Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD396.04 FtCHF440.72 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ares 826 #2662. hozzászólásáraSzerintem ez talajtípustól is függ kicsit, nem csak tökösség kérdése. Lehet, hogy bizonyos helyeken a glifó kevésbé tapad meg a kolloidokon, és könnyebben kerül kontakt helyzetbe a kelő növényekkel. Felénk ilyen gond nem szokott lenni, de el tudom képzelni.
Volt olyan (felénk másnak is), hogy a kelési arányt számoltam, hogy mennyi tövet fog kivinni a glifó. Amíg a maradék várható tőállomány még az elfogadható számot megüti. Az előzetes becslések szerint alakult későbbiekben a dolog. Erős gyomnyomás mellett szükséges lehet, ha nem volt, vagy valamiért közel hatástalan maradt az alapkezelés.
Válasz ASRFeri #2658. hozzászólásáraCsináltam már 4-5 liter/ha dózissal!
Növényvédősöm akkor azt javasolta, hogy 2-3 cm talaj fedje még a már esetleg csírázó kukoricát(napraforgót)!
Válasz ASRFeri #2658. hozzászólásáraHa bujkál is megszórhatod még de SOS a történet, ha csak a hegye van kint még a kuccának, de elég a 2 liter is mert kicsi a gaz és viszi azt még mint a "szart"! Ha nagyon fasza csávó akarsz lenni tegyél még hozzá 2dl hormont is a glifó mellé és gázt neki de SOS -ben nyomassad kifelé a kotyvalékot! Semmi baja nem lesz a kuccának, van képed mekkora a kucca????????
Lenne egy kérdésem vetés után legyűrűztük a naprát később kapott 14 mm esőt,mivel szikes talajról van szó be bürödzöt a teteje nem igen bírja felnyomni,jobb helyeken már bujkál meg lehet e gyűrűzni újra vagy kárt okozok?
Válasz BZsolt #2638. hozzászólásárafagyzugos, erdőszél, 3-4 sor fagyott el, géppel nem mérhető terület, viszont szemre nem volt különbség
3 leveles volt, jött reá a meleg, gyorsan beérte a többit
Válasz Földönfuto #2631. hozzászólásáraSzó szerint. Van egy pici bekeritett terület. Ősszel mindig kátyus. Kb. 6odszor van ott most kukorica. Tavalyi volt a rekord. Olyan ami máshol nem sikerül. 8éve sekélyen csak lazitott. tavasszal sekélyen tárcsa aztán vetés elött megint. Brutális de hihetetlen. Sajnos őszi buza lehetetlen. Talán idén ha nem esik akkor sok eső.
Válasz .Richard. #2630. hozzászólásáraÉs ahol 50 plusz éve kukorica van?Tavasszal szántás reggel tárcsa délben ,este vetés.A tárcsa van mikor elmarad.És nem is olyan rossz a termés
Válasz medikus #2629. hozzászólásáraValami ilyenre gondoltam. Mindenhol vannak érdekes dolgok csak nem hozzák nyilvánosságra. Azé kifujathatták volna. Apro csávázásmentes tisztitott buza. 6odszor vetett csávázás nélkük a 7éve nem szántottba. stb. 6éve csiga meg gomba ellen nem kezelt. Eredmény pozitiv. El nem hiszem 'hogy ráérő emberek nem kisérletezgetnek. éljen a kiváncsiság!!!!
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraLegyen újravetési tartalék ha fejreáll a dolog.Más,kies lakhelyeden szabadítson már fel valaki eladó kukoricát, a marhák szájából nem adhatom el mindet,itt a purcuson 13000 akármennyi,háznál kerek lila Pityu.Nem akarom elhinni hogy így kipucolták a környéketeket is május 1-re.
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraNekem néhány ha lesz de még nincs elvetve.Nem sokkal lesz elmaradva ettől.Ezt az időjárást már nem lehet kiszámítani.
