Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Isssti #2699. hozzászólásáraKíváncsi vagyok, mit mondasz majd.
Mi itt wgy páran már jónéhány éve használjuk, elsősorban a varjak által járt földeken.
Jó is volt mindig, de tavaly az egyik ismerősömnél mégis elég jól belezabáltak. Renéljük, csak egyedi, post COVID-os varjak voltak, akiknek elment az ízlelésük?
Válasz bandigh #2697. hozzászólásáraNeccesebb területekre korittal csávázott magot raktam (Rwa gloriett ajowan), majd beszámolok a tapasztalatokról, de rengeteg a fácán azon a részen.
Válasz 5465 #2695. hozzászólásáraAmikor kibújik, látja hogy hol kel, és alácsőrözik, kiveszi.. hát nekem volt hogy a 3-4 leveles alól is kivette a magot...
Válasz CNHS #2676. hozzászólásáraÚgy kapható hogy a drága nyugat betiltata, de a gelenika tovább gyártja az ukrán piacra aminek nagy részét nyugati befektetők művelnek. És románoknál dolgozó ismerősök szoktak üzletelni vele, akik meg ukránból szerzik be. Szarházi ember kezében veszélyes, aki összetakarít maga után és föld tetején nem hagy kilókat, ott sohasem volt gond.
Válasz ASRFeri #2673. hozzászólásáraHúzzad akkor le csak hormonnal szerényen ha csak kétszikű gaz a fertőzésed, Pl:2-3 dikamin hektáronként! Ha meg kijönnek a többi gazak is szórd meg Principállal, és tuti tiszta lesz!
Válasz medikus #2684. hozzászólásáraEgy a lényeg! Ha rákap, esetleg még vontatott is a kelés (bár nálam leszedi még a 2-3 leveles tövéről is a kis szemét) nehéz őket megfékezni!(kivéve, ha elő lép pörkölté)
Válasz ZZ #2671. hozzászólásáraHa már szórod,nem a szemest kell szórni!Csövesen,de legjobb,apróra tördelve!Azzal legalább dolgozik egy kicsit!A szemesre odaszokik!Azt is megeszi,meg a kelőt is!
Válasz Tom250 #2680. hozzászólásáratavaly, tavalyelőtt 6 centi mélyen vetettem nedves ágyba, melegben a 6-7. napon kint volt a hegye idén több kell neki
Válasz Földönfuto #2678. hozzászólásáraén hétfőn vetettem, tegnap néztem már csírázott a mag, nagyon laza volt a talaj, kicsit mélyre ment, 7-8 centi, talán szerdára már látom a hegyét
Válasz ZZ #2668. hozzászólásáraNekem azt mondta vadász barátom, szintén "paraszt" gyerek gazdálkodik, hogy ő kukorica tábla sarkára önt ki egy-egy kis vödör kukimagot, és akkor azzal foglalkozik a fácán, nem a vetették!
3n sem próbáltam még ki, de idén ha észreveszik, hogy munkálkodnak, akkor ki fogom, mit veszíthetek!
köszönöm srácok (A.I és Ares 826) a válaszokat, tegnap körbejártam a földeket, hát kérdésem okafogyottá vált, miután már az is bujkál, amit vagy 1 héttel később vetettünk, olyan bátor mint Ares 826 nem vagyok, úgyhogy vmi mást kell kitalálni a szélfogó gabonára.
viszont qrva fácán nálam is van az egyik földön, viszem is a kukit a föld sarkára.
Válasz ZZ #2668. hozzászólásáraMázsa számra szórom ki a kukoricát a vetések szélein körbe....azt egyék a rohadtak, ne a vetést....de egyrészt sok kukorica elmegy, meg unalmas naponta, kétnaponta végig körbe sétálni és cipekedve szórogatni a kukit....
Válasz GREVEN #2667. hozzászólásáraIgen, ezért feltételeztem, hogy talajtípustól is függ. Felétek többnyire homokosabb talajok vannak, nálunk réti. Amikor azt matekoltam egy táblarész kapcsán, hogy kb 2-4e tő ki fog menni, akkor ez a tőmennyiség már becsületes szikleveles állapotban volt a napraforgó, a többi még éppen föld alatt. Ami földfelszín fölött volt az kiment, ami alatta, az nem. Mondjuk nem jó érzés egy ilyen művelet, de a kényszer nagy úr.
Válasz A.I. #2665. hozzászólásáraAgyhalottkám én már csináltam ilyen gyomírtást vetés után, már a kucca hegye is kint volt és leszórtam glifóval és tuti lett a hatás a kucca meg nem sérült! de tudom leszarom mindenki azt csinál amit akar. én csak leírtam amit én tapasztaltam! Ha olyan lenne a tábla ma is megtenném még egyszer, de többször is!
Válasz Ares 826 #2662. hozzászólásáraImádom az ilyen atomfizikusokat!
Én meg azt javaslom akkor, hogy várja meg míg 3 leveles lesz, aztán tolja még vagy 5 literrel, hagy söpörjön!
