Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #1610. hozzászólásáraSajnos nem holnap megy a tárcsa max 10 százalék kelt ki sok volt a 60 mili eső meg a 2 reggel mínusz 2-3 fok újra vetés egy része szotyi a többi kukorica! Sajnos ez van
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Válasz zscsizmadia1 #1605. hozzászólásáraSok éve volt hogy valamilyen dekalb vetömag lett vetve még spc-ével nagyon vizes szinte sáros körülmények között.A vizes sáros vetés még megázott piszkosul,lecserepesedett alig bírt kikelni ritka lett szinte fél méterenként volt egy szál.Jó kukoricás év lett és kihozta a második csövet teljes értékben és hihetetlen de 126q-át adott ha-ja.Sok tényezös az egyenlet nem mindig jön össze.
Válasz apuci #1596. hozzászólására58 ezerrel vettem most a szotyit meg 53 ezerrel.Spc-és idökbe volt hogy 27-29 33cm tötáv is volt és termett akkor is 10t-át ha jó volt az idő rá.Az pedig 40 akárhányezres tőszám csak.Felénk ritka a 10+t-ás kukorica akár mit csinálsz neki, nagyon tutinak kell mindennek lennie hogy össze jöjjön.
Válasz krokodil007 #1603. hozzászólásáraLegtöbbet a tőszám számított talán,de a föld tipusa is sokat számított a feketén voltak a nagy bajok, ha a kettő kombija is össze jött abból lett a 3q/ha
Válasz apuci #1601. hozzászólásáranekem a kedvencem a pio m34-es ribera volt, annak az utóda elvileg az n01, ha lenne, még mindig azt vetném
idén a 9903 mellé behoztam a 9415-öt
Válasz apuci #1598. hozzászólásáratavaly közel 76-tal ment bele, a búza+zöldítés után lejött a 100-110, de a kukorica után vetettről csak 70-80 és látszott, hogy a sűrűsége vitte el negatívba, pio 9486 és 9903
Jo estet, sziasztok!
Lenne egy tabla, amit most vettunk át, jopar eve elhanyagolva, tiszta perje volt az egesz osszel!
Igaz sikerult kiszantani, ma el isvetni a napraforgot bele, de még mindig sok van a felszinen amit nemsikerult lehuzni rola!
Kérdésem, hogy lehet ra fujni glifot most még?
A rendben tartott parcellákon WING-P-vel alapkezelek, de ebben az egyben szinte csak perje van!
Esetleg post-ban kifujni vmit?
Elore is koszonom!
Válasz Gandhy #1595. hozzászólására65000 még ha van eső bőven akkor is teremhet 100+q,
aszályban is teremhet egy kisebb mennyiséget,de ha vetek 70-80 ezret akkor akkor az aszályban csak kukorica szár terem!
Válasz gjoni #1593. hozzászólásáraNem maradtál le semmiről. Itt aki 2hete vetett még imitt-amott sorol.
Mi is kedden kezdük, ma már a nagyja kész, pár apró darab maradt. Minden reggel volt egy kis csapó eső(kivéve ma). A nyomjelző vizes földet hozott fel mindenütt. Én bizakodó vagyok a keléssel kapcsolatban.
Válasz Földönfuto #1586. hozzászólásáraTöbb tényező is volt,ha mind negatívan alakul a számomra akkor még lehet most se vetem el és jobban szeretem ha korán van vetve mert a nyári nagy hőség nagyon be tarthat.
Válasz Földönfuto #1586. hozzászólásáralassabban fejlődik az tény de kora tavasszal még nagyobb az esélye az esőnek. Mint ahogy láthatjuk hogy mostanság nem nagyon akar esni pár mm-től pedig a csontszáraz földbe nem fog megindulni.
Válasz plantek.kriszta #1570. hozzászólásáraNekem 17-18 napra bújt ki. Április 4-6-ai vetés, ami után jött egy hét eső erős lehűléssel, ez lassíthatott rajta sokat. Meg kicsit mélyre is került a mag, meg cserepes is volt az esők után.
Türelem, tudja az, mi a dolga!
Válasz plantek.kriszta #1568. hozzászólására3-4 mm-es rétegen át kell jönnie a csírának.
Biztosan olyan vastag volt a cserepesedett réteg ahogyan lejjeb írtad?
Van gyürüs hengered? Esetleg cambridge?
Másodvetés csak utolsó esetben.
Muszáj tárcsáznod? Egyenesen vetőgéppel?
Én 8-án vetetem a kukoricát, és csak mostan kezd bújkálni itt-ott. Vetőmélység 5,5 cm volt.
Milyen mélyre raktátok a napraforgót?
