy mekkora darabot mivel vessek be ...meg egy részét napraforgóval akarom,,,,abból mennyi kel 1 hektárra ???
Válasz #897. hozzászólásra
Az öregeink 25-40 kiló között vetettek, de rád van bízva! Én már láttam 20 kg/ha vetést is!! Én elvetném a 40kg/ha, ha nem sokat akarsz vetni területre!!
Válasz #890. hozzászólásra
Mid van????
Sziasztok!!
Megtudná nekem mondani valaki hogy 1 hektárra hány kiló lucernamagot kell elszórni??
Előre is köszönöm!!
Válasz #894. hozzászólásra
Ha viszi a co akkor nem szürkeöntvény hanem acélöntvény. Azt meg akkor hegesztheted ahogy akarod.
Válasz #893. hozzászólásra
Eltörni nem fog csak nem szabad hűteni és lehetőleg úgy hegeszteni hogy egyenletesen melegedjen át. Ne félj tőle nem lesz azzal semmi baj.
Válasz #893. hozzászólásra
co val még gondolom rosszabb!
Válasz #892. hozzászólásra
hát igen a kötöző tárcsa ami mozgat mindent öntvény az egész az mozgatja a kötőcsőrt meg a madzag lehuzót is!!! és elég jol félre kopott befelé de akkor az lesz hogy felheggesztjük mert ugyanis megkérdeztem az árát és 90 ezer ft / db!
csak félek télleg nehogy eltörjön a melegtől! van minden féle pálca heggeszteni öntvény is sima is ami kell aztán meg felszabályozuk...
Melyikre gondolsz. Arra az öntvény fazékra aminek a lapján fogasívek vannak, meg benne van a zsinegletoló kar vezérlőpályája? Simán fel lehet, enyémen már minden létező dolog fel van hegesztve és szépen visszamunkálva. Öntvény pálcával nem tudom milyen lehet de saválló pálcával nagyon szépen meg lehet csinálni és nem rozsdul többet, nem kell mérgelődni tavasszal hogy nem úgy csúszik ahogy kellene. Nekem a zsinegletolókarok is fel vannak már hegeszteve, a kis kúpkerekeknek oldalai amik a "fazék" fogaskerékre csatlakoznak. A tűt eltörte már 2x a 9-10év alatt mióta nálam van. És már mikor vettem akkor is hegesztve volt a tű. Szóval a tűk már inkább csak varratokból állnak. De működik tökéletesen.
nem gondolom,hogy jó ötlet lenne,akkor adná be a kulcsot mikor a legnagyobb szükség lenne rá...na az lenne a méreg nem a cián
valaki heggesztett már fel kötöző tárcsát??? nagyon el van kopva most ujitjuk fel! de necces mert el hajolhat meg eltörhet a hőtől ezért gondoltam megkérdem mi a tapasztalat! van öntvény elektroda is de azért csak necces az is!
Válasz #888. hozzászólásra
Ha nagyon lazák lennének a bálák, még akkor se tud óránként 500-at.
Válasz #887. hozzászólásra
A 459 pedig a spitz,TLT-én leadott kraftbedarf 61 PS,aufnahmbreite 200cm,kolbengeschwindigkeit 100 löket/min,presskanal 34x46,legalább is 18 évvel ezelött.Azóta újjabb nincs mivel ez kiment a divatból.Ennek tudni kell szalmában 500 darabot..
Válasz #886. hozzászólásra
Elvileg igen, mert ezzel a szöveggel adják el, gyakorlatilag kb. fele annyit lehet készíteni a csigással mint a két karossal. Pedig a csigásnak (jd459) nagyobb a löketszáma mint a karosnak (claas dominant).
A csiga végénél van a gond, ott szétteríti az anyagot és nem győzi beszedni a kar.
Válasz #845. hozzászólásra
A csiga azért jó,mert már az elötömöriti az anyagot..
Válasz #881. hozzászólásra
úgy az igazi
Válasz #883. hozzászólásra
Arra a pár Ha-ra elég volna az is gépparkot meg nem tulságosan akarnám bövíteni munkahely mellet ez is elég.
