Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Büresz #3308. hozzászólásáraén is azt használok a maximán, bár azt érzem, hogy kisebb kellene. Képes 2-3-at is odaszívni koppra állított maglesodrónál is.
Válasz Boraki #3305. hozzászólásáraIsmerősnek volt, kiszállították neki, aztán meg vissza, mert állítólag békapopó alatt volt a csiraképesség.
Ha jól emlékszem 70%ot mondott és kukorica volt az tuti.
Mondjuk, jobb mintha vetés után derült volna ki!
Válasz Blackalex #3298. hozzászólásáraKöszönöm az információkat! A tapasztalatok alapján valóban fontos a megfelelő időben történő vetés, hogy az állomány jól fejlődjön és ellenálljon az időjárás viszontagságainak. A hidegbe vetett növények általában kevesebb biomasszát termelnek és nehezebben fejlődnek, ami hosszú távon hatással lehet a terméshozamra is. A DKC 3972 hibridet szélsőséges időjárási körülményekhez tervezték, így remélhetőleg jól fog teljesíteni a jelenlegi időjárásban is.
Válasz R Sándor #3290. hozzászólásáraMi ma elvetettük a kukoricát (DKC 3972). 15C fokos talajhőt mértem 10 cm mélyen. Naponta 1 fokokat melegszik, jövő hétre 18-21 fokot mutat itt délen. Tavaly ápr 29-én vetettem. Ápr közepén volt egy nagy eső nem lehetett vetni. csak 1-2 hét múlva. Az eső előtt ápr. elején hidegbe vetett kukoricák előnyét nem hozták be a később vetettek. A fejlettebb állomány jobban bírta a későbbi aszályt. Azt nem tudom, hogy terméseredményben ez megmutatkozott-e végül, de az aszályban látványos volt a különbség. Június közepén aztán kaptunk egy jó kiadós esőt és megmentette a szezont. Idén lehet pont fordítva lesz nem tudom, majd meglátjuk. Ez a hibrid bírja a szélsőségeket (állítólag :-)
Válasz zsoltrs #3284. hozzászólásáraÉn is pont ezen filózok, hogy kipróbálom.
Monosem nem akarja vinni a neomát!
Már tavaly is kínlódtam vele.
Más magot szépen vetette.
Azóta új betétek, tárcsák, és most próbáltam, de nem jó.
Magtartály megtöltétes után az első 1-2 tárcsa fordulatnál hibátlan, utána sok üres luk.
Válasz zsoltrs #3284. hozzászólásáraÉn 80ezres kukoricához és 150ezres szotyihoz is púpos evőkanálnyi ment, Precea-nak jó volt. Igaz, én rákevertem betonkeverővel.
Úgy rémlik régebben valaki írt a MAP/DAP foszfor műtrágya mikrogranulátum szóróval történő kijuttatásáról miután át lett engedve a termény darálón. Költség csökkentés miatt foglalkoztat a téma. Mivel mostanság kelés után mindig van lehüléssel járó időjárási periódus, kellene a foszfor a gyökérhez. A vetőgépen csak micro szóró van.
Valakinek tapasztalat?
Válasz Boldizsar90 #3280. hozzászólásáraLaborvizsgálat nélkül csak gyanítani lehet, de ha eg, bazi nagy sziklává összállt, vagy már por az egész.
Arra próbáltok utalni, ha az állag olyan, mint amilyennek lennie kellett valamikor új korában, akkor nem lehet komoly hatóanyag vesztés.
Válasz Bigyófelügyelő #3267. hozzászólásáraAnno a kiírast mi is értelmeztuk.
Igazából az első ellenőr megjelenése után ismertük meg.
Ha nem elég ügyesen kérdeztük az MVH-t, válaszban mindig a jogszabályt másoltak ki.
Válasz k-roy90 #3271. hozzászólásáraSzia én azt javaslom ha jó a talaj és el tudsz vetni akkor vetés után 5-6 napon ha viszont talajt kell csinálni akkor a talaj munka előtt. De legalább 4 nappal hogy legyen ideje felszívódni.
