Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2314. hozzászólásra
ja én a te ronpakkodra gondoltam...láttam a marhás képeden...az nagyon jo ár volt.én hestonomat 400ba számolták be,mikor jött a ronpakk.d ae gondolhatod hogy nem sirtam vissza a ronpakk után...
Válasz #2312. hozzászólásra
csá Tibike!nekem csak eccer égett a bála a hestonnál,az is elég volt.beparáztam rendesen...50-70bála még lett volna,egy az egybe megrohatt a renden.totál káosz volt.igy jött a ronpakk.
szoval akkor a tiedet meg elküldted nyugdijba?
Egyiket nehezebb másikat könnyebb,meglehet csinálni mivel mi is meg csináltuk és báláztunk is vele sokat.DE vagy háromszor égett a bála amikor kidobta a bálázó.ÉN rúdláncost vagy hengeres bálázót javaslok neked főleg ,hogy 1 misit tudsz rá szánni,mert ha csak 3-500ezret mondtál volna akkor hesston.Rúdláncos vagy hengeres nem gyúlik ki vagy csak nagyon exrém körülmények közt ,de még nem láttam olyat.
""Azok a hengerek nem szoktak kimenni vagy elkopni amugy?""
Hát de hogy nem,tudod mi nem romlik el rajta ,a vonó rúd ,,de azért annak is kilehet menni a hátán.Claas-om nem volt még soha ,de nem is valószínű ,hogy lesz.Viszont hesstonból volt kettő is ,szerintem hevederest csak az vegyen aki már bálázott előtte körbálázóval ,,,mert bizony az TE elégeted ,ugyanis TE még nem veszed időben észre hogy csapágyas valamelyik henger.
Ez a másik jelölt amit megakarok még nézni ez 2001es fedett helyen tárolt céges gép.Gondolom bérbe melózott.VAn mellett régebbi is meg vettek új Claasokat azért adják el. Üzemképes kipróbálható.
Lehet úgy lesz egy tájba mikor kezdő voltam akkor nagyon sokat szívtam vele amig rá nem jöttem magamtól meg segítő tanácsok útján,hogy mi a helyzet a kis kockabálázó problémáival
Elég ijesztően néznek ki ezek a 62-ek
Azok a hengerek nem szoktak kimenni vagy elkopni amugy?
Ez 66 os szépen le van festegetve azt már látom de hogy milyen azt kitudja de gyanúsan olcsó
Ezekhez amugy Axiálon kívül lehet máshol kapni alkatrészt? Mert a markanthoz 80+áfa a gyári tű náluk de 15-20ért van utángyártott és már 20 000 bála van a pár tűbe ami rajta van szóval amire kell megfelel.
Ezt nekem céloztad??Nekem csak króne bálázóm van,csak hát ezt nem kapsz 1,milla alatt.Itt az a kérdés ,hogy hesston vagy bármi más nyugati de csak 1milla van rá.
A Claas 1-2000-bála/év re való. A neve szépen cseng,de kör bálázásban gyengusz. Nem tom kinek mi számít,h benne van az anyag? A claas bála kamarája 1,5 mm a Krone 3mm. A claas 150*130- as báéát csinált a Krone 120*125-t. A claas 1950 kg a kicsi krone 2600kg. Az idén a claast nem használtuk.
A háló kötés a Sipmára olyan kb 500.000 ft körül van mert nekem ilyen bálázóm van de meg vagyok vele elégedve nincs meg bonyolítva nincs elektronika nagyon egyszerü.
Ugy ahogy mondod, ennyi penzert mar jobbat is lehet venni. En Claas 66-al nagyon prima balakat csinalok, mind szenabol, szalmabol, sot az iden mar csutka is volt.
Igaz csak madzaggal kotok, de teljesen jol kezelheto a bala szallitasnal is.
Alkatresz ellatasa biztositott, sot van egy ceg itthon aki gyart is hozza alkatreszeket,
Ennyi pénzért amennyiért nézegeted a Hesstonokat már rendes bálázót is kapnál.
A Hesston ilyen áron szerintem eladhatatlan, még ha fiatal is. Max 5-600e pénzt, ha megér ennél többet nem érdemes érte adni szerintem.
