Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR414.77 FtUSD398.25 FtCHF441.31 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nyers volt a lucerna nyomás hatására meg beerjed majd neked és bepenészedik vagy akár ki is gyullad szóval tanulság csak jol kiszáradt anyagot bálázz és csak kis harmaton .....
Puha volt a lucerna azért lapult meg, két nap múlva lesz annak szaga is.Ha olyat szeretnél ami nem lapul meg akkor délután 1-től 5ig szedjed biztos nem lapul meg ,,meg az is biztos ,hogy kiszúrja a ló szemét,de viszont szép kerek marad a bála.
sziasztok.Van egy Krone kr 8-16os rudláncos variokamrás bálázom amit nem rég vetem és most kezdek bálázni.Megcsináltam vele egy pár bálát lucernábol,a bálák kemények voltak de a bálák meglapultak másnapra.Ennek mi lehet az oka?A lucernát mijen nyomáson kellene csinálni?Vagy lehet ojan baj is hogy a madzagot lazán tekeri rá és egy kicsit szétengedi a bálát?segitsetek. nagyon megköszöném ha adnátok tanácsot
Hegesztőpálcát hajlíts,csak a külső oldala felé.De azért mert rozsdás,szerintem felesleges.Így is-úgy is elfog szakadni,mert nem bírnak ki olyan sokat sajnos.Csinálj tartalék szalagot és rakd be a traktorba magad mellé.
Üdv mindenkinek :)
Kérdésem lenne hozzátok,hogy hesston bálázó hevedert akarok kapcsozni mert ami rajta van eléggé rozsdás meg kopottasnak tűnik van kapcsom is már gép is hozzá csak drótom nincs az műanyaggal bevont még. Kaptam a kapocshoz ilyen bovden amyagú cuccot műanyag bevonatos azt javasolta a boltos hogy hajlítsak a végeire 1-1 alátétet. Ti mit szóltok ehhez?
Szerinte még erősebb lesz. Sima acéldróttal tudom helyettesíteni a műanyagos drótot vagy mindenképpen szerezzem be azt hozzá?
Bocs a sok kérdés miatt te még bele kell tanulnom
Jó lesz az ,a héten neki esünk egy 100heki lucinak,csak hát 3hete minden napra esőt rajzol meg riasztást ad ki és bizony semmi lé,így segítik a munkánkat a meterológusok.Ma bemondták a tutit bármikor bárhol eshet az eső ,na ehez nem kell diploma.
asszem lesz a bálázáskor idén is téma!!!melyik az igazi....csak az időjárás engedje,hogy minőségi termést tudjunk előállitani!!!!!a mennyiség az már nem probléma...
Mindenki azt hiszi a régifajta welgerröl van szó de szerintem Ilyenről van szó ami nekem egész megteccett mikor bálázot kerestünk de nem szabad drágán venni pofás kis gép amugy....
Heló nálunk is volt egy gazdának welger csak nem tudom melyik típus azzal is elgyőzték a saját pár száz bálát.De beugrott egy nagyobb munka azzal csak szenvedtek.
A szomszéd faluban van egy hengeres, 160as kamraméretű welger, nem egy nagy pukkanás, de a évi egynéhányszáz bálát ezzel is meg lehet kötni, kevés a meghibásodási lehetőssége, de nagyüzemi egész napos bálázásokra szerintem kevés.
1998-as évjárat 2000-től dolgozott. Szerintem nem csinált 10000 bálát az évek alatt. Hevedereket cseréltünk rajt, rendfelszedőbe kis csapágyakat meg kényszerpályát, egykét felszedő tüskét, tavaly hosszú láncot, meg eddig egy csapágyat az egyik hengerbe.
A kamraajtó lett megnyomatva kicsit újkorába amikor valaki benn felejtette az egyik kitámasztót.
A kétoldali telítettség jelző le lett róla szedve, de valahol megvan.
Holnap jön axiálos beszámlni.
Heló most tudok csak írni éjszaka melóztam. A bálázó rollprofi 3200-as negyedik szezont húzza.A gond nem is a bálázással van hanem a felszedéssel mivel a kukrit szinte mindenki feltölti becsülettel és fel kéne szedni az utolsó csutkát is.
Üdv nálunk is szenvednek a hevederesek az apró anyaggal,én egy pöttingerel bálázok fixkamrás,rúdláncos és hálós-madzagos kötéssel ki hogy kéri.Ezzel tudjuk az aprót is bálázni de a csutkát nem szereti.
Ami hevederessel báláztam, az nem szerette a rövid szénát, kukiszár is kikezdi a hevedereket, de a hengeres viszont szalmában nem jó, ha túl meleg van megcsúszik benn a bála.
Sajnos nem találok milla környékén használható gépet.
Jó magyar szokás szerint ami tudná a dolgát, és szimpatikus lenne azt nem javítják normálisan, hanem elkezdik kendácsolni és onnantól vége.
Néztem egy 5650-est. Jó-jó, viszonylag egyben van, de nem tud normálisan kötni mert az 5580 kötözőmotorját barkácsolták bele, persze végálláskapcsoló nélkül. Lesni kell, ne fusson ki a báláról a madzag, meg középen "kicsit" megakad.
