Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.86 FtUSD396.98 FtCHF437.06 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #541. hozzászólásra
Miért ne kelljen ? A nagy hesstonokat amik 180*150-esek azokat is vittük a nyáron és nem volt baj . Igaz csak telepre be traktoral de akkor is . Szerette a 80-as krisztál két kocsival tarlón országút 4 direktben a frissen bejáratott motorral úgy füstölt hogy tőlünk 1 km-re azt hitték kigyulladt a tarló .
Válasz #539. hozzászólásra
Ha vennék én is olyan gépet vennék ami tud akár 180-ast is csinálni pedig felénk is mindenki 150-160-as bálákat kér . De ahol nem darabra hanem súlyra megy a dolog ott meg minél nagyobb és minél keményebb legyen az alényeg .
Válasz #533. hozzászólásra
Egyik kollega állítása szerint egy 280-as variantal ő todott már 63 bálát kinyomni óránként 150-es átmérővel egy 160 lovas claas trakival . De akkor optimális volt minden . Olyan 300 kilós bálákat csinálnak . De átlagban 55 körül számolnak ők is mikor ütemezik a munkákat .
Csak máskor 1-ből nyomd hozzá a dumádhoz, hogy a 360-asal szinte "fele" bálákat csinálsz amint írtad is a 140-el.
Az lehetséges, hogy még nem báláztam variantal de szerintem az elmúlt 10 évben épp eleget egy rollanttal azért vettem anno rollantot, mert a hevederesekről csak a lebeszélés ment, sajnos. Sebaj majd az idén megpróbáljuk egy variantal vagy egy jd-vel, de még a vicon-kuhnt sem írom le.
Tudod amikor egy quadrantnak egy 3000 liner sodorja a szalma rendet normális évben akkor annak tiszteletére válna óránként az 50-55 bála, és akkor a quadrant meg sem áll kötni és kiköpni.
egy hidralikával nyitod a puttonyt,indítod a kötést,elektromosan van vezérelve.nekem volt vele gondom.volt mikor megbolondult akkor áramtalanítani kellet,ujraintani.a hestonnál jobb de a66-nál nem
NINCS RÁ TUTI RECEPT,MERT MÁS NAPPAL ÉS MÁS ÉJSZAKA.
MÁS VÉKONY ÉS MÁS VASTAG,SZÉLES RENDNÉL.
PL ÉJSZAKA:80 CM MAGÁTMÉRŐ 20 BÁR NYOMÁSSAL ÉS 100 KAMRA NYOMÁSSAL
PL NAPPAL:80- 100 CM MAGÁTMÉRŐ 60-80 -AS NYOMÁSSAL ÉS 150 KAMRA NYOMÁS.
DE MONDOM NEM LEHET TUTIT MONDANI,MERT NEM MIND1 HOGY TÖREKES A SZALMA VAGY SEM,HOGY MILYEN KOMBÁJN UTÁN MEGYEK,HOGY MEKKORA ÉJSZAKA A HARMAT ÉS HOGY KINEK BÁLÁZOK.
még egy kérdésem lenne
a bálakamra nyomást hány bárra szoktátok állítani?
mekkora a magátmérő és annak mennyi a nyomása?
mondjuk ugy ha 150-es bálákat csináltok
Kedves Szabi.Komolyan gondolom.
ÉN 140-ES BÁLÁKAT CSINÁLOK.
Búza szalmába,ha jó a rend,jó a talaj és van egy olyan nagy áteresztő képességű bálázó, mint a variant,akkor hidd el simán lehet.
A tömörségről,meg a tömegről annyit ,hogy a legkisebb kamra nyomáson is olyan bálákat csinál,mint a beton.
DE valószínüleg ezt te jobban tudod, mert variantal te már csináltál körübelül úgy 0 bálát.
LÉNYEGTELEN akinek van az tudja,hogy miről beszélek.
nekünk is variant 360-as bálázónk van csak a miénk szecskázik is. pl mi tavaly csináltunk csomagolásra bálákat picit nehezebb lett a bála mint 1.1tonna. az biztos hogy brutálisan kemény bálákat csinál mert a bálatüskét alig lehet belenyomni a bálába. az egyik ismerösömnek fix kamrás claassa van de azon átmegyek a rakodós traktorral is.