Millió körüli összegért már 66-os Rollantot kapsz ami hálóval és kettős madzaggal is köt. Még ha újra is kell csapágyazni akkor is van egy viszonylag olcsó, megbízható és jó géped. Anyag van még bennük, megbízhatóak, nagy bálákat csinál de szállítható a 120-as szélesség miatt. Ráadásul össze sem lehet hasonlítani a két gép munkáját. Sem időben, sem minőségben.
Ha meg nem tetszik a Claas akkor Kronet is találsz. Egy KR gép örök mint a nyomor.
Ha meg hevederes akkor ott vannak az 550-590-es JD-k. Azok közül is ki lehet fogni ennyiért hálósat. Mind jobb választás mint a Hesston.
No name hokikkal felesleges kínlódni. Nem valók semmire, főleg használtban. Nem véletlenül próbálnak tőlük megszabadulni...
Arra is gondolj, hogy előbb utóbb rád találnak és bérmunkázni fogsz. Oda meg jobb a 120-as szélességű bála és a hálós kötés.
Nálunk 2db Hesston volt, egymást követő évben mindkettőt oltottuk a búzatarlón. Mikor az egyik másodjára is bedurrant akkor lett tele a pohár. Volt is örömünnep mikor eltűntek a portáról. Aztán sikerült olcsón megvenni a Variantot. Ez az egy vígan kidolgozza a 2 másikat és még föle is van.
Szállításnál nem szemetel annyira esőt jobban bírja,meg szebb bér melóba sokan kérik. Azon kívűl meg ha nem fedett helyen tárolod rárohad vagy 20cm vastagon az anyag ráfagy és szét se tudod bontani. Ezen kívűl nem sok ami szeretni való benne
Nem tudni..mondjuk bérbe is meg saját részre is nyomta a bálát. Azt mondta ha hálós lenne nem adná el de arra lenne meló és azért cseréli... még azt elárulta h rúdláncos mivan ha cserés a dolog? Pár 100ezerbe biztos beleszaladnék elsőre és még a rendfelszedő meg a csapágyak még képbe se kerültek. Az a gáz h 450km re van tőlem sokat kell autózni ha csak megnézem is
Hát ez nem sok infó meg a kép se mutat sokat. Én úgy tudom hogy a hálós kötözés utólag is rendelhető opció!
A mechanikusan induló kötözés annyi hogy egy kézi karral feszítesz meg egy ékszíjat és már köt is. Ez elég egyszerű, de erről így képről nem lehet többet hozzáfűzni.
Akkor erről mi a vélemény? Ezt egy cég hirdeti valójában 1.5 ért adná a tulaj.. Mit ér ez Ft-ba ? ELmondása szerint nagyon minimálisat dolgozott nem jött be a vállalkozása és eladja. Újonnan vette ez is
Ha ott leszel meglátod hogy milyen. Ne a festékkopást nézd azért, mert biztos dolgozott már sokat. Kötözés elvileg hálóval 5mp, bálazsineggel pedig 1 perc! Nyissátok ki nézd meg belülről is. A lánckopást meg a lánckerékkopást gondolom felismered. Kérdezz rá mindenre!!
7715 hozzászólás
Válasz #2314. hozzászólásra
ja én a te ronpakkodra gondoltam...láttam a marhás képeden...az nagyon jo ár volt.én hestonomat 400ba számolták be,mikor jött a ronpakk.d ae gondolhatod hogy nem sirtam vissza a ronpakk után...
Válasz #2313. hozzászólásra
Mind a kettőt eltudtam adni,üzem képesen és jó áron 650-ért ment el db-ja,10-évvel ezelőtt.
Válasz #2312. hozzászólásra
csá Tibike!nekem csak eccer égett a bála a hestonnál,az is elég volt.beparáztam rendesen...50-70bála még lett volna,egy az egybe megrohatt a renden.totál káosz volt.igy jött a ronpakk.
szoval akkor a tiedet meg elküldted nyugdijba?
