Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.18 FtUSD394.63 FtCHF435.35 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv:baltibb,5éves tapasztalat egy 80-as nem bír elhajtani egy class bálázót csak kín keservesen,talán a motor elbírja de,hogy minden hónapban gardán szalagot cserélsz az hót ziher.Egy krone 125-ösnek 55-le erő igénye van,a80-le elegendő,zajosabb mint egy class de fele gázolaj elég lesz ugyan annyi bála elkészítéséhez.
Végig olvasgattam a fórumot, de nem igazán találtam a megoldást.Bálázó vásárlás előtt vagyok, adott a 80-as MTZ, nem akarok rekordokat döntögetni, csak bálázni,főleg lucernát. A 125-ös hálós megoldásban gondolkodom, de egy bála legyen tipp-topp. Szerintetek Melyik gépben érdemes gondolkodnom.
Válasz #587. hozzászólásra
Rendben van. ambo@mailbox.hu az én mailem.
Most még nem tudom ad-e az önkori pénzt(gyanítom a választások miatt nem lesz rá lóvé). De ha lesz eső, és kinő valami(tavaj nagy volt itt az aszály, támogatás nélkül nem is gondoltam rá hogy levágatom), könnyen lehet meg tudunk egyezni. írj nyugodtan üdv.
üdv:Szerintem Magyarországon minden faluban akad egy komolyabb felszereléssel rendelkező bérvállalkozó.Mennyél kijjebb Bp-röl 20km-rel biztos lesz valaki aki felszedi hiszen 300db/nap az menni szokott.És az ilyen vállalkozónak meg van az összes gépsora,kasza-sodró-bálaszállito potkocsi,már csak arra figyelj oda elne bitorolja a területet.
Az a gond, hogy budapesten vagyok, itt nincsenek bérbálázók meg traktorosok, viszont terület van bőven (önkormányzati külterületek) amit lehetne kaszálni sőt van , hogy fizetnek is érte csak vágassam le. 80ha gyéren füves területre (volt katonai reptér) 500 ezret fizettek tavaly előtt, találatam nagy nehezen egy embert egy szakadt mtz-vel meg egy még szakadtabb kiskocka bálázóval 200ft/db ért bálázott+800 bálát megtartott. Nekem maradt 3600 bála(csak a vastagabb részeket báláztuk be). Elszállítással együtt (sörök a haveroknak) két kilómba került a buli. Tavaly azt mondta az önkori kaszáljam ha akarom, de lóvé az nincsen... Az a 200-300 kőrbála a minimum lenne, ha tudnék felesleget bálázni azt itt a haver lovardások elviszik mint a cukrot...
üdv:Tavaly 3000db bála bérbe 900ft/db már négy éve ennyiért kettő gazdának.120x150-es bála meret,300db-ért nem érdemes venni semmit,kiteszed a lóvét és te dirigálsz,időpontba-bálaméretbe-minőségben és nem eszed a mérget mert az a felszerelés mindíg akkor lesz rossz oszt jön az eső.
Sziasztok!! Nem tudja valaki véletlenül,hogy most kiforgalmazza a Pro Tec nevü hálot,ami kekete-fehér csíkos ,régen ezt használtam és megvoltam vele nagyon elégedve, az Ikr forgalmazta ezelött ,de már 2 éve nem találok egy forgalmazonál sem?? Egyébként én tavaj 700 ért nyomtam a 130 cm es bálákat.
Válasz #566. hozzászólásra
sacc de azt tudom hogy olyan 240-260 kiló közöti bálák rakodása után neki álltam az ő báláinak és észre lehetett venni a traktor hangján hogy jóval nehezebbek .
Válasz #564. hozzászólásra
Felénk 1000-ért tekernek 120*160-ast . Egy faszi csinál 1200-ért hesstonnal de azok olyanok amilyeneket magának csinál . Száraz szalma bálába alig bírtam belenyomni a bálatüskét meg volt vagy 350-400 kg .
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni. Lovardám van és csak SZÉNÁT szeretnék bálázni. Nagy körbálából évi kb 200-300db a szükségletem. Milyen traktort és hozzá milyen bálázót javasoltok?
A lényeg hogy olcsó legyen, mert lóvém az nincsen sok, de üzembiztos is legalábbis 300 bála erejéig.
Én egy mtz50 vagy 80ra gondoltam (kb 600ezer forint körül)és pl egy hesston 5580 (kb. 6-700ezer forint) tudom, hogy az ár csak egy dolog és, hog milyen állapotút fogok ki, az meg egy másik... De elvileg amiket ennyikért árulnak azokban megtalálhatom a számításomat?
