Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdvözlet. Az ordax super gyomirto nem hatott az egysziküakre vagyis csak néhyányat vitt belöle. Mi a javaslat két hét letelt az ordax után,mivel menjek rá ujra? Füfélék vannak benne de olyan 15cm-esek..
Kíváncsi leszek mit mutat majd. Igazság szerint alig volt gyomos ez a föld, de már 3-4 leveles volt a kukorica és nem mertünk tovább várni, meg az esőt is ígérték... A szomszéd Laudisszal nyomta egy nappal előttünk és igen látványos lett. A Laudis meg az Adengo között vaciláltam, de az ár és a tartamhatás miatt az utóbbi felé billent a mérleg nyelve. Majd lövök pár képet hogy alakul.
Az Adengo nem csak talajon-gyökéren keresztül hat , hanem kontakt módon levélen is .
Tehát amikre ment azokat vinnie kéne (már ha a gyártó is ígéri).
Az más kérdés , hogy a később kelőkre is hasson , jó volna eső. Nem baj ha később is ázik meg , de jó volna minél hamarabb.
Lesz tőle némi színelváltozása a kukoricának is .
Én még nem figyeltem meg nagy gazokon a hatását , de amennyire tudom lassabb leszárítós gyilkolást végez.
Kösz a segítséget, de már közben megoldódott a helyzet. Találtam egy vállalkozó szellemű szabadúszót, aki egy liter szilvapáleszért zavarbaejtően precízen megkapálta a területet a tegnapi kutyamelegben. A HP mint konvertibilis valuta csodákat tud.
Más. 5 hektárra ment ki Adengo 3 napja, mert úgy volt, hogy lesz eső hétvégén, sajnos elég kapkodósra sikerült, meg meleg is volt. Rossz érzésem van ezzel kapcsolatban. Mennyi idő, míg hatni kezd az Adengo és milyen a hatása, sárgit, fehérít, csavar, stb.? A tárcsázás után foltokban megmaradt túlfejlett gyomokat (15-20 centis libatop meg pásztortatyó) nem fogja kivinni, ugye? Mert akkor a kapás dzsihadistát bevetésre küldöm a terepre a mindenható pálesz segedelmével. Vagy várjak vele, amíg jön bemosó csapadék, hogy le ne porozza a szert a szél? Elég ződ vagyok ehhez a témához.
Válasz #2403. hozzászólásra
Principal Gold kirakva. megerősitettem 0,3 DMA-val, AN-t sajnos nem volt kéz alatt, de remélem igy is hasonlitani fog a tiedére. legalább egy kicsit.
Meggyőző! Nekünk is lesz egy "kísérleti " terület, már vetéskor olyan volt mint a gyep, tiszta tarack, már kezd benne sorolni a kukorica kb két levélben van nagy átlagban. Remélem nem lesz neki korai, ha jövő héten le tudjuk húzni...
Ne felesjd el nagy aszály van és ezek a gyomok sok liter vízet isznak meg egy nap alatt,ezért is szeretem ilyenkor inkább ha kell kétszer is kezelni az elsőt nagyon korán a másikat meg amikkor (ki) kell(az egész)..Inkább kétszer mint egyszer későn ,mondjuk ha mindig kint vagy akkor azért elsőre el lehet találni az időt..Csak az tudnám amerre járok mindenfelé(kb70%ban) Lumaxxal kezelik ,de inkább sztresszelik a kukoricát ebben a szárazságban és úgy lilulnak,hogy rossz nézni,miért nem ezek a jól bevált "kiütés" mentes szereket használja mindenki mint ez a Principál.Moonson stb...) is lejjebb....Erre nem lehet most az a magyarázat,hogy a "tartam" hatás miatt,mert ezzel védekezik mindenki csípőből,csak most nincs ámm eső???...Visszont a Lumaxxal alap kezelt a kukoricák a legszebbek(kaptak egy kis bemosótkb 15mm)kb 8-10cm-vel nagyobbak a többinél és erős zöldek..