7703 hozzászólás
Válasz #2697. hozzászólásra
Jo a müanyag,vagy 2.5 elektrodŕról levered a burkot,annak is faxa a drótja,idövel bevágódik
Válasz #2699. hozzászólásra
nyers volt a lucerna nyomás hatására meg beerjed majd neked és bepenészedik vagy akár ki is gyullad szóval tanulság csak jol kiszáradt anyagot bálázz és csak kis harmaton .....
Válasz #2699. hozzászólásra
Puha volt a lucerna azért lapult meg, két nap múlva lesz annak szaga is.Ha olyat szeretnél ami nem lapul meg akkor délután 1-től 5ig szedjed biztos nem lapul meg ,,meg az is biztos ,hogy kiszúrja a ló szemét,de viszont szép kerek marad a bála.
én amikor hestonnal nyomtam,csak damilt raktam toldásra.olyan vastagot,amit be lehet tolni a kapcsok közé.
sziasztok.Van egy Krone kr 8-16os rudláncos variokamrás bálázom amit nem rég vetem és most kezdek bálázni.Megcsináltam vele egy pár bálát lucernábol,a bálák kemények voltak de a bálák meglapultak másnapra.Ennek mi lehet az oka?A lucernát mijen nyomáson kellene csinálni?Vagy lehet ojan baj is hogy a madzagot lazán tekeri rá és egy kicsit szétengedi a bálát?segitsetek. nagyon megköszöném ha adnátok tanácsot
Hegesztőpálcát hajlíts,csak a külső oldala felé.De azért mert rozsdás,szerintem felesleges.Így is-úgy is elfog szakadni,mert nem bírnak ki olyan sokat sajnos.Csinálj tartalék szalagot és rakd be a traktorba magad mellé.
Üdv mindenkinek :)
Kérdésem lenne hozzátok,hogy hesston bálázó hevedert akarok kapcsozni mert ami rajta van eléggé rozsdás meg kopottasnak tűnik van kapcsom is már gép is hozzá csak drótom nincs az műanyaggal bevont még. Kaptam a kapocshoz ilyen bovden amyagú cuccot műanyag bevonatos azt javasolta a boltos hogy hajlítsak a végeire 1-1 alátétet. Ti mit szóltok ehhez?
Szerinte még erősebb lesz. Sima acéldróttal tudom helyettesíteni a műanyagos drótot vagy mindenképpen szerezzem be azt hozzá?
Bocs a sok kérdés miatt te még bele kell tanulnom
Válasz #2695. hozzászólásra
hogy ők bemonták a tutit.bármikor,bárhol.ehhez nem kell
Válasz #2694. hozzászólásra
Jó lesz az ,a héten neki esünk egy 100heki lucinak,csak hát 3hete minden napra esőt rajzol meg riasztást ad ki és bizony semmi lé,így segítik a munkánkat a meterológusok.Ma bemondták a tutit bármikor bárhol eshet az eső ,na ehez nem kell diploma.
Válasz #2693. hozzászólásra
jovan,mer már majdnem jobban izgulok mint te,hogy milyen az uj géped!!!
Válasz #2692. hozzászólásra
Még egyet sem ,de annak is el jön az ideje.
Válasz #2691. hozzászólásra
csá TIBIKE!csináltál már bálát az idén???
Válasz #2690. hozzászólásra
Dolly-val működhet a dolog,utána jártam,,,ilyen hosszú tandemet még nem láttam ,a valtrához pászolna egy ilyen kocsi.
Válasz #2689. hozzászólásra
Azért nem kell mindenesetbe ennyit rárakni de így kerülhető a dolly és tolatni is pofonegyszerű vele Megláttam és egyből te ugrottál be
Válasz #2686. hozzászólásra
Tetszik
Válasz #2684. hozzászólásra
A szecskázós tényleg rángatta kicsit a traktort, de általában a traktor szokta rángatni a bálázót.
Válasz #2683. hozzászólásra
De ha gyárilag rajt van a traktoron az alsó vonókampó, akkor a kampó torlaszt ha rajt van a bálázó, ha nincs.
Tudom hogy nem teljesen idevaló de egy kis érdekesség
Tibi bácsi agyalt multkor ha jól emlékszem nyerges pótkocsi felhasználását bála hordásra Mondjuk nemtudom a kpm vagy a rendőrség mit szólna ehhez
Válasz #2684. hozzászólásra
Te sem bírsz aludni Gábor????????? Melóval hogy álltok, minden kész elvetve?????????
Válasz #2682. hozzászólásra
Valamint a traktort sem rángatja annyira.
Válasz #2682. hozzászólásra
Azért ha vastag rend ne tolja a bálázó rúdja vagy a vonólap amin húzod,mert ha bekap 1 olyan tutajt a bálázó akkor lehet tépni
Válasz #2681. hozzászólásra
Miért jobb, ha föllülről húzza?