Válasz #880. hozzászólásra
Tudom melyiket mondod de abba én semmi plánét nem látok. ömlesztve van benne kis mennyiség. Vagy át kell pakolni vagy rohangálhatsz vele haza 80-100 bálánként. És otthon is ömlesztve lesz a bála.
Ez is okos dolog lehet.
Válasz #879. hozzászólásra
Még 1-2év és a fiammal megoldodik a probléma
Válasz #878. hozzászólásra
Ez sem rossz de amire én gondolok azt a bálázó huzza és ömlesztve van benn a kb 80-100db.Erröl is van vidi a Yutubon de én nem értek ennyire a feltöltéshez.
Válasz #876. hozzászólásra
na...akkor egy olyat kell szerezni,mármint kocsirakót
Válasz #877. hozzászólásra
Válasz #869. hozzászólásra
Én ilyenre:
Válasz #872. hozzászólásra
Van rajt gyári vonorész+felhordó csúza csak normális kocsirakó nincs
Válasz #873. hozzászólásra
de van olyan "kisgazdaság" ahol a rakodógép egyenlő az emberi erővel
Válasz #872. hozzászólásra
szerkeszteni kell rá egy vonórészt
nekem volt rá szerkesztve,de gyorsan le is szedtem nehogy már valaki egy pótkocsit is utána akasszon...még elkényelmesednek az emberek
Válasz #865. hozzászólásra
Kiszámolgattam: a 0,4x0,6x1,2 es kockabála az 0,288 m3 lenne. 120x120as körbála pedig 1,35 m3. Tehát gyenge 5 kockabála tenne ki egy körbálát. Ha formás bálák lennének, hogy faxán lehetne velük kocsit rakni akkor szállításban simán visszahoznák a rakodási pluszt. És sokkal jobb lenne velük bánni kisgazdaságban. Ahol nem fogy el egyszerre egy egész körbála.
Válasz #868. hozzászólásra
Azt meg nem tudom utána akasztani a bálázonak nekem egy 3 kerekü rácsos ketrec szerü jönne be.Van képem is de nem jelent meg
Válasz #870. hozzászólásra
nálam nincs
Válasz #869. hozzászólásra
Hova lett a kép??
Válasz #867. hozzászólásra
Nem tudom egyre gondolunk-e én erre.
Válasz #866. hozzászólásra
egy kiszuperált hamsztert kell szerezni rendfelszedő nélkülit
Válasz #866. hozzászólásra
Franciáknál lehet látni hirdetéskeben felszedős- sorbarakósakat. 2-300 ezrekért. szakadtat nég olcsóbban is. Nem tudom hogy mennyire lehetnek kompatibilisek ezek a bálaméretekhez. És hogy lehetne gazdaságosan hazahozni onnan. Mert elég nagy helyet foglalnak.
Válasz #865. hozzászólásra
Még régebben keresgéltem egy bálagyüjtő kocsit de olyan vad árakat kérnek érte hogy egyenlöre letettem rola.Lehet hogy csínálunk inkább.
Válasz #864. hozzászólásra
Gyüjtősre lehetne csinálni és ketteséve, négyesével hatosával rakni, ahogy jól kijön.
Válasz #863. hozzászólásra
az még nem kicsi lenne egy rakodónak?
Válasz #860. hozzászólásra
Miért nem bírták még egy kicst nagyobbra csinálni Ha lenne egy kb 50-60x80 centis kamrája meg lehetne vele 120 hosszút nyomni úgy hogy stabil, kemény formás legyen a bála akkor már megérné géppel rakodni és akkor minden szempontból ideális lenne kisebb gazdaságoknak. Nem is gondolkodnák körbálázóban.
Válasz #860. hozzászólásra
szerintem meg remek bálázó...2 bála méretet sűrít bele 1-be
Válasz #858. hozzászólásra
Újabb gépeken nem véletlenül van kitalálva az 540 eco.
Válasz #856. hozzászólásra
Még nem volt bálázonk egy ilyen NDK-s bálázott nekünk is de mikor rakodtunk elmondtam egypár káromkodos rozsafűzért