Válasz k-roy90 #3271. hozzászólásáraEz jó kérdés, elvileg vetés előtt és után is jó lehet.
Mennyire erős már, mikor akarod vetni, akarsz e még talajt bolygatni, addigra milyen nagyra nőhet, mikor vetni akarod, mit tud a vetőgép, gondolok arra, hogy a sok gyom nem zavarja e a vetést.
Állományban, ha nagyon felkap, ha jól emlékszem a Viballa viszi, ha nincs más megoldás.
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy Optima HD 8 soros vetőgép monitorához valakinek lenne használati útmutatója? OEC / UNI-CHECK van ráírva. Köszönöm!!
Sziasztok!
Olvasunk itt minden félét a karbamid kijuttatásáról.
Most akkor telibe szórva és bekombinátorozva melyik az ideálisabb időpont?
Vetés előtt két-három héttel vagy egy pár nappal előtte.
Mikor fejti ki a csirázás gátló hatását?
Válasz Koczka József #3266. hozzászólásáraA 6 hektáros táblám bőven a szántóim 5 %-a felett van, tehát mindkét kritériumnak megfelelek... Másrészt minden papírozás kérdése! Úgy írja az ember, hogy jó legyen... Ha kiteszel 1 mázsa /hektár karbamidot az 46% hatóanyag, bőven határon belül vagyok vele... Ismerem a kiírást, párszor már át olvasgattam....
Válasz Bigyófelügyelő #3265. hozzászólásáraSzia. Ha adol egy email címet átküldöm a ki írást. Mert nem úgy van ahogy értelmezed. Legalább egy táblán, de legalább a szántóterület 5%án, hektáronként minimum 35 kg de max 90kg
Válasz Koczka József #3264. hozzászólására5% vagy egy tábla.... Én egy táblát választok, kb. 6 hektár, egyszerű jelölni a kérelemben is, 5 mázsás big-bagban kapható a karbamid, elég is rá.... mikrobiológiai hókusz-pókuszokkal nincs kedvem bohóckodni....
3464 hozzászólás
Válasz Sk Laci #3310. hozzászólásáraSztem tökéletes a 4-5 most.
Válasz Büresz #3308. hozzászólásáraén is azt használok a maximán, bár azt érzem, hogy kisebb kellene. Képes 2-3-at is odaszívni koppra állított maglesodrónál is.
Válasz Büresz #3308. hozzászólásáraElvileg jó, majd a vákuum-magseprű játék lesz a lényeg.
Válasz Sk Laci #3310. hozzászólásáraÉn 5-7 cm-re szoktam, egyébként mag mérete x10. Szóval a centis lófogú kukoricát én leteszem 10 centire.
Ki milyen mélyre veti a napraforgót?
Jelenleg jó a talaj nedvességkészlete.
Kb 4-5 cm mélységre gondoltam......
Válasz anka79janos #3307. hozzászólásáraMehet nyugodtan, de nem ajánlom a magárokba.
Kuhn maxima vetőgéphez van 2,5 mm-es vetőtárcsám napraforgóra, az jó? Most vetnék először.
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy vetőgéppel kijutattva 100kg/ha karbamid műtrágya okoz-e valami gondot ?vagy inkább jobb ha kultivátorral juttatom ki?
Válasz Boraki #3305. hozzászólásáraIsmerősnek volt, kiszállították neki, aztán meg vissza, mert állítólag békapopó alatt volt a csiraképesség.
Ha jól emlékszem 70%ot mondott és kukorica volt az tuti.
Mondjuk, jobb mintha vetés után derült volna ki!
Idei évben van valakinek Ukrajnából származó kukorica vetőmagja?
Válasz Blackalex #3302. hozzászólásáraKöszönöm szépen,
Üdv. Csíkos napraforgóból melyiket érdemes vetni, a Kisvárdait vagy a Jaguárt soványabb fekete talajba?
Válasz kemgab #3301. hozzászólásáraSzia!
70e szemmel ment. 79e+fa volt még tavaly novemberben rendelve.
