Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
igen itt megdöglött (vagyis ilyen maradt ameddig be lehetett látni a sorok közé) , pedig úgy volt , hogy lefogjuk fújni még valami 2szíküirtóval, de nem kellett
( majd ha járok arra akkor belemegyek és megnézem, hogy elpusztult e vagy sem )
de itt már ki volt kelve rendesen az acat amikor fújtuk
ahol később bújt ki azt nem vitte ki
Na ez baxna be nálunk, mi ilyet nem csinálhatunk, hol vagytok ti másik bolygón???????????????????????? Itt Győr megyében szépen kimosva le kell adni az Agroker gyűjtőhelyén az üres göngyöleget, ott átvételi elismervényt adnak róla, tavaly még ingyenes volt, remlem idén is az lesz. Ez múltszázadi technológia ezt már nem szabad!!!!!
Az a véleményem , hogy a túlfejlett muharra mindenből a legnagyobb dózis kell + Pallos . Mert minden egyszikű irtónak ez a gyengéje kivétel nélkül (mondjuk a Principal-t még nem próbáltam ilyen esetben )
Tíz ével ezelött volt 16000 hektáronként a Mikado és a nagy muharon fehérítés után szépen el is vérzett...nagyon nagyon érdekes hogy a laudis és clio is úgyan úgy fehérít..(na nem a fogakat,de kilehet próbálni
Igen, ezt már 1x belinkelted, csak nem tudtam venni, nem volt, ahol én szoktam. Ezért clio-t vettem. Azt mondták, nem fogja bántani a kukit. Remélem úgy is lesz.
AN-t kell clio mellé tenni?
Szted kukira érdemes keserüsót fújni?
Valaki használt clio-t?
Mennyire érzékeny a kuki rá 8 levél körül?
Ugye 8ig lehet fújni, enyém kb. most olyan 8, van bent 7, meg 9 is, de azt mosták, még nyugodtan fújhatom...
Sztetek?
Am jó anyag?
Nem az számít, mert idő mire lebontja a gyomirtót, akárhogyan is, ilyenkor már nem kellene permetezni, de szükség nagy úr!
Azt kell majd megnézni őszre, hogy van-e lefűződés a csövön
nem ismerem így a gyomokat de hagyott meg a colombus.... lett idén fújva titus plus, laudis, monsoon,colombus 11 hektár kukira :), volt ami laudissal le lett fújva de nem vitte ki a fűféléket(feltört lucerna + legelő) teljesen oda ment a monsoon újra, kiművelt táblán a laudis mindent vitt ,a titus plus is elég jó, a colombus is csak az ugye 1 szikűt nem visz
Mi úgy jártunk,levolt a permetezőszárny szakaszolva,egy darabon,és elfelejtette a traktoros kinyitni a következő fordulóba,kb.20 méteren.Ahol nem kapott,ott szebb,és nagyobb a kuki.
1,8 literrel is vinni fogja simán a muhart nem kell rá a 2,25. A tembotrion hatóanyagra még sehol nincs rezisztencia. Nálunk már a monsoon pallossal megspékelve is alig küzdi le az 1szikűeket, a laudis meg 4 nap alatt kisöpörte mindet.
tutti hogy lehet mindkettőt a borsod megyei bayeres képviselőt kérdeztük. Monsoonból már ment ki 3 hektár 10 levelesre és semmi baja nem lett a kukoricának ...utána 1 héttel néztük
laudis , monsoon minkettő mehet addig míg szántóföldi géppel tudod csinálni a monsoonba ugyanaz a széfener van mint a laudisba, 25C felett csak reggel vagy este lehet permetezni amikor meghül az idő.Holnap megyek is monsoon-nal térdig érő kukiba....foltozom ami maradt a colombus után
Pusszancsok Mindőtöknek!
Laudis kapható, még pénteken legalábbis kaptunk, szombaton lett kiszórva, biztosan van még ott, ahol az volt. (Ha nem jön össze, akkor legfeljebb Grünre szorulok.)Csak a srác, aki hozta, azt mondta az előbb a telefonba, hogy amelyik kuki nyolc levélnél nagyobb, azt letarolja.Márpedig ez nagyobb. Sorközművelőzés is oké, de a sorokból is jó lenne, ha kitakarodna, nemcsak közüle...De ha itt ennyi okos fiú azt mondja, hogy Laudis, akkor inkább erre hajlok. Köszi-puszik a segítségért!
nem én fújom , hanem R apu , ha jobban belegondolok akkor sok választása nincs , mert valamivel le kell fújja , és valóban a Laudis az ami a legkissebb kárt tesz ilyenkor a kukoricában
Én meg igen, így is tettünk meg teszünk évekóta ha kell, semmi bajt nem okoz
Persz lehetnek egyedi esetek ahol a növény stressztűrő képessége gyengébb, tényleg nagyon meleg van meg mittudomén.... ilyenek.