Válasz #2679. hozzászólásra
Szerintem jobban jársz ha fölülről húzod! Én 10000-et csavartam egy ugyan ilyenbe 2 szezon alatt és csak jót tudok mondani róla!Gratula hozzá!
asszem lesz a bálázáskor idén is téma!!!melyik az igazi....csak az időjárás engedje,hogy minőségi termést tudjunk előállitani!!!!!a mennyiség az már nem probléma...
Válasz #2677. hozzászólásra
Nem errefele hozták véletlenül??? Nem küldeném vissza...
Kenderes határába kattintottam egyet előzés közbe.
Válasz #2674. hozzászólásra
Ami körbbálázót én használtam, az mind 540-es volt.
Válasz #2674. hozzászólásra
Az enyém 20 éves,de 540.Lehet kisebb gázon is menni vele,de akkor nem olyan jól néz ki a bála...
Lehet hogy hüjén hangzik,de a krone bálázoval mijen fordulaton kell bálázni?
Válasz #2668. hozzászólásra
Annyiért már bálázót is lehet venni...
Mindenki azt hiszi a régifajta welgerröl van szó de szerintem Ilyenről van szó ami nekem egész megteccett mikor bálázot kerestünk de nem szabad drágán venni pofás kis gép amugy....
Válasz #2664. hozzászólásra
Heló nálunk is volt egy gazdának welger csak nem tudom melyik típus azzal is elgyőzték a saját pár száz bálát.De beugrott egy nagyobb munka azzal csak szenvedtek.
Válasz #2666. hozzászólásra
Alapból nem lehet 180 bálát készíteni Az RP 400 tipusokkal .Rp 500 sorozat tudja
Válasz #2663. hozzászólásra
Az axiál talán 600+fát számol be(de ma nem jött az üzletkötő).
Válasz #2667. hozzászólásra
95körüli és 3500000.
Válasz #2666. hozzászólásra
Akkor ez valami újabb masina lehet, ezeket nem ismerem annyira. Mennyit kérnek érte?
Válasz #2665. hozzászólásra
Ez vario kamrás,180cm a kamra és 3heveder plussz rotocut.
Válasz #2664. hozzászólásra
A szomszéd faluban van egy hengeres, 160as kamraméretű welger, nem egy nagy pukkanás, de a évi egynéhányszáz bálát ezzel is meg lehet kötni, kevés a meghibásodási lehetőssége, de nagyüzemi egész napos bálázásokra szerintem kevés.
Sziasztok!Segítségeteket kérném,hogy milyen bálázó a Welger RP400.Van-e valakinek ezzel a géppel tapasztalata.A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #2662. hozzászólásra
Pénzben mit gondoltál érte?
Válasz #2661. hozzászólásra
1998-as évjárat 2000-től dolgozott. Szerintem nem csinált 10000 bálát az évek alatt. Hevedereket cseréltünk rajt, rendfelszedőbe kis csapágyakat meg kényszerpályát, egykét felszedő tüskét, tavaly hosszú láncot, meg eddig egy csapágyat az egyik hengerbe.
A kamraajtó lett megnyomatva kicsit újkorába amikor valaki benn felejtette az egyik kitámasztót.
A kétoldali telítettség jelző le lett róla szedve, de valahol megvan.
Holnap jön axiálos beszámlni.
Válasz #2659. hozzászólásra
Engem érdekelne!
Bővebb info?
Válasz #2658. hozzászólásra
Igen, a rendfelszedőt én is cseréltem. Jó kis gép volt, de már túladtam rajta.
Ha valakinek kell M 1300-as szolnoki bálázó most szóljon hehe.
Heló most tudok csak írni éjszaka melóztam. A bálázó rollprofi 3200-as negyedik szezont húzza.A gond nem is a bálázással van hanem a felszedéssel mivel a kukrit szinte mindenki feltölti becsülettel és fel kéne szedni az utolsó csutkát is.
Válasz #2656. hozzászólásra
Mien pöttinger? Amit én használtam lánc+hengeres annak nem volt baja a kukiszárral.
Üdv nálunk is szenvednek a hevederesek az apró anyaggal,én egy pöttingerel bálázok fixkamrás,rúdláncos és hálós-madzagos kötéssel ki hogy kéri.Ezzel tudjuk az aprót is bálázni de a csutkát nem szereti.
Válasz #2652. hozzászólásra
Ami hevederessel báláztam, az nem szerette a rövid szénát, kukiszár is kikezdi a hevedereket, de a hengeres viszont szalmában nem jó, ha túl meleg van megcsúszik benn a bála.
Sajnos nem találok milla környékén használható gépet.
Jó magyar szokás szerint ami tudná a dolgát, és szimpatikus lenne azt nem javítják normálisan, hanem elkezdik kendácsolni és onnantól vége.
Néztem egy 5650-est. Jó-jó, viszonylag egyben van, de nem tud normálisan kötni mert az 5580 kötözőmotorját barkácsolták bele, persze végálláskapcsoló nélkül. Lesni kell, ne fusson ki a báláról a madzag, meg középen "kicsit" megakad.