Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kukorica kézi vetésnél mennyi legyen a tő távolság kb? (sor távolság 70cm, FAO 420 Koppány)
Néztem, hogy általánosságban 15-36cm adják meg.
Vetésmélység 5-7cm?
Én tavaly majdnem meg szívtam az idő miatt. Karán vetettem a naprát eső előtt le is gyomírtóztam nem is volt benn egy deka gaz se jőtt a hideg és alig akart ki kelni. Hiányosan is kelt. Most a tengeri felét elnyomtam a késői faot kedden lejárom a földeket szerdán elvetem a naprát . Csütörtök péntek a maradék kukoricát . De lassan megint kell nyom mini a repcét meg a búzát is. Ugy hogy sürü hét lesz .
Válasz Földönfuto #3145. hozzászólásáraAz a baj péntekre esőt mutat ismét. Egyszer le lett húzva az összes földem, NPK rá lett szórva, eső miatt be is mosódott, keddtől áthúzgálom az összeset újra és mehetne a vetés ha engedné az időjárás...
Válasz endypapa_20120 #3140. hozzászólásáraA vetés ideje nem hat a termésmennyiségre.Tavaly a korai fagyott kukorica adta a leg többet.Akinek sokat kell vetni,egyértelmű,hogy haladni kell.
Válasz endypapa_20120 #3140. hozzászólásáraTavaly április 25-én vetettünk a hideg miatt, kb. 10 nappal később, mint ahogy szoktuk korábban.
Soha előtte nem volt ilyen jó termésem…
Válasz VMisi #3139. hozzászólásáraAz utóbbi években, a 04. 10. körüli vetések semmivel sem lettek jobbak, mint a 04. 20. utániak (idióta időjárás). Kikeltek, oszt csak voltak. A későbbi vetések 1-2 hét alatt utolérték.
Válasz Bigyófelügyelő #3137. hozzászólásáraTegnap utaztunk az ország déli részén és a területek 20-30 százaléka van elvetve és nem is mozogtak nagyon a gépek. A melegben tud látványosan robbanni a növény, na meg a nyúl, fácán is dézsmálja sokáig a lassabban fejlődőt. Megnyugodtam, hogy nem vagyok elmaradva.
Válasz Gergely Péter #3114. hozzászólására Ha többet vett, akkor valamiért felvesz két kaszatot is. Apróbb mag esetén lehet, hogy hegyével szív oda kettőt, megoldás lehet a kisebb lyukú tárcsa, vagy még egy picit rá kell állítani a lesodróra. Nem tudom milyen idős a gép, de a lesodró is meg tud kopni idővel.
Van kémlelő ablak, lesd meg.
Válasz VMisi #3122. hozzászólásáraGyári 8 cm-es helyére ment.Gránitos rendelés.Nagyon tetszik a munkája.Tökéletes takarás marad utána.Nem torkollik és nem galuskázza a szármaradványt.
Válasz Pont #3099. hozzászólására60 literes zárható tételyű a a hordóba beboritod a magot, hozzáteszed a síkport, vagy a talkumport, rárakod a tetelyét, forgatod a hordót.
Válasz Batka #3125. hozzászólásáraErre nem vennék mérget mert vetés előtt felpumpáltam.Lehet csak 1.5-1.8 volt benne.Tavaly vettem a gépet és nem emlékszem rá hogy ellenőriztem volna a nyomást.
Válasz Gergely Péter #3114. hozzászólásáraÉn ugyan így jártam a Syngentával. Annyira apró a mag. hogy a maglesodró nem visz le semmit.
Sokszor még hármat is odaszív. Tiszta szopás volt. Kuhn-nal
Válasz Gergely Péter #3114. hozzászólásáraNem mondom, hogy nem lehet gépprobléma, de a vetőmag se ugyanolyan évről-évre. Sőt, még egy éven belül is vannak eltérések, termőhelytől, frakcionálástól függően.
3464 hozzászólás
Válasz Földönfuto #3160. hozzászólásáraaki 50 even át kapával ültet, az pontosabb, mint a védersted
Válasz Sergio Oliva #3156. hozzászólásáraMikor vetetted? Amit április 6 án vetettem mág sehol semmi. Didereg a földben.