Válasz Sk Laci #1519. hozzászólásáraMa voltam megnézni a napraforgót hát siralmas a kelés április 4 óta nem tudott ki kelni csak itt ott 1 darab mára mond esőt felénk talán meg gyengül mert olyan kemény mint a beton vissza van fordulva a csír hétvégére ha nem kel ki akkor sajnos tárcsa és újra vetés
Válasz szantofold22 #1564. hozzászólásáraTényleg jó a kuhn, de én már pont az elektromos hajtású változatot venném belőle nem a lánc hajtásút. Amúgy így még egyszerűbb a gép
Válasz szantofold22 #1564. hozzászólásáraSzerintem meg pont a vetőgépe(a régi)nincs túlkomplikálva a JD-nek.És azért a piacon olyan masszív gép nem sok van,és a javítás sem sűrűn történik,pl csapágyat még nem cseréltem egyet sem,egy-két rugó tört,egy hidromotor és ennyi.Régebben,amikor vetettem bérbe,voltak bitang földek,azthittem szétesik a gép,de ez mindent kibír.
A pontosság az eset tárcsákkal meg rendben van,és azért az nem semmi,hogy nem kell állítgatni semmi lesodrót meg ilyesmit.Csak betenni a megfelelő cuccot,felküldeni a vákumot,és tökmindegy mekkora,milyen alakú,meg akármilyen a mag,jól kiveti.
Válasz szantofold22 #1564. hozzászólásáraÉrtem én, meg persze van jobb/egyszerűbb/szebb. Mondjuk sok gépet megnéznék ha ennyit kapott volna már ezen a vidéken, meg a traktort is, mert a volnatottal macera dolgozni, meg a kis darabokat elvetni, de a traktort nagyban megkíméli az se mindegy. Szóval lehet h ha most venni kéne, nem ilyen lenne, de csak a vetésipontosság miatt nem, bár az is inkább a sebesség miatt szar, arra meg nincs megoldás, csak a nagyobb munkaszélesség..
Mert ha itt valakit meglátnának 8 km/h val vetni, azt egyből megköveznék a piactéren, pedig sok teszt megmutatta, hogy 10+ nál a mostani meglévő vetőgépek túlnyomó része szanaszét dobálja a tőszám egyenletességet, már pusztán a talaj egyenetlensége miatt is. De amíg a pontosság nem érdekel senkit, addig mit lehet tenni.
Amúgy egy Monosem NX M vontatott csukhatós 8 as nem lenne rossz, de árban gondolom nem lenne egy kellemes történet az sem.
Függesztett nemigazán tetszik, mert a traktort szétnyomja, azért meg nem akasztjuk a nagyobbikra, hogy 6 sorral szaladgáljunk. Kuhnok biztos jók, de kezd olyan jd árszintben gondolkodni a márka..
3464 hozzászólás
Válasz plantek.kriszta #1613. hozzászólásáraValami más tényező biztos közrejátszott ezen kivül még szerintem....
Válasz Bárány #1612. hozzászólásáraKöszönöm vagyunk így páran a környéken kb 80 hektár nem kelt ki
Válasz plantek.kriszta #1611. hozzászólásáraHát ez szívás. Legyen több szerencséd a folytatásban!
Válasz Bárány #1610. hozzászólásáraSajnos nem holnap megy a tárcsa max 10 százalék kelt ki sok volt a 60 mili eső meg a 2 reggel mínusz 2-3 fok újra vetés egy része szotyi a többi kukorica! Sajnos ez van
Válasz plantek.kriszta #1573. hozzászólásáraNa mizu? Kikelt?
Válasz krokodil007 #1608. hozzászólásáraHomokon nekünk is....rendbe is rakták rendesen az átok vaddisznó k.....
9napra kibujt homokon
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Válasz zscsizmadia1 #1605. hozzászólásáraSok éve volt hogy valamilyen dekalb vetömag lett vetve még spc-ével nagyon vizes szinte sáros körülmények között.A vizes sáros vetés még megázott piszkosul,lecserepesedett alig bírt kikelni ritka lett szinte fél méterenként volt egy szál.Jó kukoricás év lett és kihozta a második csövet teljes értékben és hihetetlen de 126q-át adott ha-ja.Sok tényezös az egyenlet nem mindig jön össze.
Válasz apuci #1596. hozzászólására58 ezerrel vettem most a szotyit meg 53 ezerrel.Spc-és idökbe volt hogy 27-29 33cm tötáv is volt és termett akkor is 10t-át ha jó volt az idő rá.Az pedig 40 akárhányezres tőszám csak.Felénk ritka a 10+t-ás kukorica akár mit csinálsz neki, nagyon tutinak kell mindennek lennie hogy össze jöjjön.