Előre is köszönöm!
Üdv!
7750 hozzászólás
Válasz #599. hozzászólásra
Én is 160-al húzom...........mert ez van. De kell neki legalább 100 az tuti, hogy normális bálákat csináljon.
Válasz #597. hozzászólásra
Ez hihetetlen a faluba van 6db class és 3db krone és meg sok egyébb de a classok elött lassan már mind 120-160le traktor áll.
Válasz #597. hozzászólásra
Sajnálom a traktort!
két éve nyomom erősitett gardánszalaggal évi ötezret, még rá sem állitottam
Válasz #595. hozzászólásra
Ez így igaz!
Üdv:baltibb,5éves tapasztalat egy 80-as nem bír elhajtani egy class bálázót csak kín keservesen,talán a motor elbírja de,hogy minden hónapban gardán szalagot cserélsz az hót ziher.Egy krone 125-ösnek 55-le erő igénye van,a80-le elegendő,zajosabb mint egy class de fele gázolaj elég lesz ugyan annyi bála elkészítéséhez.
Válasz #593. hozzászólásra
Szerintem mtz-80-as kevés lesz a claas rolanthoz.
Én 1 kisebb hevederes bálázót vennék .
CLASS ROLAND 240-EST VEGYÉL. MESÉSEK LESZNEK A BÁLÁK.NEGYEDE CSAPÁGYA VAN MINT A KRONÉNAK.
Krone jó választás lenne a részedre Round Pack 1250,KR 130-ha nem készítesz sok bálát. Kecskeméten érdeklődj a Mindszenti krt. 55- ben.
Végig olvasgattam a fórumot, de nem igazán találtam a megoldást.Bálázó vásárlás előtt vagyok, adott a 80-as MTZ, nem akarok rekordokat döntögetni, csak bálázni,főleg lucernát. A 125-ös hálós megoldásban gondolkodom, de egy bála legyen tipp-topp. Szerintetek Melyik gépben érdemes gondolkodnom.
Válasz #589. hozzászólásra
Természetesen a nyárra gondoltam
Válasz #588. hozzászólásra
Ember,ha lesz eső????????????????????????????????
Mennyi kell még????????????????
Válasz #587. hozzászólásra
Rendben van. ambo@mailbox.hu az én mailem.
Most még nem tudom ad-e az önkori pénzt(gyanítom a választások miatt nem lesz rá lóvé). De ha lesz eső, és kinő valami(tavaj nagy volt itt az aszály, támogatás nélkül nem is gondoltam rá hogy levágatom), könnyen lehet meg tudunk egyezni. írj nyugodtan üdv.
Válasz #584. hozzászólásra
Én szívesen segítenék a problémádon amennyiben megtudunk egyezni! Ha gondolod adok elérhetőséget.
üdv:Szerintem Magyarországon minden faluban akad egy komolyabb felszereléssel rendelkező bérvállalkozó.Mennyél kijjebb Bp-röl 20km-rel biztos lesz valaki aki felszedi hiszen 300db/nap az menni szokott.És az ilyen vállalkozónak meg van az összes gépsora,kasza-sodró-bálaszállito potkocsi,már csak arra figyelj oda elne bitorolja a területet.
Válasz #584. hozzászólásra
Elég szegény világot élünk,úgyhogy 300.000 ft-ért idén fogsz találni bérbálázóst.
Válasz #582. hozzászólásra
Az a gond, hogy budapesten vagyok, itt nincsenek bérbálázók meg traktorosok, viszont terület van bőven (önkormányzati külterületek) amit lehetne kaszálni sőt van , hogy fizetnek is érte csak vágassam le. 80ha gyéren füves területre (volt katonai reptér) 500 ezret fizettek tavaly előtt, találatam nagy nehezen egy embert egy szakadt mtz-vel meg egy még szakadtabb kiskocka bálázóval 200ft/db ért bálázott+800 bálát megtartott. Nekem maradt 3600 bála(csak a vastagabb részeket báláztuk be). Elszállítással együtt (sörök a haveroknak) két kilómba került a buli. Tavaly azt mondta az önkori kaszáljam ha akarom, de lóvé az nincsen... Az a 200-300 kőrbála a minimum lenne, ha tudnék felesleget bálázni azt itt a haver lovardások elviszik mint a cukrot...
Válasz #580. hozzászólásra
Az attól függ h hány ha-ról akarod összeszedni azt a 300 gombócot.
