Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.83 FtUSD391.39 FtCHF431.41 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Bérbe csináltuk 210-es kaszával levágták mi félszedetük a bálázóval, szerintem e-302 rendre vágva volna a legtutibb azért nem sodortuk hogy ne kavarjuk össze földel. Otthon csomagoltuk kíváncsi leszek rá ha majd kibontják a bálát.
Milyen technológiával csináltad? Mik a tapasztalatok?
Mivel kaszáltad a kukoricát? Rendsodróztad? stb?
Én is ezt fogom megpróbálni.
A levegő lefúvó, hogy válik be a bálázón?
És mennyibe került a sipma z 276/1 farma géped?
használtan vetted?
Itt www.facebook.com/traktormax láttam egy érdekes bálázót krone típus és egybe van nem kell hozzá traktor!
Nekem sipma z 276/1 farma van 2010-es évi 1000-1500 bálát csinálok vele de még semmit nem kellet rajta cserélni nagyon egyszerű nincs túlbonyolitva nincs semmi elektronika rajta ,napi 250-et megcsinálok vele itt a faluba van 4 db annyit ér mint egyik-másik 8-10 millióért(néztem én is azokat de e mellet döntöttem és nem is bánom)
Válasz #1934. hozzászólásra
Néztem egy pirosat, ami az enyémen 7-8mm közötti vastagságú laposvas tartó, az ezen 3mm-es lemez... Szóval a belseje is hasonlóan gyenge lehet...
Tulajdonképpen minden! Nem tudtam úgy kimenni kaszálni, hogy ne darabokban kelljen hazahozni. Pár óra kaszálás, több nap állás, szerelés, alkatrész, stb...
én lengyelhez 2 hétig vártam alkatrészt pedig azt mondták mindenhol van csak éppen én meg elhittem soha többet lengyelt ujonnan se!!!! akkor használt márkásabb nyugati....
Szerintem a lengyel gépek felejtősek, volt pár éve lengyel kaszám és hála istennek, hogy sikerült tőle megszabadulnom (pedig újonnan vettem...) Kiállításon láttam már ilyen bálázót, de ránézésre látszik, hogy gagyi. Persze mindenki maga dönti el, hogy mit vesz és mennyiért, ez csak egy vélemény volt... Én nem vennék az biztos!
#1. hozzászólás, Péter83 küldte be 2012-07-31 12:39:29-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!
Sipma bálázó.
A lengyel cég kiskocka-bálázója talán sokaknak ismert, vannak tapasztalatok vele kapcsolatban. A körbálázó talán nem annyira ismert.
Arra lennék kiváncsi mi a véleményetek ezekről?
Megbízhatóság, ár-érték arány, szervíz, alkatrész!
Melyiket válasszam?
Fixkamrás állítólaf eurpának lett kifejlesztve ebben a bála közepe lazább ez az időjárási viszonyoknak jobban megfelel, nem indul be olyan könnyen a bála közepe, jobban ki tid szellőzni. Amerikába a változókamrásak az elterjedtebbek, kicsit bonyolultabb szerkezetek de sokkal jobb a kezelhetőségük sokkal tágabb határok között üzemeltethetőek sokkal tömörebb bálákat csinálnak ezért fajlagosabban olcsóbban üzemeltethetők ja és lappból is sokkal kevesebb hajtóerőt érnek mint egy ugyanolyan méretű fixkamrás. Kb ez az elmélet aztán ezentúl mindenki a sajátjára esküszik.
Most meg elszakadt a hátsó láncom, már két helyen foltozva volt mer három helyen lehetett szétszedni, én meg egyszerübben megoldottam, már csak meg kell próbállni hogy jó lett-e.