Válasz #2409. hozzászólásra
Max adag fölé vigyed,de azért készíts elő a sorközművelőt mert csak az "fogja" rendesen...Ha már ez a szered van valamivel igy is úgy is le kell fújni egyszer...Fölöslegsen meg úgy sem akarsz már rá költeni, gondolom....
Itt vannak a Principalos képek.
Principal+dikamba. A fűfélékkel leginkább fertőzött területre kipróbálás képpen szórtuk ki.
Itt van egy kis csatlakozási hiba, de kontrolnak pont jó.
Már jócskán! Kicsit túl is van...........
Tegyél mellé 4 kg/ha amnitrátot.
Estére teszek fel néhány principálos képet full egyszikűs területről. Ott is tettünk mellé műtrágyát és igen látványosra sikeredett.
Sziasztok! Erdeklodnek, hogy sima motivellel mekkora adaggal menjek tarack ellen, hogy hatasos legyen? A teruletre vettem monsoont, de lehet, hogy nem lesz eleg, sok a csucs a tablakon. Gondoltam a tobbit kipotolom motivellel... Egy kisebb adaghoz fu alatt talan hozza tudok jutni...igy megis csak olcsobb...mintha vennek meg 5 litert...
2000- körül mikor volt aszály, gyomos volt.... feljött, 53 körül adta másoknak csak 40-45 között. A gyom nem engedte száradni meg a reggeli párát benn tartotta?
Sajn nem !! De akkor az enyémet látva mit mondanál??? Az aztán veszetül néz ki... le kellet volna totálal nyomnom de anyira lágy volt talán még el is akadt volna..
szóval a feladat adott de nem lesz egyszerü én már induláskor féltem ettöl az egésztöl és a kis apró fülesek kezdenek is becsúszni..
le .. nagy nehezen , de én nem szeretem az ilyen gyomos látványt
az volt az igazi amikor acetoklorral meg atrazinnal fújtuk, olyan volt a kukorica sorköze mint a sivatag , sehol semmi gyom ezek a mai cuccok nem az igaziak
8741 hozzászólás
Üdvözlet. Az ordax super gyomirto nem hatott az egysziküakre vagyis csak néhyányat vitt belöle. Mi a javaslat két hét letelt az ordax után,mivel menjek rá ujra? Füfélék vannak benne de olyan 15cm-esek..
Válasz #2439. hozzászólásra
Kíváncsi leszek mit mutat majd. Igazság szerint alig volt gyomos ez a föld, de már 3-4 leveles volt a kukorica és nem mertünk tovább várni, meg az esőt is ígérték... A szomszéd Laudisszal nyomta egy nappal előttünk és igen látványos lett. A Laudis meg az Adengo között vaciláltam, de az ár és a tartamhatás miatt az utóbbi felé billent a mérleg nyelve. Majd lövök pár képet hogy alakul.
Válasz #2438. hozzászólásra
Amúgy ITT KATT a linkje az Adengo-nak...
Válasz #2437. hozzászólásra
Az Adengo nem csak talajon-gyökéren keresztül hat , hanem kontakt módon levélen is .
Tehát amikre ment azokat vinnie kéne (már ha a gyártó is ígéri).
Az más kérdés , hogy a később kelőkre is hasson , jó volna eső. Nem baj ha később is ázik meg , de jó volna minél hamarabb.
Lesz tőle némi színelváltozása a kukoricának is .
Én még nem figyeltem meg nagy gazokon a hatását , de amennyire tudom lassabb leszárítós gyilkolást végez.
Válasz #2262. hozzászólásra
Kösz a segítséget, de már közben megoldódott a helyzet. Találtam egy vállalkozó szellemű szabadúszót, aki egy liter szilvapáleszért zavarbaejtően precízen megkapálta a területet a tegnapi kutyamelegben. A HP mint konvertibilis valuta csodákat tud.