Válasz krokodil007 #1603. hozzászólásáraLegtöbbet a tőszám számított talán,de a föld tipusa is sokat számított a feketén voltak a nagy bajok, ha a kettő kombija is össze jött abból lett a 3q/ha
Válasz apuci #1598. hozzászólásáraAz kemeny
Ennyit szamitott a keves toszam ?
Vagy mas technologia voltcneki mint neked vagy fajta?mire tippelsz ?
Válasz apuci #1601. hozzászólásáranekem a kedvencem a pio m34-es ribera volt, annak az utóda elvileg az n01, ha lenne, még mindig azt vetném
idén a 9903 mellé behoztam a 9415-öt
Válasz Gandhy #1600. hozzászólásáraÉn dekalb 4351-et meg pio n01 meg pio 9903-at vetettem
Válasz apuci #1598. hozzászólásáratavaly közel 76-tal ment bele, a búza+zöldítés után lejött a 100-110, de a kukorica után vetettről csak 70-80 és látszott, hogy a sűrűsége vitte el negatívba, pio 9486 és 9903
Jo estet, sziasztok!
Lenne egy tabla, amit most vettunk át, jopar eve elhanyagolva, tiszta perje volt az egesz osszel!
Igaz sikerult kiszantani, ma el isvetni a napraforgot bele, de még mindig sok van a felszinen amit nemsikerult lehuzni rola!
Kérdésem, hogy lehet ra fujni glifot most még?
A rendben tartott parcellákon WING-P-vel alapkezelek, de ebben az egyben szinte csak perje van!
Esetleg post-ban kifujni vmit?
Elore is koszonom!
Válasz Gandhy #1597. hozzászólására8 éve vetettem én is 75-el termett 16q,
de volt akinek 3q termett.
Aki meg 60 vetett annak termett 40-60q.
Válasz apuci #1596. hozzászólásáraén idén 72-vel vetettem, ez felénk a kevés
itt 76-78 ezerrel vetik
Válasz Gandhy #1595. hozzászólására65000 még ha van eső bőven akkor is teremhet 100+q,
aszályban is teremhet egy kisebb mennyiséget,de ha vetek 70-80 ezret akkor akkor az aszályban csak kukorica szár terem!
sokan vettek 65ezres tőszámmal, ezek ugyanazok a magok, amiket a termelő 68-78ezer közé pozícionál?
Válasz gjoni #1593. hozzászólásáraNem maradtál le semmiről. Itt aki 2hete vetett még imitt-amott sorol.
Mi is kedden kezdük, ma már a nagyja kész, pár apró darab maradt. Minden reggel volt egy kis csapó eső(kivéve ma). A nyomjelző vizes földet hozott fel mindenütt. Én bizakodó vagyok a keléssel kapcsolatban.
Még csak most vetettem el a kukoricát eddig sivatag volt,most 10 centin is nedves a talaj.
Válasz BBK #1591. hozzászólásáraKöszi!
Válasz apuci #1590. hozzászólásáraNagyon szép a magágy és a kelés is tökéletes!
Válasz Földönfuto #1586. hozzászólásáraTöbb tényező is volt,ha mind negatívan alakul a számomra akkor még lehet most se vetem el és jobban szeretem ha korán van vetve mert a nyári nagy hőség nagyon be tarthat.
Válasz Gatti #1587. hozzászólásáraAkkor nálunk február 1-én kellett volna vetni!Azóta nem esett!
Válasz Gatti #1587. hozzászólásáraHideg vissza vette ami volt multkor gondolom azert kelt lassaban
Válasz Földönfuto #1586. hozzászólásáralassabban fejlődik az tény de kora tavasszal még nagyobb az esélye az esőnek. Mint ahogy láthatjuk hogy mostanság nem nagyon akar esni pár mm-től pedig a csontszáraz földbe nem fog megindulni.
Válasz apuci #1576. hozzászólásáraHát nem sok fantáziát látok ebben a korai vetésben.8-10 napra kéne ilyennek lenni.
Válasz apuci #1576. hozzászólásáraMenyi a fao száma?
Válasz Gatti #1583. hozzászólására
Válasz krokodil007 #1582. hozzászólásárameg a sok csapadékod :D
4napos vetes tolja. A meleg
Válasz Gatti #1580. hozzászólásáraKöszi,szépnek mondható, de kellene rá komoly eső mert normális nem volt január óta!
Válasz apuci #1578. hozzászólásáramutatós ez a repce is, teli van virággal :)
Válasz apuci #1578. hozzászólásáranálunk is voltak furcsaságok, pl először csak pár darab bujkált majd fokozatosan a többi.