Én egész nap nyomom neki, egyszer volt gond árpába egy Claas Lexion 660 aratta, króne swadróval össze lett dobva, abba egyszer megszorult a bála, nem tudtam megkötni. Kidobtam a bálát úgy ahogy volt, aztán mentem tovább. Csak azokat a földeket nem szeretjük ami ágyekével lett szántva, akkora barázdák szoktak lenni hogy nagy sebességben nem maradsz meg az ülésben, és a bálázó is köpködi a földet a hátsó ablakra rendesen!
A napokban vásároltam egy Gallignani bálázót, de a beüzemelése eléggé döcög. Valakinek van tapasztalata ezekkel a bálázókkal kapcsolatban? Segítségre lenne szükségem.
Az a titka neki,tolni amíg meg bírsz ülni az ülésben nekünk tényleg komolyabb gép kellett,mert mi többet szolgáltatunk mint amit saját részre csinálunk,bár a föni növeni akarja az 1 főre jutó bocik számát kicsit halkan,de megemlítették a fiúk,hogy picit kemény a közepe a szénának ezért az idén már puhábbra csináltam a belét.Viszont még márciusban is kör alakú volt bála az alsó sorban a tavalyiak közül
Nem szeretném, még a hagyományos motor van benne kis nyomású, váltó 16X16, infotack, stb..... szerintem ami kell 1 trakihoz az benne van!! Ez most az axiálnál zőőőőődre festve 16 milka csocsi, csak nem értem miért???????
Tavaly kezdet a pelletes szomszédnál de le a kalappal ennek nem számít semmi....már lesik a környékbeli cégek mivel a bálázó (fejlesztésük) esélyes típusa lehet.
nem tudom.biztos nem szeretné,de ugy mennék neki,amit enged a tarlo(minnél gyorsabban)de ezt má megdumáltuk.én csak azt mondom NEKEM a legjobb a roundpack,98%-ba saját célra a marháknak pörgetek takarmányt.szerintem ti legtöbbet bérbe nyomjátok,nektek a variant a megfelelő csucstechnika.nem jol gondolom?
7757 hozzászólás
Válasz #1956. hozzászólásra
Értelmezd még egyszer a hozzászólást...
Válasz #1953. hozzászólásra
Azt nem E 302 vágta, ahhoz keskeny a rend inkáb disces kasza volt!!!
Válasz #1940. hozzászólásra
igen, jó kis bálákat csinál. Lucernába és sásba teszteltük. A kötésnél van egy kis problémám, de a szervizes már gondolkodik a megoldáson.
A levegős rendszer működik de még nem tökéletes, de van benne ráció//// jóó lesz
Bérbe csináltuk 210-es kaszával levágták mi félszedetük a bálázóval, szerintem e-302 rendre vágva volna a legtutibb azért nem sodortuk hogy ne kavarjuk össze földel. Otthon csomagoltuk kíváncsi leszek rá ha majd kibontják a bálát.
Válasz #1950. hozzászólásra
Milyen technológiával csináltad? Mik a tapasztalatok?
Mivel kaszáltad a kukoricát? Rendsodróztad? stb?
Én is ezt fogom megpróbálni.
A levegő lefúvó, hogy válik be a bálázón?
Válasz #1950. hozzászólásra
várjuk majd etetésnél a tapasztalatot!!!!jövöre én is igy tolom remélem!!!
Ma báláztunk csemege kukoricát szecskázva,csomagolva.
Válasz #1948. hozzászólásra
Kösz.
Válasz #1947. hozzászólásra
Akármilyen kamionosboltba, cső toldó minden van
Válasz #1946. hozzászólásra
Ezeket a kis műanyag T elosztót, és műanyag csövet hol lehet venni, én is gondolkodom hasonló megoldásban????
Itt a kép.
tegnap ráépítettük a levegős rendszert ma kipróbáljuk
Válasz #1942. hozzászólásra
újonnan vettem. 5,4 mill.(ebben benne van a háló kötés ,hidraulikus rendelszedö fel-le mozgatása ,meg az áfa.
Sziasztok!