Válasz #2311. hozzászólásra
Egyiket nehezebb másikat könnyebb,meglehet csinálni mivel mi is meg csináltuk és báláztunk is vele sokat.DE vagy háromszor égett a bála amikor kidobta a bálázó.ÉN rúdláncost vagy hengeres bálázót javaslok neked főleg ,hogy 1 misit tudsz rá szánni,mert ha csak 3-500ezret mondtál volna akkor hesston.Rúdláncos vagy hengeres nem gyúlik ki vagy csak nagyon exrém körülmények közt ,de még nem láttam olyat.
Válasz #2306. hozzászólásra
Csapágyakat nehéz amugy cserélni benne? MTZ-t már váltóztam sikeresen ilyen tapasztalatom már van sajnos.
Elvileg zsírozhatók már ezek az M1300asok
Válasz #2292. hozzászólásra
Hali
szabad tudni miért haragszol ennyire JD550-re?
Válasz #2307. hozzászólásra
Nem elég feltölteni, utána meg kell klikkelni mellette a "beillesztés" feliratot is.
Válasz #2306. hozzászólásra
Na jól meg bíztattál
Ilyen hengert láttam amugy bontottba valahol 100 ezer volt db-ja...
Nem jeleniti meg pedig feltöltöm JPG pedig
Válasz #2302. hozzászólásra
""Azok a hengerek nem szoktak kimenni vagy elkopni amugy?""
Hát de hogy nem,tudod mi nem romlik el rajta ,a vonó rúd ,,de azért annak is kilehet menni a hátán.Claas-om nem volt még soha ,de nem is valószínű ,hogy lesz.Viszont hesstonból volt kettő is ,szerintem hevederest csak az vegyen aki már bálázott előtte körbálázóval ,,,mert bizony az TE elégeted ,ugyanis TE még nem veszed időben észre hogy csapágyas valamelyik henger.
Ez a másik jelölt amit megakarok még nézni ez 2001es fedett helyen tárolt céges gép.Gondolom bérbe melózott.VAn mellett régebbi is meg vettek új Claasokat azért adják el. Üzemképes kipróbálható.
Hesstonokoz viszonyítva vélemény? Holnap elindulok szétnézni
Válasz #2301. hozzászólásra
Lehet úgy lesz egy tájba mikor kezdő voltam akkor nagyon sokat szívtam vele amig rá nem jöttem magamtól meg segítő tanácsok útján,hogy mi a helyzet a kis kockabálázó problémáival
Válasz #2300. hozzászólásra
Elég ijesztően néznek ki ezek a 62-ek
Azok a hengerek nem szoktak kimenni vagy elkopni amugy?
Ez 66 os szépen le van festegetve azt már látom de hogy milyen azt kitudja de gyanúsan olcsó
Ezekhez amugy Axiálon kívül lehet máshol kapni alkatrészt? Mert a markanthoz 80+áfa a gyári tű náluk de 15-20ért van utángyártott és már 20 000 bála van a pár tűbe ami rajta van szóval amire kell megfelel.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2554249/CLAAS-ROLLANT-66-AKCIO.html
Válasz #2299. hozzászólásra
Mihelyst lesz egy normális körbálázód ,,,többet be sem üzemeled a kiskocka bálázót ,,,hidd el nekem,kivéve ha van bálás kazánod.
Válasz #2298. hozzászólásra
Ezt nekem céloztad??Nekem csak króne bálázóm van,csak hát ezt nem kapsz 1,milla alatt.Itt az a kérdés ,hogy hesston vagy bármi más nyugati de csak 1milla van rá.
Nekem kb 1000bálát ha fog gyártani évente mert szalmára ott a kiskocka meg az apró holmira is. Fele fele arányba menne.
A Claas 1-2000-bála/év re való. A neve szépen cseng,de kör bálázásban gyengusz. Nem tom kinek mi számít,h benne van az anyag? A claas bála kamarája 1,5 mm a Krone 3mm. A claas 150*130- as báéát csinált a Krone 120*125-t. A claas 1950 kg a kicsi krone 2600kg. Az idén a claast nem használtuk.
Válasz #2295. hozzászólásra
Claas Rollant 62Claas Rollant 62Claas Rollant 62Claas Rollant 62 Claas Rollant 62
Feladva: 2012-09-17 15:53:44
Frissítve: 2013-01-08 17:09:03
Ár: 990000 Ft + áfa
Feladó adatai:
Név: Király Zoltán
Telefonszám: +36307035664
Helység: Kistelek
Claas Rollant 62 bálázó fix kamrás, kardánnal, hidraulikus rendfelszedővel eladó.
