Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3145. hozzászólásra
Én is így csináltam és tuti jó volt, Csak figyelni kell hogy a 2,4D milyen formulációban van, mert az adengó nem mindeggyikkel lehet keverni.
Köszi, akkor ezért nem találok sehol idei árlistát.
Itt "keleten" már vannak árak és igazábol a forgalmazó "zsarolásához" lenne szükségem egy jó alacsony M.országi árlistára
Még mostanában közlik a gyártók a kereskedőkkel az árakat. A kereskedők majd csak ezután alakítják ki az áraikat. Szerintem leghamarabb a jövő hét végén lesz a kereskedőknek ára.
ha találnék egy rolex aranyórát mint az angol kukás és nemlenne senkié én kapnám meg eladnám és az egyik nagy táblát körbeoszlopoznám vasbeton oszloppal és beásva a fődalá menne 6-os ponthegesztett háló körbe, ezen már nemigen menne át disznó hehe
A kukorica termesztés és vadgazdálkodás érdekei ritkán esnek egybe. A vadkárok megelőzésére több próbálkozás született változó hatékonysággal. A Kwizda Agro olyan terméket ajánl, amely a vadakban gazdag Ausztriában több éve bizonyított a vadászok és gazdálkodók legnagyobb megelégedésére.
FORESTERŽ EW
Vadriasztó permetezőszer az őz, a szarvas és a muflon elleni. Hatástartalma 2–3 hét, amennyiben a permetlé megfelelő módon rá tud száradni a levél felületére. Nagyon sok esetben elegendő szegély, vagy sáv kezelés alkalmazása, ahhoz, hogy ne a mi kukoricánk legyen a környék vadetetője.
ForesterŽ előnyei az Ön számára
•nincs élelmezési várakozási idő
•vegetációban 1–2 kezeléssel megoldható a védelem
•egyszerű a kijuttatás
•szegély vagy sávkezeléssel csökkenthető a hektár költség
•nagyobb felületek kezelésekor higítható, gazdaságos
•állat- és környezetbarát technológia
3méter felé van teleszkópossal feltúrva. A 7méteres gémmel ettől sokkal jobban nemtudtam volna feltúrni, igaz még egy kicsit dógozhatott volna vele a trakisom mert nem fértünk el, sokat jelentett volna még 0,5méter is.
A fotót telefonnal erős napsütésben készítettem és a rakodó tetején álltam.
Hiába, az én szemem sem a régi már Egyébként amott hátul látszik, hogy kukorica, de itt elől nagyon erős a fehéregyensúly, így nálam elég fehérnek látszik. Meg aztán az is biztos bezavar, hogy nincs túrva, ha jól látom, hanem csak egymásra billentgetve.
Van rá magasító úgy dupla akkora az űrtartalma!
Azmár 30kg kettőben meg 60kg. 12kg-al ez 5hektár, akkor úgyis tankolni kell műtrágyát is, mert sormellé 1mázsát kap a többit elé meg állományba sorközé majd.
A gyári monosem is 3x40literes szóval ugyanez a helyzet!
Szóval lehet mégis ez a pió-s lenne a "jobb" mert 12soroshoz már csak egyet kéne pluszba venni később ha azon nincs esetleg...
Vagy 8soroshoz meg meg is lenne a cucc.
Hameg az esetleges másikon van gyárilag akkor ezmeg jó a bálázóra granulátumot szórni a picit zöldebb lucerna tekeréséhez.
akinek nem inge nem veszi magára!
mindenhol vannak remekművek de nem mérvadó!!
amúgyis itt ahol a hibridnek nagyüzemi méltó múltja van nem koklerek lakta környék szokott lenni
ne kötekedj inkább mutass képet el se hiszem hogy akkor mid van
Az a baj az a tervezet ha egyszer átesünk ezen a mostani korszakon, hogy ez a monó megmarad napraforgózni azt az évi 100-150-200 hektár öregségére is kényelmesen, és kukoricára egy másik gépet fog kelleni venni, mert ígyis 4000hektár felett van benne de most lehet mégtöbb lesz rá a munka sőt biztos szóval most ha felszerelem akkor másikra nemlesz jó.
Hacsak nem monosem lesz utódja is!?!?!? megha egyáltalán egy új csukhatóra jó ugyanez a rendszer.
De kukoricára egy nagyobb(12soros) Mf/White lesz úgyis ha egyszer odajutunk.
8753 hozzászólás
Válasz #3150. hozzászólásra
Én DMA-6 al, de írás szerint ezzel sem lehetne azt hiszem, ez ha jól tudom só.
Válasz #3147. hozzászólásra
Szerintem egyszikűek ellen az Ordax a legerősebb a 3 közül...
Nem próbáltuk még , de tavaly volt Stellar(ami majdnem Ordax) és az nagyon meggyőző volt az egyszikűek ellen.
