Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A #2590-es hozzászólásban április 25-én írtam,hogy egy helyi bio gazdálkodónak vetettem csemege kukoricát.Akkor láttam először ilyen vetőmagot.
Nem tudom de nekem már akkor furcsa volt.
Kb két hete kérdeztem tőle,hogy milyen a kelés?Azt mondta, hogy elég gyatra.Szerinte egy kicsit mélyebbre kellett volna tenni,lehet nem kapott nedvességet.
Na ma jártam arra, hordom a birka trágyát apósoméktól.Itt vannak a képek,szerintem mindent el árulnak:
Válasz gcastle #2799. hozzászólásáraMost az én 20 ha. Napraforgó táblám is hasonlóan néz ki. Úgy saccolom hogy 55-60% kifog menni. Ha úgy döntenék hogy újra vetem, de már kukoricával, szerintetek lessz még valami belőle, van még pár zsák 320 as fao. Vetőnagom. Leghamarabb 06.04-én tudok rámenni, talán.
Válasz TYLLA46 #2796. hozzászólásáraSzép.Az enyém ápr.28-án lett vetve,de szinte semmit se nőtt,sovány 3 leveles,a barkó is megrágta rendesen.A hét végén utazgattunk vagy 700 km-ert az országban,de ilyen nagy kukoricát nem láttam,mindenütt nagyon gyengék,legalábbis amit én láttam.
Válasz ro-bika #2766. hozzászólásáraMindegy, késői vetésből mindegyikre rámennek.
Nem tudom játszik-e, csak tipp: szóját nem bántják.
Nálam eddig legalábbis.
Válasz gcastle #2789. hozzászólásáraEgyszerűen más nem fér bele az időbe! Ha június közepéig rá tudok menni cirok lesz! Lehet desszikálni, ára hasonló a kukoricához, termésben se nagyon marad le.. hátha sikerülne elvetni... Többet ér mint hogy tárcsázzam őszig 3x az ugart..
Válasz Bigyófelügyelő #2788. hozzászólásáraCsak ugye a cirok az aszályos évek miatt lett a Tranzit-Ker által bevezetve, meg ők betolják tápba aztán jónapot. Nem niztos, hogy ennyi víz mellett jó döntés a cirok! Hacsak nincs valami seprűkötő ismerős...
Válasz istvanppp #2771. hozzászólásáraMegéri vagy sem még júniusban is vetni fognak sokan, sokfelé! 6-7000 forintos kukoriaár, 160-180 forintos napraár mellett a 70000 forintos ugar nagy luxus! Vagy megy a cirok... Ismerőstől hallottam hogy a beregben (csenger környékén) 15-20 % van talán elvetve!
Láttam, hogy a több ezer hektáros Zrt-ben is valamilyen port öntöttek a napraforgóra a vetőgép tartályában és kézzel összekeverték, akkor valószínleg az is vetőpor volt.
Válasz Bárány #2778. hozzászólásáraKb. életed végéig! Tényleg 1-2 kanállal elég egy zsákhoz.
Amelyikben már nincs nyomás azt tőkeletes erre. Amibe van azt csak forgasd és esetleg ütögesd meg kicsit, hogy megmozduljon benne a por és hagyd meg tartalékba. Ne kelljen, de baj esetén ezzel teszel a legtöbbet.
Válasz Dög #2774. hozzászólásáraLátod, nem is hülyeség! (De!)
Szafarikat szervezünk az ökológiai szempontok szerint ugaroltatott (magyarul: le se szart) földekre.
Válasz Bárány #2773. hozzászólásáraTőlük nem tudsz szerezni. Attól tudsz aki tűzvédelmis és porral oltók karbantartásával foglalkozik. (bár tűzoltók is csinálnak ilyet másodállásban)
Válasz medikus #2753. hozzászólásáraTudom hogy védett! Attól függetlenül, idén a fácán lövését is korlátozták, gondolom jövőre a vaddisznó is védett lesz, a hód szintén védett, én meg termelés helyett állatkertet nyitok!
Válasz lac* #2764. hozzászólásáraNálunk is a kukoricát szereti jobban. Ugyan volt már, ahol megcsipkedte a napraforgót is, de abban komoly varjú kárt eddig még én se láttam.
3464 hozzászólás
Válasz Bárány #2812. hozzászólásáraJaja.