(ebben csak az a poén, hogy a JD már majd' 20 éve elsősorban hevederes bálázókat kínál, a claas meg csak kb. 3-4 éve kezdte komolyabban ajánlani. Addig évi 2-3 ilyet adtak csak el :o)
HA csak ennyire kell,akkor a legolcsobbat vedd meg,az pedig a hesston.
Sok mindent elárul a külseje egy bálázóról(hevederek kapcsolása,láncok-fogaskerekek kopottsága....),de akkor tudod meg hogy mit vettél ha pl begurítod a 100. bálát.
Szerintem mindig jobb és keményebb bálákat csinál 1 hevederes.
Mindenesetre azt javaslom,hogy egy tapasztalt bálázóssal indúlj neki a gép vásárlásnak,azért az ő füle és szeme sok mindent észre vesz.
Végigolvastam a forum oldalait egy pár szot én is irok hozzá .Nékem eddig volt 2db. hesston aztán egy uj laverda 2006-tol egy krone 155-ös.kb.35000db bálát készitettem vele. Hibák egy db henger csere 200000ft 2db meghajto lánc csere vettem egy tekercs láncot 5m 8000ft kb 20db bedobo uj 12000ft ezek csak csutkában törnek első három szezonban egyse tört ki.Más hiba még nem volt igaz ezt is ujonnan vettem.Az idén esedékes lesz a bálagörgető lánc cseréje kb300000ft. Ha kibirja a szezon akkor no lánc bálázo csere.További jo forumozást.
7750 hozzászólás
Válasz #549. hozzászólásra
Tompa ?
Válasz #548. hozzászólásra
kb 25
Válasz #547. hozzászólásra
Mennyivel ?
Válasz #546. hozzászólásra
nem délebre
Válasz #544. hozzászólásra
Te Kiskuhalasi vagy ugye ?
Válasz #544. hozzászólásra
Úgy persze de azok nem is visznek 160-asnál nagyobbat de inkább csak a 145-150-est szeretik .
itt nem 10-20 bála elszállítására a szomszédba gondoltam. kamion 4 m magas korlátozás. ilyen nagyot már nem éri meg vinni (kockázat miatt).
Miért ne kelljen ? A nagy hesstonokat amik 180*150-esek azokat is vittük a nyáron és nem volt baj . Igaz csak telepre be traktoral de akkor is . Szerette a 80-as krisztál két kocsival tarlón országút 4 direktben a frissen bejáratott motorral úgy füstölt hogy tőlünk 1 km-re azt hitték kigyulladt a tarló .
Álltalában ezeket a bálákat(170-180cm) már nem szállítják,hanem ledarálják
Válasz #540. hozzászólásra
csak szállítani ne keljen
Válasz #539. hozzászólásra
Ha vennék én is olyan gépet vennék ami tud akár 180-ast is csinálni pedig felénk is mindenki 150-160-as bálákat kér . De ahol nem darabra hanem súlyra megy a dolog ott meg minél nagyobb és minél keményebb legyen az alényeg .
Válasz #538. hozzászólásra
Végre itt a megmentőm!!!
Már kezdtem magam földönkívülinek érezni,amiért 55 bálát is tudok csinálni.
Egyik kollega állítása szerint egy 280-as variantal ő todott már 63 bálát kinyomni óránként 150-es átmérővel egy 160 lovas claas trakival . De akkor optimális volt minden . Olyan 300 kilós bálákat csinálnak . De átlagban 55 körül számolnak ők is mikor ütemezik a munkákat .
Válasz #536. hozzászólásra
Annyit is tud . Meg amekkorára állítod .
Szabi a 360-as az 155cm-es bálákat tud max
de ö azt mondta hogy 380-as bálázója van ami ha jól tudom 180cm-es bálákat tud
lucernát-szénát lazán szalma azért fogja.552-e
Válasz #532. hozzászólásra
Köszi.Nálatok milyen trakival dolgozott?Mtz 80-assal bevállalható?
Válasz #523. hozzászólásra
Látszik komolyan gondolod..........
Csak máskor 1-ből nyomd hozzá a dumádhoz, hogy a 360-asal szinte "fele" bálákat csinálsz amint írtad is a 140-el.