Válasz Blackalex #3298. hozzászólásáraSzia!
Milyen tőszámmal veted?
Egy árat mondanál?
Ezt az Artist használta már valaki? Vetés előtt maggal elkeverve működhet drótféreg ellen?
Válasz Blackalex #3298. hozzászólásáraKöszönöm az információkat! A tapasztalatok alapján valóban fontos a megfelelő időben történő vetés, hogy az állomány jól fejlődjön és ellenálljon az időjárás viszontagságainak. A hidegbe vetett növények általában kevesebb biomasszát termelnek és nehezebben fejlődnek, ami hosszú távon hatással lehet a terméshozamra is. A DKC 3972 hibridet szélsőséges időjárási körülményekhez tervezték, így remélhetőleg jól fog teljesíteni a jelenlegi időjárásban is.
Válasz R Sándor #3290. hozzászólásáraMi ma elvetettük a kukoricát (DKC 3972). 15C fokos talajhőt mértem 10 cm mélyen. Naponta 1 fokokat melegszik, jövő hétre 18-21 fokot mutat itt délen. Tavaly ápr 29-én vetettem. Ápr közepén volt egy nagy eső nem lehetett vetni. csak 1-2 hét múlva. Az eső előtt ápr. elején hidegbe vetett kukoricák előnyét nem hozták be a később vetettek. A fejlettebb állomány jobban bírta a későbbi aszályt. Azt nem tudom, hogy terméseredményben ez megmutatkozott-e végül, de az aszályban látványos volt a különbség. Június közepén aztán kaptunk egy jó kiadós esőt és megmentette a szezont. Idén lehet pont fordítva lesz nem tudom, majd meglátjuk. Ez a hibrid bírja a szélsőségeket (állítólag :-)
Válasz Gandhy #3294. hozzászólásáraÉn is így tervezem
Válasz R Sándor #3295. hozzászólásáraAz elmúlt három nap 11mm. Remélem szárad már valamit mert áll a víz a földeken.
Válasz Gandhy #3294. hozzászólásáraMi észak keleten szinte a földre sem tudtunk ramenni olyan Vizes, 1- 2 nap jó idő, 1 nap eső.
Válasz Gandhy #3293. hozzászólásáraTegnap már elkezdték, de van olyan is ugyanitt, aki kukoricával kezdi és utána a forgó.
Válasz R Sándor #3292. hozzászólásáraNyugat - Szombathely és környéke
Válasz Gandhy #3291. hozzászólásáraDélen délnyugaton vagytok?
Válasz R Sándor #3290. hozzászólásárafelénk már vetik a napraforgót
Vet már valaki egyáltalán??
Válasz zsoltrs #3284. hozzászólásáraÉn is pont ezen filózok, hogy kipróbálom.
Monosem nem akarja vinni a neomát!
Már tavaly is kínlódtam vele.
Más magot szépen vetette.
Azóta új betétek, tárcsák, és most próbáltam, de nem jó.
Magtartály megtöltétes után az első 1-2 tárcsa fordulatnál hibátlan, utána sok üres luk.
Válasz zsoltrs #3284. hozzászólására60 literes műanyag hordó, 1 evőkanál talkum, fedő rá, összeráztuk összeforgattuk, míg egyenletesnek nem tűnt.
Válasz GEORGOSZ #3285. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz GEORGOSZ #3285. hozzászólásáraNálam...
Válasz zsoltrs #3284. hozzászólásáraÉn 80ezres kukoricához és 150ezres szotyihoz is púpos evőkanálnyi ment, Precea-nak jó volt. Igaz, én rákevertem betonkeverővel.
Hali
Talkum, síkport hogy kell adagolni a vetőmaghoz?
Különböző mértékben kell a kukit vagy a naprat?
Köszönöm
Úgy rémlik régebben valaki írt a MAP/DAP foszfor műtrágya mikrogranulátum szóróval történő kijuttatásáról miután át lett engedve a termény darálón. Költség csökkentés miatt foglalkoztat a téma. Mivel mostanság kelés után mindig van lehüléssel járó időjárási periódus, kellene a foszfor a gyökérhez. A vetőgépen csak micro szóró van.