Válasz #2709. hozzászólásra
laudissal meg lehet fújni, ha még tudtok szerezni, legjobb lenne a belógó szórófej mert az akkora kukorica sokat takar. Vagy ha nem nagy a muhar akkor töltőkapás ekézővel megtölteni mondjuk 2x.
A leg tutibb kukorica szer a LAUDIS!
Ezt tudod fújni probléma nélkül késő állományban is, mármint túl magas nagy állományban, igaz a perlyét nem viszi, arra időben kell a Jumbo és kész.
Laudis, Ordax, Jumbo én így raknám sorba.
Az ordax is a térd felett érő székfű csombékot, az ugyanekkora fekete ürömöt meg mindent letarol, csak a "elégett" sorközök maradnak utána
Drenthe, Fiúk! Egy kis segítség jól jönne.
Mit lehet még kezdeni a kukoricával, ha tíz leveles állapotban van, s tiszta muhar?Semmiféle más gyom nincs benne, de ez az átkozott teljesen ellepte.
Mert abban a pillanatban amikor gyökeret vált a muhar már semmit nem csinál vele a lumax,akinek már megvolt mindeki rakott belle egy kis egyszikű kiegészítést...A lumaxot felejtsétek már el ott a laudis ennel jóbb nem kell,meg a többi stb...
Felénk se sokat ért a lumax ujra kelett fujni egyik táblát laudissal..másikat tegnap monsoonnal.
Az Adengo-s táblák nagyrésze sikerült.
Idén kukorica kapálás nincs...elég szépek...napraforgó kapálás az van.
8753 hozzászólás
Válasz #2751. hozzászólásra
Mondjuk a tarackbúza ellen a Stellar is nulla...
Válasz #2750. hozzászólásra
Faxa . És akkor nem kombináltad 2.4D-vel ? Adengo dózisa mennyi volt ?
Válasz #2744. hozzászólásra
Mondanom se kell , hogy a kifehéredett füves a Stellar-os , a zöld , szinte kezeletlennek tűnő a TPG-os...
Válasz #2747. hozzászólásra
igen itt megdöglött (vagyis ilyen maradt ameddig be lehetett látni a sorok közé) , pedig úgy volt , hogy lefogjuk fújni még valami 2szíküirtóval, de nem kellett
( majd ha járok arra akkor belemegyek és megnézem, hogy elpusztult e vagy sem )
de itt már ki volt kelve rendesen az acat amikor fújtuk
ahol később bújt ki azt nem vitte ki
Válasz #2746. hozzászólásra
Na ez baxna be nálunk, mi ilyet nem csinálhatunk, hol vagytok ti másik bolygón???????????????????????? Itt Győr megyében szépen kimosva le kell adni az Agroker gyűjtőhelyén az üres göngyöleget, ott átvételi elismervényt adnak róla, tavaly még ingyenes volt, remlem idén is az lesz. Ez múltszázadi technológia ezt már nem szabad!!!!!
Válasz #2746. hozzászólásra
Ez annyira ismerős...
Mennyi dózissal használtad amúgy itt ?
Válasz #2744. hozzászólásra
Uhhh , kösz !
Ezeknek mi lett a sorsuk a továbbiakban ? Mármint az acat döglött ? Raktál mellé valamit ?
Mindjárt töltöm a képeket.
Válasz 2744 hozzászólásra
+1 bónusz
Válasz #2742. hozzászólásra
Ezeknél a fehérítés oka hogy , karotinoid bioszintézist gátló hatóanyagok.
Válasz #2741. hozzászólásra
parancsolj
Válasz #2742. hozzászólásra
Mekkora dózissal , mekkora muharra ?
Az a véleményem , hogy a túlfejlett muharra mindenből a legnagyobb dózis kell + Pallos . Mert minden egyszikű irtónak ez a gyengéje kivétel nélkül (mondjuk a Principal-t még nem próbáltam ilyen esetben )
Tíz ével ezelött volt 16000 hektáronként a Mikado és a nagy muharon fehérítés után szépen el is vérzett...nagyon nagyon érdekes hogy a laudis és clio is úgyan úgy fehérít..(na nem a fogakat,de kilehet próbálni
Ha valaki rak vel a kedvemért Adengo-val kezelt Acatról képet , rakok fel cserébe Stellar-osat...
Egész pontosan olyanom van amin a Titus Plus Gold-ot hasonlítjuk a Stellar-hoz.