Válasz drenthe evo #3161. hozzászólásáraA kentaurnál is nagyobb a fajsúlya. Kicsire állítom a nyílást mert nagyon fogy.
Helló!
Aki használ Belem-et...
Nektek jól fogy? Mindig lecsökken a dózis nekünk, talán betömörödik, vagy nem tudom...
Ötlet?
Válasz medikus #3159. hozzászólásáraKapával nemigen lehet ilyen pontosan tartani a tőszámot.
Válasz Földönfuto #3157. hozzászólásáraNem mindegy hogy homokba nyomod,kapával,65 ezres tőszámmal!Vagy kötöttbe nyomod kapával,ugyan annyi tőszámmal!
Válasz Sergio Oliva #3156. hozzászólásáraMikor vetetted?
Válasz medikus #3152. hozzászólásáraKézzel nem mindegy?
Itt kicsit sekelyebbre kerult.
Válasz tiszai10 #3154. hozzászólásáraAz jobban bírja a magasabb tőszámot!
Válasz medikus #3152. hozzászólásáraKötött, régen volt trágyázva pétisót kap majd.
Maradt meg csomó magom akg, zöld ugar, időjárás miatti újra tervezések…..
Expresses naprák:
LE137 4 zsák
LG 50479 4 zsák
Surelli 5 zsák
Kukoricák:
N01 4 zsák
P9025 4 zsák
DKC 4712 10 zsák
DKC 5092 9 zsák
Válasz tiszai10 #3148. hozzászólásáraAttól függ,mibe veted?Homok,vagy kötött!
Válasz Büresz #3150. hozzászólásáraKöszi.
Válasz tiszai10 #3148. hozzászólására20
Válasz tiszai10 #3148. hozzászólására16-18cm
Kukorica kézi vetésnél mennyi legyen a tő távolság kb? (sor távolság 70cm, FAO 420 Koppány)
Néztem, hogy általánosságban 15-36cm adják meg.
Vetésmélység 5-7cm?
Én tavaly majdnem meg szívtam az idő miatt. Karán vetettem a naprát eső előtt le is gyomírtóztam nem is volt benn egy deka gaz se jőtt a hideg és alig akart ki kelni. Hiányosan is kelt. Most a tengeri felét elnyomtam a késői faot kedden lejárom a földeket szerdán elvetem a naprát . Csütörtök péntek a maradék kukoricát . De lassan megint kell nyom mini a repcét meg a búzát is. Ugy hogy sürü hét lesz .
Válasz Földönfuto #3145. hozzászólásáraAz a baj péntekre esőt mutat ismét. Egyszer le lett húzva az összes földem, NPK rá lett szórva, eső miatt be is mosódott, keddtől áthúzgálom az összeset újra és mehetne a vetés ha engedné az időjárás...
Válasz Bigyófelügyelő #3137. hozzászólásáraMost először is a húsvétra kell koncentrálni,keddtől műtrágyaszórás,kombinátor és hét vége körül rátérünk a vetésre.
Válasz barazdabetyar. #3142. hozzászólásáraez hulyeseg.
A korai és késői vetések vizleadàsa
között, szerintetek nincs különbség ??
Válasz endypapa_20120 #3140. hozzászólásáraA vetés ideje nem hat a termésmennyiségre.Tavaly a korai fagyott kukorica adta a leg többet.Akinek sokat kell vetni,egyértelmű,hogy haladni kell.
Válasz endypapa_20120 #3140. hozzászólásáraTavaly április 25-én vetettünk a hideg miatt, kb. 10 nappal később, mint ahogy szoktuk korábban.
Soha előtte nem volt ilyen jó termésem…
Válasz VMisi #3139. hozzászólásáraAz utóbbi években, a 04. 10. körüli vetések semmivel sem lettek jobbak, mint a 04. 20. utániak (idióta időjárás). Kikeltek, oszt csak voltak. A későbbi vetések 1-2 hét alatt utolérték.
Válasz Bigyófelügyelő #3137. hozzászólásáraTegnap utaztunk az ország déli részén és a területek 20-30 százaléka van elvetve és nem is mozogtak nagyon a gépek. A melegben tud látványosan robbanni a növény, na meg a nyúl, fácán is dézsmálja sokáig a lassabban fejlődőt. Megnyugodtam, hogy nem vagyok elmaradva.