Bármilyen mezőgazdasági gépet beszámítunk!!!
További képek: www.agropark.hu
Válasz #2295. hozzászólásra
szerintem érdemesebb kicsit többet költeni.
Max 1 millió a keret erre. A drágább bálázót csak példának raktam be..
Nem nagyon tláltam jó állapotú claas-t 1guriga körül...ha ti tudtok linkeljétek akkor
Válasz #2285. hozzászólásra
A háló kötés a Sipmára olyan kb 500.000 ft körül van mert nekem ilyen bálázóm van de meg vagyok vele elégedve nincs meg bonyolítva nincs elektronika nagyon egyszerü.
Válasz #2290. hozzászólásra
Ugy ahogy mondod, ennyi penzert mar jobbat is lehet venni. En Claas 66-al nagyon prima balakat csinalok, mind szenabol, szalmabol, sot az iden mar csutka is volt.
Igaz csak madzaggal kotok, de teljesen jol kezelheto a bala szallitasnal is.
Alkatresz ellatasa biztositott, sot van egy ceg itthon aki gyart is hozza alkatreszeket,
udv
robi
Válasz #2290. hozzászólásra
csak JD 550-et ne!!! Az egy agyrém, már rájuk nézni sem merek.
Válasz #2288. hozzászólásra
Gyorsabb.
Válasz #2289. hozzászólásra
Ennyi pénzért amennyiért nézegeted a Hesstonokat már rendes bálázót is kapnál.
A Hesston ilyen áron szerintem eladhatatlan, még ha fiatal is. Max 5-600e pénzt, ha megér ennél többet nem érdemes érte adni szerintem.
Millió körüli összegért már 66-os Rollantot kapsz ami hálóval és kettős madzaggal is köt. Még ha újra is kell csapágyazni akkor is van egy viszonylag olcsó, megbízható és jó géped. Anyag van még bennük, megbízhatóak, nagy bálákat csinál de szállítható a 120-as szélesség miatt. Ráadásul össze sem lehet hasonlítani a két gép munkáját. Sem időben, sem minőségben.
Ha meg nem tetszik a Claas akkor Kronet is találsz. Egy KR gép örök mint a nyomor.
Ha meg hevederes akkor ott vannak az 550-590-es JD-k. Azok közül is ki lehet fogni ennyiért hálósat. Mind jobb választás mint a Hesston.
No name hokikkal felesleges kínlódni. Nem valók semmire, főleg használtban. Nem véletlenül próbálnak tőlük megszabadulni...
Arra is gondolj, hogy előbb utóbb rád találnak és bérmunkázni fogsz. Oda meg jobb a 120-as szélességű bála és a hálós kötés.
Nálunk 2db Hesston volt, egymást követő évben mindkettőt oltottuk a búzatarlón. Mikor az egyik másodjára is bedurrant akkor lett tele a pohár. Volt is örömünnep mikor eltűntek a portáról. Aztán sikerült olcsón megvenni a Variantot. Ez az egy vígan kidolgozza a 2 másikat és még föle is van.
Válasz #2288. hozzászólásra
Szállításnál nem szemetel annyira esőt jobban bírja,meg szebb bér melóba sokan kérik. Azon kívűl meg ha nem fedett helyen tárolod rárohad vagy 20cm vastagon az anyag ráfagy és szét se tudod bontani. Ezen kívűl nem sok ami szeretni való benne
Sziasztok! Mi az előnye a hálós kötésnek a madzagossal szemben?
Válasz #2286. hozzászólásra
Nem tudni..mondjuk bérbe is meg saját részre is nyomta a bálát. Azt mondta ha hálós lenne nem adná el de arra lenne meló és azért cseréli... még azt elárulta h rúdláncos mivan ha cserés a dolog? Pár 100ezerbe biztos beleszaladnék elsőre és még a rendfelszedő meg a csapágyak még képbe se kerültek. Az a gáz h 450km re van tőlem sokat kell autózni ha csak megnézem is
Válasz #2285. hozzászólásra
Lehet nem tudja! Az én infóm meg friss!