Az lehetséges, hogy még nem báláztam variantal de szerintem az elmúlt 10 évben épp eleget egy rollanttal azért vettem anno rollantot, mert a hevederesekről csak a lebeszélés ment, sajnos. Sebaj majd az idén megpróbáljuk egy variantal vagy egy jd-vel, de még a vicon-kuhnt sem írom le.
Tudod amikor egy quadrantnak egy 3000 liner sodorja a szalma rendet normális évben akkor annak tiszteletére válna óránként az 50-55 bála, és akkor a quadrant meg sem áll kötni és kiköpni.
Mellesleg mennyit kapsz a 140-es bálákért ??
egy hidralikával nyitod a puttonyt,indítod a kötést,elektromosan van vezérelve.nekem volt vele gondom.volt mikor megbolondult akkor áramtalanítani kellet,ujraintani.a hestonnál jobb de a66-nál nem
Válasz #530. hozzászólásra
Tipikus hibájáról,meghibásodások jellegéről tudsz valamit
mondani?Elektronika?
Köszi.
a62-es rollant 10centivel nagyobb bálátcsinál mint a 66-os. sokkal bonyolultabb az elektronikája amelyik háloval köt amugy nemrossz gép.
Válasz #528. hozzászólásra
kötekedni nem akarok max kérdezek.
vagy ha engem kérdeznek akkor megpróbálok válaszolni és nem túl nagy hülyeséget mondani
köszönöm a segítséget amugy
Válasz #522. hozzászólásra
Kérdezz nyugodtan,sőt kötekedj, mert ebből lehet tanulnunk.
Válasz #526. hozzászólásra
NINCS RÁ TUTI RECEPT,MERT MÁS NAPPAL ÉS MÁS ÉJSZAKA.
MÁS VÉKONY ÉS MÁS VASTAG,SZÉLES RENDNÉL.
PL ÉJSZAKA:80 CM MAGÁTMÉRŐ 20 BÁR NYOMÁSSAL ÉS 100 KAMRA NYOMÁSSAL
PL NAPPAL:80- 100 CM MAGÁTMÉRŐ 60-80 -AS NYOMÁSSAL ÉS 150 KAMRA NYOMÁS.
DE MONDOM NEM LEHET TUTIT MONDANI,MERT NEM MIND1 HOGY TÖREKES A SZALMA VAGY SEM,HOGY MILYEN KOMBÁJN UTÁN MEGYEK,HOGY MEKKORA ÉJSZAKA A HARMAT ÉS HOGY KINEK BÁLÁZOK.
Válasz #525. hozzászólásra
még egy kérdésem lenne
a bálakamra nyomást hány bárra szoktátok állítani?
mekkora a magátmérő és annak mennyi a nyomása?
mondjuk ugy ha 150-es bálákat csináltok
Válasz #524 hozzászóláS
BARÁTOM NAGYON EGYSZERŰ:
MERT ERRE VAN IGÉNY,
EZT KÉRIK A MEGRENDELŐK,
Válasz #523. hozzászólásra
nem kötözködni akarok de ha 140-es bálákat csináltok akkor miért vettetek 380-as variantot?
Kedves Szabi.Komolyan gondolom.
ÉN 140-ES BÁLÁKAT CSINÁLOK.
Búza szalmába,ha jó a rend,jó a talaj és van egy olyan nagy áteresztő képességű bálázó, mint a variant,akkor hidd el simán lehet.
A tömörségről,meg a tömegről annyit ,hogy a legkisebb kamra nyomáson is olyan bálákat csinál,mint a beton.
DE valószínüleg ezt te jobban tudod, mert variantal te már csináltál körübelül úgy 0 bálát.
LÉNYEGTELEN akinek van az tudja,hogy miről beszélek.
Válasz #521. hozzászólásra
nekünk is variant 360-as bálázónk van csak a miénk szecskázik is. pl mi tavaly csináltunk csomagolásra bálákat picit nehezebb lett a bála mint 1.1tonna. az biztos hogy brutálisan kemény bálákat csinál mert a bálatüskét alig lehet belenyomni a bálába. az egyik ismerösömnek fix kamrás claassa van de azon átmegyek a rakodós traktorral is.
