Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szép!
Egy kérdésem lenne:
Miért kint tarlón csomagoltok? Nem macerás így a szállítás? Nem jobb telephelyen fóliázni és a csomagolóról egyből kazalba rakni?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy claas rollant 66-om,
bálázáskor gondolt egyet és mostmár nem akarja a gumihenger behúzni a hálót.kissé megfeszíti de nem akarja húzni úgy sem ha a hálófeszítőt leveszem róla!mi lehet a hiba?
patent a gép hogy az oldala ne legyen ennyire laza jobban a szélén kell szedetni a géppel! de tökéletesek a bálák!
most tettem bele elöször 1000 es madzagot tökéletesen köti vele nem szakad semmi és 80-90 bála kijön belöle de még nem fogyott ki az első tekercs! ugyhogy berendelek belőle!
Tudsz nekem valamit mondani az L85-ödröl mert kéne vennünk valami 80LE körüli gépet, ennek a bálázónak is csak 50 LE a szükséglete, ezért egy kicsit luxus egy 6hengeres géppel rángatni!
Végre tökéletes bálák!-egy kis szalma. Nekem is néha az egyik madzag beljebb csúszik szalmánál, de ennyi baj legyen! Ja, és nem laposak a bálák csak magas a tarló.
Jó estét mindenkinek.Segítséget szeretnék kérni szükségem lenne egy variant bálázóra való hajtásházra amire a tlt megy rá.Kiéget bálázóról is megvásárolnám.
Próbálkoztak itt páran fóliázgatással, de vagy balfaxszul sikerült a takarás, vagy valami más gond van mert mindig lecsapódott bellülről a kondezvíz, és trágya lett a bálákból. Szerintem csak akkor fóliáz ha vágod a témát, azelött én sem fóliáztam inkább egyesével raktam le a bálákat! Mostmár szerencsére van épület!
New Holland BR-750 Bálázó Rendezési sorrend: Dátum szerint Hozzászóló szerintNyitotta: Levente25 2012-07-07 22:48:58
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Levente25 küldte be 2012-07-07 22:48:58-kor
Most szeretnénk szalagokat cserélni rajta, viszont van egy olyan problémánk, hogy a gyárilag előírt szalagok bő félméterrel hosszabbak mint ami rajta volt eddig és már nem lehet jobban feszíteni. A kérdés az, hogy ez hogyan lehetséges? És mit lehet tenni ilyenkor?
Minden megoldás lehet, ha nem takarsz akkor eggyesével kell lerakni ha kazal akkor takarni és szép marad a szalma!! Főleg ha esős év van akkor tud rohadni a kazalban takarás nélkül!!
energiafű kész meg egy kis borsó!!! de az a szar helyzet hogy van 2 állito hogy meddig menjen ki oldalra a 2 madzag ezt kiszedtem két szélére telejesen lucerna meg borso meg szénánál tökéletes volt de most szalmába lefordul mint 2 madzag róla! ezért be kellett hozni de igy meg csunya bálákat csinál! nincs kedvem minden bálázásnál állitgatni....
hajnalba felnyomtam vele 100 bála körül de mentem volna a végén borsoszalmát csinálni erre elpattant a vonó3szög! több mint fele már el volt repedve épp hogy fogta valami az egyik oldali U szelvény eltört de már meg is oldottuk de nem igaz hogy most jön ki rajta minden.........
Válasz #1715. hozzászólásra
Hajtottam is meg báláztam is utánna,nem kell bemutatniPéldául ma délután is,3-kor kezdtem 1 órája fejeztem be 190 db 150-es szalma.Átlagsebesség 13.5
7715 hozzászólás
Válasz #1764. hozzászólásra
Szép!
Egy kérdésem lenne:
Miért kint tarlón csomagoltok? Nem macerás így a szállítás? Nem jobb telephelyen fóliázni és a csomagolóról egyből kazalba rakni?
Tegnapi felvételek, szudánifű bálázás és csomagolás.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy claas rollant 66-om,
bálázáskor gondolt egyet és mostmár nem akarja a gumihenger behúzni a hálót.kissé megfeszíti de nem akarja húzni úgy sem ha a hálófeszítőt leveszem róla!mi lehet a hiba?
Válasz #1752. hozzászólásra
Te a többi az hol van, kilopkodták minden másodikat????
Válasz #1759. hozzászólásra
Ennyire elszáradt a kukoricaszár??
Válasz #1758. hozzászólásra
nem az még nem, annál vékonyabb!
én ma már kukoricaszárat is báláztam
Válasz #1757. hozzászólásra
Olyan vastagságú az ami lovardában lévő szalmabálákon van?
patent a gép hogy az oldala ne legyen ennyire laza jobban a szélén kell szedetni a géppel! de tökéletesek a bálák!
most tettem bele elöször 1000 es madzagot tökéletesen köti vele nem szakad semmi és 80-90 bála kijön belöle de még nem fogyott ki az első tekercs! ugyhogy berendelek belőle!
Válasz #1754. hozzászólásra
fixkamrás! nem láttál még ilyet?
Válasz #1753. hozzászólásra
ha nem tudtok váltot szerelni akkor nem ajánlatos!
mi már csukott szemmel lassan!
Te...ennek lyukas a közepe
Válasz #1723. hozzászólásra
Tudsz nekem valamit mondani az L85-ödröl mert kéne vennünk valami 80LE körüli gépet, ennek a bálázónak is csak 50 LE a szükséglete, ezért egy kicsit luxus egy 6hengeres géppel rángatni!