Válasz #2731. hozzászólásra
Köszi! Kinyomtattam, adom az illetékes kezébe.
Válasz #2708. hozzászólásra
Csírázásgátló hatású készítmény , úgyhogy nem igen .
Levélen keresztül is hat , de ugye csak ha most fújnád.
Így mivel gyökéren keresztül nem igen veszi fel , nem igen fog hatni sajnos , csak a később kelőkre.
Válasz #2736. hozzászólásra
Okés, köszi szépen.
Válasz #2735. hozzászólásra
Tudod , a bürokrácia , globalizáció...
Vannak még ügyesebb üzletpolitikával dolgozó cégek is.
Válasz #2733. hozzászólásra
Vagy AN-t vagy a KITE-től Pallos-t tegyél mellé .
Idén Pallos-oztunk , és hát a Nitrogén tartalmával baxottul megdobta a gyomirtó hatást.
Szerintem minden gyomirtó amihez ajánlanak N-t adott esetben megsokszorozza a hatását még egy kisebb dózisnál is , ez fix !
Keserű só ? Nem igen árt , és nem is drága.
De a Kukoricának nem nagyon van sok mindenre szüksége , csak 4-5 mázsa Nitrogénre szerintem .
most nézem , nem is drágább mint a Laudis
érdekes mert a Mikado az rohadt drága volt
Válasz #2711. hozzászólásra
De vaaan ...
Igen, ezt már 1x belinkelted, csak nem tudtam venni, nem volt, ahol én szoktam. Ezért clio-t vettem. Azt mondták, nem fogja bántani a kukit. Remélem úgy is lesz.
AN-t kell clio mellé tenni?
Szted kukira érdemes keserüsót fújni?
Köszi
Válasz #2730. hozzászólásra
Ha azt mondják , hogy lehet , akkor lehet.
Én ajánlottam a cégnek idén kipróbálásra a Stellar-t(ami a CLIO + más ), és tarolta muhart !
Kellően szelektív volt.
Van rá megoldás .
Nem az a kérdés hogy a kukorica mekkora , hanem hogy a muhar mekkora , hány levele van és kb hány centi ?
A Laudis is biztos jó , de én már láttam muharmezőt kifehéredni tőle , majd gyönyörűen vissza zöldült...
Az ajánlatom : KATT(ez a régi MIKADO)
Ennek mindegy mekkora a Kukorica , és gondolom megfelelő dózissal a viszi úgy a muhart mint a Laudis .
Nem próbáltuk még , nem volt rá szükség .
De van a gyártó honlapján területi képviselők tel.száma , ők meg mondják , hogy mit tud szívesen.
Hali!
Valaki használt clio-t?
Mennyire érzékeny a kuki rá 8 levél körül?
Ugye 8ig lehet fújni, enyém kb. most olyan 8, van bent 7, meg 9 is, de azt mosták, még nyugodtan fújhatom...
Sztetek?
Am jó anyag?
Válasz #2725. hozzászólásra
Nem az számít, mert idő mire lebontja a gyomirtót, akárhogyan is, ilyenkor már nem kellene permetezni, de szükség nagy úr!
Azt kell majd megnézni őszre, hogy van-e lefűződés a csövön
Válasz #2725. hozzászólásra
Milyen szer?
Én az elmúlt 2 évben használtam Laudist és aratásra mindig tele lett muharral a kukorica, ezért az idén már nem használtam.
Válasz #2724. hozzászólásra
nem ismerem így a gyomokat de hagyott meg a colombus.... lett idén fújva titus plus, laudis, monsoon,colombus 11 hektár kukira :), volt ami laudissal le lett fújva de nem vitte ki a fűféléket(feltört lucerna + legelő) teljesen oda ment a monsoon újra, kiművelt táblán a laudis mindent vitt ,a titus plus is elég jó, a colombus is csak az ugye 1 szikűt nem visz
Válasz #2722. hozzászólásra
Mi úgy jártunk,levolt a permetezőszárny szakaszolva,egy darabon,és elfelejtette a traktoros kinyitni a következő fordulóba,kb.20 méteren.Ahol nem kapott,ott szebb,és nagyobb a kuki.
Válasz #2721. hozzászólásra
lisztesparét nálatok se vitte a columbus?
Az a gond hogy a monsoon se jól viszi, csak ezt nem nagyon hangoztatják.
Válasz #2720. hozzászólásra
1,8 literrel is vinni fogja simán a muhart nem kell rá a 2,25. A tembotrion hatóanyagra még sehol nincs rezisztencia. Nálunk már a monsoon pallossal megspékelve is alig küzdi le az 1szikűeket, a laudis meg 4 nap alatt kisöpörte mindet.
