Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz A.I. #2463. hozzászólásáraKészítettek hozzá 2 m-es lúdtalpkapás kombinátort és van ugyanekkora permetezőkeret+kistartály is. Sorközművelésnél is dolgoznak ott a kapák, tiszta szokott maradni a művelőút.
Válasz bandigh #2460. hozzászólásáraFelénk 2 sor marad ki, abban elfér a permetezős traki. Keretet fel tudja emelni az állomány fölé (12 soros vetőgépnél egyik szélső kocsi nem vet, maga mellé forog, 18-as a permetező).
Válasz bandigh #2460. hozzászólásáraSzerintem 2 fog kihagyni, és magának fújja!
Az viszont sajna így van, hogy a hasmagasság sok hidasnál kevés és így törölnek rendesen!
Ha idén is, ha lesz deszikálás azt gondoltam kipróbálom a drónos verziót!
Válasz gcastle #2454. hozzászólásáraSzia.
Ahogy olvastam a syngentánál 55e-60e van ajánlva hektáronként. Szóval te nem térsz el a javasolt tőszámtól.
Mások mennyit szoktak vetni belőle?
Válasz SCHLEPPER #2455. hozzászólásáraSajnos tőszám nélkül ha csapadékos az év akkor is kevés lessz a tonna/ha 52 ezeres tőszámnál!! Minimum a 65 ezer de inkább 68 legyen. Ez az én véleményem és tapasztalatom.
Válasz gcastle #2454. hozzászólásáraMűvelőút? Napraforgóban? Mi ezzel a cél? Nincs hidas és a traktor-vegyszerező kombóval közé tudsz hajtani? Vagy....?
Válasz Mtz 550E #2446. hozzászólására2017 17ha-os tábla, Bacardi 50e/ha 21 Ak-ás öntéstalajon 20kg Radistart és 2q Pétisóval, gombázva-bórozva 47q/ha... Vele szemben az út másik oldalán 12ha ugyanígy vetve-etetve valami Maisadour 36q...
Válasz Sz_Pisti #2429. hozzászólásáraNa mit gondoltál ki az èletből?
Nem is volt ez rèszemről se vèresen komoly gondolat amit írtam!
Este iszok is egy páleszt erre az egèszre,meg az egèszsègedre.
Válasz medikus #2421. hozzászólásáraJa, vagy a nagy hisztéria keltés idején idén télen mindenki 3 helyről rendelt a biztonság kedvéért, most meg megjött mindenhonnan.
De legalább jól fel lettek b@szva az árak...
3464 hozzászólás
Válasz A.I. #2463. hozzászólásáraKészítettek hozzá 2 m-es lúdtalpkapás kombinátort és van ugyanekkora permetezőkeret+kistartály is. Sorközművelésnél is dolgoznak ott a kapák, tiszta szokott maradni a művelőút.
Válasz später77 #2462. hozzászólásáraA 2 sor nem szokott felgyomosodni? Vagy oda is árnyékol annyit, ami kell?
Válasz bandigh #2460. hozzászólásáraFelénk 2 sor marad ki, abban elfér a permetezős traki. Keretet fel tudja emelni az állomány fölé (12 soros vetőgépnél egyik szélső kocsi nem vet, maga mellé forog, 18-as a permetező).
Válasz bandigh #2460. hozzászólásáraSzerintem 2 fog kihagyni, és magának fújja!
Az viszont sajna így van, hogy a hasmagasság sok hidasnál kevés és így törölnek rendesen!
Ha idén is, ha lesz deszikálás azt gondoltam kipróbálom a drónos verziót!
Válasz gcastle #2459. hozzászólásáraMagasság miatt? Akkor 4 sort kihagysz?
Válasz Bigyófelügyelő #2456. hozzászólásáraA bér hidasok amik errefelé vannak deszikálásnál 4 sort mindig "megpiszkálnak"...
Válasz gcastle #2454. hozzászólásáraSzia.
Ahogy olvastam a syngentánál 55e-60e van ajánlva hektáronként. Szóval te nem térsz el a javasolt tőszámtól.
Mások mennyit szoktak vetni belőle?
Válasz SCHLEPPER #2455. hozzászólásáraSajnos tőszám nélkül ha csapadékos az év akkor is kevés lessz a tonna/ha 52 ezeres tőszámnál!! Minimum a 65 ezer de inkább 68 legyen. Ez az én véleményem és tapasztalatom.
Válasz gcastle #2454. hozzászólásáraMűvelőút? Napraforgóban? Mi ezzel a cél? Nincs hidas és a traktor-vegyszerező kombóval közé tudsz hajtani? Vagy....?
Sziasztok dkc4943 65e helyett kb 50-52e lett vetve beállítási hiba miatt valaki járt már így milyen végeredmény lett vagy várható? Köszönöm
Idén művelőuttal vetem 55e/ha tőszámmal. De ez ugye "különvélemény"!
Mióta van Bacardi 50e/ha tőszámmal 35q alatt még nem volt, még a 11Ak-s réti-lápi talajon sem...