Válasz Gatti #1577. hozzászólásáraEgy kicsit féltem tőle mert mélyebbre sikerült mint szerettem volna!
Ez pedig a repcém.
Válasz apuci #1576. hozzászólásáraszép, nekünk is szépen kisorolt a 4. én vetett kukorica, csak mi 66000/ha al vetettük :)
Április 6-án vetve 65000/ha
Válasz Mézga #1574. hozzászólásáraMi jövő héten már desszikálunk.
Válasz Bárány #1572. hozzászólásáranekem még zsákban van
Válasz Bárány #1572. hozzászólásáraAz isten szólna ki belőled
Válasz plantek.kriszta #1570. hozzászólásáraNekem 17-18 napra bújt ki. Április 4-6-ai vetés, ami után jött egy hét eső erős lehűléssel, ez lassíthatott rajta sokat. Meg kicsit mélyre is került a mag, meg cserepes is volt az esők után.
Türelem, tudja az, mi a dolga!
Válasz plantek.kriszta #1568. hozzászólására3-4 mm-es rétegen át kell jönnie a csírának.
Biztosan olyan vastag volt a cserepesedett réteg ahogyan lejjeb írtad?
Van gyürüs hengered? Esetleg cambridge?
Másodvetés csak utolsó esetben.
Muszáj tárcsáznod? Egyenesen vetőgéppel?
Én 8-án vetetem a kukoricát, és csak mostan kezd bújkálni itt-ott. Vetőmélység 5,5 cm volt.
Milyen mélyre raktátok a napraforgót?
Válasz Bigyófelügyelő #1569. hozzászólásáraVan nekem is 10. E i vetés de még nem kel talán ha megázna....
Válasz plantek.kriszta #1568. hozzászólásáraTegnap néztem rá épp a forgóra...ápr. 10-11 én vetett már meleget...
Válasz Sk Laci #1519. hozzászólásáraMa voltam megnézni a napraforgót hát siralmas a kelés április 4 óta nem tudott ki kelni csak itt ott 1 darab mára mond esőt felénk talán meg gyengül mert olyan kemény mint a beton vissza van fordulva a csír hétvégére ha nem kel ki akkor sajnos tárcsa és újra vetés
Válasz szantofold22 #1564. hozzászólásáraTényleg jó a kuhn, de én már pont az elektromos hajtású változatot venném belőle nem a lánc hajtásút. Amúgy így még egyszerűbb a gép
Válasz szantofold22 #1564. hozzászólásáraSzerintem meg pont a vetőgépe(a régi)nincs túlkomplikálva a JD-nek.És azért a piacon olyan masszív gép nem sok van,és a javítás sem sűrűn történik,pl csapágyat még nem cseréltem egyet sem,egy-két rugó tört,egy hidromotor és ennyi.Régebben,amikor vetettem bérbe,voltak bitang földek,azthittem szétesik a gép,de ez mindent kibír.
A pontosság az eset tárcsákkal meg rendben van,és azért az nem semmi,hogy nem kell állítgatni semmi lesodrót meg ilyesmit.Csak betenni a megfelelő cuccot,felküldeni a vákumot,és tökmindegy mekkora,milyen alakú,meg akármilyen a mag,jól kiveti.
Válasz szantofold22 #1564. hozzászólásáraÉrtem én, meg persze van jobb/egyszerűbb/szebb. Mondjuk sok gépet megnéznék ha ennyit kapott volna már ezen a vidéken, meg a traktort is, mert a volnatottal macera dolgozni, meg a kis darabokat elvetni, de a traktort nagyban megkíméli az se mindegy. Szóval lehet h ha most venni kéne, nem ilyen lenne, de csak a vetésipontosság miatt nem, bár az is inkább a sebesség miatt szar, arra meg nincs megoldás, csak a nagyobb munkaszélesség..
Mert ha itt valakit meglátnának 8 km/h val vetni, azt egyből megköveznék a piactéren, pedig sok teszt megmutatta, hogy 10+ nál a mostani meglévő vetőgépek túlnyomó része szanaszét dobálja a tőszám egyenletességet, már pusztán a talaj egyenetlensége miatt is. De amíg a pontosság nem érdekel senkit, addig mit lehet tenni.
Amúgy egy Monosem NX M vontatott csukhatós 8 as nem lenne rossz, de árban gondolom nem lenne egy kellemes történet az sem.
Függesztett nemigazán tetszik, mert a traktort szétnyomja, azért meg nem akasztjuk a nagyobbikra, hogy 6 sorral szaladgáljunk. Kuhnok biztos jók, de kezd olyan jd árszintben gondolkodni a márka..