Aki így tesz, az meg is érdemli a kapott csodás Holdbéli tályat!
3464 hozzászólás
Válasz barazdabetyar. #2707. hozzászólásáraAgroker-Holding Nyíregyháza!Webshopban rendelhető!
Válasz barazdabetyar. #2705. hozzászólására25 literesben Webshopokban is látni!
Válasz TYLLA46 #2708. hozzászólásáraÚgy nő,hogy a földet is repesztgeti!
Válasz Földönfuto #2709. hozzászólására Földi bolha,felénk is így néz ki a kukorica. Alig bújik ki, rögtön meglepi.
Pénteken vetett kukorica.
Válasz TYLLA46 #2708. hozzászólásáraAlakul,a kukoricát a barkó kóstolgatja?
Válasz bandigh #2706. hozzászólásáraHol?Titok?
Válasz barazdabetyar. #2702. hozzászólásáraLehet, csak majdnem egy félmillió egy kannával. Igaz, elég lenne amíg élsz
Válasz medikus #2703. hozzászólásáraKerestük,de nem adnak sehol.
Válasz medikus #2703. hozzászólására464000/ 25l!!!!
Válasz barazdabetyar. #2702. hozzászólására20 literes kannában keresd!
Válasz bandigh #2697. hozzászólásáraHol lehet koritot kapni?Itt nem sikerült még a bejáratott kapcsolattal rendelkezőnek se.
Válasz Isssti #2699. hozzászólásáraKíváncsi vagyok, mit mondasz majd.
Mi itt wgy páran már jónéhány éve használjuk, elsősorban a varjak által járt földeken.
Jó is volt mindig, de tavaly az egyik ismerősömnél mégis elég jól belezabáltak. Renéljük, csak egyedi, post COVID-os varjak voltak, akiknek elment az ízlelésük?
Válasz Bigyófelügyelő #2696. hozzászólásáraNekem még nem bújt ki, 1-2 centire van a felszíntől, de már elkezdték kikotorni a q anyjukat.
Válasz bandigh #2697. hozzászólásáraNeccesebb területekre korittal csávázott magot raktam (Rwa gloriett ajowan), majd beszámolok a tapasztalatokról, de rengeteg a fácán azon a részen.
Válasz 5465 #2695. hozzászólásáraGyökér váltásig!
Van ez a nyúlriasztó keserűpor, ha feloldom azzal nen lehetne becsávázni a kukoricát varnyú ellen? Korit csak 25 literesben van, örök áron
Válasz 5465 #2695. hozzászólásáraAmikor kibújik, látja hogy hol kel, és alácsőrözik, kiveszi.. hát nekem volt hogy a 3-4 leveles alól is kivette a magot...
Válasz Földönfuto #2693. hozzászólásáraÉs a fácán, varjú meddig ássa?
Kel a Szent György napi vetés!Tele varjúval!!!!!!!!
Válasz Tom250 #2690. hozzászólásáraHa kijött már nem bántja.a magot túrja ki.
Válasz Bigyófelügyelő #2691. hozzászólásáraVetés óta (két hete) riasztom őket.
A kérdés az hogy meddig kell?
Válasz Tom250 #2690. hozzászólásáraVetés után egyből menni kell....
Kukoricában meddig kell riasztani a vaddisznókat? mikor van az a pont amikor már nem bántják?
Elvétve itt ott kezd bújni a kukorica.
Válasz CNHS #2676. hozzászólásáraÚgy kapható hogy a drága nyugat betiltata, de a gelenika tovább gyártja az ukrán piacra aminek nagy részét nyugati befektetők művelnek. És románoknál dolgozó ismerősök szoktak üzletelni vele, akik meg ukránból szerzik be. Szarházi ember kezében veszélyes, aki összetakarít maga után és föld tetején nem hagy kilókat, ott sohasem volt gond.
Válasz .Richard. #2682. hozzászólásáraAsp-ről hallottál?
Válasz ASRFeri #2658. hozzászólásáraItt az ismerősök Magellan-t használnak ilyen esetben. Érdemes ránézned.Magellan
Válasz ASRFeri #2673. hozzászólásáraHúzzad akkor le csak hormonnal szerényen ha csak kétszikű gaz a fertőzésed, Pl:2-3 dikamin hektáronként! Ha meg kijönnek a többi gazak is szórd meg Principállal, és tuti tiszta lesz!
Válasz medikus #2684. hozzászólásáraEgy a lényeg! Ha rákap, esetleg még vontatott is a kelés (bár nálam leszedi még a 2-3 leveles tövéről is a kis szemét) nehéz őket megfékezni!(kivéve, ha elő lép pörkölté)
Válasz ZZ #2671. hozzászólásáraHa már szórod,nem a szemest kell szórni!Csövesen,de legjobb,apróra tördelve!Azzal legalább dolgozik egy kicsit!A szemesre odaszokik!Azt is megeszi,meg a kelőt is!