Más. 5 hektárra ment ki Adengo 3 napja, mert úgy volt, hogy lesz eső hétvégén, sajnos elég kapkodósra sikerült, meg meleg is volt. Rossz érzésem van ezzel kapcsolatban. Mennyi idő, míg hatni kezd az Adengo és milyen a hatása, sárgit, fehérít, csavar, stb.? A tárcsázás után foltokban megmaradt túlfejlett gyomokat (15-20 centis libatop meg pásztortatyó) nem fogja kivinni, ugye? Mert akkor a kapás dzsihadistát bevetésre küldöm a terepre a mindenható pálesz segedelmével. Vagy várjak vele, amíg jön bemosó csapadék, hogy le ne porozza a szert a szél? Elég ződ vagyok ehhez a témához.
Válasz #2431. hozzászólásra
Remélem én megúszom még csak az kéne ere az évre... Van ennek az én kukoricámnak épp elég baja..
Válasz #2433. hozzászólásra
Ezek a képek 11 nappal a kezelés után készültek.
Válasz #2433. hozzászólásra
Minimum 7-10 nap...
Válasz #2410. hozzászólásra
kukaccsosz, mennyi időnek kell eltelnie, hogy ilyen látvány fogadjon engem is a Principál Goldos területen?
Válasz #2430. hozzászólásra
kapott , de rosszkor (jött a hideg )
Válasz #2429. hozzászólásra
nrkem tavaly a principal tekerte meg a kukit
Válasz #2425. hozzászólásra
ez kapott adengo-t is?
Válasz #2428. hozzászólásra
gratula , jó a szemed (pedig rendesen lebutítja a rendszer a képeket )
kukorica 6 leveles korában kijuttatott dikambás2.4d hatása
Válasz #2425. hozzászólásra
aszán miez a cucc? mer hajlanal tőle erre-arra...
Válasz #2421. hozzászólásra
Jól időzített gyomirtás , és a jó szer választás = jó termés !!!
Jó a növényvédős tanácsadótok is...
Válasz #2420. hozzászólásra
DR-es talaj !
Az attól függ mekkora a lába!
Válasz #2422. hozzászólásra
vetésidő? hibrid?
(szerintem ápr 10 előtt volt vetve )
Válasz #2420. hozzászólásra
ja:) nem jött össze a kép elsőnek:)
lemaradtak a képek
Válasz #2419. hozzászólásra
ahan faxa
akkor azt jelenti, hogy a .... focista nem bugázta el a gyomirtót
a dr.-el sorközművelitek?
Moderálta: (3932) 2013-11-15 15:27:58
Titus plus gold hatása
esők elötti 2q péti is látszik már
laudist szórtunk 2 napja és már minden gyom felső 5 centije fehér !!! csak a kukorica javulna már
Principal Gold kirakva. megerősitettem 0,3 DMA-val, AN-t sajnos nem volt kéz alatt, de remélem igy is hasonlitani fog a tiedére. legalább egy kicsit.
Válasz #2414. hozzászólásra
Meggyőző! Nekünk is lesz egy "kísérleti " terület, már vetéskor olyan volt mint a gyep, tiszta tarack, már kezd benne sorolni a kukorica kb két levélben van nagy átlagban. Remélem nem lesz neki korai, ha jövő héten le tudjuk húzni...
Válasz #2401. hozzászólásra
Ne felesjd el nagy aszály van és ezek a gyomok sok liter vízet isznak meg egy nap alatt,ezért is szeretem ilyenkor inkább ha kell kétszer is kezelni az elsőt nagyon korán a másikat meg amikkor (ki) kell(az egész)..Inkább kétszer mint egyszer későn ,mondjuk ha mindig kint vagy akkor azért elsőre el lehet találni az időt..Csak az tudnám amerre járok mindenfelé(kb70%ban) Lumaxxal kezelik ,de inkább sztresszelik a kukoricát ebben a szárazságban és úgy lilulnak,hogy rossz nézni,miért nem ezek a jól bevált "kiütés" mentes szereket használja mindenki mint ez a Principál.Moonson stb...) is lejjebb....Erre nem lehet most az a magyarázat,hogy a "tartam" hatás miatt,mert ezzel védekezik mindenki csípőből,csak most nincs ámm eső???...Visszont a Lumaxxal alap kezelt a kukoricák a legszebbek(kaptak egy kis bemosótkb 15mm)kb 8-10cm-vel nagyobbak a többinél és erős zöldek..