Válasz Bárány #3130. hozzászólására
Ez is tegnapi.
Válasz R Sándor #3136. hozzászólására.... és mivel ma és holnap húsvét, keddre ismét eső, ezért egy darabig még nem is fogjuk tudni....
Válasz RARGAkèny #3133. hozzászólásáraEmber,te hol lax az egyenlítőnél ? Mi észak keleten még el sem kezdtük.
Válasz Bobo77 #3134. hozzászólásáraIgen. Egy elektromos fullos monoszennnyel, ès függesztett JD-vel
Válasz RARGAkèny #3133. hozzászólásáraBérbe csináltattad?
Kukorica vetés befejezve...
Válasz Sz_Pisti #3131. hozzászólásáraVagy kisebb vákuum!
Válasz Gergely Péter #3114. hozzászólására Ha többet vett, akkor valamiért felvesz két kaszatot is. Apróbb mag esetén lehet, hogy hegyével szív oda kettőt, megoldás lehet a kisebb lyukú tárcsa, vagy még egy picit rá kell állítani a lesodróra. Nem tudom milyen idős a gép, de a lesodró is meg tud kopni idővel.
Van kémlelő ablak, lesd meg.
Tegnapi helyzet.
Válasz sirhanzoltan #3120. hozzászólásáraA vákum csökkentése nem segít? Pl. a kardánfordulat lassításával, ha az adott gépen más mód nincs.
Válasz VMisi #3122. hozzászólásáraGyári 8 cm-es helyére ment.Gránitos rendelés.Nagyon tetszik a munkája.Tökéletes takarás marad utána.Nem torkollik és nem galuskázza a szármaradványt.
Válasz Pont #3099. hozzászólására60 literes zárható tételyű a a hordóba beboritod a magot, hozzáteszed a síkport, vagy a talkumport, rárakod a tetelyét, forgatod a hordót.
Válasz Batka #3125. hozzászólásáraErre nem vennék mérget mert vetés előtt felpumpáltam.Lehet csak 1.5-1.8 volt benne.Tavaly vettem a gépet és nem emlékszem rá hogy ellenőriztem volna a nyomást.
Válasz Gergely Péter #3124. hozzászólásáraTavaly is ennyi volt?
Válasz Batka #3123. hozzászólására2.6 bár.
Válasz Gergely Péter #3121. hozzászólásáraEllenőrizd a meghajtókerék légnyomását!
Válasz barazdabetyar. #3106. hozzászólásáraMilyen kés ez? A duplaszív helyére ment?
Válasz sirhanzoltan #3120. hozzászólásáraTavaly még szépen vitte 57.000-/ha idén meg felkúszott egészen 59.500-60.000-/ha ig ugyan azzal a beállításal.
Válasz Gergely Péter #3114. hozzászólásáraÉn ugyan így jártam a Syngentával. Annyira apró a mag. hogy a maglesodró nem visz le semmit.
Sokszor még hármat is odaszív. Tiszta szopás volt. Kuhn-nal
Válasz Gergely Péter #3114. hozzászólásáraorulj neki hogy csak 3-4000 az elteres, ezek ennyire pontatlan szarok, az mte 300am is kb igy vet.
ezert vetek naprat 7el kukit 8al de igy is van benne 5-6% elteres.
tenni kell hozza talcumot, azzal nyersz 1-2% pontossagot.
Válasz Gatti #3100. hozzászólásáraÉn holnap elvetem az 520 és a 440 est. Utánna napraforgó és utánna meg jőn a 340-350-370 es
Válasz Gergely Péter #3114. hozzászólásáraAz Excellio-nál a Monosemen negatív értékre kellett állítanunk a maglesodrót, hogy pontosan dolgozzon.
Válasz Bárány #3115. hozzászólására
Válasz Gergely Péter #3114. hozzászólásáraNem mondom, hogy nem lehet gépprobléma, de a vetőmag se ugyanolyan évről-évre. Sőt, még egy éven belül is vannak eltérések, termőhelytől, frakcionálástól függően.