Válasz #2720. hozzászólásra
tutti hogy lehet mindkettőt a borsod megyei bayeres képviselőt kérdeztük. Monsoonból már ment ki 3 hektár 10 levelesre és semmi baja nem lett a kukoricának ...utána 1 héttel néztük
laudis , monsoon minkettő mehet addig míg szántóföldi géppel tudod csinálni a monsoonba ugyanaz a széfener van mint a laudisba, 25C felett csak reggel vagy este lehet permetezni amikor meghül az idő.Holnap megyek is monsoon-nal térdig érő kukiba....foltozom ami maradt a colombus után
Pusszancsok Mindőtöknek!
Laudis kapható, még pénteken legalábbis kaptunk, szombaton lett kiszórva, biztosan van még ott, ahol az volt. (Ha nem jön össze, akkor legfeljebb Grünre szorulok.)Csak a srác, aki hozta, azt mondta az előbb a telefonba, hogy amelyik kuki nyolc levélnél nagyobb, azt letarolja.Márpedig ez nagyobb. Sorközművelőzés is oké, de a sorokból is jó lenne, ha kitakarodna, nemcsak közüle...De ha itt ennyi okos fiú azt mondja, hogy Laudis, akkor inkább erre hajlok. Köszi-puszik a segítségért!
Válasz #2715. hozzászólásra
viszek én neki Ró-mábol ha nem kap
Válasz #2716. hozzászólásra
nem én fújom , hanem R apu , ha jobban belegondolok akkor sok választása nincs , mert valamivel le kell fújja , és valóban a Laudis az ami a legkissebb kárt tesz ilyenkor a kukoricában
Válasz #2714. hozzászólásra
25 fok felett semmit ne szórj a kukira, de a 10 levél nem számít, sokan csinálták már igaz a technológia ezte nem írja de a kukit nem bántja.
Válasz #2714. hozzászólásra
Én meg igen, így is tettünk meg teszünk évekóta ha kell, semmi bajt nem okoz
Persz lehetnek egyedi esetek ahol a növény stressztűrő képessége gyengébb, tényleg nagyon meleg van meg mittudomén.... ilyenek.
de nyugi ha még kapsz valahol akkor fújhatod.
laudissal meg lehet fújni, ha még tudtok szerezni, legjobb lenne a belógó szórófej mert az akkora kukorica sokat takar. Vagy ha nem nagy a muhar akkor töltőkapás ekézővel megtölteni mondjuk 2x.
Válasz #2712. hozzászólásra
nem szórnám rá 30 fokban a 10 leveles kukoricára , persze attól függ mekkora az a 10 leveles
A leg tutibb kukorica szer a LAUDIS!
Ezt tudod fújni probléma nélkül késő állományban is, mármint túl magas nagy állományban, igaz a perlyét nem viszi, arra időben kell a Jumbo és kész.
Laudis, Ordax, Jumbo én így raknám sorba.
Az ordax is a térd felett érő székfű csombékot, az ugyanekkora fekete ürömöt meg mindent letarol, csak a "elégett" sorközök maradnak utána
Válasz #2711. hozzászólásra
mondom LAUDIS
csak a Mikado-t lehetett szórni 8-9 levélig, de asszem már az sincs
Laudis, amíg bele tudsz menni szántóföldi géppel addig nyomd gyorsan.
Drenthe, Fiúk! Egy kis segítség jól jönne.
Mit lehet még kezdeni a kukoricával, ha tíz leveles állapotban van, s tiszta muhar?Semmiféle más gyom nincs benne, de ez az átkozott teljesen ellepte.
Click Combi-t szórtam a cirokban gyomok ellen, kb 2 hete. Tegnap kapott esőt először. Lesz vmi hatása a kikelt muharra?
ez pedig egy 17 napos Adengo, sajnos nem minden táblában dolgozott ilyen precizen:
baromira elégedett vagyok a Principal Goldal.
16 napja lett kirakva a gaz-tengerre.
Válasz #2703. hozzászólásra
Mert abban a pillanatban amikor gyökeret vált a muhar már semmit nem csinál vele a lumax,akinek már megvolt mindeki rakott belle egy kis egyszikű kiegészítést...A lumaxot felejtsétek már el ott a laudis ennel jóbb nem kell,meg a többi stb...
Felénk se sokat ért a lumax ujra kelett fujni egyik táblát laudissal..másikat tegnap monsoonnal.
Az Adengo-s táblák nagyrésze sikerült.
Idén kukorica kapálás nincs...elég szépek...napraforgó kapálás az van.