üdv:Tavaly 3000db bála bérbe 900ft/db már négy éve ennyiért kettő gazdának.120x150-es bála meret,300db-ért nem érdemes venni semmit,kiteszed a lóvét és te dirigálsz,időpontba-bálaméretbe-minőségben és nem eszed a mérget mert az a felszerelés mindíg akkor lesz rossz oszt jön az eső.
Válasz #556. hozzászólásra
Hát te tudod,hogy hova teszed a pénzed,de évi 200-300 bálára szerintem nem kéne beruháznod.
Válasz #560. hozzászólásra
Ebben a 800Ft-ban csak a bálázás van benne gondolom, a kaszálás, rendsodrás nincsen ugye? Úgy mennyi lenne 300 bála?
Mi maradunk a 800nál. Ha sokat kell csinálni v.kinek esetleg kevesebb is lesz.
Válasz #577. hozzászólásra tavaj elött 3600 as claasal probálkoztam,de az utolso negyed részében volt szálhibás részei
Válasz #575. hozzászólásra
Mi JD-vel és 3000-es Claas-sal. Sztem strapabíróbb a claas.
De az idén 800 ért fogom tekerni báláját
Válasz #574. hozzászólásra Tavaj New holland háloval és az agri bullal báláztam
Válasz #570. hozzászólásra
Milyen hálóval nyomod??
Nálunk a 120*120-as hálóval 800
Válasz #571. hozzászólásra
Háloval együtt
Hálóval vagy + háló?
Sziasztok!! Nem tudja valaki véletlenül,hogy most kiforgalmazza a Pro Tec nevü hálot,ami kekete-fehér csíkos ,régen ezt használtam és megvoltam vele nagyon elégedve, az Ikr forgalmazta ezelött ,de már 2 éve nem találok egy forgalmazonál sem?? Egyébként én tavaj 700 ért nyomtam a 130 cm es bálákat.
Válasz #568. hozzászólásra
Korrekt ha 35%-al több a súly akkor az ár is lehet annyi.
350-400 közé lőttem be a súlyt a traki erőlködéséből itélve .
sacc de azt tudom hogy olyan 240-260 kiló közöti bálák rakodása után neki álltam az ő báláinak és észre lehetett venni a traktor hangján hogy jóval nehezebbek .
Válasz #565. hozzászólásra
Mérted vagy csak sacc??? Nem mindegy h 3 vagy 400!
Válasz #564. hozzászólásra
Felénk 1000-ért tekernek 120*160-ast . Egy faszi csinál 1200-ért hesstonnal de azok olyanok amilyeneket magának csinál . Száraz szalma bálába alig bírtam belenyomni a bálatüskét meg volt vagy 350-400 kg .
Válasz #563. hozzászólásra
120*160cm! A súlya (csak száraz szalmát mértünk) 245kg. Felénk nem kéne a bálázót felakasztani ha 1200ért
akarnék gurítani.
Válasz #560. hozzászólásra
Mekkora bálákat csinálsz ennyiért ?
Válasz #561. hozzászólásra
hatszááááááááááááááááááááz
ki mond 600 ftot?????
annak kéne következni...
Válasz #558. hozzászólásra
800Ft/bála!
Válasz #558. hozzászólásra
1000-1200 forint/ bála
Válasz #557. hozzászólásra
Mennyi stex bebáláztatni 300 bálát???
Válasz #556. hozzászólásra
Ha ennyi pénzed van rá akkor ilyeneket kapsz,lehet velük dolgozni,de javitani kell őket ,amit jó ha házon belül megtudsz oldani
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni. Lovardám van és csak SZÉNÁT szeretnék bálázni. Nagy körbálából évi kb 200-300db a szükségletem. Milyen traktort és hozzá milyen bálázót javasoltok?
A lényeg hogy olcsó legyen, mert lóvém az nincsen sok, de üzembiztos is legalábbis 300 bála erejéig.
Én egy mtz50 vagy 80ra gondoltam (kb 600ezer forint körül)és pl egy hesston 5580 (kb. 6-700ezer forint) tudom, hogy az ár csak egy dolog és, hog milyen állapotút fogok ki, az meg egy másik... De elvileg amiket ennyikért árulnak azokban megtalálhatom a számításomat?
Előre is köszönöm!
Üdv!
Válasz #554. hozzászólásra
Nem azért mondtam
Válasz #552. hozzászólásra
bocs igazad van
Válasz #551. hozzászólásra
Haver arra dolgozik felétek az LG vetőmagosoknál .
Válasz #551. hozzászólásra
Jaa . Bocsi de nekem a dél lefelé van felénk .
Válasz #550. hozzászólásra
dél szeged felé
üllés