Válasz #1723. hozzászólásra
Végre tökéletes bálák!-egy kis szalma. Nekem is néha az egyik madzag beljebb csúszik szalmánál, de ennyi baj legyen! Ja, és nem laposak a bálák csak magas a tarló.
Válasz #1749. hozzászólásra
De milyen típusú a gép???
Válasz #1748. hozzászólásra
Csinálj kisebb bálákat ,,,úgy biztos sikerül.
Jó estét mindenkinek.Segítséget szeretnék kérni szükségem lenne egy variant bálázóra való hajtásházra amire a tlt megy rá.Kiéget bálázóról is megvásárolnám.
Válasz #1744. hozzászólásra
de nekem a bobcattel kéne 4 sorba raknom......
Válasz #1743. hozzászólásra
Válasz #1743. hozzászólásra
Mi agond a 44-essel ? Most adtam el az enyémet jó pár évet kiszolgált ,egyszerű megbízható .
Válasz #1744. hozzászólásra
Válasz #1738. hozzászólásra
Hát így
Van esetleg valakinek claass rollant 44-esről valami útmutatója?
Válasz #1732. hozzászólásra
Próbálkoztak itt páran fóliázgatással, de vagy balfaxszul sikerült a takarás, vagy valami más gond van mert mindig lecsapódott bellülről a kondezvíz, és trágya lett a bálákból. Szerintem csak akkor fóliáz ha vágod a témát, azelött én sem fóliáztam inkább egyesével raktam le a bálákat! Mostmár szerencsére van épület!
New Holland BR-750 Bálázó Rendezési sorrend: Dátum szerint Hozzászóló szerintNyitotta: Levente25 2012-07-07 22:48:58
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Levente25 küldte be 2012-07-07 22:48:58-kor
Most szeretnénk szalagokat cserélni rajta, viszont van egy olyan problémánk, hogy a gyárilag előírt szalagok bő félméterrel hosszabbak mint ami rajta volt eddig és már nem lehet jobban feszíteni. A kérdés az, hogy ez hogyan lehetséges? És mit lehet tenni ilyenkor?
Szerintem sehogy, de minek is??
szerintem kézzel odadobálják... de előtte megisszák a doppingitalt, mint az asterix és obelix című filmecskébe.
Válasz #1726. hozzászólásra
4 ik sorba hogy rakod fel a bálákat?
Válasz #1735. hozzászólásra
Berohad nem, hord be ragdle 1-ével, és ha kiszáradt mehet kazalba!!!
Széééép!!!
A mieink is ilyenek, bár a bálázó nem.
Ázott körbálát szabad kazalba rakni kiszárad vagy összerohad? Nem tud megszáradni mindig esik.
Válasz #1732. hozzászólásra
Minden megoldás lehet, ha nem takarsz akkor eggyesével kell lerakni ha kazal akkor takarni és szép marad a szalma!! Főleg ha esős év van akkor tud rohadni a kazalban takarás nélkül!!
Válasz #1731. hozzászólásra
De ez nem az öszvér,,mert az mechanikusan állítható bálakamra állítás az enyém meg már a varió ami hidralikusan állítható.
Válasz #1729. hozzászólásra
Melyik jobb, ha letakarunk fóliával vagy így szabadba?
Válasz #1730. hozzászólásra
ja ja pont ma beszélgetem egy sráccal és ő mondta hogy van a kronenak vmi öszvér megoldása
szóval ekkor ez az így küllemre jók
Válasz #1728. hozzászólásra
Akkor csillag volna a közepén ,,,ez bizony a comprima varó kamrával.
Válasz #1727. hozzászólásra
Nem szoktam eladni,,pedig még harmad évi szalma is van a tanyán.
ezt fixkamrással báláztad?
Tudomásul vettük!! Mennyiért nyomatod el a bálákat?????
Válasz #1725. hozzászólásra
Csak hogy lássátok hogy kell kinézni a báláknak.
Válasz #1724. hozzászólásra
Mint a szalma!!!
Így néz ki az idei szalma
Válasz #1722. hozzászólásra
energiafű kész meg egy kis borsó!!! de az a szar helyzet hogy van 2 állito hogy meddig menjen ki oldalra a 2 madzag ezt kiszedtem két szélére telejesen lucerna meg borso meg szénánál tökéletes volt de most szalmába lefordul mint 2 madzag róla! ezért be kellett hozni de igy meg csunya bálákat csinál! nincs kedvem minden bálázásnál állitgatni....
Válasz #1719. hozzászólásra
Igen, nekünk is el volt repedve, de úgy is le kellett szerelni mivel csak alsó vonóhorgunk van. Akkor meg is hegesztettük.
Válasz #1720. hozzászólásra
Akkor igazán csak jók!!
Válasz #1719. hozzászólásra
Télen mindenkinek jó a bálázója
Válasz #1718. hozzászólásra
hajnalba felnyomtam vele 100 bála körül de mentem volna a végén borsoszalmát csinálni erre elpattant a vonó3szög! több mint fele már el volt repedve épp hogy fogta valami az egyik oldali U szelvény eltört de már meg is oldottuk de nem igaz hogy most jön ki rajta minden.........
Válasz #1710. hozzászólásra
Ki lett cserélve az egész tömb 50-250 bart bír(nem volt készleten kissebb) Kipróbáltuk, és most úgy néz ki hogy jó lesz...
Délelőtt pedig borsót gombolyítottam a bociknak,10 bála/ha.
Válasz #1715. hozzászólásra
Hajtottam is meg báláztam is utánna,nem kell bemutatniPéldául ma délután is,3-kor kezdtem 1 órája fejeztem be 190 db 150-es szalma.Átlagsebesség 13.5