És mennyibe került a sipma z 276/1 farma géped?
használtan vetted?
Itt www.facebook.com/traktormax láttam egy érdekes bálázót krone típus és egybe van nem kell hozzá traktor!
Válasz #1898. hozzászólásra
Jó ez. A Pöttinger is pont ilyen és amúgy az is olasz gallignani.
Válasz #1921. hozzászólásra
Hello nekem is gallignani van, csak ga cr 12 ez fixkamrás, de tuti kis gép.
Nekem sipma z 276/1 farma van 2010-es évi 1000-1500 bálát csinálok vele de még semmit nem kellet rajta cserélni nagyon egyszerű nincs túlbonyolitva nincs semmi elektronika rajta ,napi 250-et megcsinálok vele itt a faluba van 4 db annyit ér mint egyik-másik 8-10 millióért(néztem én is azokat de e mellet döntöttem és nem is bánom)
Néztem egy pirosat, ami az enyémen 7-8mm közötti vastagságú laposvas tartó, az ezen 3mm-es lemez... Szóval a belseje is hasonlóan gyenge lehet...
Tulajdonképpen minden! Nem tudtam úgy kimenni kaszálni, hogy ne darabokban kelljen hazahozni. Pár óra kaszálás, több nap állás, szerelés, alkatrész, stb...
Szar anyagból van.
Ezért árulják olcsóbban a nyugati kaszánál, pont ezért hogy legyen bevételük..
Válasz #1932. hozzászólásra
én lengyelhez 2 hétig vártam alkatrészt pedig azt mondták mindenhol van csak éppen én meg elhittem soha többet lengyelt ujonnan se!!!! akkor használt márkásabb nyugati....
Válasz #1933. hozzászólásra
Mi volt a baj a lengyel kaszával?
Válasz #1932. hozzászólásra
Szerintem a lengyel gépek felejtősek, volt pár éve lengyel kaszám és hála istennek, hogy sikerült tőle megszabadulnom (pedig újonnan vettem...) Kiállításon láttam már ilyen bálázót, de ránézésre látszik, hogy gagyi. Persze mindenki maga dönti el, hogy mit vesz és mennyiért, ez csak egy vélemény volt... Én nem vennék az biztos!
#1. hozzászólás, Péter83 küldte be 2012-07-31 12:39:29-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!
Sipma bálázó.
A lengyel cég kiskocka-bálázója talán sokaknak ismert, vannak tapasztalatok vele kapcsolatban. A körbálázó talán nem annyira ismert.
Arra lennék kiváncsi mi a véleményetek ezekről?
Megbízhatóság, ár-érték arány, szervíz, alkatrész!
Melyiket válasszam?
Köszi.
Válasz #1930. hozzászólásra
Jól megfogalmaztad.
Válasz #1929. hozzászólásra
Fixkamrás állítólaf eurpának lett kifejlesztve ebben a bála közepe lazább ez az időjárási viszonyoknak jobban megfelel, nem indul be olyan könnyen a bála közepe, jobban ki tid szellőzni. Amerikába a változókamrásak az elterjedtebbek, kicsit bonyolultabb szerkezetek de sokkal jobb a kezelhetőségük sokkal tágabb határok között üzemeltethetőek sokkal tömörebb bálákat csinálnak ezért fajlagosabban olcsóbban üzemeltethetők ja és lappból is sokkal kevesebb hajtóerőt érnek mint egy ugyanolyan méretű fixkamrás. Kb ez az elmélet aztán ezentúl mindenki a sajátjára esküszik.
Válasz #1928. hozzászólásra
Mit gondoltok melyik a jobb a fix vagy a változó kamrás bálázó?
és miért?
köszi
Válasz #1920. hozzászólásra
én is igy látom!láttam már szinte az összes körbálázot dolgozni(üzem közbe,LÁTTAM,nem hallottam)
Válasz #1920. hozzászólásra
Rendben!
