Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Régi PIKO vonatmodellzés ez nagyon szeretem. 45 éves vonat már nagyon jó ment!
Rokon majd elhozni Rába-Steiger modelltraktort!!!! kb.5 kg-os! Ez csoda. 4,5 volt elemes és derékcsuklós is tud!
Ja igen. Persze a modellezés!
Azt én is mindig szerettem!!!!
De csak a hús - vér MODELLEKKEL ám!!!!
19-22-év,110 fönt, 60 lejjebb, 110 megint !!!
Hosszú combok- hosszú haj- hosszú karmok-hosszú nyári éjszakák!!!!!!!!
Micsoda orgiák voltak azok!!!!!!! :-DDDDD
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/76192/Lengyel_k%C3%B6rb%C3%A1l%C3%A1z%C3%B3k.html#
http://www.agrosat.hu/webaruhaz.php?kategoria=120&cikkszam=bal014&sid=3430bbb9ce72ad1da74e088d5d4a4885
Aztán persze, lehet, h valóban megfingatja az MTZ-t
Egy Claas Variant tökéletes lenne, de sztm az MTZ kevés hozzá, én meg pláne :)
Csak valami olcsóbb jöhet számításba, bár a Claas árait nem tudom pontosan.
Többen is kínálnak 70-80 LE igényű szecskázós bálázót: Wolagri, lengyel gyártmányok, ...
Sziasztok! Én is körbálázó vásárlásában gondolkodok, a jövő évben már semmiképp sem bérben szeretném csináltatni és lesz egy jó adag gyepterület is, amit érdemes lenne felbálázni (lehet, h erőműbe).
Ebben a két témában, ha tudnátok segíteni, előre is kössz. Szalmát, réti- és lucernaszénát, valamint lucernaszenázst szeretnénk csinálni MTZ-vel, utóbbihoz ugye szecskázós bálázó kéne.
Várom infóitokat4
Válasz #91. hozzászólásra
ha valakinek lenne egy használati leírása azt igencsak értékelném. még annyit,hogy ez a bálázó welger licenc, de gyárt ilyesmit a deutz fahr is
kb 1 hónapja sikerült vennem egy ilyesmi bálázót. 120x150-es bálát készít és hevederes +fixkamrás
galignani rb 2500 a tipusa, automata a kötözése csak kötéllel tud kötni, 1vagy 2 kötéllel egyszerre. kb 100 db bálát csinált eddig aprobléma vele "csak" annyi,hogy az mtz igencsak prüszköl vele mikor úgymond tömörít
Válasz #80. hozzászólásra
üdv pedig létezik fixkamrás hevederes bálázó, már a 80-as évektől. ha miden igaz van galignani, welger, deutz-fahr........ is
Hevederes fixkamrásról még én se hallottam. Ha azt akarnánk, hogy a hevederes bálázóban alaphelyzetben legyen egy üres tér, akkor a hevedert körbe kellene futtatni jó sok görgőn. De ezek a kamra belsejében lennének, tehát akadályoznák a kamrában lévő anyagot a forgásban. Lehet, hogy egy bonyolult görgőrendszerrel ez is megoldható lenne, de nem hinném, hogy lenne értelme. A Claas Rollantoknál úgy van megoldva, hogy ha úgy akarod, akkor nem tömörít kezdettől fogva, Hanem csak a beállított bálaátmérőtől kezdi el hidraulikusan feszíteni a hevedert. Addig csak mechanikusan feszíti kb. olyan rugókkal, mint ami a Hesstonokon van. Ebből következik, hogy a közepén nem tud kialakulni a csillag alak. Ilyen csak fixkamrásnál tud kialakulni. Lehet, hogy az az ismerősöd a Krone Comprima sorozatra gondolt, ami egy állítható átmérőjű fixkamrás rúd-hevederes bálázó. Na ezt jól megírtam. A dolog lényege, hogy egy rúdlánc-rendszerű bálázóról van szó, de nem láncon vannak a rudak, hanem 2 bazi erős hevederen. Ezenkívül a bálaátmérő állítható, de a beállított átmérőn fixkamrásként működik a dolog.
Hát én még nem halottam hevederes fixkamrásról, de ettől függetlenül lehet! Én úgy tudom hogy a hevederesek mint változókamrásak! Nekem is van egy M1300/ H5580! nekem bejött ha nem félzölden van vele a cucc bebálázva hanem megfelelően megszárítva nincs gond a bálabontással! De ha a cucc összepenészedik lehet a fejet vakarni...
ez igaz csak néha kicsit szét csuszot bálát készít
haveromék most vettek egyet 400 ezerért és meg vannak elégedve vele.
de vaterom véleménye szerint ő nem cserélné el a hesstonra
Válasz #70. hozzászólásra
ezért gondolkodom hevederes fixkamrás bálázó vásárlásán.Úgy hallottam, hogy az a fajta bálázó készít hasonló alakú és tömörségű bálát, mint a rúdláncos bálázók
7770 hozzászólás
Válasz #116. hozzászólásra
nekem nem jönnek be a 110-esek én a kilencveneseket szeretem és kilóban, hanem mellben
Régi PIKO vonatmodellzés ez nagyon szeretem. 45 éves vonat már nagyon jó ment!