Valakinek tapasztalat?
Válasz A.I. #3281. hozzászólásáraKöszi
Válasz Boldizsar90 #3280. hozzászólásáraLaborvizsgálat nélkül csak gyanítani lehet, de ha eg, bazi nagy sziklává összállt, vagy már por az egész.
Arra próbáltok utalni, ha az állag olyan, mint amilyennek lennie kellett valamikor új korában, akkor nem lehet komoly hatóanyag vesztés.
Válasz A.I. #3279. hozzászólásáraHonnan lehet tudni?
Válasz Boldizsar90 #3278. hozzászólásáraSemmit vagy mindent.
Sok összetevős lehet.
Üdv
Nitrogén műtrágya 1-2 éves sokat veszít a nitrogén tartalmából?
Tavalyról maradt 3 zsák , Force 1.5 G,ha vkit érdekel
Békés megyében
Válasz Bigyófelügyelő #3267. hozzászólásáraAnno a kiírast mi is értelmeztuk.
Igazából az első ellenőr megjelenése után ismertük meg.
Ha nem elég ügyesen kérdeztük az MVH-t, válaszban mindig a jogszabályt másoltak ki.
Azután már csak személyesen tettük fel a kérdést.
Válasz Koczka József #3274. hozzászólásáraSajnos meg igen, talajt kell csinalni.
Válasz k-roy90 #3271. hozzászólásáraSzia én azt javaslom ha jó a talaj és el tudsz vetni akkor vetés után 5-6 napon ha viszont talajt kell csinálni akkor a talaj munka előtt. De legalább 4 nappal hogy legyen ideje felszívódni.
Válasz k-roy90 #3271. hozzászólásáraEz jó kérdés, elvileg vetés előtt és után is jó lehet.
Mennyire erős már, mikor akarod vetni, akarsz e még talajt bolygatni, addigra milyen nagyra nőhet, mikor vetni akarod, mit tud a vetőgép, gondolok arra, hogy a sok gyom nem zavarja e a vetést.
Állományban, ha nagyon felkap, ha jól emlékszem a Viballa viszi, ha nincs más megoldás.
Válasz mcandoure #3269. hozzászólásárabármikor
Sziasztok!
A napraforgo vetesterulete már most elegge fertozott szerb tovissel!
Ki mikor fujna le totallal?
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy Optima HD 8 soros vetőgép monitorához valakinek lenne használati útmutatója? OEC / UNI-CHECK van ráírva. Köszönöm!!
Sziasztok!
Olvasunk itt minden félét a karbamid kijuttatásáról.
Most akkor telibe szórva és bekombinátorozva melyik az ideálisabb időpont?
Vetés előtt két-három héttel vagy egy pár nappal előtte.
Mikor fejti ki a csirázás gátló hatását?
Válasz Bigyófelügyelő #3267. hozzászólására
Válasz Koczka József #3266. hozzászólásáraA 6 hektáros táblám bőven a szántóim 5 %-a felett van, tehát mindkét kritériumnak megfelelek... Másrészt minden papírozás kérdése! Úgy írja az ember, hogy jó legyen... Ha kiteszel 1 mázsa /hektár karbamidot az 46% hatóanyag, bőven határon belül vagyok vele... Ismerem a kiírást, párszor már át olvasgattam....
Válasz Bigyófelügyelő #3265. hozzászólásáraSzia. Ha adol egy email címet átküldöm a ki írást. Mert nem úgy van ahogy értelmezed. Legalább egy táblán, de legalább a szántóterület 5%án, hektáronként minimum 35 kg de max 90kg
Válasz Koczka József #3264. hozzászólására5% vagy egy tábla.... Én egy táblát választok, kb. 6 hektár, egyszerű jelölni a kérelemben is, 5 mázsás big-bagban kapható a karbamid, elég is rá.... mikrobiológiai hókusz-pókuszokkal nincs kedvem bohóckodni....