Például a tarackot és nádat is leblokkolta...
Szerintem erre az Adengo és a Lumax se képes...
De ha nincs sok egyszikűd , vagy inkább kétszikűid vannak , akkor meg az Adengo lehet jobb ...
Válasz #3147. hozzászólásra
Szerintem simán!
Naggyon jó szer az Ordax
csak éppen szóját nemlehet vetni utána
Válasz #3148. hozzászólásra
Melyik 2.4D-vel keverted ?
csatlakozom, nagyon jó kombináció korai post-bal.
a 2,4 D-ből elég volt a 0,6 l/ha.
Én is így csináltam és tuti jó volt, Csak figyelni kell hogy a 2,4D milyen formulációban van, mert az adengó nem mindeggyikkel lehet keverni.
ordax superrel hogy álltok,tudja e azt amit egy lumax vagy adengó-és mennyiért?
Koszi a tanacsot!!
Válasz #3144. hozzászólásra
szórd ki korai posztba együtt a kettőt
Válasz #3143. hozzászólásra
Az Adengo-t preemergensen fujnam ki, posztemergensen pedig ha szukseges lesz jonne a 2,4D....
Válasz #3142. hozzászólásra
fölösleges,inkább valami 2 szíküirtóval keverd pl.2.4D
Jo estet!
Erdemes-e az Adengo-t acetoklorral kombinalva kijuttatni?
Válasz #3140. hozzászólásra
Köszönöm a választ.
Válasz #3138. hozzászólásra
Üdv.!
Igen, harmadik éve, 2 évig Titus Plusz Gold, most pedig Zeagran Expert-t vettem. Nálam jól működik.
Válasz #3138. hozzászólásra
Ja és még egy kérdés , szokott e valaki deszikkálni kukoricában ?
Használ valaki Titust ?
Válasz #3136. hozzászólásra
Hát már engedményes ...
De Agroyal ettől még olcsóbb volt tavaly szerintem 5-10%-al...
Válasz #3135. hozzászólásra
ezmilyen ár ?
lista vagy már engedményes?
Válasz #3134. hozzászólásra
Asszem Ag-nál tavaly nettó 8000körül volt a Merlin és 12500-13000 körül az Adengo...
0,4-el...
Válasz #3133. hozzászólásra
Köszi, akkor ezért nem találok sehol idei árlistát.
Itt "keleten" már vannak árak és igazábol a forgalmazó "zsarolásához" lenne szükségem egy jó alacsony M.országi árlistára
Adengot Merlin flexet ki mennyiért vette tavaly ?
Válasz #3130. hozzászólásra
Még mostanában közlik a gyártók a kereskedőkkel az árakat. A kereskedők majd csak ezután alakítják ki az áraikat. Szerintem leghamarabb a jövő hét végén lesz a kereskedőknek ára.
Bocs, ok, én is kiváncsi vagyok hogy hol lehet ezeket megnézni.
Szigetchemen kívül még valahol ezt kövtni?
Viszonyításképpen ezt is szoktam nézni..EZAZ
Válasz #3129. hozzászólásra
köszi , de ott még nem található
Válasz #3128. hozzászólásra
agroyal.hu oldalon fent szokott lenni.
2012-es növszer árlisták vannak már ?
ha valakinek lenne megköszönném ha elküldené a bacsigrun kukac gmail.com -ra
ha találnék egy rolex aranyórát mint az angol kukás és nemlenne senkié én kapnám meg eladnám és az egyik nagy táblát körbeoszlopoznám vasbeton oszloppal és beásva a fődalá menne 6-os ponthegesztett háló körbe, ezen már nemigen menne át disznó hehe
Válasz #3125. hozzászólásra
Olvasása közben gondoltam ,h áthozom ide, hátha segit valakinek ez a vegyszer .
Válasz #3124. hozzászólásra
és a vaddisznó hol marad???
hát a borz???
mert szerintem kukoricában ezek döngetnek rendesen a többi az csak kispuska
Ön kinek termeli a kukoricát?
A kukorica termesztés és vadgazdálkodás érdekei ritkán esnek egybe. A vadkárok megelőzésére több próbálkozás született változó hatékonysággal. A Kwizda Agro olyan terméket ajánl, amely a vadakban gazdag Ausztriában több éve bizonyított a vadászok és gazdálkodók legnagyobb megelégedésére.
FORESTERŽ EW
Vadriasztó permetezőszer az őz, a szarvas és a muflon elleni. Hatástartalma 2–3 hét, amennyiben a permetlé megfelelő módon rá tud száradni a levél felületére. Nagyon sok esetben elegendő szegély, vagy sáv kezelés alkalmazása, ahhoz, hogy ne a mi kukoricánk legyen a környék vadetetője.