Rokon majd elhozni Rába-Steiger modelltraktort!!!! kb.5 kg-os! Ez csoda. 4,5 volt elemes és derékcsuklós is tud!
Válasz #117. hozzászólásra
Dehogynem! Főleg ha MODELLEK! :-))))
ÓÓÓÓ!
Falusi csajok nem jó??? :DDDDDDDD
Válasz #115. hozzászólásra
Ja igen. Persze a modellezés!
Azt én is mindig szerettem!!!!
De csak a hús - vér MODELLEKKEL ám!!!!
19-22-év,110 fönt, 60 lejjebb, 110 megint !!!
Hosszú combok- hosszú haj- hosszú karmok-hosszú nyári éjszakák!!!!!!!!
Micsoda orgiák voltak azok!!!!!!! :-DDDDD
Válasz #114. hozzászólásra
modellezés
Válasz #113. hozzászólásra
Micsoda???????
Válasz #112. hozzászólásra
Megvan! :D Nekem van modell elektromos 8011-es 2 db van és 2 db fémmodell Zetor super, olyan igaz váltó és kéziféket. :DDDD
Talált a padláson.
Válasz #111. hozzászólásra
NEM!!!!!!!
Válasz #110. hozzászólásra
8011-es jó-e talajmunkálás és vonatatás?
Válasz #108. hozzászólásra
Á dehogy jobb.
Mo-n ilyen kérdést feltenni.
Ki állítana olyat itt, h. az mtz rosszabb ?
Senki.
Válasz #107. hozzászólásra
Akkor bepézeltek belűle!
Válasz #106. hozzászólásra
Jobb erő gépe mint MTZ-é?
Válasz #105. hozzászólásra
nekem nem kell, de Nógrád megyében soha nem láttam. Nagyon régi Tsz-én volt minden Méh-telepre.
Válasz #104. hozzászólásra
Amíg ment meg voltam vele elégedve . Csak kicsit lassú ( max 25 ) Meg kellene csinálnom és akkor tökéletes lenne .
Válasz #104. hozzászólásra
Az meg minek neked?
Válasz #103. hozzászólásra
Húsfutár! Csak kérdezem, hogy Zetor 8011-es milyen gépe?
A claas oda kéri az mtz de csak a 90 lovassal kezdj hozzá mert amúgy semmi de aprítót nem bíros használni mert az +20-30 ló
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/76192/Lengyel_k%C3%B6rb%C3%A1l%C3%A1z%C3%B3k.html#
http://www.agrosat.hu/webaruhaz.php?kategoria=120&cikkszam=bal014&sid=3430bbb9ce72ad1da74e088d5d4a4885
Aztán persze, lehet, h valóban megfingatja az MTZ-t
Egy Claas Variant tökéletes lenne, de sztm az MTZ kevés hozzá, én meg pláne :)
Csak valami olcsóbb jöhet számításba, bár a Claas árait nem tudom pontosan.
Többen is kínálnak 70-80 LE igényű szecskázós bálázót: Wolagri, lengyel gyártmányok, ...
Szenázst nem hiszem h bírsz mtzvel csinálni!!!! Mi is úgy szoktuk 1 120lovas váltrával csináltatni!!!! Sztem tuti leégne a szalagod minnt állat!!
Válasz #98. hozzászólásra
Mit szólnál 1 Claashoz??? Haaa????
Vagy esetleg 1 Krone???? Hmmm????
Vlm. mezeibb márka netán????
Sziasztok! Én is körbálázó vásárlásában gondolkodok, a jövő évben már semmiképp sem bérben szeretném csináltatni és lesz egy jó adag gyepterület is, amit érdemes lenne felbálázni (lehet, h erőműbe).
Ebben a két témában, ha tudnátok segíteni, előre is kössz. Szalmát, réti- és lucernaszénát, valamint lucernaszenázst szeretnénk csinálni MTZ-vel, utóbbihoz ugye szecskázós bálázó kéne.
Várom infóitokat4
Válasz #96. hozzászólásra
Hol vagy Fan? Zuhanyozol mi?
Megint bement a Medionba a por, sejtettem! :-)))
Nyúzod már a quadrantot???
Válasz #95. hozzászólásra
Annyi a báláznivaló? Annak az ára 1 komoly traktoréval vetekszik! Mit akarsz claast?