3464 hozzászólás
Válasz Ares 826 #2662. hozzászólásáraSzerintem ez talajtípustól is függ kicsit, nem csak tökösség kérdése. Lehet, hogy bizonyos helyeken a glifó kevésbé tapad meg a kolloidokon, és könnyebben kerül kontakt helyzetbe a kelő növényekkel. Felénk ilyen gond nem szokott lenni, de el tudom képzelni.
Volt olyan (felénk másnak is), hogy a kelési arányt számoltam, hogy mennyi tövet fog kivinni a glifó. Amíg a maradék várható tőállomány még az elfogadható számot megüti. Az előzetes becslések szerint alakult későbbiekben a dolog. Erős gyomnyomás mellett szükséges lehet, ha nem volt, vagy valamiért közel hatástalan maradt az alapkezelés.
Válasz Ares 826 #2660. hozzászólásáraMeg a Frigate hatásfokozót se felejtsük ki belöle...
Válasz A.I. #2661. hozzászólásáraBéna a növényvédősöd komám! Vagy csak fosott hogy elveszti a lét amit adsz neki éves szinten!
Válasz ASRFeri #2658. hozzászólásáraCsináltam már 4-5 liter/ha dózissal!
Növényvédősöm akkor azt javasolta, hogy 2-3 cm talaj fedje még a már esetleg csírázó kukoricát(napraforgót)!
Válasz ASRFeri #2658. hozzászólásáraHa bujkál is megszórhatod még de SOS a történet, ha csak a hegye van kint még a kuccának, de elég a 2 liter is mert kicsi a gaz és viszi azt még mint a "szart"! Ha nagyon fasza csávó akarsz lenni tegyél még hozzá 2dl hormont is a glifó mellé és gázt neki de SOS -ben nyomassad kifelé a kotyvalékot! Semmi baja nem lesz a kuccának, van képed mekkora a kucca????????
6 napos vetést, pár mm-es csírával lehet még hengerezni?
glifóztatok már vetés után, kelés előtti kukorica földet?
ha igen, mi a tapasztalat, gyom és kukorica terén?
(3 liter/ha szeretnénk)
egyik földről lekéstünk, uis bujkál a kukorica.
Válasz papszi06 #2652. hozzászólásáraHétvégi meleg csendes esővel hátha kikél.
Köszi a biztatás.
Válasz agrogal #2647. hozzászólásáraHúsvéti vetés már 2 leveles
Válasz papszi06 #2652. hozzászólásáraSzerintem is ki fog kelni...
Válasz papszi06 #2652. hozzászólásáraKijön az, nyugalom.
Válasz agrogal #2651. hozzászólásáraKöszi akkor mi a megoldás újra vetés ha nem bújik ki?
Válasz papszi06 #2649. hozzászólásáraSe a napra se a szik nem szereti a hengert az a tapasztalatom
Válasz Bárány #2648. hozzászólására
Lenne egy kérdésem vetés után legyűrűztük a naprát később kapott 14 mm esőt,mivel szikes talajról van szó be bürödzöt a teteje nem igen bírja felnyomni,jobb helyeken már bujkál meg lehet e gyűrűzni újra vagy kárt okozok?
Válasz agrogal #2647. hozzászólásáraAkkor megnyugodtál?
Válasz agrogal #2646. hozzászólásáraáprilis 12 vetés
Válasz Bigyófelügyelő #2643. hozzászólásáraMax 25 kg lehet egy zsák egy csomag egy bármi.....
Ezt csak ilyen angol humorként írtam!
Válasz Bigyófelügyelő #2640. hozzászólásáraPio nálam is 38 fölött volt.....
Válasz Bobo77 #2642. hozzászólásáraBünti? A 80000 szem, az 80000 szem...
Válasz Bigyófelügyelő #2640. hozzászólásáraEzért bünti jár az ejuban! Max 25 kg
Válasz Bigyófelügyelő #2640. hozzászólásáraMutáns Hulk!