ForesterŽ előnyei az Ön számára
•nincs élelmezési várakozási idő
•vegetációban 1–2 kezeléssel megoldható a védelem
•egyszerű a kijuttatás
•szegély vagy sávkezeléssel csökkenthető a hektár költség
•nagyobb felületek kezelésekor higítható, gazdaságos
•állat- és környezetbarát technológia
Válasz #3121. hozzászólásra
Köszi !
Ez netto listaár ?
Válasz #3121. hozzászólásra
ja és ez 5 hektárra!
Válasz #3098. hozzászólásra
Még nincsenek árak, a meso AC 62 ezer volt tavaly, most is ekörül lesz.
Válasz #3119. hozzászólásra
Nincs túrvaaA??????
3méter felé van teleszkópossal feltúrva. A 7méteres gémmel ettől sokkal jobban nemtudtam volna feltúrni, igaz még egy kicsit dógozhatott volna vele a trakisom mert nem fértünk el, sokat jelentett volna még 0,5méter is.
A fotót telefonnal erős napsütésben készítettem és a rakodó tetején álltam.
Válasz #3118. hozzászólásra
Hiába, az én szemem sem a régi már Egyébként amott hátul látszik, hogy kukorica, de itt elől nagyon erős a fehéregyensúly, így nálam elég fehérnek látszik. Meg aztán az is biztos bezavar, hogy nincs túrva, ha jól látom, hanem csak egymásra billentgetve.
Válasz #3117. hozzászólásra
Igen!
teletoltam a nagymagtárat, felálltam a rakodó tetejére és lefozótzam...
Kukorica!!!!
Válasz #3116. hozzászólásra
Ez mi? Hó?
Válasz #3113. hozzászólásra
meg ez:
Válasz #3111. hozzászólásra
azt meg megint meg kell érdeklődni mennyi a dupla. lehet akkor már közel jársz a monóhoz.
Válasz #3111. hozzászólásra
gandy alnéven fut.
Kukorica gyomírtáshoz:
PG vagy pedig Merlin Flexx a jobb?
Válasz #3110. hozzászólásra
a lényeg!
Válasz #3091. hozzászólásra
Mennyi egy ilyen? Típusszámot tudsz mondani vagy márkát. Hol lehet még ilyet kapni. (Szólj ha eladod!)
Válasz #3109. hozzászólásra
Van rá magasító úgy dupla akkora az űrtartalma!
Azmár 30kg kettőben meg 60kg. 12kg-al ez 5hektár, akkor úgyis tankolni kell műtrágyát is, mert sormellé 1mázsát kap a többit elé meg állományba sorközé majd.
A gyári monosem is 3x40literes szóval ugyanez a helyzet!
Válasz #3107. hozzászólásra
Semmisem számít, csak ez a lényeg:
Válasz #3108. hozzászólásra
azt azért vedd figyelembe, hogy kb 15kg fér egy ilyen tartályba. nálad azért vannak területek, tankolni kell az tuti.
Válasz #3104. hozzászólásra
Szóval lehet mégis ez a pió-s lenne a "jobb" mert 12soroshoz már csak egyet kéne pluszba venni később ha azon nincs esetleg...
Vagy 8soroshoz meg meg is lenne a cucc.
Hameg az esetleges másikon van gyárilag akkor ezmeg jó a bálázóra granulátumot szórni a picit zöldebb lucerna tekeréséhez.
Válasz #3105. hozzászólásra
akinek nem inge nem veszi magára!
mindenhol vannak remekművek de nem mérvadó!!
amúgyis itt ahol a hibridnek nagyüzemi méltó múltja van nem koklerek lakta környék szokott lenni
ne kötekedj inkább mutass képet el se hiszem hogy akkor mid van
Válasz #3104. hozzászólásra
Az a baj az a tervezet ha egyszer átesünk ezen a mostani korszakon, hogy ez a monó megmarad napraforgózni azt az évi 100-150-200 hektár öregségére is kényelmesen, és kukoricára egy másik gépet fog kelleni venni, mert ígyis 4000hektár felett van benne de most lehet mégtöbb lesz rá a munka sőt biztos szóval most ha felszerelem akkor másikra nemlesz jó.
Hacsak nem monosem lesz utódja is!?!?!? megha egyáltalán egy új csukhatóra jó ugyanez a rendszer.
De kukoricára egy nagyobb(12soros) Mf/White lesz úgyis ha egyszer odajutunk.
Válasz #3103. hozzászólásra
Minőség? Járok felétek "gyakran" de olyanok a vetések mint egy labirintus... 50-100centik vannak csatlakozó sorok között...
Nálnuk meg kombájnoláskor nembírom megtalálni a csatlakzókat így nem is keresem inkább mert több idő elmegy vele mire meglelem hogy kéne menni...
minőség..hehe
Válasz #3103. hozzászólásra
amúgy meg vedd meg rá mert úgyis lesz rá munkád hosszú távon.....+jó az másra is.....