Nekem jövö héten lesz eladó rolant 66-m,ha valakit érdekel,kinőttem nagykockabálázot veszek helyette
ha valakinek lenne egy használati leírása azt igencsak értékelném. még annyit,hogy ez a bálázó welger licenc, de gyárt ilyesmit a deutz fahr is
kb 1 hónapja sikerült vennem egy ilyesmi bálázót. 120x150-es bálát készít és hevederes +fixkamrás
galignani rb 2500 a tipusa, automata a kötözése csak kötéllel tud kötni, 1vagy 2 kötéllel egyszerre. kb 100 db bálát csinált eddig aprobléma vele "csak" annyi,hogy az mtz igencsak prüszköl vele mikor úgymond tömörít
Laci007 itt olvas utánna a körbálázónak mert itt már ki van tárgyalva a téma!
Nagyon gondolkodom bálázó vételben de nem tudom milyet vegyek . A lényeg hogy heveeres legyen és 120*150-es bálát csináljon és ne Hesston legyen .
Válasz #68. hozzászólásra
S O S !!!! M 1370 SCARABEUS BÁLÁZÓHOZ KERESEK ALKATRÉSZT
Karesz
Válasz #87. hozzászólásra
Mifelénk Rodolfó Agronómnak hívják az agromókusokat. :-)))
Válasz #85. hozzászólásra
Maximum agromókus. :-)
Te Agronómus vagy ? : ) Nem rosszból , de nagyon vágod a dolgokat ! : )
Sziasztok!Még mindig nem mondtatok semmit a repce bálázásról!Ti.milyen körbálázó alkalmas erre?
talán ezeket válthatta fel a rúdláncos bálázó
üdv pedig létezik fixkamrás hevederes bálázó, már a 80-as évektől. ha miden igaz van galignani, welger, deutz-fahr........ is
Nem a Rollantnál, hanem a Variantnál. Elírtam.
Hevederes fixkamrásról még én se hallottam. Ha azt akarnánk, hogy a hevederes bálázóban alaphelyzetben legyen egy üres tér, akkor a hevedert körbe kellene futtatni jó sok görgőn. De ezek a kamra belsejében lennének, tehát akadályoznák a kamrában lévő anyagot a forgásban. Lehet, hogy egy bonyolult görgőrendszerrel ez is megoldható lenne, de nem hinném, hogy lenne értelme. A Claas Rollantoknál úgy van megoldva, hogy ha úgy akarod, akkor nem tömörít kezdettől fogva, Hanem csak a beállított bálaátmérőtől kezdi el hidraulikusan feszíteni a hevedert. Addig csak mechanikusan feszíti kb. olyan rugókkal, mint ami a Hesstonokon van. Ebből következik, hogy a közepén nem tud kialakulni a csillag alak. Ilyen csak fixkamrásnál tud kialakulni. Lehet, hogy az az ismerősöd a Krone Comprima sorozatra gondolt, ami egy állítható átmérőjű fixkamrás rúd-hevederes bálázó. Na ezt jól megírtam. A dolog lényege, hogy egy rúdlánc-rendszerű bálázóról van szó, de nem láncon vannak a rudak, hanem 2 bazi erős hevederen. Ezenkívül a bálaátmérő állítható, de a beállított átmérőn fixkamrásként működik a dolog.
Repce bálázással kapcsolatban van-e tapasztalata vkinek?Körbálásra gondolok.Melyik tipusú bálázó a megfelelő erre?
Válasz #77. hozzászólásra
ma hallottam én is elösször,de lehet ,hogy félreértettem valamit
Hát én még nem halottam hevederes fixkamrásról, de ettől függetlenül lehet! Én úgy tudom hogy a hevederesek mint változókamrásak! Nekem is van egy M1300/ H5580! nekem bejött ha nem félzölden van vele a cucc bebálázva hanem megfelelően megszárítva nincs gond a bálabontással! De ha a cucc összepenészedik lehet a fejet vakarni...
5580 as bálázó 97 évjáratú használt de megkimélt
mindenféle fel készítés nélkül használják
vmi közeli tszből sikerült szerezniűk
Válasz #72. hozzászólásra
az is érdekelne, hogy hol lehet ilyen bálázót venni ennyiért
Válasz #72. hozzászólásra
nem tudod véletlenül a bálázó tipusát évjáratát és minden egyéb használható infót megköszönnék
megújúlóenergiaforrásolban nincs senki se otthon gondolok itt a szélkerékre és a napelemre
csak mert tanácsot szeretnék kérni
ez igaz csak néha kicsit szét csuszot bálát készít
haveromék most vettek egyet 400 ezerért és meg vannak elégedve vele.
de vaterom véleménye szerint ő nem cserélné el a hesstonra
Válasz #70. hozzászólásra
ezért gondolkodom hevederes fixkamrás bálázó vásárlásán.Úgy hallottam, hogy az a fajta bálázó készít hasonló alakú és tömörségű bálát, mint a rúdláncos bálázók