Válasz #1893. hozzászólásra
Most meg elszakadt a hátsó láncom, már két helyen foltozva volt mer három helyen lehetett szétszedni, én meg egyszerübben megoldottam, már csak meg kell próbállni hogy jó lett-e.
Válasz #1907. hozzászólásra
Én egész nap nyomom neki, egyszer volt gond árpába egy Claas Lexion 660 aratta, króne swadróval össze lett dobva, abba egyszer megszorult a bála, nem tudtam megkötni. Kidobtam a bálát úgy ahogy volt, aztán mentem tovább. Csak azokat a földeket nem szeretjük ami ágyekével lett szántva, akkora barázdák szoktak lenni hogy nagy sebességben nem maradsz meg az ülésben, és a bálázó is köpködi a földet a hátsó ablakra rendesen!
Válasz #1910. hozzászólásra
De hát ha egyszer nem tudok aludni! Egész nap csak unatkozom, túlalszom magamat, és az eső is akkor jön amikor én mondom ugyebár!
Válasz #1922. hozzászólásra
Még nem fényképeztem le, csak a netről szedtem egy képet. (GA V6 Farmer bálázóról van szó)
Válasz #1921. hozzászólásra
Van több képed róla????????
Helló, üdv mindenkinek!
A napokban vásároltam egy Gallignani bálázót, de a beüzemelése eléggé döcög. Valakinek van tapasztalata ezekkel a bálázókkal kapcsolatban? Segítségre lenne szükségem.
Ne feszegesd már ezt a szalma bálázást mert a króne bálázót nem veri meg egyik sem csak ha béna a kezelője.
Válasz #1918. hozzászólásra
Nagyon helyes!!
Válasz #1917. hozzászólásra
Beszéltem a "nagy fehér" főnökkel megyek hozzátok hamarosan, úgy néz ki!!
Válasz #1913. hozzászólásra
Az a titka neki,tolni amíg meg bírsz ülni az ülésben nekünk tényleg komolyabb gép kellett,mert mi többet szolgáltatunk mint amit saját részre csinálunk,bár a föni növeni akarja az 1 főre jutó bocik számát kicsit halkan,de megemlítették a fiúk,hogy picit kemény a közepe a szénának ezért az idén már puhábbra csináltam a belét.Viszont még márciusban is kör alakú volt bála az alsó sorban a tavalyiak közül
Válasz #1914. hozzászólásra
Nem szeretném, még a hagyományos motor van benne kis nyomású, váltó 16X16, infotack, stb..... szerintem ami kell 1 trakihoz az benne van!! Ez most az axiálnál zőőőőődre festve 16 milka csocsi, csak nem értem miért???????
Tavaly kezdet a pelletes szomszédnál de le a kalappal ennek nem számít semmi....már lesik a környékbeli cégek mivel a bálázó (fejlesztésük) esélyes típusa lehet.
Válasz #1906. hozzászólásra
ha teheted sose add el!!!!
nem tudom.biztos nem szeretné,de ugy mennék neki,amit enged a tarlo(minnél gyorsabban)de ezt má megdumáltuk.én csak azt mondom NEKEM a legjobb a roundpack,98%-ba saját célra a marháknak pörgetek takarmányt.szerintem ti legtöbbet bérbe nyomjátok,nektek a variant a megfelelő csucstechnika.nem jol gondolom?
Válasz #1910. hozzászólásra
Jól beszélsz!!!
Feltekeri szerintem, símán!!
Válasz #1901. hozzászólásra
Ember icccaka aludki köööööl, vagy a csajokat hajtani nem??????
Válasz #1891. hozzászólásra
Ami az avatar képeden van traktor az nem egy MF lefestve? És nincs valami köze a 200-300szériához? Mesélj már valamit légyszi!
Válasz #1893. hozzászólásra
Ha találok egy mintát akkor sorozatgyártásba kezdünk?