Válasz .Richard. #2682. hozzászólásáraÉn pont ezért nem merem megcsinálni ezt a föld szélére szórósdit.
Nálam is gondot okoz a fácán..
Válasz bandigh #2677. hozzászólásáraSzerintem csak egy vaddisznocsorda hiányzik az állományábol.
Válasz Tom250 #2680. hozzászólásáratavaly, tavalyelőtt 6 centi mélyen vetettem nedves ágyba, melegben a 6-7. napon kint volt a hegye idén több kell neki
Válasz Gandhy #2679. hozzászólásáraMa van pont két hete hogy elvetettem, már itt ott kezd bújogatni.
Válasz Földönfuto #2678. hozzászólásáraén hétfőn vetettem, tegnap néztem már csírázott a mag, nagyon laza volt a talaj, kicsit mélyre ment, 7-8 centi, talán szerdára már látom a hegyét
Tegnap vetettem a kukoricát,a jövő hétvégén már kint lesz.Nem 21 napra mint tavaly.
Válasz ZZ #2671. hozzászólásáraSzerintem tegyél a szóróba, aztán hintsél meg vele 1-2 hektárt véknyan
Válasz mtz1221 #2669. hozzászólásáraNálatok ez még vásárolható?
Úgy tudom ez minden élőlényt azonnal ki írt.
Válasz ZZ #2671. hozzászólásáraRakd körbe önetetővel.
Válasz ZZ #2668. hozzászólásáraNekem azt mondta vadász barátom, szintén "paraszt" gyerek gazdálkodik, hogy ő kukorica tábla sarkára önt ki egy-egy kis vödör kukimagot, és akkor azzal foglalkozik a fácán, nem a vetették!
3n sem próbáltam még ki, de idén ha észreveszik, hogy munkálkodnak, akkor ki fogom, mit veszíthetek!
köszönöm srácok (A.I és Ares 826) a válaszokat, tegnap körbejártam a földeket, hát kérdésem okafogyottá vált, miután már az is bujkál, amit vagy 1 héttel később vetettünk, olyan bátor mint Ares 826 nem vagyok, úgyhogy vmi mást kell kitalálni a szélfogó gabonára.
viszont qrva fácán nálam is van az egyik földön, viszem is a kukit a föld sarkára.
Válasz ZZ #2671. hozzászólásáraLehet a fácán elriasztasara is hasznalhato:
https://www.vadalarm.hu/termek/vadalarm-duo-madarriaszto
Válasz ZZ #2668. hozzászólásáraMázsa számra szórom ki a kukoricát a vetések szélein körbe....azt egyék a rohadtak, ne a vetést....de egyrészt sok kukorica elmegy, meg unalmas naponta, kétnaponta végig körbe sétálni és cipekedve szórogatni a kukit....
Válasz GREVEN #2667. hozzászólásáraIgen, ezért feltételeztem, hogy talajtípustól is függ. Felétek többnyire homokosabb talajok vannak, nálunk réti. Amikor azt matekoltam egy táblarész kapcsán, hogy kb 2-4e tő ki fog menni, akkor ez a tőmennyiség már becsületes szikleveles állapotban volt a napraforgó, a többi még éppen föld alatt. Ami földfelszín fölött volt az kiment, ami alatta, az nem. Mondjuk nem jó érzés egy ilyen művelet, de a kényszer nagy úr.
Válasz ZZ #2668. hozzászólásáraCarbofuran.
Tudnátok ajánlani fácán beetetésre valami végzetes kaját?
Amitől egyszer, és életében utoljára eszik...
Évek óta több százezres kárt okoznak... Kieszik a kuki magot
Vadászok leszarjak a gondom..
Válasz Praetor #2664. hozzászólásáraMi tavaly hasonló állapotnál húztuk le a kukoricát glifóval.
Mikor végeztünk a szórással,akkor láttuk,hogy szögcsírába már kint van a kukorica.
Aratni nem kellett semmit sajnos. Egy kevés túlélte,ami talán nem volt kint,de azt varjak lerendezték.
Szóval vagy fajta vagy talaj, vagy időjárás, de valami befolyásolja hogy mikor viszi ki és mikor marad meg.
Válasz A.I. #2665. hozzászólásáraAgyhalottkám én már csináltam ilyen gyomírtást vetés után, már a kucca hegye is kint volt és leszórtam glifóval és tuti lett a hatás a kucca meg nem sérült! de tudom leszarom mindenki azt csinál amit akar. én csak leírtam amit én tapasztaltam! Ha olyan lenne a tábla ma is megtenném még egyszer, de többször is!
Válasz Ares 826 #2662. hozzászólásáraImádom az ilyen atomfizikusokat!
Én meg azt javaslom akkor, hogy várja meg míg 3 leveles lesz, aztán tolja még vagy 5 literrel, hagy söpörjön!
Aki így tesz, az meg is érdemli a kapott csodás Holdbéli tályat!