Válasz Szabi. #2450. hozzászólásáraHúsz mázsás célért bacardi?
Válasz Mtz 550E #2446. hozzászólására2017 17ha-os tábla, Bacardi 50e/ha 21 Ak-ás öntéstalajon 20kg Radistart és 2q Pétisóval, gombázva-bórozva 47q/ha... Vele szemben az út másik oldalán 12ha ugyanígy vetve-etetve valami Maisadour 36q...
Válasz medikus #2449. hozzászólásáraAkkor bőven jó !
Válasz Szabi. #2447. hozzászólására20q!
Válasz Mtz 550E #2446. hozzászólására60 ezer tő/ha
Válasz Mtz 550E #2446. hozzászólásáraMi a cél !?
Napraforgót milyen tőszámmal vetitek? Bacardi!
150E szemes a zsák 3ha-ba az elegendő lenne?
Válasz Sz_Pisti #2440. hozzászólásáraCsak érti tán a viccet.
Válasz Sz_Pisti #2429. hozzászólásáraNa mit gondoltál ki az èletből?
Nem is volt ez rèszemről se vèresen komoly gondolat amit írtam!
Este iszok is egy páleszt erre az egèszre,meg az egèszsègedre.
Üdv Don Györki
Válasz B.laca #2434. hozzászólásáraHány napra kelt ki?
Válasz B.laca #2436. hozzászólásáraÚgy legyen!
Én szombaton vetettem el a kukit, csírát még nemigen látok rajta de a vaddisznók már dézsmálják....
Válasz Földönfuto #2433. hozzászólásáraVigyázz, mert kihúzod a gyufát és jöhetsz mellé a szamárpadba
Válasz Földönfuto #2433. hozzászólásáraVigyázz, mert kihúzod a gyufát és jöhetsz mellé a szamárpadba
Válasz medikus #2435. hozzászólásáraNem lesz semmi baja ????. Plusz 4-et mutat hétvégére.
Válasz B.laca #2434. hozzászólásáraMajd a hétvégi fagyban ha lesz!
Ennyit arról,hogy a mag ilyenkor csak fekszik a földben.
Válasz Sz_Pisti #2426. hozzászólásáraLehet vaktárcsát tettek bele.
Válasz horvath.agro #2431. hozzászólásáraElvileg pénteken a naprat.
na hétfőn végre el lehet kezdeni a vetést???????
Válasz Sz_Pisti #2429. hozzászólásáraMeg még lehet kimaradt kukorica vetőmagon is térdepelni
Válasz hegesztocsabi #2427. hozzászólásáraLátom már viccelni sem szabad...
Hazamegyek, beállok arccal egy sarokba, és gondolkodom kicsit az életen
Válasz hegesztocsabi #2423. hozzászólásáraNew hollandos?
Válasz Sz_Pisti #2426. hozzászólásáraMièrt ,mi bajod van az spc vel?
Nem lehet mindenkinek hiper szuper vetőgèpe!
Válasz medikus #2421. hozzászólására Van az úgy, hogy kevesebbet vet ki az SPC...
Válasz 5465 #2424. hozzászólásáraNekem is van készleten kukoricavetőmag kb 9 ha-ra, mégse hisztizek. Jó lessz az jövőre.
Válasz medikus #2421. hozzászólásáraJa, vagy a nagy hisztéria keltés idején idén télen mindenki 3 helyről rendelt a biztonság kedvéért, most meg megjött mindenhonnan.
De legalább jól fel lettek b@szva az árak...
Válasz zsoltrs #2422. hozzászólásáraHali.
Igazából Oszlár.
De a könyebb betájolás vègett írom,hogy Tiszaújváros.
Válasz hegesztocsabi #2420. hozzászólásáraHali
Én is városi vagyok
Válasz gery.life #2416. hozzászólásáraNem tudtad hogy nem vetsz 100 hektárt?
Válasz gery.life #2419. hozzászólásáraAz jó.
Èn Tiszaújváros.
Mennyi az ára a 2 zsáknak, áfa nèlkül?
Persze ha adod úgy.
Válasz hegesztocsabi #2418. hozzászólásáraÜdv,
Hidasnémeti (BAZ megye)
Válasz gery.life #2416. hozzászólásáraÜdv.
Helyileg merre vagy?
Igaz nem sok de 2 zsák 9363 èrdekelne.
Felénk is sokan türelmetlenül már vagy 2 hete kezdtek vetni, de még csak 5-6 fokos a talaj. Talán 25. felé el tudjuk kezdeni a vetést.
Sziasztok!
Túlrendelés miatt szeretnék megválni pár zsák Pioneeres kukorica vetőmagtól.
P9415 (FAO 350) 37 zsák
P9610 (FAO 340) 14 zsák
P9363 (FAO 350) 21 zsák
P9025 (FAO 310) 20 zsák
Természetesen bontatlan zsákok, áfás számla alap.
Érdekel valakit esetleg?
csíráztasd meg,és ha jó akkor igen,de amúgy még jobb ha a zsákban marad elég szar hideg az időjárás meg a talaj is :(( hétvégén még fagy is lehet.