A csemege vetőmag ilyen csoffadtul néz ki,vagy csak mert bio?
Válasz Zsolesz83 #2810. hozzászólásáraAnnyira bio, hogy se talajfertőtlenítő, se csávázás?
Válasz Zsolesz83 #2807. hozzászólásáraEgy pillanatra azt hittem, mazsola.
Vele szemben a naprája sem sokkal jobb.Azt viszont ő vetette:
A #2590-es hozzászólásban április 25-én írtam,hogy egy helyi bio gazdálkodónak vetettem csemege kukoricát.Akkor láttam először ilyen vetőmagot.
Nem tudom de nekem már akkor furcsa volt.
Kb két hete kérdeztem tőle,hogy milyen a kelés?Azt mondta, hogy elég gyatra.Szerinte egy kicsit mélyebbre kellett volna tenni,lehet nem kapott nedvességet.
Na ma jártam arra, hordom a birka trágyát apósoméktól.Itt vannak a képek,szerintem mindent el árulnak:
Válasz mtz1221 #2804. hozzászólásáraJa, a sás meglesz benne, annak meg jó a vízágy...
Válasz Josku #2802. hozzászólásáraNyugodtan húzd be kukoricával amikor lehet.
Válasz gcastle #2801. hozzászólásáraA következő növénynek ???
Válasz TYLLA46 #2796. hozzászólásáraIdén ha 10 nappal előbb vettél volna, akkor nem tettél volna képet.
Válasz gcastle #2799. hozzászólásáraMost az én 20 ha. Napraforgó táblám is hasonlóan néz ki. Úgy saccolom hogy 55-60% kifog menni. Ha úgy döntenék hogy újra vetem, de már kukoricával, szerintetek lessz még valami belőle, van még pár zsák 320 as fao. Vetőnagom. Leghamarabb 06.04-én tudok rámenni, talán.
Válasz medikus #2800. hozzászólásáraMég a Bíbic sem fogja ellopni, mint a galamb szokta... No meg lesz víztartalék az aszályos hónapokra!
Válasz gcastle #2799. hozzászólásáraEbbe nem sül meg!!
Készül a szotyi magágy...
Válasz Földönfuto #2797. hozzászólásáraÉn ápr.25-26 án vetettem. Azóta közel 130mm esőt kapot.
Válasz TYLLA46 #2796. hozzászólásáraSzép.Az enyém ápr.28-án lett vetve,de szinte semmit se nőtt,sovány 3 leveles,a barkó is megrágta rendesen.A hét végén utazgattunk vagy 700 km-ert az országban,de ilyen nagy kukoricát nem láttam,mindenütt nagyon gyengék,legalábbis amit én láttam.
Minden tavasszal kezdődik a vita, mikor van túl korán, mikor fázik meg, stb.
Korai vetés - 04.11- 6-7 leveles, és nem látom, hogy kár érte volna...
Válasz R Sándor #2787. hozzászólására 8 soros Väderstad direktvetőgép, talán dupla sebességgel lehet húzni, mint a hagyományosat.
Válasz ro-bika #2766. hozzászólásáraMindegy, késői vetésből mindegyikre rámennek.
Nem tudom játszik-e, csak tipp: szóját nem bántják.
Nálam eddig legalábbis.
Válasz gcastle #2791. hozzászólásáraÉn is tenném ha tudnám, csak tavaly is az volt benne... Így emiatt nem működik...
Válasz Bigyófelügyelő #2790. hozzászólásáraItt Szabolcsban lassan lehet gondolkodni a rizs természetesen
Válasz Bigyófelügyelő #2790. hozzászólásáraEbben maximálisan igazad van, én az utolsó bevetetlen parcellával vagyok így, de abba naprát teszek így vagy úgy!
Válasz gcastle #2789. hozzászólásáraEgyszerűen más nem fér bele az időbe! Ha június közepéig rá tudok menni cirok lesz! Lehet desszikálni, ára hasonló a kukoricához, termésben se nagyon marad le.. hátha sikerülne elvetni... Többet ér mint hogy tárcsázzam őszig 3x az ugart..
Válasz Bigyófelügyelő #2788. hozzászólásáraCsak ugye a cirok az aszályos évek miatt lett a Tranzit-Ker által bevezetve, meg ők betolják tápba aztán jónapot. Nem niztos, hogy ennyi víz mellett jó döntés a cirok! Hacsak nincs valami seprűkötő ismerős...