Megfordult már nálunk jó pár fajta kukorica, na de ilyennel még nem találkoztam! Több mint 36 kg...
Válasz BZsolt #2638. hozzászólásárafagyzugos, erdőszél, 3-4 sor fagyott el, géppel nem mérhető terület, viszont szemre nem volt különbség
3 leveles volt, jött reá a meleg, gyorsan beérte a többit
Válasz Gandhy #2606. hozzászólásáraHelló!
termésmennyiségben ez hogy jelentkezett ősszel?
Válasz jozef19 #2635. hozzászólásáraIgen nem sipákol nemjelzi a vetést vagy nem vetést
Válasz Földönfuto #2631. hozzászólásáraSzó szerint. Van egy pici bekeritett terület. Ősszel mindig kátyus. Kb. 6odszor van ott most kukorica. Tavalyi volt a rekord. Olyan ami máshol nem sikerül. 8éve sekélyen csak lazitott. tavasszal sekélyen tárcsa aztán vetés elött megint. Brutális de hihetetlen. Sajnos őszi buza lehetetlen. Talán idén ha nem esik akkor sok eső.
Válasz stabilan #2634. hozzászólására412 monitor...
Sziasztok vane valakinek khun maxima 2 khun monitorral? Mert nem világos a technika.
Válasz medikus #2632. hozzászólásáraAkkor az veri a szomszédomat.
Válasz Földönfuto #2631. hozzászólásáraArgentínában évente 2 szer van állítólag!50 évig!
Válasz .Richard. #2630. hozzászólásáraÉs ahol 50 plusz éve kukorica van?Tavasszal szántás reggel tárcsa délben ,este vetés.A tárcsa van mikor elmarad.És nem is olyan rossz a termés
Válasz medikus #2629. hozzászólásáraValami ilyenre gondoltam. Mindenhol vannak érdekes dolgok csak nem hozzák nyilvánosságra. Azé kifujathatták volna. Apro csávázásmentes tisztitott buza. 6odszor vetett csávázás nélkük a 7éve nem szántottba. stb. 6éve csiga meg gomba ellen nem kezelt. Eredmény pozitiv. El nem hiszem 'hogy ráérő emberek nem kisérletezgetnek. éljen a kiváncsiság!!!!
Válasz .Richard. #2628. hozzászólásáraAmit learatott a kombájn,azt vetik vissza!Tört szemmel együtt!
Válasz medikus #2626. hozzászólásáraEzt ird le légyszi másképpen! Nehéz elképzelni.
György napi vetés, 96 órás csíra megvan.
Van aki 100 Ha-t vet a kombájn magtartályból!
Válasz RkTomi #2624. hozzászólásáraLátom, a kiskertekkel kezditek.
Kezdődik a kukorica vetés:
Válasz III.Gyula #2620. hozzászólásáraA lilát mihez viszik???
Válasz Sk Laci #2612. hozzászólásáraPioneer! De a környéken megtalálható az összes bárkinek is lehetne csinálni.
Válasz III.Gyula #2620. hozzászólására10.
Válasz sanyi1965 #2618. hozzászólásáraA lila pityu az húszezer/q vagy csak félre értem?
LG invador milyen mag ? Érdemes vetni közép kötött talajba?
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraLegyen újravetési tartalék ha fejreáll a dolog.Más,kies lakhelyeden szabadítson már fel valaki eladó kukoricát, a marhák szájából nem adhatom el mindet,itt a purcuson 13000 akármennyi,háznál kerek lila Pityu.Nem akarom elhinni hogy így kipucolták a környéketeket is május 1-re.
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraNekem néhány ha lesz de még nincs elvetve.Nem sokkal lesz elmaradva ettől.Ezt az időjárást már nem lehet kiszámítani.
Válasz Sk Laci #2609. hozzászólásáraLehet,hogy megfogja,nem bírja úgy mint a kukorica.
Válasz Gatti #2613. hozzászólásáraDecemberben kellett volna vetni!!!!!!!!!!!