Válasz #2411. hozzászólásra
Fél liter banvel lett mellétéve.
Ja és 4 kg/ha amnitrát.
Válasz #2409. hozzászólásra
Max adag fölé vigyed,de azért készíts elő a sorközművelőt mert csak az "fogja" rendesen...Ha már ez a szered van valamivel igy is úgy is le kell fújni egyszer...Fölöslegsen meg úgy sem akarsz már rá költeni, gondolom....
Válasz #2359. hozzászólásra
A Mustáng Forte sincs engedélyezve ,DEE energia kukoricába ki lehet próbálni
Válasz #2410. hozzászólásra
Mennyi dikambát raktatok a Principal mellé?
Válasz #2404. hozzászólásra
Itt vannak a Principalos képek.
Principal+dikamba. A fűfélékkel leginkább fertőzött területre kipróbálás képpen szórtuk ki.
Itt van egy kis csatlakozási hiba, de kontrolnak pont jó.
Válasz #2400. hozzászólásra
Sracok irhatnatok vm okosat, mert hamarosan surgos lesz a tema
Válasz #2407. hozzászólásra
Foltokban van bőven egyszikű.De jó árban volt és ennek van tartamhatása is a sucessor miatt.
Válasz #2405. hozzászólásra
Ha alig volt egyszikűd miért Principal-t vettél ?
Erre egy Lumax is simán jó lett volna ...
Válasz #1. hozzászólásra
Laudis!
Válasz #2404. hozzászólásra
Ez principal gold kb 2hete fújtam:
Nah ! az jó lesz ...
Remélem jó muharos lesz...
Már jócskán! Kicsit túl is van...........
Tegyél mellé 4 kg/ha amnitrátot.
Estére teszek fel néhány principálos képet full egyszikűs területről. Ott is tettünk mellé műtrágyát és igen látványosra sikeredett.
Az egyszikűek már nagyon is !
szerintetek ezek a gyomok megérettek már egy Principálra?
Sziasztok! Erdeklodnek, hogy sima motivellel mekkora adaggal menjek tarack ellen, hogy hatasos legyen? A teruletre vettem monsoont, de lehet, hogy nem lesz eleg, sok a csucs a tablakon. Gondoltam a tobbit kipotolom motivellel... Egy kisebb adaghoz fu alatt talan hozza tudok jutni...igy megis csak olcsobb...mintha vennek meg 5 litert...
Válasz #2397. hozzászólásra
2000- körül mikor volt aszály, gyomos volt.... feljött, 53 körül adta másoknak csak 40-45 között. A gyom nem engedte száradni meg a reggeli párát benn tartotta?
Válasz #2397. hozzászólásra
Sajn nem !! De akkor az enyémet látva mit mondanál??? Az aztán veszetül néz ki... le kellet volna totálal nyomnom de anyira lágy volt talán még el is akadt volna..
szóval a feladat adott de nem lesz egyszerü én már induláskor féltem ettöl az egésztöl és a kis apró fülesek kezdenek is becsúszni..
Válasz #2396. hozzászólásra
le .. nagy nehezen , de én nem szeretem az ilyen gyomos látványt
az volt az igazi amikor acetoklorral meg atrazinnal fújtuk, olyan volt a kukorica sorköze mint a sivatag , sehol semmi gyom ezek a mai cuccok nem az igaziak
Válasz #2394. hozzászólásra
De lerendezte, muhar az nekem is van.
Válasz #2393. hozzászólásra
Régebben kellett volna venni, most már nehéz de inkább gépesítettem, de jó ez így a gépet földet, szeresse meg a srác azután az ő dolga lesz a többi.
Válasz #2392. hozzászólásra
á dehogy
muhar ami a túlélésért küzdött
Válasz #2391. hozzászólásra
sok főd se jó abba bele lehet hama dögleni.......
Válasz #2390. hozzászólásra
Ez jóaz fenyércirok ott