Válasz istvanppp #2771. hozzászólásáraMegéri vagy sem még júniusban is vetni fognak sokan, sokfelé! 6-7000 forintos kukoriaár, 160-180 forintos napraár mellett a 70000 forintos ugar nagy luxus! Vagy megy a cirok... Ismerőstől hallottam hogy a beregben (csenger környékén) 15-20 % van talán elvetve!
Válasz vén cigány #2785. hozzászólásáraFöleg azért szokták hogy 12-15- km/ H val lehessen húzni a vetőgépet .
Válasz Bárány #2781. hozzászólásáraA csávázót "felissza" a mag kb két perc alatt, aztán mehet a hintőpor...
Láttam, hogy a több ezer hektáros Zrt-ben is valamilyen port öntöttek a napraforgóra a vetőgép tartályában és kézzel összekeverték, akkor valószínleg az is vetőpor volt.
Válasz VMisi #2783. hozzászólásáraNa, akkor ez a válasz is megvan.
Válasz gcastle #2780. hozzászólásáraHát nem kell szaglászni. Bele a zsákba, összerázni és mehet a vetőgépbe.
Válasz Bárány #2778. hozzászólásáraKb. életed végéig! Tényleg 1-2 kanállal elég egy zsákhoz.
Amelyikben már nincs nyomás azt tőkeletes erre. Amibe van azt csak forgasd és esetleg ütögesd meg kicsit, hogy megmozduljon benne a por és hagyd meg tartalékba. Ne kelljen, de baj esetén ezzel teszel a legtöbbet.
Válasz gcastle #2779. hozzászólásáraÉs mikor adod hozzá? A csávázószerrel együtt, vagy ha az már rászáradt?
Válasz VMisi #2777. hozzászólásáraAzért az oltópor elég fojtós cucc, sajnos volt alkalmam tapasztalni...
Válasz Bárány #2778. hozzászólásáraA vetőporból egy 80e zsákhoz egy-két evőkanálnyi bőven elég volt!
Válasz VMisi #2775. hozzászólásáraJa, az a por! Egy porral oltóban levő töltet kb. hány zsák vetőmaghoz elég?
Van pár leselejtezett palack.
Válasz Bárány #2773. hozzászólásáraMi évek óta használjuk. A tömlős gumik szerelésére is ezt használjuk.
Válasz Dög #2774. hozzászólásáraLátod, nem is hülyeség! (De!)
Szafarikat szervezünk az ökológiai szempontok szerint ugaroltatott (magyarul: le se szart) földekre.
Válasz Bárány #2773. hozzászólásáraTőlük nem tudsz szerezni. Attól tudsz aki tűzvédelmis és porral oltók karbantartásával foglalkozik. (bár tűzoltók is csinálnak ilyet másodállásban)
Válasz medikus #2753. hozzászólásáraTudom hogy védett! Attól függetlenül, idén a fácán lövését is korlátozták, gondolom jövőre a vaddisznó is védett lesz, a hód szintén védett, én meg termelés helyett állatkertet nyitok!
Válasz VMisi #2770. hozzászólásáraTényleg jó az? Sok tűzotó ismerős van...
Válasz istvanppp #2771. hozzászólásáraA napokban itt volt kérdés:
https://www.agroinform.hu/forum/napraforgo-termesztes/t439
Valakinek van tapasztalata, késői kukorica vagy napraforgó vetésével. Megéri még május végén elvetni?
Válasz Bárány #2769. hozzászólásáraTűzoltóport tudok ingyen, így nálunk az a vetőpor. Kollégának van még ha kell valakinek!
Válasz gcastle #2768. hozzászólásáraKöaz, majd jövőre. Remélem, nem felejtem el.
Válasz Bárány #2760. hozzászólásáraA koritra guríts rá a keverőben egy kis vetőport, nem fog tapadni...
Még egy utolsó próbálkozás!
Kukorica bajok vannak, már a második vetést is jól megették! Koritos kukorica vagy napra ez a kérdés?
Válasz lac* #2764. hozzászólásáraNálunk is a kukoricát szereti jobban. Ugyan volt már, ahol megcsipkedte a napraforgót is, de abban komoly varjú kárt eddig még én se láttam.