Válasz #2284. hozzászólásra
Ez az..akkor mér nem tetet rá hálós kötözést ha lehet?
Válasz #2283. hozzászólásra
Hát ez nem sok infó meg a kép se mutat sokat. Én úgy tudom hogy a hálós kötözés utólag is rendelhető opció!
A mechanikusan induló kötözés annyi hogy egy kézi karral feszítesz meg egy ékszíjat és már köt is. Ez elég egyszerű, de erről így képről nem lehet többet hozzáfűzni.
Válasz #2282. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3332423/Sipma-Z-276-1.html
Ennyi az össz infó. Annyit tudok róla h mechanikusan indul a kötözés. Meg hálós gépet akar venni a gazda azért adja el. De h mi a valóság nem tudni
Válasz #2280. hozzászólásra
A Sipmáról nincs kép? Fiatalabb, ezzel az utóbbival vesd össze!
Válasz #2276. hozzászólásra
Két ismerősnek is volt ilyen is olyan is a szolnokira nagyon köpködtek, hogy nagyon kivan belőlük spórolva az anyag. Az eredeti hestonok masszívabbak.
Válasz #2278. hozzászólásra
Na ez már jobban fest!
Válasz #2275. hozzászólásra
Heveder van mindegyikhez, olyan amilyet szeretnél....
http://www.agrarkereso.hu/cserebere/megmutat.php?hird=72833&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=&kereses=
Akkor erről mi a vélemény? Ezt egy cég hirdeti valójában 1.5 ért adná a tulaj.. Mit ér ez Ft-ba ? ELmondása szerint nagyon minimálisat dolgozott nem jött be a vállalkozása és eladja. Újonnan vette ez is
Válasz #2275. hozzászólásra
Ezen már lógnak a hevederek!
Válasz #2274. hozzászólásra
Szolnoki ott vették újonnan
Válasz #2272. hozzászólásra
http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=77075&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=1557751
Ez Romániába van. Képről nem rossz de alkatrész van ehez? PL heveder? Mer az 1300hoz 20rugóért veszek 1db sőt még lehet olcsóbban is
Válasz #2259. hozzászólásra
Ez amúgy heston vagy szolnoki mezőgép M1300as?
Válasz #2270. hozzászólásra
Tulaj elmondása szerint bérbe melózott vele aztán kinőtte vette a claast de már sok a bálázós kevés a meló igy eladja mind a kettőt.
A mostani piacot tekintve most őszintén mennyit érne meg ez?
Válasz #2269. hozzászólásra
Ha már heston akkor ilyet keress, árba ugyanott van de sokkal faxább bálát csinál és zöldet is lehet vele tekerni.Ilyet
Válasz #2269. hozzászólásra
Te tudod, de ennyi pénzt adni egy ilyen gépért... nekem pazarlásnak tűnik.
Válasz #2260. hozzászólásra
Ha ott leszel meglátod hogy milyen. Ne a festékkopást nézd azért, mert biztos dolgozott már sokat. Kötözés elvileg hálóval 5mp, bálazsineggel pedig 1 perc! Nyissátok ki nézd meg belülről is. A lánckopást meg a lánckerékkopást gondolom felismered. Kérdezz rá mindenre!!
Válasz #2267. hozzászólásra
Hát jó itt nincs bérmunka nekem saját részre kell csak max 3km ről hordom be a gurigát. Akinek meg kell pár bála az annak örül ha nagy
Néztem a sipmát 1.5 ért claast 900ért de nem merek beleszállni..
Amit meg nem tudok ezzel bebálázni ott a kiskocka a Markant60as az megeszi majd
Válasz #2267. hozzászólásra
De ha mindenáron hesston akkor már legyen az 5650 vagy 5670es, Azok is vannak szép állapotúak milla alatt és sokkal jobb bálákat csinálnak
Válasz #2262. hozzászólásra
Én se adnák érte annyit, annyiért már krone-t is lehet venni. És az csak EU konform bálát csinál. Nem ilyen otrombát.
Válasz #2265. hozzászólásra
Jó most is van 500ért 1989es meg 90es de képről sem bizalom gerjesztőek...