Válasz #519. hozzászólásra
Ez a baj.Az életedben sem báláztál még variantal,de te már tudod hogy mennyit lehet.
Válasz #518. hozzászólásra
Attol még lehet a legjobb
Válasz #514. hozzászólásra
Óránként 50-55...............ezt azért te sem gondoltad komolyan.......mekkorákat ??? Felkapom és hazaviszem nagyságukat !?
Válasz #507. hozzászólásra
(ebben csak az a poén, hogy a JD már majd' 20 éve elsősorban hevederes bálázókat kínál, a claas meg csak kb. 3-4 éve kezdte komolyabban ajánlani. Addig évi 2-3 ilyet adtak csak el :o)
ÖREGEM TAVALY VOLT AHOL ÓRÁNKÉNT 25-30 VOLT!!!!
ÉS AZ MÁR JÓ VOLT
Válasz #515. hozzászólásra
EZ A LEGJOBB BÁLÁZÓ!!!!
Válasz #514. hozzászólásra
Nekünk 40-45 volt a plafon de csak celtis 446-al (92le).
De tavaly nem sok olyan rend volt ahol huzamosan lehetett volna ennyit nyomatni!
Válasz #513. hozzászólásra
TM 120
ÓRÁNKÉT VÁLTOZÓ:PL 2008-BAN 50-55,PERSZE KELL HOZZÁ FAXA TALAJ ÉÁS FAXA REND
Válasz #512. hozzászólásra
Mivel húzod és mennyit tudsz óránként gurítani vele?
Na meg milyen súlyú 1 szalma bálád?
Válasz #510. hozzászólásra
HIDD EL KOMÁM JÓ VÁLASZTÁS.
AZ ENYÉM 3 ÉVES ÉS 31500 VAN BENNE.
1 CSAPÁGYAT KELLET BENNE CSERÉLNI A FELSZEDŐBE.
JA ÉS EZ 380
Válasz #509. hozzászólásra
A JÓT,A MINŐSÉGET .A BIZTONSÁGOT MEG KELL FIZETNI
Válasz #508. hozzászólásra.
Csatlakozom a véleményedhez bár még csak 1 szezont tudunk magunk mögött. (variant360)
Válasz #508. hozzászólásra
Én elhiszem neked,de az ára is jó!
62-esről valaki valamit?
ÉS SZERINTETEK???
szerintem a claas variant a legjobb bálázó
Válasz #457. hozzászólásra
HA csak ennyire kell,akkor a legolcsobbat vedd meg,az pedig a hesston.
Sok mindent elárul a külseje egy bálázóról(hevederek kapcsolása,láncok-fogaskerekek kopottsága....),de akkor tudod meg hogy mit vettél ha pl begurítod a 100. bálát.
Szerintem mindig jobb és keményebb bálákat csinál 1 hevederes.
Mindenesetre azt javaslom,hogy egy tapasztalt bálázóssal indúlj neki a gép vásárlásnak,azért az ő füle és szeme sok mindent észre vesz.
Végigolvastam a forum oldalait egy pár szot én is irok hozzá .Nékem eddig volt 2db. hesston aztán egy uj laverda 2006-tol egy krone 155-ös.kb.35000db bálát készitettem vele. Hibák egy db henger csere 200000ft 2db meghajto lánc csere vettem egy tekercs láncot 5m 8000ft kb 20db bedobo uj 12000ft ezek csak csutkában törnek első három szezonban egyse tört ki.Más hiba még nem volt igaz ezt is ujonnan vettem.Az idén esedékes lesz a bálagörgető lánc cseréje kb300000ft. Ha kibirja a szezon akkor no lánc bálázo csere.További jo forumozást.
Sziasztok! New Holland körbálázóról kérnék véleményt, végigolvastam a fórumot, de nem találtam semmit. Sokat segítene, ha valaki írna.
Válasz #502. hozzászólásra
A 66 ra találtam de Rollant 62?
Válasz #501. hozzászólásra
Olvass vissza. Régebb írtak már róla.
Sziasztok !
Rollant 62-vel valakinek tapasztalat?Gépigénye mekkora lehet?